Vailaau faʻapitoa

Nivyanik: faʻamatalaga, ituaiga lauiloa ma mea tau vailaau

O le lauiloa tele mo le lalelei, o le le mautonu ma le vaitau umi o le vaitau e faʻaaogaina i plant growers nivyanik.

O nei fugalaau, e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga, e mafai ona faigofie ma le maalili. Tuputupu ae o se laau e faigofie, faʻapea foʻi ma le tausiga o ia.

O a foliga o Nivyanik: faamatalaga lautele e uiga i le laau

O le a la le mea Nyvyanik - O lenei aiga lauiloa o le Astrovykh faatasi ai ma se aʻa pakiaka, o aʻa o le vasega pepe e iloga i se lanu mumu.

O le aʻa o le laau e saʻo, o le tuputupu ae o le laau e mai le 15 cm (ituaiga eletise) i le mita e tasi. O nisi ituaiga o pulupulu fou e ola ae i le 1.30 cm O le igoa "nivyanik" i le Rusia e sau mai le faaupuga "tuputupu ae i se fanua," levvaniik mai le vaaiga o meaola e le o se mea malie, pe afai e mafua ona o le taisy o se laau taʻi tausaga; ae o laau toto e vavalalata aiga, aua latou te auai i le aiga e tasi. Ae ui i lea, i tagata, ona o le tutusa o mea e tutupu, o le suauu ua taua o le chamomile.

E te iloa? Chamomile - o se laau na iloa mai aso anamua: i Aikupito anamua, o ona fugalaau na faʻaaogaina i sauniga na tuʻuina atu i le atua o le la - Ra. I Tibet, na manatu le chamomile o se tasi o vaega autū o le fua mo togafitiga faʻasao. I Falani, na togafitia e le chamomile uma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le tino.

Nivyanik foliage e mafai ona tu i le pito i lalo o le aʻa poʻo ola faʻatasi i autafa o le alalaʻau, laupepa laupepa pe i le foliga o le laula po o le faʻamalosi. Nivyanik, faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga, atonu e faalua, lua-faalua ma faigofie fugalaau o lanu paʻepaʻe pe eseese o lanu samasama. O le laau toto e amata ia Me, toe-Aokuso-Setema. I le taimi o le tautoulu, o fualaau aina e fatuina i fatuga o loʻo tutupu i le nofoaga o le faʻalavelave.

Common Common of Nevjanik

I luga o le faʻavaeina o ituaiga laumei e sili ona lauiloa, ua faʻalauteleina ai ituaiga eseese o togalaau - o le a tatou iloiloina la latou faʻamatalaga i lalo.

E te iloa? I le toatele o tagata anamua, na mafaufauina le daisy o se faailoga o le lelei, mama aʻiaʻi. I luga o paʻu malo na latou mateina, latou te lalagaina i ni fusi masani, tautau faʻamafana i totonu o le fale, ma talitonu o le daisy o le a faʻamalosolo feteʻenaʻiga. Na le fiafia Daisy i ituaiga o Aferika Tutotonu, oe na talitonu o le laau e tosina agaga leaga; na faʻaumatia e le 'aufaipisinisi i le lotoifale le tele o ituaiga o chamomile.

Marshland marsh

O le itumalo o le marsh o se pupuʻu puupuu, e oo atu i le 30 cm, e faʻapipiʻiina ma ni fasi ie. O laʻau e foliga e pei o se suo, tupu aʻe, o le lanu lanu lanumeamata, o le pito o le laupepa e leai se mea. Ua totogo le togalaau marsh i aso mulimuli o Iuni, faʻaauau pea faʻalaʻau seia oʻo muamua i le kiona muamua. O ona fausaga-o ato e masani ona paʻepaʻe, o le fuga o le fuga e oʻo atu i le 3 cm. O petals e faʻalautele, vaapiapi, o le totonugalemu o le fugalaau e samasama.

E ui i le igoa ma le eria o loʻo galue ai le sana i le natura, e le talafeagai le suāsusu mo lenei fale. O le marsh Nivyanik e sili ona fiafia i nofoaga o le la, e ui lava e le fefe i le ata. E tali lelei i le faʻaofuofuina o minerale. E le fefefe Nvyanik marsh i soo se timuga o le taumalulu, pe toe foi mai le tautotogo.

E taua! I le vavalalata o le suavai i le eleele, palapala vaivai palapala, o aʻa o le fai togalaau ua amata ona pala mai le susu tele, o le faasolosolo malie lava ona salalau le pala i le laau atoa.

Kurilian nivyanik

Kurilian nivyanik i lona natura natura e taatele i totonu o atunuʻu o Atumotu o Kuril ma motu o Iapani. O se laau toto ma se mamana mamana, e oo atu i le 20 cm le maualuga. O le laʻau e vevela, e faigofie ona amo ato ato e oʻo i le 8 cm le lautele. O le Kuril nivyanik e fuga mai le leva, o fugalaau paʻepaʻe ma se fatu lanu samasama.

O le chamomile papa, e pei ona taʻua ai lenei sana, ei ai le tele o arcticum. O lenei laau e mafai ona mafua mai i le ogatotonu - o lona maualuga e le sili atu i le 15 cm. E ese mai le autu autu i foliga o se laulau laulaau: o le lau e aofia ai le tolu ma le lima laula e foliga tutusa. Fugalaau e tutusa lava, tele vaitau mai ia Iulai ia Aokuso. Nivyanik Kuril arcticum e lauiloa i le mamanu o ata alpine.

Sili Nivyanik

Nivyanik o le tele tele - o se laʻau tetele ma se vaʻaiga mafiafia, o le meaʻai ma le malosi malosi e oʻo i le 70 cm. I nivyanik lapopoa lapopoa-ato na i ai ni paluga susulu ma se nofoaga lanu samasama tele.

O lenei meaola, e le pei o isi, e tele ituaiga o togalaau, o le sili ona taʻutaʻua o latou:

  • Nivyanik "Alaska" -o le faʻafeusuaʻi i le malulu, e lauiloa i vaitau malulu. O se laau umi lenei ma se malosi malosi, sina laititi; umi, vaapiapi, susulu, lanu lanumeamata lanumeamata, tele, e oo i le 10 cm le lautele, fugalaau paʻepaʻe.
  • Aofaʻi "Aglaia" - faʻatoʻaga vao ma lanu lanu meamata lanu moana, ma le mata o le lau; tele fugalaau paʻepaʻe; o le nofoaga tutotonu samasama susulu ua fausia i se vaega tele o meaola o nila, lea, i le isi itu, o loo siomia e se lapoa tele, multilanguage petal.
  • Nivyanik "Fiaso Daisy" - ituaiga o mea manogi, maualuga o le ogalaau 90 cm. O le laau e lanumoana-lanu lanumeamata ma se veto tutotonu, o loʻo tuputupu aʻe faʻafeagai. Fugalaau "Crazy Daisy" e foliga mai e le mautonu ona o le tele o petals o lautele lautele. O le ituaiga e matagofie i le fugalaau.

Nivyanik masani

Suauu masani, poʻo togafusi vao - o se laau faʻatasi ma se laina saʻo, e leai se mea e ola e oʻo i le 90 cm. O le vao e mafai ona oʻo i le 30 cm le lautele, ona o le lapisi lapoa, lea e tupu mai ai aʻa tetele. O laʻau i le pito i lalo o le ogalaau e umi atu nai lo le vavalalata i le faʻalavelave. Le lanu o laulaau e lanumeamata, lanu foliga, ma nifo i le pito.

Nivyanik masani fugalaau sili ona foliga uma o se tausaga e tasi tausaga. O le lanu samasama lapopoa lea e oʻo i le 5 cm le lautele, o loʻo siomia e peti paʻepaʻe umi i foliga o ave. E toto le laau i le masina o Me ma fuga seia oʻo i le tautotogo. Le agalelei o le le mautonu i tuutuuga: e le fefe i le la po o le paolo; tupu lelei i eleele susu.

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • "Sanssouci" - o se fale laulaua uumi i luga o le mita; ogaoga tele e oo i le 12 cm le lautele; fugalaau ma fuga toto, paʻepaʻe ma nofoaga tutotonu samasama.
  • "May Queen" - o le ituaiga sili ona lauiloa o le chamomile garden, le maualuga o le laau - o le afa mita, lanu lanumeamata lanumeamata i le tele o lapisi o loo siomia ai le upega, ma avea ai se kapeta lanumeamata e le mafaamatalaina i lalo o fugalaau. Fugalaau e telē tele, faʻafeiloaʻi le laumua samasama o loʻo faʻapupula e le lautele lanu paʻepaʻe.
  • "Maxima Konig" - maualuga, agai i luga le mita, o le uʻu o loʻo uʻu tele, e oo i le 12 cm le fugalaau. O le nofoaga lanu moli o le fugalaau o loʻo siʻosiʻoina e peti reed faatulagaina i laina e lua.

Le faʻaaogaina o le nevyanik i tala faʻasolopito

O le fugalaau nivyanik e lauiloa e le gata o se fale teuteu ma togalaau, ae o se vailaau. I lona tuufaatasiga na maua ai alkaloids e aoga mo le tino o le tagata, fesoasoani e faʻasalalau le tele o galuega a le tino; vitamini C; pati; inulin, e aofia i le galuega a le tele o tino ma suauʻu manogi.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, nivyanik ma ona aoga aoga ua faʻaaogaina e togafitia ai se lisi tele o faʻamaʻi. O falaoamata, mea laiti, meaola ma suauu ua saunia mai vaega eleni o le tovine. O laulaau, pu, ma fugalaau o se laau o loʻo i ai foi faʻalapotopotoga faʻamalolo.

Tuʻu lau togafitiga mo togafitiga o faʻamaʻi:

  • fiva, malulu masani, ituaiga ituaiga o le tale, faʻasaʻo le faʻamaʻi o le maʻisuka;
  • maʻi mata;
  • migraines ma isi maʻi faʻavalea;
  • gastrointestinal colic.
Fesoasoani mai Neivyanka:

  • faʻamaʻi o le mama ma le bronchi, tracheitis;
  • togafitiga o faafitauli o le gynecological: toto o le uterine, faʻavaveina o uterine vaivai ina ua uma le fananau, afaina maʻi;
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
O fualaau fugalaau e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o le paʻu ma le mumū i tamaiti ma tagata matutua, faʻamaʻi mata (conjunctivitis), mo le faʻamaʻalo i nisi o faʻafitauli o le gynnecological, e faʻaitiitia ai le tulaga faʻamaʻi.

E le gata i lea, o vailaʻau e maua i luga o le nivyanik, e maua ai se lagona toʻafilemu, fesoasoani i le faʻamautuina o le moe, faʻatulagaina le galuega o le cardiovascular system.

E taua! Fualaau faasaina ua saunia i luga o le nevyanik, solia i le maʻitaga, susu ma le mafaufau. O le suʻeina o vailaʻau mai Nivyanik e le manaʻomia e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

O Nivyanik o se laau telefaceted: i totonu o le togalaau o se teuteuga o fugalaau, togalaau, isi tuufaatasiga; i totonu o le fale - o se teuteuga matagofie lea e aumaia ai se paʻi o le fou fou i totonu o totonu; vailaau faafomai; i le kukaina o meaʻai. O fugalaau a Nivyanik, sili atu saʻo, pulupulu, e kukaina ma faʻaaogaina i le soupeti, borscht ma isi meaʻai, ma laʻau ua malepe i salakeke.