Maota, fale mautotogi

Laulelei Hibiscus Syrian Blue Chiffon - o se faʻamatalaga o le fugalaau, aemaise ile tausiga ma le faʻatoʻaga

Faleplanti o loʻo avea lona atunuʻu ma vaomatua i vaomatua e sili ona matagofie o sui o le lauolaola i fafo o faʻatoʻaga.

E ui lava i nisi faigata i le tausiga o le tele o mea faʻalelei, e taua tele mo latou tulaga e le o ni tulaga masani ma foliga matagofie.

O se tagata manaia ma matagofie le matagofie o le aiga o Malvova o le hibiscus Syrian Blue Chiffon. I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo auiliiliga e uiga i lenei fugalaau.

Faʻamatalaga

O le lauiloa o Blue Chiffon (Hibiscus syriacus blue chiffon) i le va o tagata faʻaolaina o fugalaau teuteu ona o lona tulaga le lelei ma lanu matagofie. O nei ituaiga o le taumalulu-e faigata ona ola i le malae vaʻaia ma ua manatu e sili ona matagofie i le tele o ituaiga togalaau o le togavao.

Totoina o laau

O le Laʻau mumu o le ogaumu o le 2 m po o se tamai laau, ausia se maualuga o le 5 mita, ma tafia i le telefoni faatoaga, fugalaau lanumoana lanumoana ma vae vavae ma se lanu violē lanu enaena. O lanu lanu o loʻo i ai se foliga faʻalelei, ma o le tele o se pu e mai le 10 i le 15 cm.

Le amataga o le rosa

Sa sau Syrian hibiscus mai Asia, Saina, Initia. Mo le taimi muamua lava i Europa, o lenei fugalaau na tupu mai i le 18 senituri ma ua ola i greenhouses. O le lanu Blue Blue na maua lona igoa ona o le lalelei, e pei o le siliki, lanu lanumoana po o le lanumoana, lea e avea o se paʻu lua.

Blue blue - o se tasi o ituaiga foulea ei ai le matagofie uiga ese ma fugalaau ma le tetee atu i le lamala ma le malulu. Faafetai i le faafaigofieina o le tausiga ma le tausiga faigofie, o le fugalaau ua lelei ona fetuutuunai i tulaga maualuga o Rusia, Iukureini, Moldova ma le Caucasus.

Tatalaina le fanua

O rosa paʻu e lelei mo le mamanu o togalaau ma paka. O le tausiga o togalaau e le mafua ai ni faigata e oo lava i tagata e leai ni poto masani, ma o le taunuuga e sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina ao matauina tulafono faigofie.

Fanua

E ala i le filifilia o le nofoaga o le totoina o lenei ituaiga o hibiscus e tatau ona fetaui ma tiute uma. O le umi o lona olaga ma le matagofie o fugalaau e faalagolago i le mea e totoina ai le laau toto:

  1. Nofoaga mo le totoina o laau e tatau ona puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga.
  2. E talafeagai le tuʻuina atu o le laau faʻamalama lelei.
  3. E taua le suʻeina o le vaʻai ma isi fugalaau ma laau. E le fiafia le tupu o Suria i le latalata atu o isi tagata o le togalaau, na o le pau lava ia o le Roses o ituaiga eseese.
  4. A o leʻi totō i le pito i lalo o le lua, e taua tele le sasaaina o se alavai vafelavai ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le tele o le susu i luga o aʻa.
  5. Afai e saʻo le nofoaga, o le togalaau o le hibiscus o le a avea o se mea teuteu o se fuafuaga a le tagata lava ia e oo i le 15 tausaga.

Eleele

Fugalaau e sili ona fiafia i le malamalama, eleele mama. Aʻo lei totoina, e tatau ona faʻafefiloi le pito i luga o le fanua togalaau i le peat ma le oneone, ma mo le lelei o le totoina o le fatu, e tatau ona tuʻuina se vaega o le faapalaga i luga o le alavai.

Faʻasa

Vai le fale e tatau ona faʻaauau, e le faʻatagaina le eleele e faʻagogo. I le tau māgogo, e tatau ona tatalaina le lauʻeleʻele o loʻo i le hibiscus ina ia le faʻavave le susu. Afai o vevela vevela, e tatau ona i ai le vai i aso uma.

Lulu

O fugalaau i totonu o le hibiscus o lenei ituaiga o meaola ua faia i le vevela o le 15-17 ° C. O le mafanafana o le vevela e 25-29 ° C. O le aoga sili o le mallow Suria o le tetee lea i le vevela ma le malulu.

Fesoasoani Aʻo tuputupu aʻe hibiscus Syrian Blue Chiffon i greenhouses i le maeʻa ai o le faʻavaeina o pulupulu, e le mafai ona gaoioi le vao pe liliu.

Teuteu

O le togalaau o le hibiscus o se lala laau ma e manaʻomia le seleina o le tautotogo. O le teuteuina e ese lona faamoemoega..

  1. O le teuteuga pepa e faia e avatu ai le fugalaau le foliga manaomia. Mo le tuputupu aʻe faʻateleina o togitogi laiti ma fatuina se pulou pupula e tatau ona aveesea vaivai ma faaleagaina lala.
  2. Ina ia maua le hibiscus i se foliga o se laau e ufiufi i fugalaau lanumoana, e tatau ona e onosaʻi ma taʻi taʻitasi i le itu itu, ma tuʻu ai le ogalaau. Ua faapuupuuina le krona i le amataga o le tautotogo i le tele o pusa.
  3. E manaʻomia le teuteuina o vailaʻau e maua ai le tele o le fugalaau ma le tuputupu ae o ketma. E tatau ona faapuupuuina pupu taʻi tausaga e le tasi vae tolu. O lenei faʻagasologa e faʻatupulaʻia ai numera o faʻamaʻi totoina.
  4. O le fusi o lauulu e toe faʻafoʻiina ai le fesoasoani i le vao tuai tele e lafo ese ai le tele o vine. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vevela le laau, aveʻesea lala tuai ma paʻu, ma faʻauʻuina le isi i le 2-4 kiona.

O le teuteuina o se togavao e faʻateleina ai le tuputupu ae o le lauusiusi fou, ma faʻaleleia ai le ola o le laau.

Suiga

O le pulupulu lanumoana ua totoina e pei o se togalaau o le hibiscus i le amataga o le tautotogo, i le maeʻa ai ona teuteuina.

  1. O le lua e tatau ona vaʻaia ina ia le malolo aʻa i luga o le faʻalavelave, ae o loʻo maua saoloto i eleele mama.
  2. I le pito i lalo e tatau ona e faʻatumu se palapala faʻafefe mafiafia ma faapalaga.
  3. O le vao e tatau ona tuu i se auala e ufiufi ai le ua i luga o le eleele, pe a maeʻa ona maua aʻa i le rosa.

O le vaitau atoa e tatau ona faasūsūina le fugalaau ma o le tausaga e sosoo ai o le a fiafia ai tagata e ona puaʻa.

Afai o le toe faʻaleleia o loʻo faia i le tautoulu, e tatau ona puipuia le vao mai le malulu e ala i le mulching ma le malupuipuia o le laau.

Togi

Blue Chiffon ei ai le faigata o le taumalulu - faʻasaga i le malulu ma le manumalo ia tatou latitudes lelei. E na o talavou talavou e manaʻomia se malutaga. O laau matutua matutua e le tumau le maualalo o le vevela i -20 ° C. Afai o le itulagi e ogaoga ma umi le manumalo, ona tatau lea ona ufiufi le fugalaau i soo se matua. O nisi tagata faifaatoʻaga e ola i le malulu i ogalaau lapoa ma faamama le vao i potu malulu mo le taumalulu.

Tofiga

O le auala pito sili ona faigofie e toe fananau mai ai le Syrian rose Blue Chiffon o ni mea e tafe ai. E seleseleina i le tautotogo o le tautotogo po o le mafanafana ma vave ona totoina i totonu o ipu ua tumu i le fefiloi o oneone ma paʻu. Faatasi ai ma le tele o vai inu pe'ā maeʻa le masina, e aʻafia aʻa.

O le filiga e ala i fatu e sili atu ona faʻalavelave, e pei ona tatau ai ona tausia le vevela o le 25 ° C e maua mai ai ni fatu. E totoina fatu i totonu o se koneteina ua tumu i le paluga o peat ma oneone, ma ufiufi i le tioata. O fualaau e tatau ona faʻalauteleina i taimi uma ma faʻasalalauina. A maeʻa foliga o le 4-5 laʻau, e mafai ona suamalie ni fatu i totonu o ipu. Faatasi ai ma lenei metotia o le toe gaosia o fugalaau e tupu i le lima tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Lulu lanu violē" e faʻasaga i faʻamaʻi ma iniseti osofaʻi. Faatasi ai ma le umi o le lāmala ma le suavaia, e ono osofaia se laau vaivai i le aphid, whitefly po o le apogaleveleve. Ina ia taulimaina le faafitauli, e tatau ona togafitia le faalua faʻalua i se iniseti i le va o le 7-10 aso. Ina ia aloese mai le paʻu'ū o tumutumu ma laʻau, e tatau ona fafagaina le rosa ma faʻalavelave faʻasaina. Ina ia faʻafefe ese aphi, e tele faʻatoʻaga e totoina le tanbon i tafatafa o hibiscus.

Laʻei pito sili

O le fuga o lenei ituaiga o Roses o Suria e umi ma tele, e tatau ona fafaga le laau ile 2-3 vaiaso. O sui o le faasologa o fualaau oona e sili atu i le phosphate fertilizers. Ina ia mafai e le fagafao ona ola i le taumalulu sili atu, e tatau ona faʻafefiloi fugalaʻau i le pito i lalo o le tautoulu.

O le masani masani e aofia ai le potassium o le efuefu.

E talitutusa ma isi lanu

O Hibiscus Syrian Blue Chiffon ei ai nisi mea e tutusa ma isi fugalaau totō:

  1. Calistegia Terry - O lenei vaʻavaʻaia o le aʻeina faʻatasi ma fugalaau teuteu matagofie.
  2. Saina Saina fuafuaina mo le faʻaleleia o totonu.
  3. Aga aʻe Rose Vaʻai latalata ane i le lush bush of ketma.
  4. Malva 1-2 vaitau o le taumafanafana, e le mafai ona faapalepale e tuu ifo le vevela.
  5. Stockrose - o se ituaiga o mallow, ausia le maualuga o le 2 m.

O le hiffus blue blue Chiffon o se tasi o fugalaau sili ona manaia i totonu o le eseesega eseese o Malvaceae. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le tausiga, o le a ia tuuina atu i le au pule le tele o minute e le mafaagaloina ma lona foliga matagofie.