Maota, fale mautotogi

Matou te faamasani i se hibiscus Syrian Chiffon ma lona fesoasoani: Magenta, White ma isi. Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le fugalaau

E mafai ona fafagaina i le fale ma i le malae vaʻaia le matagofie ma le lalelei. O le tele o laʻau vavalaʻau e teuteuina ai fale o le fale, togalaau, fugalaau, faʻaaogaina o se pa puipui.

E tuʻuina faʻatasi ma rosa, vao faʻamalosi, ma isi mea faʻapitoa. O le a matou talanoa e uiga i tautua lauiloa (o nisi e faaliliuina le igoa o le laau i lenei auala), e pei o Madzheta, White, Pink ma isi.

I le faʻaopoopoga, i lenei tusiga o le ae iloa ai pe faʻapefea ona totoina se laau faʻapea, pe faʻapefea ona tausia ma pe faʻapefea ona teu mai faʻamaʻi masani.

Faʻaaliga Botani ma igoa Latina

Hibiscus Syrian Chiffon (Hibiscus syriacus Chiffon) - ituaiga eseese o le ituaiga o Hibiscus o le aiga o Malvaceae. O le synonym mo le igoa o le ituaiga o Syrian Chiffon. O le fugalaau e taua o le rose Suria, Catmea. Laʻau vao e oo atu i le 2 - 3 m Crohn e oʻo ile 1 - 1, 7 m. O loʻo iai faʻamau, faʻamau, mafiafia. O le tuputupu ae faaletausaga o tipu e 20 - 35 cm. O laulaau e gaogao, fusi i pito, tolu-lobed, lanumoana lanumeamata i le lanu.

O le vailaʻau o loʻo i ai ni laʻau faʻalua lua ma le lua-faalua o lanu eseese. - lanu piniki, lanu viole, fugalaau paʻepaʻe ma se mamanu lanu i luga o petals. O le umi o le fugalaau e 10 - 12 cm. O le fugalaau e tumau uma i le taumafanafana, seia oʻo ia Setema. I fualaau aina - atigipusa fufulu fatu mama - fatu. O aʻa e amataina.

Talaʻaga o mea tutupu ma le faʻafanua o nofoaga masani

Natura masani - Initia, Saina. I Europa, na amata ona totoina le fugalaau i le 18 senituri. I le faaiuga o le 20 seneturi. O R. Woods, o se polofesa i le Iunivesite o Cambridge, na atiina ae ituaiga eseese o Suria hibiscus, ma tuufaatasia ai i latou i se faasologa o teuga.

Lafoga o se laau e eseese i fugalaau tetele ma le malosi o le malulu. I le malae vaʻaia, o loʻo tupu aʻe le tupua o le hibiscus i le Caucasus, Crimea, Moldova, Central Asia.

Paʻu o loʻo i lalo

Pink (Pink)

Faʻailo i luga o krone paʻu. O le maualuga o le vaomatua matua e oʻo i le 2 mita, o le lautele o le vaomatua e 1-1.5 mita. Laua fealuaʻi, lanumeamata lanumeamata. O fugalaau fugalaau e tele, e oo i le 10 - 12 cm le lautele. Petals paʻu piniki. E fuga mai i le taumafanafana.

Magenta

O le vao umi e oʻo atu i le 3 mita le maualuga ma e oo i le 2 mita le lautele. E fuga mai i le ogatotonu o Oketopa ma fugalaau lanumumu ma le lanu viole. Fugalaau i le lautele o le 10 - 12 cm. Petals are terry.

Saina (Saina)

Laʻau vao e oo atu i le 2 -3 m. O le lapoa o se matua matua e 1,5 mita. E mafai ona tupu aʻe e pei o se laʻau masani. O laulaʻau o le oval, o lanu lanumeamata i lanu, e oo i le 10 cm le umi. Toto i le amataga o le taumafanafana, e tupu pea fugalaau seia oo i le amataga o Oketopa. O fugalaau e tele, 10 - 12 cm le lautele. Le lanu o fugalaau e paʻepaʻe ma lanu mumu uliuli i luga o petals i le ogatotonu.

Paʻepaʻe (Paʻepaʻe)

O le vao e oʻo i le 3 mita le maualuga, i le lautele - e oo atu i le 50 - 60 cm. Faatupulaia o le tuputupu ae o le tipu, 15 - 20 cm. Lanu lanu meamata lanu meamata, afu, uu i autafa. O le fuga e umi, e amata ia Iulai. O fugalaau e tetele, faalua, paepae ma se fatu samasama. O le taamilosaga o le fugalaau e 10 cm.

Lavender (Lavender)

Laʻau uumi. O le maualuga o le tipu e oʻo i le 4 mita. O laulaʻau e pala, ova, toothed, tolu-lobed, sili ona lanu meamata i lanu. O fugalaau e tele, pyatilepestkovye, e oʻo ile 10 cm le lautele. Valivali - lilac vaivai ma se paolo piniki.

Toto ma tausia i le malae vaalele

Lavea O le vevela vevela, o le maualuga o le ea o le ea e 20 - 25 ° C. Faatasi ai ma le tele o le faʻamalosi e tumau ai le vevela. Faʻaauau i le taumalulu faʻaitiitia le vevela i - 20 - 25 ° C.

Faʻasa

O le faʻasaga i le taumafanafana e tatau ona i ai i isi aso uma. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai vai mama mafanafana.

E taua: Ina ia lagolagoina le lauolaola lauolaola e tatau ona susu, ae le susu. I le tau o le timu e faʻaititia.

Malamalama

O le susulu e susulu, faʻafefe. O ave avega e mafai ona tuua ai mumu i luga o laulaau. I totonu o le paolo e vave ona fuga le vao, ua toso mai i luga. O le nofoaga sili ona lelei e tulaʻi ai i sasae ma sisifo.

Laʻau totō i totonu o se nofoaga e puipuia mai faʻamaʻi ma gusts o le malosi malosi.

Eleele

O le palapala mo le laau e tatau ona lafoaia, malamalama, fualelei, mafiafia. Sooga o le eleele:

  • lau lauʻeleʻele - 3 itula;
  • eleele maso - 4 itula;
  • oneone - 1 itula;
  • humus - 1 h;
  • alavai (maʻa, mafolafola lautele, sima).

Teuteu

  • I le tautotogo, ua faapuupuuina pulu tuai e le tasi vaetolu o lo latou uumi.
  • I totonu o le vaitau o le tautau o le a faʻataʻapeʻapeina - ua vavae ese totoa tuai i le faʻavae.
  • Pe a faʻapipiʻi le fufuluina o laʻau ma vaivai.
  • O le ogalaau e le o teuteuina.

Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o le vavaeina o laau e mafai ona ola ae o se laau laugatasi, ma faia ai se foliga ese o le pale i foliga o se pusa, polo, o le pyramid.

A maeʻa ona teuteu, e tatau ona mulumulu le pito i luga ma le faapalaga poo le peat ia fafagaina ma puipuia aʻa.

Laʻei pito sili

Ia Aperila, o mea taumafa o le eletise e faʻaaogaina e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lau o laau. Mai Iuni e oʻo i le amataga o le autumn phosphate fertilizers e manaʻomia mo le faʻaleleia o fatu. I le taufaʻaiuga o le autumn, e tatau ona fafagaina vao i fugalaʻau.

O minerale paleni ma se maualuga maualuga o le uʻamea ma le magnesium e masani ona faʻaaoga e lagolago ai le tupu aʻe ma le puipuia o faʻamaʻi.

Fertilizers e faʻaaogaina 1 taimi i le 12 - 14 aso.. Liquid fertilizing, faʻafeiloaia e ala i le faʻafeinu. O fualaʻau ma paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i le palapala, e faia pe a uma ona faʻasusu. O fugalaʻau (humus, compost, peat) faʻatasi ma vailaau minerale, e faʻaaogaina e avea ma mulch e faʻasaoina ai le vevela ma le susu o le eleele.

Suiga

I le malulu ma le malulu o mauga e fautuaina ai e totō ni fatu malosi mai le vasega pepe, ma lelei aʻa. O togavao laiti e fautuaina e toe toto i le tautotogo. Faʻaauau le taimi - e oo i le 1 - 1.5 masina.

Faʻasologa o faʻasologa:

  1. ua saunia se lua e tulaueleele (e tusa ai ma le aʻa);
  2. o le laau e maua mai le tane faʻatasi ma le paʻu eleele;
  3. mago togavao ua vavaeina;
  4. laʻau tuʻuina i totonu o le lua, ufiufi ile palapala;
  5. tele suavai;
  6. mulutula o le pito i luga.
E taua: ipu ma ipu i le tautotogo e ave i totonu o le ea fou, e mafai ona pipiʻi ipu i le togalaau.

Togi

I le vevela mafanafana, e le manaʻomia se fale mo tagata matutua matutua. Ua lava le tipiina o le vao, e mulumulu le palapala ma lau, peʻa. Laʻau laiti mo le vaitau taumalulu conferous lala laau. I le amataga o le taumalulu, na saisai i le fufulu. I le vaʻaia lelei e manaʻomia ai nisi puipuiga faaopoopo. O pisi e ufiufiina i lālā laʻau, lau, vaovao. Faatasi ai ma le amataga o le kiona muamua o le laau ua ufiufi i le afaina. I le tau malulu mo le taumalulu, eliina ai laau toto, faʻapipiʻiina i totonu o pusa le tumau. O koneteina e tuʻuina atu i se nofoaga lelei i totonu o le fale seia oʻo i le tautotogo e sosoo ai.

Ua aveese le fale i se vevela o le 12 - 14 ° C lemu. Manaomia le fetuunai i le la susulu. Ua faʻamamaina le eleele, faʻasaʻo.

Tuputupu ae

Fatu

Fatu laau ola i totonu o le fale koli. Muamua fatu e totoina (lūlūina o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa mo le 3 vaiaso). Tupulaga tuputupu aʻe:

  1. o fatu e tufatufaina i totonu o le tane i se mamao e 5-7 cm;
  2. lūlū faʻasusu i le faʻafefiloi oneone ma le paʻu, faʻaleleia lelei;
  3. ua ufiufi le pusa i se ata tifaga;
  4. o laʻau e fafagaina i aso uma, susu;
  5. o le malamalama e susulu, o le vevela o le ea e 25 - 27 ° C;
  6. pe a 2-3 aliali mai, o le a totoina fualaau i totonu o pusa eseese;
  7. Ua totoina vao laiti i luga o le eleele i le isi tautotogo e sosoo ai.

Laʻau

Sa fautua mai Cherenkovat ina ua uma le teuteuga o le tautotogo. Soifua maloloina matutua matutua o vine ua filifilia.

I luga o togi taʻitasi e tatau ona 2 - 3 inumaga.

Faʻapipiʻiina o tulafono mo le vaʻaia:

  1. i le pito i lalo o le tipiina o laʻau maualalo lalo;
  2. ua faʻamago le faavae, faʻapipiʻiina e se mea e tuputupu ae ai;
  3. toso i totonu o le vai pe tanumia i totonu o se mea susu;
  4. 3 vaiaso muli- muli ane, o le seleseleina ua totoina i ni ipu eseese;
  5. O le vevela o le vevela e 18 - 22 ° C, o le fugalaau e faamoemoeina ile tausaga.

Faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

  • Mai le faʻamamaina o le palapala ma le magogo o le ea, e vevela mata ma lau lanu samasama. Manaomia le tele o faʻamafa.
  • Laʻu aʻa mai le tele o le susu ma le faʻamala.
  • Lelei chlorosis ma fungal infections e togafitia i le zircon, cytovitis.
  • Mai i aphids ma spider mites sei vagana ai togafitiga o vine bushesmom.

Fugalaau talitutusa

  1. Kalistegiya terry (Siberian rose). O fugalaau lanumoana lanu piniki e tumau pea seia oo i le tau o le autumn.
  2. Malva lanu piniki. O le maualuga o le vao e oo i le 2 m. O laulaau e toso, o fugalaau e tele, o lanu eseese.
  3. Malva Forest "Moravia". Bush i luga o le eleele, e oo atu i le 1.5 m. O fugalaau e lanu piniki ma lanu mumu mumu i luga o pamu.
  4. Malva Forest "Primley Blue". Laʻau faʻamalosi, lanumeamata. O fugalaau e lanu enaena, lapoa.
  5. Stockrose pink "Chater's Double Icicle". Vaitafe vao. Fugalaau malie - papaʻe, terry.

O le usitaʻia o tulafono faigofie o le tausia o se mea e le lelei ma faʻamalosi hibiscus Syrian Chiffon, e mafai ona e faʻamoemoe e susulu ma susulu i le taumafanafana.