Laʻau

Ituaiga ituaiga Fugalaau Zephyranthes - Fale tausi

E toatele tagata e taʻua lenei faleplant "upstart" ona o le mafai ona faafuasei ona lafoina se fugalaau. E mafai ona e totoina i luga o le eleele.

Ina ia totoina maseta, o le tausiga o fale e faatulagaina e tusa ai ma tulafono uma.

Faamatalaga o ituaiga taʻutaʻua

I le aiga Amaryllis, e tusa ma le 40 ituaiga o marshmallows. Fuaina e tusa ma le 10. O le fugalaau o le matagi mai sisifo (igoa ua faaliliuina) e faatatau lea i le vaʻalele. E tasi le togavao e togiina le tele o pupuʻu ma gaʻo faʻamalosi.

Blooming Zephyranthes

E televave le ola o zephyranthes, e ufiufi uma le fugalaau i se kapeta manogi. Faʻaaogaina ituaiga eseese o upstarts, e mafai ona e teuteuina le faʻaititia i uluai mamanu. E manaia tele i luga o le windowsill.

O ituaiga uma o upega o loo i luga o zephyrants e tutusa lelei le atiaeina. O le toʻatele, o loʻo ola pea ia Aperila, manogi manogi i le taumafanafana. E ui lava i uiga lautele, o ituaiga e masani ona faʻaalia i nisi o vaega.

Foliga lauiloa o marshmallows

IgoaUiga
MalosiagaO Zephyranthes robustus ei ai le pulufana o le itiiti ifo i le 4 cm le lautele. I luga o le faʻaogaina o le tele o laʻau, o petals umi o loʻo i ai se mea matagofie i le pastel pink hue. E fuga mai ia Aperila ia Iulai, e moe i le tautoulu.
FaʻamanatuinaE iloga i se lanu e le masani ai o fugalaau e iai le lautele o le 6-7 cm. I le pito i lalo, o moli e mumu pe lanu enaena, i luga o le pito o papatusi paʻepaʻe ua faia i se piniki maaleale. Vaʻai i luga o le fale i le vaitau malulu - mai ia Ianuari e oʻo i le faaiuga o Mati
Zephyranthes AtamasLisi laititi e sili atu i potu malulu. E i ai sina siʻitiʻiti (e oʻo i le 2 cm) ma faʻapupuu le ua. Mai le rosette e tupu mai le 6 i le 8 leafular leaves 15-20 cm le umi. O paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻapipiʻi ai le tumutumu o lanu samasama
AuroE fuga mai samasama Zephyranthes i le amataga o le taumalulu. O fugalaau e pei o le fugalaau e faia i se pupu laititi laititi laititi seia oo i le 30 cm le umi. O se pulu lapotopoto o le uiga lea o le laau.
Laʻau teleOna o le paolo o le pulupulu, o lea ituaiga ua taʻua o le marshmallow lanu. O le lanu lanu samasama e foliga matagofie i le pito i tua o meaola suamalie. O le pulu faʻalanu ma le lapoa e oo atu i le 3 cm e maua ai ni paʻu taʻitasi ma ni laʻau tetele (7-8 cm). O le maualuga o pepa felanulanuaʻi e eseese mai le 15 i le 20 cm
Zephyranthes WhiteO le upstart candida e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. Fugalaau e pei o le fausua o le snow-paʻepaʻe ma le lautele e oʻo i le 6 cm tatala ia Iulai ma faʻafiafia le mata seia oʻo i Oketopa. O eleni ole lapopoa (3 inisi le lautele) ei ai le ua umi

Snow White Marshmallows

Ia lelei le tausiga o zephyranthes: mālosi mālū, tele-lanu, sinasina-paʻepaʻe, tele-flowered, ma isi mea, e tatau ona amanaʻia taimi o le taoto ma le fuga o ituaiga taitasi.

Faʻamatalaga faʻavae tausi

O le tuputupu ae o marshmallows o se mea faigofie ona o le le lelei o le laau. Ae ui i lea, e tatau ona amanaʻia tulaga o loʻo atiaʻe ai le upstart. E sili atu le faigofie ona tuʻuina atu le mafanafana i totonu o le fale nai lo se fugalaau matala.

I le fale

Koloria ituaiga fugalaau - tausi fale

Vaega o tausiga ile

AualaFautuaga
Faʻaleleia, faʻafefePulufana e nofouta i le tele o le susu. E le tatau ona faatagaina le suavai. O le mea lea, o le upstart e faʻasūlūina pe a faʻamago le pito i luga.

E faʻaaogaina le vai mafanafana, vaivai, o lona aofaiga e faʻaaogaina e tusa ai ma le vaitau tuputupu aʻe:

· I le taimi o fugālaʻau, faʻafefe tele;

· A maeʻa ona faʻaitiitia le faʻafefe o le vai;

· Afai o le vaega eleni o le lala laau, e toetoe lava a le faasusuina.

I le vevela o le tau, o le malulu o le ea o loʻo tausia e se sprayer ma ni nai sela.

Malamalama ma le vevela· E manaʻomia tele le malamalama i totonu o totonu ole fale, ae mai i ave saʻo o le la, e mu ai Zephyranthes;

· O fagu fugalaau e faʻaalia i luga o faamalama o loʻo i sisifo ma sisifo. Ufi i Saute ma pupuni po o tauaso;

· Mo le tuputupu ae tuputupu aʻe, e manaʻomia e le fugalaau se vevela o le 25 °, ae o le tele o ituaiga e manaʻomia se tau malulu. I le vaitaimi ole malolo, faʻaititia tikeri i + 10-15 (maualuga 18)

MeaʻaiOna o le faʻalauteleina o le fugalaau, ua tele naua taumafaiga a Zephyranthes. O le mea lea, o laʻei pito i luga e faʻamalosia, e faʻafeiloaia e tusa ai ma lenei polokalame, e faʻaaoga ai se vai faʻalavelave taua:

· A maeʻa le malologa, faʻamafanafanaina i le 2 vaiaso;

· I le taimi o le fugalaau - ina ua mavae le 10 aso;

· A uma ona fufulu, ona toe foi lea o lili i le latou pulega talu ai.

Faauma le fafagaina o le pito i luga pe a maeʻa le vaega eleele

Faʻalogo lelei! Fertilizing e le o faʻatasi ma le faʻafeinu, ae o le vai e faʻaaogaina i luga o le laei.

A tupu aʻe i fafo

O le maualuga i luga o fugalaau e na o lagona lelei lava i le mafanafana o le tau i saute. Ina ia fuga toto le ola o zephyranthes, totoina ma tausia i le eleele avanoa e faia i le amanaia o manaʻoga:

  • fesiitai le laau i le togalaau fugalaau i le amataga o le taumafanafana;
  • eleele lelei e saunia muamua, maua lelei le manava;
  • togi e le tatau ona totoina i le eleele atoa - o le ua o le fugalaau e tatau ona tilotilo i luga o le fogaeleele;
  • latou te le faʻaaogaina le faʻavainuina mo le faʻamalosia - o le vai e tuʻu saʻo atu i aʻa;
  • pe a maeʻa le vai, e faʻamalo le palapala;
  • o le taimi lava e fuga mai ai le fefete, latou te fafagaina o ia.

Taua! I luga o le eleele, o se mea eleelea luga e vaivai. Le puipuia o laau mai meaola faalafua ma faamai, i le taimi lava e maea ona totoina i le fugalaau, e togafitia fugalaau i se sui o le antimicrobial.

Luga i totonu o le fugalaau

I le autumn, o le upstart e faʻataʻapeina, faʻafeiloaʻi i se potu malogo ma faʻatali mo le vaega eleele e faʻagogo. A uma ona tosoina pito, ona tuu lea o pulu i totonu o se atigipusa pepa, ma faapipii i le selu ma teuina i le vevela o le potu seia oʻo i le tautotogo.

I le taimi o le fuga

O tomai o tekinolosi taufaatoaga e faalagolago i taimi uma o le atinaeina o laau toto. O le mea lea, i le tausiga o le soona, latou te tilotilo i le tulaga o ia i ai: fafagu, fuga pe sauniuni mo le malologa.

E tusa pe faapefea ona faʻamautinoa mautinoa o le fugalaau i luga o le fugalaau i le fale i le vaega galue o loʻo taʻua i luga. E aoga le paʻi i le taimi o le moe.

Zephyranthes i le malologa

O ituaiga taitasi o laau ei ai lona lava taimi e te malolo ai. E i ai sui o le aiga e le amanaiaina lenei vaega. O le mea moni o le maualuga e manaʻomia le malolo e mafai ona malamalama mai laulaʻau mamago.

O loʻo sauni le fale mo le malologa

Ua siitia le laau i se malulu, vevela, potu pogisa, tausia le vevela e le itiiti ifo nai lo le 5 ° le ao. A o faagasolo lenei vaitau, e le manaʻomia le fugalaau, ae o le palapala o loʻo faʻafefeteina pea i le vai tumau ina ia aua nei faʻamago le pupu.

O nisi ituaiga o meaʻai e malolo mo ni nai masina, o isi mo le vaitaimi malulu atoa. O le mea lea, siaki le siaki fugalaau i taimi uma. O le taimi lava e foliga mai ai lau o loʻo i luga o le pusa, o le upstart ua aveesea mai le "falepuipui".

O le laau e latalata i le malamalama, e matua susu ma fafaga. Afai o le tausiga o le fugalaau e malolo saʻo, o le a vave ona aliali mai ata.

Afai e le fuga i le fale

Moemiti: tausiga o fale ma ituaiga fugalaau

Le manogi manogi i tausaga uma. O faifaatoaga e le masani ai e fesili pe aisea e le fuga ai zephyranthes, e ui lava na ia totogia lelei le gauai.

Auala e ausia ai le alualu i luma

Aisea e le fuga aiLe mea e fai
O le tele o se ipu e mafua ai ona "gaʻo" le laau i le tau o le palaE manaʻomia se mea faʻapipiʻi i totonu o se atigipusa laʻitiiti - e tatau i le laau ona lagona se faʻaletonu laʻititi
Le malamalama le saʻo· Afai o le fugalaau i totonu o le paolo, e latalata atu i le malamalama;

· I le faʻafeagai, pe a faʻapipiʻi le susulu o le la i le laau, ia tuʻuina atu sina ufiufi

O le pusa e loloto teleIna ia fuga le fugalaau, o le ua o le malo ua faʻasaʻo malie mai le eleele.
Faʻaopoʻopo meaʻaiFaatonutonu le tele ma le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina

E le fuga mai Zephyranthes

Faʻalogo lelei! Afai o le fugalaau i luga o le fale i le taimi o le taimi malolo sa i totonu o se potu e le lelei le vavalalata, ma e oʻo lava i le maualuga o le faʻamamafana, i le gasologa o le taimi o le a le mafai ai ona tupu.

E le totogo i le avanoa avanoa

Eseesega o le Fugalaau Nematanthus - Fale tausi

I luga o le fugalaau faʻapitoa tulaga eseese. Afai o le sese na muamua faia, e faigata ona toe faaleleia. E sili atu le faʻaaogaina o fuainumera o fua faʻatatau i le taimi muamua ina ia mafai ai ona fuga i luga o le malae vaalele:

  • ave na o pulu pupuʻu, e leai ni faʻailoga o le pala, faʻatasi ai ma fua maʻa;
  • afa itula ao le i totoina, taofi aniani i le tali Maxim;
  • ia saunia saʻo ia lua - ma se alavai faʻavaivai o maʻa (iliili) ma oneone.

O le a faateleina avanoa o le fugalaau pe afai e teuina ia pulu i totonu o se fagu fugalaau mo ni nai vaiaso.

Pests, metotia o le tetee atu ia i latou

O fugalaau fugalaau o Zephyranthes e seasea ona ita. Faʻasalaga le lelei, o nisi iniseti e mafua ai le faaleagaina o le upstart. O le laau lava ia o le a faʻaalia o latou foliga vaaia.

O faʻalavelave tuga o marshmallows

InisetiFaailoga o le osofaiaFua
Amaryllis WormE fafaga i le sua o le fugalaau, ma o se taunuuga o le a amata ai ona lanu samasama, fulu ma pauE togafitia le togafitiga ma se iniseti. Faʻataunuʻu tele o le pulufana, ua faʻaumatia
WhiteflyO se moa momotu vaivai e manino lava ona iloa i lalo o le ipu. Faailoga o le afaina e le vave iloaLueina i se vailaʻau, ona ave lea i se potu malulu. Ona o le leai o se alofa mo le maualalo o le vevela, o le pest na alu ese le laau lava ia
Sese pepeloO le iniseti e 4 mm e osofaʻi vave ai lou mataAmata i le aveesea o masini, solo le laʻau ma se fasimoli solution. Tuʻu le faamalama, faamalama le fagu, fagu fugalaau. Ona tiaʻi lea o le upstart i se iniseti
Spider miteO le foliga mai o se iniseti mūmū o le a faʻaalia e ala i le vaivai o lālā ma se apogaleveleve i luga o se laauO le fugalaau ua afaina ua togafitia i se vailaau.

Spider mite i luga o se laau

Ina ia aloese mai le faʻaaogaina o iniseti, o le potu e tumau ai le maualuga o le faʻamamafana ma tulaga vevela. O le iniseti e faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia, e aunoa ma le faʻatali mo foliga o meaola faalafua.

Suʻeina ma fausiaina zephyranthes

Ua lava le amataina o se ipu e tasi i luga i totonu o le fale, o le taimi lava lena o loo i ai se manao e teuteuina uma faamalama faamalama ma fuga ai ni tamai-moega. Lily e faigofie ona faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o se tasi o metotia ua fuafuaina.

Tamaiti

O le upstart e masani ona maua ai le tele o tamaiti, e vaeluaina i le tautoulu ma totoina i totonu o ipu. O le muamua gafatia e tatau ona maualalo, ae lautele, ina ia maua ai le mafanafana o totogo.

Faiga faʻapipiʻi

E le tatau ona e totoina ni aniani laʻitiiti eseese, o le tele o vaega o loʻo fuafuaina i totonu o le pusa tasi i le taimi e tasi (maualuga 10). I lenei tulaga, faʻalogo i foliga o le pepe:

  • aniani ma se gutu puupuu ua matua faatofuina i le eleele;
  • i le isi itu, o le ua e tatau ona faʻagasolo malie atu ile luga.

I le pito i lalo o le ulo e sasaa ai se lelei lelei o alavai. O le eleele ua filifilia le gaogao, mafiafia. E fautuaina le faʻaaogaina o le oneone, oneone ma le humus, e maua i le tutusa tutusa.

Fatuina o fatu

O lenei metotia o le toe gaosia e sili atu ona faʻalavelave. Afai i le uluaʻi kopi o le a faʻamalieina le fugalaau mo le vaitau e sosoo ai, a faʻaaogaina fatu, o le a amata mai i le 3 tausaga.

Mo fesuisuiai e fanauina i lenei auala, o le a manaomia ai le pa'ōina o fugalaau. E mafai ona maua se fatu matutua pe a uma le 2 masina, e tatau loa ona faʻaaoga mo le lulu.

Pusa fatu

Faʻalogo lelei! Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o fatu o Zephyranthes e leai se malosi o le germination.

O le upstart e lūlūina i totonu o se ipu paʻu ma se vaitaimi o le 2-3 cm. O le soʻo ua filifilia e tutusa ma le toe gaosia e tamaiti, faʻaopoopo i peʻa.

Mo le aʻafiaina o le fatuina o fatu, ua ufiufi le fagu i se ata vevela, tuʻu i se mea pogisa i le vevela o le 22 + C. A maeʻa le 3-4 vaiaso, pe a oʻo mai pupu, e faʻafeiloaʻi le pusa i le moli ma aveese le fale.

Zephyranthes o se laufanua matagofie matagofie lea e mafai ona aumaia ai le olioli i soo se aiga. O le maualuga e faigofie ona faateleina, o lea o le a avea ma meaalofa sili mo e pele.