Laʻau

7 fale i totonu o laau e aumaia ai le fiafia ma le tamaoaiga i le fale

  • Tausaga
  • Shady
  • Alofa

Ua leva ona iloa o nisi o fale fale e maua ai ni tomai masani ma e mafai ona aumaia le fiafia, tamaoaiga i le fale o le latou fale, ma suia ai o latou olaga mo le lelei. Sei o tatou talanoa e uiga i ni ituaiga o mea o le a fesoasoani i le faatosina mai o tupe ma le soifua lelei.

Pelargonium

Pelargonium (geranium) e tosoina ai tinoitupe ma aumaia le tamaoaiga ma le mautu i le fale. E faʻamafanafanaina oe, tuʻuina atu le talitonu i ou lava malosi ma fesoasoani e tau le faʻavaivai. O le vaega o loʻo galue ai e faʻalagolago i le lanu o le tumutumu.

  1. White geranium - fesoasoani i le fausiaina o se pepe.
  2. Pink - lagolagoina lagona o taitoalua.
  3. Red - fesoasoani e maua le alofa.

O le filemu ma le mafanafana o le a nofotupu i taimi uma i totonu o se fale ma geraniums, o le a le tupu lava ni taufaaleaga ma finauga. E mafai e le Pelargonium ona puipuia mai mata mataga ma mea leaga, avatu le malosi ma faʻamaloloina le le mautonu.

Cacti

Talu mai taimi anamua, o le cactus o le soifua maloloina ma le umi o le ola, o le leoleo o le filemu ma le toafilemu, puipuia le fale mai le osofaia o tagata le amanaia ma le le faamaoni.

O le meatotino autu o le cactus o le puipuiga mai malosiaga leaga ma le malosi le malosi na aumaia i totonu o le fale. E puipuia mai le mata leaga ma isi osofaiga leaga. O vao tuitui o le laau e matua mamana lava o le matauʻa ma le aulelei o le a pasia lou fale.

O le cactus, totoina i totonu o se potumoe matagofie ma le alofa ma le tausiga, o le a avea ma fesoasoani i pisinisi, o le a laveaiina oe mai otaota ma faaletonu tau tupe, avatu le soifua manuia faaletino.

Tupe tupe

Tupe siliva (Crassula, Crassula) - o le laʻau sili ona lauiloa mo le faatosinaina o tamaoaiga ma le manuia i le fale.

Ina ia mafai e le laau ona "galue" ma faaali atu ana mea faitino ma le malosi ma le autu, e tatau ona e totoina i totonu o se moli lanumeamata lanumeamata, i le pito i lalo e te manaomia e teu ai se siliva. I luga o lālā o se fafine gaʻo, e tatau ona e nonoa ni lipine mumu i tupe siliva.

Afai e tausia lelei le Crassula, o le a fiafia i lau launiu, o se faailoga lea o faletupe tetele. O le fuga o le fafine gaʻo e atagia mai ai le vave faʻaolaina. Afai o le laau e amata ona tupu vaivai ma mamago - i le gaumativa.

Hibiscus

Hibiscus (Rose rose) o le faailoga faʻaleʻeleʻele o Malaysia ma Hawaiʻi. O se faʻataʻitaʻiga o le filemu, alofa ma faʻaalia ai le tuʻinanau.

O le i ai o se fugalaau i totonu o le fale o le a toe faaolaolaina ai lagona vaivai, faʻafefeteina sootaga, fesoasoani e amata se alofa faʻafefe, lagolago le alofa o le ulugalii. Hibiscus patronizes alofa ma faʻafiafiaina lona tagata ma fiafia mo le isi itupa. O le teineitiiti o se Saina e ola ae i totonu o lona fale o le ai ai le toatele o tagata.

O le fugalaau e fatuina ai le malosi o le gaioiga, taua faasaga i le le fiafia ma le paie, fafaguina tomai gafatia. Tuʻuina atu i lona tagata le toʻa, malosi ma malosi.

Violets

E masani lava o le violet e taʻua o fugalaau o le lalolagi. O ia o se faailoga o le faamaoni, faamaoni ma le alofa e faavavau. I totonu o le fale e tupu ai o ia, nofotupu ma faamafanafana le nofoaiga. E leai ni fefinauaiga ma feeseeseaiga. O le malosi o le fugalaau e tosina ai le tamaoaiga, faamanuiaina ma lagolagoina le soifua manuia o le aiga.

O Vaioleti e mafai ona faʻaleleia le soifua manuia, fiafia, maua le fiafia ma le manuia, tuʻuina atu le toʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu se fugalaau i le itu sisifo o le fale. Faʻalagolago i le a le lanu o loʻo i ai, o loʻo i ai se aʻafiaga i se vaega faapitoa o le olaga.

  1. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻafefeteina mafatiaga faalemafaufau, tauivi ma eseesega i le va o ulugalii
  2. Pink ma mumu - lagolago le soifua maloloina.
  3. Blue - faʻaleleia musumusuga.
  4. Uzambara violet - puipuia le lagona o ē alolofa, tuʻuina atu le toʻa ma le mafanafana.

Myrtle

Mai aso anamua, na maua ai le myrtle i tomai faʻapitoa. E talitonuina e fesoasoani le faʻamalosiina o sootaga, faʻamautuina le fefaʻasoaaʻiga i le va o le ulugalii faatoa faaipoipo, aumaia le filemu ma le fiafia ile fale. O le laau e masani ona tuʻuina atu o se meaalofa i le tamaʻitaʻi ma le tamaʻitaʻi.

E talitonuina afai o le faatoanofotane na ia tupu se fugalaau ma tuʻuina atu i tagata taʻitoʻatasi ma se lala i le faaipoipoga, o le a umi ma fiafia le faaipoipoga, ma o le ulugalii o le a ola i le filemu ma le nofo lelei.

Ina ia mafai e le myrtle ona avea ma talisapaia o le fiafia o le aiga, e tatau ona totō i totonu o se ipu manaia ma aua nei galo e faafetai mo le manuia tau tupe, tamaoaiga ma le mafanafana. O le laau i le tali o le a sili atu ona fesoasoani.

Chrysanthemums

O totonu o le chrysanthemum i totonu e mafai ai ona toe faaolaola ma faatumauina lagona alofa, alofa faamaoni, tauivi ma le atuatuvale ma se uiga leaga. E fesoasoani i le faatumauina o le sao saʻo o le olaga, toe foʻi mai le toʻa, toʻafilemu, manaʻoga e faʻafiafia le tasi i le isi.

O le fugalaau e tumau le agavaivai ma faʻaleleia le felagolagomaʻi i le va o ulugalii mo le tele o tausaga. Puipuia se tagata mai taunuuga le lelei o ana lava amioga, e faaosofia ai le toe faatulagaina o poloaiga e le gata i totonu o le fale, ae faapea foi i lona agaga. E tosina atu ai le lagomalie i galuega, olioli ma le fiafia, puipuia le fale mai le ulu atu i le malosi le malosi. O le laau e mafai ona faatumauina le paleni o lagona ma mafaufauga, faʻamalosia le uiga.

O se chrysanthemum na tuuina atu i se teineitiiti o le a fesoasoani ia te ia e feiloai ai i lona agaga. Fugalaau lanu samasama ei ai le malosi o le alofa.

Alofa i totonu ole vaomatua ma tausi faalelei i latou, ona avea ai lea oi latou ma se faʻamaoni faamaoni o lou fale.