Quail Egg Incubation

Fafagaina o fuamoa o le salu pe faʻapefea foi ona maua mai ai ni ovi salu?

O se tasi o uiga o le aiga o salu o le salu e mafua mai i le fausiaina, na matua le toe maua ai le atinaʻe o fualaʻau.

O se filifiliga, e mafai ona e tuʻuina ni salu niu i lalo o lupe, lupe, moa.

I se isi itu, faʻaaoga eseese eseesega o mea faʻavevela mo le vevela o moa.

Tusa lava pe o le a le ituaiga incubator e te filifilia, o vaega autu o le faʻaogaina o le faʻavae e tumau pea le maluelue ma le suia i lalo o tulaga uma.

O le faagasologa o le faʻafefe o fuamoa o le selu e le faigata, e faigofie lava ona faʻatautaia e tusa lava pe amataina, pe a e mulimuli i tulafono faʻavae.

Taʻiala mo le filifilia o fuamoa o salu mo le faʻaolaina

O le avetaavale o le salu i le taimi o le fesuiaʻiga o manu e 70%.

O le tele o aʻafiaga e aʻafia ai taunuuga o le faʻavevesiina, o mea taua e aofia ai: o le lelei o fua (fua, foliga, tausaga o le faʻataʻitaʻiina o tama ma tane), faʻamaʻi, mamafa, vevela, faʻafefeteina i le incubator, le maualuga o le totoina o fuamoa.

O le lelei o fuamoa mo le susunuina e tele lava e faalagolago i mea o loʻo i ai i le broodstock, fafagaina o tane ma fafine, o tausaga o matua, o le fua faatatau i tamaʻitaʻi.

Mo le mauaina o fuamoa o le faʻamalama o se mea talafeagai le i ai o le mea e taʻua o le lafu manu (po o le lafu).

E tatau ona filifilia tamaʻitaʻi a Tribal mai isi fagaga, aua o nei manulele e matua nofouta i matāʻaiga talafeagai. O le gaosiga i le "vavalalata vavalalata" matai ua faʻaitiitia i le 50%, ma o le maualuga o le soifua maloloina o manu laiti ua faateleina.

Tina mo le fertilization e filifilia ile tausaga e 2 i le 8 masina. I le lumanaʻi, o lo latou gaosiga o fuamoa ua faʻasaoina, ae o le pasene o fuamoa faʻamaʻagofie ua faʻaitiitia, o lea o fua o fafine e sili atu i le valu masina e sili atu ona faʻaaoga e fai ma meaai.

O le maualuga o le faʻatinoina o tane e tumau mo le tolu masina (e amata mai le lua masina le matua), pe a maeʻa e manaʻomia le suia o ia mea mo talavou.

O le lafu manu e faia i le mataupu faavae o le tolu - fa tamaitai i le tane. O nei fuainumera e sili ona lelei, aua afai o le numera o fafine i le tane e sili atu, o lona uiga o le fua o le fua o le fua o le fuamoa o fuamoa e faʻaitiitia, ma o se taunuuga, o le aotelega o le faʻataʻitaʻiga.

O le vavalalata faʻatasi foʻi e leai se tau maualuga.

O le mamafa sili ona lelei o fuamoa o le salu mo le faʻavevesi

Mo le fausiaina o meaʻai (quail) (mo se faʻataʻitaʻiga, le ituaiga o Farao) e tatau ona filifili fuamoa e 12-16 gram, ma mo le faʻaleleia o tagata gaosi (faʻasoga o manu) - 9-11 grams.

O lapoa e lapoa, e faʻapea foʻi ma laʻititi laʻititi e maua ai ni mea sili ona leaga i le taimi o le faʻamalosia ma le taimi e tuputupu aʻe ai talavou. Fuamoa lapoa e mafai ona i ai ni yolks e lua, ma mai i fuamoa laiti, e fai ma tulafono, e leai se mea e mafai ona maua e suauu.

Le saʻo lelei o fuamoa o le salu mo le faʻavela

Aua le faʻafefete fuamoa laiti pe tele. E tatau ona filifilia saʻo laumei, fuamoa, e leʻo faʻaloloa. E le faatagaina le auai o se numera tele o tupuga tausi i luga o le atigi. O le atigi e tatau ona i ai ma sina vaega ole pigmentation, e le o le pogisa tele. tatala o faaipoipoga fuamoa e le tatau ona eleeleaA o amata ona latou faʻaleagaina, o le afaina o fuamoa latalata ane ma le faʻaitiitia i le paʻu o loʻo tutupu i le talavou.

Afai i le taimi o le tuʻuina i totonu o le incubator e leai se numera manaʻomia o fuamoa mama, ona mafai lea ona faʻamamaina palapala eleʻele i le 3% o le vai vevela ma faʻamalolo.

E mafai ona e iloiloina le lelei o fuamoa o le sipili mo se mea faʻapipiʻi ma le fesoasoani o se ovoscope. O le ituaiga X-ray lenei, o loʻo tuʻuina atu ai faʻamatalaga auʻiliʻili i sulu. Faatasi ai, e mafai ona e taitaia le fufuluina o fuamoa e le talafeagai mo le faʻavevesi. O lenei vaega e aofia ai:

  • fuamoa ma le lua yolks;
  • o le i ai o ituaiga eseese o mea i luga o le polotini ma le isu;
  • tamai i totonu o le atigi;
  • pe a fai o le selu o loʻo pipii i le atigi pe paʻu i se pito mataʻutia;
  • pe afai o potu o le ea e mafai ona vaaia i le pito sili poʻo le itu o le fuamoa.

E mafai ei tatou taʻitoʻatasi ona fausiaina se toso. Ina ia faia lenei mea, ave se tamai paʻu ma le lapoa o le fuamoa. Mo le gaosia o pepa pepa pepa talafeagai poʻo se pepa lanu poʻo se mea e leai se mea. I le faaiuga e faapipii se moli malamalama.

O lapisi e tatau ona teuina i le 18 ° C. Mo le faʻaolaina manuia e le tatau ona e tausia le silia ma le fitu aso, e ui lava o le fuamoa mo le taumafa a tagata, e mafai ona teuina mo le tusa o le tolu masina.

Afai e teuina fuamoa mo le tusa o le sefulu aso, ao le i faataatia i totonu o le incubator, o le pasene o le siva e le sili atu ma le 50%. E le afaina le aoina o le aofaiga manaomia i se taimi umi atu, talu ai o le vaega autu o le embryos o le a fano i totonu o le fuamoa, ma o le pasene o le tamaoaiga e vave ona faaitiitia i aso taitasi.

Ae, ei ai nisi o faifaatoʻaga e mafai ona mitamita i moa feʻaveaʻi mai masani masani o faʻatau mai faʻatau mai faleoloa.

E tumau pea le le mafai ona faʻamaonia e faʻapea, o le aʻafiaga, faʻapea foi ma le gafatia o le tamaititi, e tele lona faʻalagolago i le lelei ma le aoga o meaʻai o le faitau aofaʻi. O le tuufaatasiga o fuamoa, o le faʻaopoopoina ma le tuputupu aʻe o le atigipusa, o le gafatia o le tupulaga talavou e aʻafia i le taua o mea taumafa o loʻo fafagaina i le tamaoaiga. O le atinaʻe o le embryonic e iai ni faaletonu ma le le lava o le motoa afi a manulele i le tafeaga, faatasi ai ma le leai o se meaʻai lanu meamata ma le radiation radiation, ona o se taunuuga o matāʻupu vavalalata vavalalata.

Faʻasalaga o le faʻamalosia o fuamoa moa - mea faʻapitoa o le faʻamalosi

Afai e te mauaina faʻamatalaga i luga o le Initaneti o le quail hatchability o le 100%, aua le talitonu i ia punaoa.

E matua faigofie lava ona foia lenei ituaiga o faamatalaga, e oo lava i tulaga lelei o le taofia, o le faʻaleleia o le fua o fuamoa o moa e le sili atu i le 80-85%, ma o lenei mea o se mea moni e le mafaamatalaina o le ola o meaola o salu.

O le taunuuga o le faʻaogaina o mea e le masani ona sili atu nai lo le 70-80%. O nei taunuuga, e faaopoopo atu i mafuaaga ua taua i luga, e aafia i itu taua:

  • faatulagaga o le incubator;
  • masima;
  • vevela;
  • fofo;
  • aʻafiaga

O le incubator e mafai ona eseese ma mamanu eseese, o le mea autu o le faʻaaogaina, faʻapipiʻiina lelei ma faʻapipiʻiina i se thermostat. E manaʻomia le i ai o le galuega o le fesuiaʻiina o fuamoa, ae leai se mea matautia, pe afai e leai, e le faigata ona fai oe lava ia.

O le a lelei le atinaʻe o le embryonic, pe afai e te tausisia le tulaga manaomia.

Polokalame o le Incubator - Nuances Taua

O le mea faʻapipiʻi lava ia, aʻo leʻi tuʻuina e tatau ona saunia, o lenei mea e faia muamua ina ia puipuia ai faʻamaʻi. Mo le faia o lenei mea, fufulu mama i le vai mama, mafanafana, ona faʻamaʻi lea i se moli matafaga quartz poʻo se formaldehyde vapors, ona faʻagogo lelei lea.

Le isi E fautuaina e tuu le incubator mo le 2-3 itula e mafanafana ai, e tatau ona muaʻi fetuunai ma ia mautinoa o loʻo lelei.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi ni fuamoa moa i totonu o le incubator?

E lua ala e faʻapipiʻi ai fuamoa moa i totonu o le incubator: faʻagata ma faʻatapulaʻa.

O le pasene o le galo, faatasi ai ma nei metotia e lua o le resitaraina, e tutusa lava. I le taimi o le taʻavale, o le fuamoa i le tulaga saʻo e punou lemu (e ala i le 30-40 ° C), ma faʻasolosolo e taʻavale mai lea itu i lea itu.

O le faʻamaufaʻailoga e mafai ai ona e tuʻuina nisi fuamoa i totonu o le incubator, ma le lautele - itiiti ifo.

E leai se uiga e faʻamatala auiliiliina ai le faʻamaufaʻailoga, faʻatasi ai ma lenei metotia e lava le na o le faʻasalalauina o fuamoa i luga o le upega. Ae o le faataatia i luga o le laupapa o loo i ai ni nuances.

Muamua, i le maka tusi manaʻomia le saunia o fata, aua e le mafai ona tuʻuina le fuamoa. Afai e leai ni fata i totonu o le afi, e mafai ona faia mai pusa palasitika masani mo le luasefulu o fuamoa.

I totonu o potu taʻitasi, ia fai se tolu-millimita le lua (e faigofie lava ona fai se vevela vevela), ona tuu lea o fuamoa i le pito i lalo, pe afai e te tuʻuina i le isi auala, o le a sili atu ona leaga.

E faʻapefea ona tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator i luga ia te oe, pe afai, ioe, o lenei vaega e le o faʻamatalaina i faatonuga a le incubator ia lava. E faʻalagolago lava i le i ai poʻo le leai o se masini mo le liua, faʻapea foʻi ma le tele ma le ituaiga o mea faʻapipiʻi.

Eseʻesega o le vevela mo le faʻavelaina o le maile i taimi eseese

O le taimi atoa o le faʻaoʻoina o le salu e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: O - le vaitaimi mafanafana, II - o le autu autu, III - le taimi e faʻataʻitaʻi ai. Lalo o le a tatou taulimaina i latou taitoatasi i auiliiliga sili atu.

Numera o aso: 1-3 aso

Luga: 37.5 -38.5 ° C

Faʻamamafana: 60-70%

Faʻafeiloaʻiga: Leai se mea e manaʻomia

Faʻameli: Leai se mea e manaʻomia

Numera o aso: 3-15 aso

Luga: 37.7 ° C

Faʻamamafana: 60-70%

Faʻafeiloaʻiga: 3 i le 6 taimi i le aso

Faʻameli: E i ai

Numera o aso: 15-17 aso

Luga: 37.5 ° C

Faʻamamafana: 80 -90%

Faʻafeiloaʻiga:Leai se mea e manaʻomia

Faʻameli: E i ai

O le taimi muamua o le susunuina - mafanafana

O le umi o lenei vaitau o le aso muamua lea e tolu aso. O le vevela i lenei taimi i le incubator e le tatau ona i lalo o le faailoga o le 37.5 ° C, o le maualuga e mafai ona faatagaina 38.5 ° C.

I le taimi muamua, o le a faʻafeololo lemu le mea faʻapipiʻi, aua e tupu lenei mea pe a uma ona fai ni fua malulu. E tatau ona faʻatali seʻia maeʻa faʻamafanafana uma fuamoa, ma pe a maeʻa ona faʻamautuina le vai vevela, e le fautuaina e fai muamua.

I lenei vaitau e taua tele lava mataʻituina le vevela. Afai i totonu o itula muamua e te seti le 38.5 ° i luga o le pule faatonutonu, ona maeʻa ai lea o le vevela e mafai ona tulaʻi i le 42 ° C, o le mea autu e tatau ona matauina e le au faifaatoaga i le taimi ma fetuunai i le taimi.

O taimi faapenei e faalagolago atoatoa i le tagata filifilia. E tusa ai ma lenei mea, i vaega muamua seti le vevela na fetuunai i le taimi o le suʻega o le incubator e aunoa ma ni fuamoa. I lenei laasaga, e leai se mea e manaʻomia e faʻaleleia ai le feliuliuaʻi ma liliu fua.

Le lua, poo le autu, tulaga o le susunuina o fuamoa o salu

O le amataga o le laasaga lona lua o le susunuina e pau i luga o le tolu - fa aso, e tumau seia oʻo i le aso sefululima. I lenei laasaga, e masani ona vaʻaia, faʻaleleia, ma felafoaʻi fuamoa (pe afai e leai ni galuega faʻapitoa i totonu o le incubator, ona e faia lea o mea uma ia oe lava, ma le lima).

O faifaatoaga poto masani faifaatoaga fautuaina le laasaga lona lua o le fausiaina liliu ia fuamoa i le tolu i le ono taimi i le aso. O le mea moni, afai o le incubator ei ai se galuega faʻapipiʻi mo le liliu o fuamoa, o le a faigofie ona fai, ma afai e le o le tulaga lena, o le a mafua ai ona e ola i tafatafa o le incubator.

E le mafai ona fai ma le agavaʻa i le faʻasologa o le fesuiaʻiga, talu ai e tatau ona e le pipii le atigi i le atigi ma mulimuli ane e le oti.

E tatau ona mautinoa e le sili atu le vevela i le faailoga o le 37.7 ° C -38 ° C.

E tatau ona e iloa mai le ono i le aso lona fitu, o fuamoa e vevela faʻatasi ma tuʻuina le vevela i le incubator, o le mafuaʻaga lea e mafai ai e le faʻapopetopeina o le incubator ona faateleina i le vevela o le 38 ° C, ma mafai ai ona maualuga le vevela i le 40 ° C. O le mea lea, e tatau ona fetuʻunaʻi le vevela ina ia faʻafuasei le tapunia le maualuga i le maualuga o le 37.5 ° C, i le amanaʻia o le siʻitia o le vevela.

Afai o loʻo e faʻaaogaina le masini mo le taimi muamua, atonu e mafua ai faʻafitauli, faʻaoga atili faʻaaoga o le a aumaia ai le poto masani ma le malamalama i uiga uma.

O le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga e faateleina pe afai e faʻamafanafanaina fuamoa ma faʻagasolo i le taimi o le faʻasusu. O le faagasologa o le liliuina o le a avea ma mea lelei (pe afai e faia ma le lima).

I le aso lona tolu e tatau ona tatala i luga o le afi le tele o taimi i le aso. mo vaitau pupuu. I le taimi muamua, mo 2-3 minute, ma le lamolemole, i le faaiuga o le vaitaimi o le faʻatumuina, e aumaia ai sea alaga i le 20 minute. Aua e te fefe i lenei faiga masani, aua o le natura natura o fafine e faamalosia e tuua le faamoega e inu ma ai.

O faʻamaʻi vavalaʻau, faʻatusatusa i atigipusa o isi manulele, e itiiti lava le faʻafefe i faʻalavelave umi i le tuʻuina atu o le eletise i le incubator. I tulaga e mafai ona alu i lalo le vevela i totonu o le incubator i le 18 ° C mo vaitaimi uumi, o le aofaiga autu o le salu o loʻo faʻaleleia lelei, na o sina taimi mulimuli ane nai lo le manoa ua faamoemoeina.

E mafai ona e malamalama o se mea i le faagasologa na e faia ai se mea sese pe afai e le aumaia le salu pe a mavae le sefulufitu aso. Mo le toe inisiua atoatoa, aua nei tape le incubator mo le isi lima aso.

E malie foi le faitau e uiga i le fafagaina o salu.

Laina o Faʻatino - o le tolu taimi o le faʻasologa

Mai le sefulu ono i le sefulufitu aso e amata ai le vavalo taimi.

I le aso lona sefulu ono, mai le amataga o le vaitaimi ua atofaina, e tatau ona lafoina fuamoa i le paʻu (e faalagolago i le mamanu o le incubator).

O nei fata e le tatau ona tatala i luga, e pei o salu e mafai ona oso i itu. I le taimi lea, o le liliu ma le susueina o fuamoa e matua maeʻa, ma le setete o le vevela ua seti i le 37.5 ° C.

Mea sesefaʻamaonia i le vaitaimi o le usitai i le pulega faʻavevesi e vaaia e le faʻapitoa o le atigi pupuʻu:

  • Afai o le malaia na tupu i le pito maoaʻe - o loʻo taʻu mai ai le leai o se fesuiaiga o le ea.
  • E le mafai e le faʻapipiʻi ona faʻaumatia le atigi na o ia pe a fai e tele le susu.
  • O le moa e le alu ese mai le fuamoa, pe afai o le susu i se tulaga maualalo, o mea uma lava e faamatalaina i le mago ma le malosi o le membrane.

Afai o le faʻavevela o le salu e tupu i tulaga sili ona lelei, ona oʻo lea i le taamilosaga o le pito i lalo o le iuga. Aua e te taumafai e fesoasoani i moa moa, pe afai latou te le lava le malosi e manumalo ai i fuamoa fuamoa, e le masalomia o le a ola se moa faapena i le lumanaʻi pe o le a lelei lona soifua maloloina.

Fua o le maualalo o le suavai: matou te filifilia ni faʻamaoniga sili ona lelei mo vaitaimi eseese faʻalavelave

I le vaitaimi muamua ma le lua o le faʻasusu, e tatau faatumu vai tanepe afai ei ai se mea e tuʻuina atu i totonu o le masini komepiuta. Afai latou te le o iai, ona tatau lea ona e toe faʻaaogaina ia lava koneteina.

I le vaitau muamua ma le lua, ia mautinoa o loʻo i ai pea vai i totonu o fata, sasaa faʻaauau.

I le laasaga lona lua, e talafeagai lava mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le maualuga i totonu o le incubator. O le faailo e le tatau ona pau i lalo o le 60-70%. O laumei e sili atu ona faʻalautele pe faalua i le aso. E mafai ona faia lenei mea i le vaitau e sosoo ai.

E le mafai:

  • sulu ina ia tafe le vai.
  • fufulu latalata i le maea o le tatalaina o le tapuni i luga o fuamoa vevela, o le a avea lenei ma mea e faateʻia ai le pepe. E tatau ona tatou faʻatali seʻia maeʻa sina fuamoa. O le taimi o le liua o le a avea o se mea e sili ona manaia.
  • tapuni le tapuni i le taimi lava e uma ai le pulupulu, ina ia aloese mai le fausia o le condensate, e tatau ona fai i le minute ma le afa, pe a maeʻa le moli.

E taua i le taimi o le pulou e faʻamautinoa ai le maualuga o le susu, e tusa ma le 90%. O le i ai o koneteina avanoa i le vai i le taimi o le pulou e mafua ai le oti o moa. Faʻaauau mai lenei mea, ia mautinoa e le mafai e suauu ona ulu i totonu.