Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faia se faʻafefiloi o vavao faʻasoa: fuafuaga na faia i le faia o fugalaau

Mixborder - o se mea aoga ma sili ona manaia o le mamanu o le laufanua, o se fugalaau fugalaau tuʻufaʻatasi o le faʻaauau pea ona tupu.

O ia ituaiga fugalaau teuteu lelei ma teuteuina lelei o le a sili atu ona lauiloa ma mafai ona maua le lalelei i le tausaga atoa.

E amata ona latou malamalama i lo latou taua faapitoa i le taimi o le tuai o le autumn, pe a faʻapouliuli ma faʻapouliuli mea uma, ma e na o se lanu lanu e mafai ona maua ai le fiafia. Ina ia malamalama i le saienisi o le fatuina o feʻau, e mafai e tagata uma, ma o le a fesoasoani lea i fuafuaga na faia i le fugalaau.

O fea e amata ai?

O le mea moni, o le tomai o le fatuina o fugalaau fugalaau tuʻufaʻatasi e le faigata mo le atinaʻe ma le faʻatinoga aoga, ae o le mea autu o le iloa pe faapefea ona faʻalatalata i lenei lomiga ile amataga.

A o leʻi filifili e maua se fugalaau matagofie, e tatau ona e malamalama lelei o le totōina o mea uma i le matagofie, le sologa lelei ma le manuia o le tasi itu o le lomiga, ae o le tausia lelei o le matagofie o le isi itu, ma, e pei ona faaalia mai e le poto masani, e sili atu le faigata nai lo le muamua.

Afai e te malamalama i mea e mafai ona e faia, ona mafai loa lea ona e alu. Muamua, e tatau ona e fatuina ni fuafuaga mo le totoina o mixborders mai conifers ma laau totō, faʻalauteleina ma faʻaletausaga, i le amanaʻiaina o faʻaaliga uma o le latou nofoaga manuia. Faatasi ai ma lea fuafuaga, e taua le amanaia o le tuufaatasiga o le palapala, foliga vaaia, o le suamalie o le eleele ma le ea, se la, po o le malulu, ma le avanoa mo le matagi ma ata.

Seiloga ua uma ona e amanaʻia itu uma ma faʻatulagaina se galuega faatino mo le tuʻuina atu o fualaʻau e mafai ona e faʻatauina ni fatu, tipu ma fualaau.

E taua! E le fautuaina le faʻaaogaina o le tele o aganuu e ese mai le lanu lanu - o le togalaau fuga e fusia i se nofoaga faifaipea, ma le le mautonu, e foliga mai i le mata o le lagona o le galu.

Filifilia se nofoaga

E sili ona lelei le tuʻufaʻatasiga o alalaʻau i nofoaga avanoa e aunoa ma se faʻasalaina le avanoa i le susulu o le la. E i ai nisi o mea e faʻafefiloi e lagona le lelei i luga o ni mea malulu.

Ina ia mafai e aganuu ona atiaʻe ma ola lelei, ia foliga matagofie ma fou, e tatau ona totoina i le fugaina, ae le o le eleele pala.

A o lei totoina, e tatau ona eli le nofoaga, tatala ma fofola le eleele, faʻamago, aveese uma vao.

Filifiliga o laau

O le aulelei o lanu eseese, o mea lelei ma lelei, o le taunuuga o se mea fiafia, ae o le tele o le taimi e faʻaaogaina ai, o le taunuuga o ia taumafaiga tuusaʻo e faʻatatau i le saʻo o le filifilia o aganuu mo fatuga.

E na o le valea lava, e foliga mai o laau uma i luga o le mixborder e totoina faʻamaʻi, i se taimi leai. E leai, o mea uma lava e mafaufau i mea laiti.

E taua! O le mataupu autu o le fefiloi: o le maualuga o laau e faasolosolo malie le faaitiitia. E le fautuaina le totoina i tafatafa o le maualuga o le maualuga o aganuu, ma lata i le moega fugalaau - laau uumi e ufiufi lona vaaiga. Faatasi ai ma conifers mo le foafoaina o le laufanua e sili atu ona lelei le faaaogaina o ituaiga o meaola, e le tatau ona soona fai mea mamafa.

A maea ona saunia le eleele mo le totoina, ma o le nofoaga e vaevaeina i ni vaega se tolu, eseese laau ma fualaau suamalie e totoina i le pito i tua o le togalaau; sredneroslyh aganuu e aunoa ma le matagofie o laʻau, i luma oi latou - o laau maualalo ma le puipuiga o eleele, ma o laau toto e latalata i le pito i luma o le tuufaatasiga. O laina pito i lalo o laina i lalo o laau toto o loʻo i luga o le vaalele. Afai o le tuufaatasiga o loʻo i ai se foliga faasolosolo, o mea uma e manaʻomia ona nofo i le auala lava e tasi, ma na o le pau lava le eseesega o le faia lea o aganuu maualuga i le ogatotonu, ona agai i lalo.

O agavaʻa i totonu o le faʻalapotopotoga e tuʻufaʻatasi lelei i le tasi ma le isi i vaega e lava le maualuga o le maualuga.

O vaega eseese uma e tatau ona i ai avanoa avanoa i le va oi latou mo le faʻaleleia atili o le tausiga ma nisi o mea e gaogao.

O se fugalaau faapena o le a fiafia i tagata uma mai le tautotogo e oʻo atu i le tautotogo, pe afai e totoina laau mo ia ina neʻi maeʻa ona fuga o le tasi, o le a vave ona fuga mai se isi.

E te iloa? O le ata pito i sili ona tuai - Saina, e maua ai mea e tusa ma le afe tausaga ao lumanaʻi lo tatou vaitaimi. Ae o le manatu lava ia "fausaga ata" sa na o le lua selau tausaga talu ai.
O se vaega tāua i le fatuina o se faʻafefiloi o le tuufaatasiga o le gaioiga e faia i aganuu ma ni lanu lanumeamata matagofie, lea e le faatagaina ai le mea e toesea ai lona matagofie ma foliga matagofie.

O loʻo tuʻuina i luga o pa, fale. O le tele lava o taimi e masani ai ona faʻapipiʻiina i totonu o togavao se lauulu lauulu, o le mea e tasi e fuga mai e tatau ona i ai se pale paleni.

O aganuu e tupu aʻe i foliga o se togavao ma fuga i le taimi e tasi e aofia ai le rhododendron, barberry, forsythia, hydrangea, spirea.

E matua lelei lava le faʻatasia ma i latou, e iloa ai le iberis, mahonia, boxwood. Faʻaleagaga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le eleele: stonecrop, kapeta phlox, periwinkle, yaskolka - e foliga lelei foi i le mixborder.

Ina ia faʻatumu le vavao ua fausiaina, e mafai ona e faʻaaogaina au o le taua, vavalo, daisies, primroses.

A maeʻa ona faia se fuafuaga mo le tuʻuina o laau i luga o le saite ma sauniuni le palapala, e mafai ona e tuʻuina fualaʻau e tusa ai ma le polokalame i luga o le fugalaau, o le a fesoasoani e faʻafofoga i le lumanaʻi o le lumanaʻi ma malamalama i nisi mea sese ina ia faʻaumatia ai i latou ao le i totoina laau i se nofoaga tumau. Pe a totoina laau toto, e taua tele le mafaufau pe o le a le tele o avanoa o le a latou faia pe a maeʻa ona tuputupu aʻe, ma faʻaaogaina lenei taimi taua.

Afai o aganuu e mamao ese mai le tasi ma le isi, o le a foliga mai e leai se aoga, ma o nofoaga saoloto e vave ona "nofoia" vao vao, ae afai e totoina latalata, o le a le mafai e laau totō ona tupu i le mana atoatoa, ma i latou e vave ona ola , malelemo sili atu aganuu "lemu".

Totoina o aganuu e sili ona lelei e amata mai le ogatotonu poʻo mai le fale maualuga.

E taua! Faʻaauau pea le faʻapipiʻiina o fugalaau e mafai ona ausia ma le fesoasoani o tausaga taʻitasi e mafai ona ola umi mo se taimi umi. Afai e le o se mea e sili ona manaia mo sina taimi, ona mafai lea ona e aluese mai le tulaga ma le fesoasoani o fugalaau i totonu o ipu, faatulaga lelei mo se taimi i luga o se moega fugalaau.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o conifers

I totonu o faʻalapotopotoga taʻitasi, e taʻua o "skeletal" e tatau ona aʻafia ai, lea o le tuufaatasiga o elemene autu lea e fausia ai le mafanafana o le taumalulu ma avatu ai le fugalaau fugalaau ma le fugalaau e fai ai se fugalaau "maualuga".

O se faʻasalalauga faʻapitoa ma lo latou naunau i le maualuga o le tuputupu ae lea e sili ona lelei i le matafaioi o "uluai violini" i totonu o ni failaʻau manogi lelei.

O le ephedra e foliga lalelei, matagofie ma matagofie i soo se taimi. O le tele lea o laau totō e le o manaʻomia le tausiga.

E sili atu le manaia i le conifers latou te maua ai ituaiga eseese o laau, laau, pulumu.

Latou te lalelei i le tausaga atoa, aʻo isi aganuʻu e faʻaalia lo latou matagofie mo na o sina taimi faʻamapulaʻa ae le o se taimi umi. O faʻasigaga mai faʻamalosi ma mea matagofie e foliga faʻalelei lava. I le taimi mafanafana, o le hvoyniki, o le avea ma se teuteuga o tala mo le tau o le taumafanafana ma ua le toe maua ai le lalelei, tosina atu i latou lava, ma i le vaitaimi malulu malulu, oi latou, o se tagata soloist, e mafai ona latou manatu o se filifiliga atoatoa.

E taua! E talafeagai le faʻaaogaina lelei o elemene teuteu i totonu o le mixborder ma le faʻaeteete e le mafai ona faʻaaogaina ma ia foliga faʻavalevalea. O le puipuia o lenei mea mai le tupu, e fautuaina e faaopoopo ni maa lapoa i le mixborder i conifers ma vaovao ina ia latou vaaia i le va o faatoaga.

Conifer mo Mixborder

Faatasi ai ma laau ola, e mafai ona e faatulagaina le tele o filifiliga mo mea teuteu, o moega o conifers ma laau talatala e faʻaaogaina faʻalauiloa ma tausaga taʻitasi e matua eseese lava. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga eseese conifers.

  • Ate ese lanu lanu eseese, o le mea lea e sili ona taua.
    E te iloa? Falani Farani Falesa Jacques Garcia, ina ua uma ona toe faʻaleleia, faafouina ma toe faʻaleleia le paka i lona fanua o Champ de Bataille, na ia maua le Faʻatonu mo le faʻatoaga.
  • Korean fir o le siliva siliva e tulaga ese, e tupu foi i luga ia latou lelac cones.
  • Pine Bergman o foliga vaaia, ma le pine mauga - le foliga o se pyramid.id: 52002
  • Sa pipiʻi Thuja ei ai se pale tele e alu i le eleele. Yellow-crown o loʻo faʻaaliina i latou lava e sili atu le faʻamalosi nai lo isi conifers, ae i le aluga o taimi o lenei mea e toetoe lava a le mafai ona iloa.
  • Le maualalo laʻau lala paʻu i luga o le eleele, o ia lava e lagona le lelei i le la, e le maeʻa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.
  • Le vine O paranesi ma fualaau mumu muamua e ave le foliga o se tagata ma foliga matagofie.

E te iloa? Alkaloid paclitaxel, o loʻo i ai i le vavalo, o se vailaau lelei e foia ai ituaiga o kanesa.

  • O le tagi i le vao, le vaomatua Iapani, o le arasi cedar i a latou lava auala faatosina.

I totonu o mixborders, o le conifers e sili ona tuʻufaʻatasia ma laʻau o laau ma vao, ma faʻaopoʻopoina faʻatasi ma fua o le fuālaʻau ma tausaga taʻitasi.

O le manuia o lenei tuufaatasiga, i le taimi muamua, o le a faalagolago i le talafeagai o sea ituaiga: e oʻo lava i laau e le mafaamatalaina o le a le mafai ona faamemelo, pe afai latou te saofai i le lanu, foliga ma le maualuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i le talaaga o manulele matagofie, irises, geyher, skylily, daffodils foliga sili. O le tuufaatasiga o ituaiga elefesa eseese, heather, rhododendrons e foliga matagofie.

O le maualuga o le lapotopoto o loʻo siomia e nai kolisi laʻititi ma laau i totonu o foliga faʻapipii e foliga manaia pe afai o loʻo i ai pea le avanoa avanoa e ufiufi ai le vaʻai ma maʻa, e ese mai i le faʻamoemoe, ma avea o se ala muamua lea e mafai ona e faʻalatalata atu i soo se totoga.

O le conifers e tele ituaiga e mafai ona avea ma faailoga o soo se tuufaatasiga.

E taua! Conifers, e pei o le tele o isi laau taugata, ua faatauina atu ma se paʻu oneone, lea e natia ai le aʻa. A o le totoina le atigipusa e tatau ona tuu i totonu o le vai ina ia mafai ai ona susu le eleele. O le mea autu: o le aʻa i aʻa pe a totoina e tatau ona i ai i le tulaga e tutusa ma le fogaeleele pei o totonu o le ulo. Afai e totoina le maualuga o le laau coniferous, o le a mamae, tanumia i le eleele - e mafai ona pala. E manaʻomia e le conifers le maualuga o le suasami o le ea, o le mea lea, i le afiafi, e le gata e tatau ona faʻafeinu, ae faʻapipiʻi foi. O le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e fautuaina i le taimi muamua e fai si laʻititi le pritenyat.

Tulafono o le tuufaatasia o laau

O tagata fai togalaau fugalaau mafaufau e mafaufau i mea uma i le taimi o le mamanu o mamanu ma iloa ai e le mafai ona toto laau "i soo se mea, pe afai e manaia tele."

Mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se mea e manaʻomia e totoina ai meaʻai ma rhizomes fetolofi e mafai ona taofia ai le tupu o vao, aua e iai foʻi ni aʻafiaga leaga i nisi o laau teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le wormwood e faʻamalofia ai ituaiga aganuu e pei o le lili o le vanu ma isi. O tagata e amataina le fatuina o togalaau fugalaau e totoina i tafatafa o le tasi, e le o iloa uma mea e manaʻomia ma faʻalauteleina o le totoina o ituaiga o mea totō, tele ituaiga faʻafefeteina, liliu le mixborder i se mea valea, le fiafia ma le amanaʻiaina.

A uma mea uma, o nisi ituaiga o aganuʻu e lagona le sili atu le vavalalata o le tasi i le isi, ma o loʻo i ai i latou e le faʻafefe i le isi a latou tuaoi pe leai foi se mea e mafai ona faʻalauteleina.

E foliga mai o lili e le lelei tele i tafatafa o rosa, ma o rosa e lelei latalata i gaʻo ma lavender. Marigold, chamomile, yarrow lagona lelei i tafatafa o soʻo se aganuu.

O le vao e fetaui lelei ma tuaoi o laau ma vao, ae le o fugalaau. Ae e te lei faia se ata o fugalaau fugalaau mai vao ma tausaga ma aganuu, e tatau ona e faamasani i le ala latou te fefaasoaaʻi ai.

A uma mea uma, e taua tele le le gata o aganuu e fetaui ma isi i fafo, ae pe latou te afaina foi le tasi i le isi. O fua o Coniferous e vaʻavaʻai solo i tafatafa o fuga lanu samasama o cinquefoil, le laʻau mumu lanu mumu o Thunberg, ma lau lanu lanumeamata ma fua mumu o le faʻalanoa o le cotonaster horizontal.

Faʻapipiʻiina faʻatasi ma le faʻalauiloaina o meaola e pei o geykhera, logo o Carpathian, stonegrass [/ url shade], ituaiga uma o meaʻai, faʻasalaga.

O laʻau e felelei ma vaʻai laʻau e foliga mai i tafatafa o vaovao vao. O le lanu lanumoana e pei o le polo i se fatuga ma aganuu o lanu mumu e foliga matagofie.

O le lanu, lanumoana, lanu uliuli o conifers e saofagā i le lelei ma le fesuisuiai o fesuiaiga i le tuufaatasiga, ma i le taimi o le taumalulu e teuteuina ai le laufanua.

O foliga lanu lanu e foliga lelei i le nofo toatasi, ae e mafai ona e pikiina ni laupepa e tasi lanu-lanu lanu, laau toto ma se palealii po o isi hvoyniki.

Lisi fuafuaga

Afai e te filifili e mamanuina se miksborder, o polokalama o moega fugalaau o vavalo ma annuals, e mafai ai ona e fatuina se fatuga ma ou lava lima, o le a mautinoa lava e maua. O se tasi oi latou nei:

Faʻapitoa o le tausiga

Tausiga mo mea faʻafefiloi, e aofia ai ituaiga laau eseese, e matua faigata lava. Latou te manaʻomia le faʻatulagaina o timuga, tanu, fafagaina, teuteuina, faʻamalosia, puipuiga o faʻamaʻi.

O le lelei o se vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o laau faʻasolosolo e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ona e le manaʻomia ona toe totoina pe totoina e pei o le taumafanafana.

E taua! O nilala muʻa e faʻafefeteina ai le eleele, pe a le mafai ona tupu isi mea totō, o lea e tatau ai ona e faʻamamāina atili. O lea na te tau ai mo lona nofoaga i le la. O laau matutua matutua e tele ni susu mai le eleele, o lea la e manaʻomia ai e vai laʻititi se faʻava.

Mixborder o se fofo sili ona lelei e mafai ona aumaia ai le fiafia mo le toeitiiti o le tausaga atoa. O laau Coniferous i totonu o sea ituaiga e aofia ai le nofoaga autu, e eseese a latou avega i le taumafanafana ma le taumalulu. Ae o le mea autu lava e ese le ese o latou foliga ma faʻatasi ai ma aganuu teuteu eseese, e aunoa ma le manaʻomia tele o taumafaiga mai le au faifaatoaga e tusa ai ma le tausia oi latou. Mo i latou na fananau i le mixborder, o le ephedra o le fofo lautele mo le faavae faavae.