Faatoaga

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le totoina o se nutisini Manchurian ma tausi ai

O se aiga masani lauiloa e sau mai Sasae Mamao. I lona natura natura, e mafai ona maua i Sinaʻe i Matu poʻo luga ole Peninsula o Korea. O le manikōne Manchurian e ola e pei o se laau i le vaomatua, i tafatafa o le itu faatasi ai ma laʻau moa ma le vao. O lenei laau matagofie e tele ona uiga taua. E faʻapefea ona totoina se sosolo Manchurian, ua tatou mafaufau i lalo.

Manchurian Nut: faʻamatalaga laau

I fafo, o le laau e tutusa ma se kiona, ae e tele ni eseesega. O le walnutian manchurian e maualuga lona pale pe a ma le tasi le mita, o le maualuga o se laau matua e oʻo i le tolusefulu mita. O le falala e laugatasi, saʻo, ma se pale lapotopoto.

O laulaau e tele, lapoa, pine, o le uumi o le lau laʻau e mafai ona ola e oʻo i le mita. I luga o se laulau laulau mai le 7 i le 19 o le oval leaves e oo atu i le 20 cm le umi o loʻo i ai. O fua o le laau e oʻo i le valu senitimita le umi, ia iai se atigi eleelea, o foliga o le oval, faʻapipiʻi lala e oʻo i le fitu vaega i se fusi. Fua o fua e amata mai ia Aokuso i Oketopa. O le paʻu o laau laiti e lamolemole, lanu enaena, ma o le taimi e amata ai ona pogisa po o ua liu uliuli.

O le laau e amata ona fua mai i le 4-10 tausaga. O aʻa e afaina uma fugalaau male ma tamaitai. O tane e fai ma sui o tautaliga uumi, aʻo fafine e foliga mai o ni tamai fagu ma sina vaega o fugalaau. E le o tupu muamua le paina nai lo le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

E te iloa? O laulaau o le Manchurian nut o lo oi totonu ia i latou lava le esters, acid ascorbic, alkaloids, carotene ma maua ai mea tannic.

O fea le mea sili e totō ai se kulimi?

Talu ai ona o le nutasina o Manchurian e tupu ai se laau tele, o le nofoaga mo le totoina e tatau ona talafeagai. E sili ona lelei le faʻaleleia i se auala e leai se mea e ola i le lautele o le sefulu mita mai lea mea.

O fualaau aina e ola latalata i Manukurini namu e lagona le le fiafia. E le fiafia le laʻau i le malamalama, susu ma e le faʻafefeina le masini ese mai le palapala.

Manchurian Nut Growing

E mafai ona e totoina se suauu Manchurian i lau fuafuaga e ala i le faʻalauteleina i ni teuga, fatu poʻo ni faʻatau.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i ituaiga ituaiga o nati e pei o le paina, nutmeg, laupapa ma le uliuli.

Faʻafefea ma le taimi e totō ai se kulimi

Manchu Nut Planting manaʻomia le faʻataunuuina o le tele o aiaiga:

  • latou te totoina laau totō o le kiona i le autumn mai le ogatotonu o Oketopa ia Novema; o lenei laau e ola lelei i le totoina o le autumn. O le lua mo le fatuina e tatau ona loloto i le faʻaaogaina o alavai (maʻa, piliki, lapisi);
  • se lua lona lua pe a uma ona faʻafefeteina le palapala ile alavai faʻatasi ma le faʻaopoopoga o oneone ma manulele;
  • o se lagolago e faʻaaogaina i le fatu, o le palapala o loʻo siomia ai le laau ua faʻatulagaina ma lolofi i le vai, ma mulimulu. Mulch o le a le faatagaina le susu e faʻaalu, lea o le a taofia ai le maalili o le aʻa.
  • E taua! Afai mo nisi mafuaaga na e le maua se taimi e toto ai se laau i le tautoulu, e mafai ona faia lenei mea i le tautotogo. Lavea le laau seia oʻo i le tautotogo e mafai ona i totonu o le fogafale lalo poʻo le vavalo o ia i luga o le saite.

    Nut Reproduction

    O le Manchurian nut e tupu mai i fatu ma fua. O le taua o le totoina o laau, talu ai o le a fua mai le laau i le lona fa tausaga talu ona totō, e le pei o fatu (leai muamua atu i le 10 tausaga).

    Totoina Manchurian walnut faia i le tele o auala e sauni ai le totoina o mea. O le auala muamua o le teuina o le kulimi sei oʻo i le tautotogo i tulaga o le maualalo o le vevela ma le maualalo o le susu. A o lei totoina, o le a nutimomoia fatu i le vai mo aso e sefulu. Suavai e suia taimi.

    Lua ala - sulu i totonu o le vai (30ºC) mo le aso. A maeʻa, ona tausia lea o le fua i le vevela e le maualuga atu nai lo le 5ºC mo le lua i le tolu masina. Tolu auala - taofi fua mo le masina i le vevela o le 20ºC ma tuu i totonu o le kiona. Po o le a lava le auala o sauniuniga o mea totō e te filifilia, o le mea mulimuli o le totoina o fatu. O le eleele mo le totoina o fatu e tatau ona muaʻi totoina, faʻafeinu ma fufuluina i lefulefu.

    O le loloto o le fatuina e le sili atu i le fitu sene, tuu nusi nusipepa. I luga o le sikuea mita e tasi e leʻi sili atu i le sefulu fatu fatu. O fuʻa laau toto e tutupu i le lua i le tolu vaiaso muamua atu nai lo le tautotogo. A maeʻa le tausaga, ona mafai lea ona gaosia ni laau toto i se nofoaga tumau.

    Ina ia mafai ona tupu vave le ola, o ona aʻa e seleseleina. Laʻau e totōina i le tautoulu, faʻaleleia sili atu nai lo le tautotogo, ae tatau ona puipuia mai mailei e ala i le pulupuluina o le kerosene aʻo lei totoina. E tatau ona manatuaina o se laau toto e tupu mai i fatu e le mafai ona tauaveina le faʻasologa o le matua o le matua. Afai e te le mu i le manao e faʻanoanoa ma fatu, e mafai ona e totoina se suauu Manchurian pe faʻatau se fatuga ua saunia. O le totoina o sapalai mo le lelei o le faapipiiina o loʻo faia i le taumalulu.

    O le aʻa o Manchurian nut o le a vave ona tuputupu ae, o lea la pe a totoina se fatu laau i se nofoaga tumau, ia taumafai e mafua le itiiti o le faaleagaina i aʻa. Nati Manchurian ma se aʻa o le aʻa e le aʻafia.

    E tatau ona loloto le va o le tau e faʻaaogaina ai le alavai. Afai e te manaʻo e totō ni fualaau se tasi i le taimi e tasi, ona vaeluaina lea o le mamao i le va oi latou e le itiiti ifo ma le sefulu mita. Talu ai ona o le aʻa o le Manchu nut ua matua atiaeina, ua totoina mai soo se fausaga.

    E te iloa? Mo se vavaeesega sili atu o le Manchurian kernels mai le atigi, ua seleseleina i le tautotogo.

    E faʻafefea ona tausia le suauu Manchurian

    O le Manchurian walnut, e pei lava o soʻo se isi lava laau, e manaʻomia ai e le gata o le totōga e tatau ona faʻataunuʻu lelei, ae ia tausi foi. O le faʻaleleia lelei o le tausiga o le ki lea i le alualu i luma manuia o le laau ma le seleselega tele.

    E faʻafefea ona faʻafefe le suauu Manchurian

    E pei lava o isi meaʻai, Manchu e le lelei i le tausiga:

    • Mo le atinaʻe masani, e manaʻomia e se laau le tele o le susu. Afai e masani le maualuga o le faʻaleleia, e faʻaleleia le faʻaleleia i luga o fualaau laiti e oo i le sefulu taimi i le vaitau, i luga o laau tuai - faalua pe itiiti. I se lamala, o laau i vaiaso taitasi e sasaa mai le lua lita lita.
    • nati e le fiafia i ai pe a malolo le palapala i luga o le eleele, ia vaʻaia ma le faʻaeteete vao leaga ma eleele palapala. E faʻamago le palapala, mulch it.
    • afai o le mea e tupu mai ai o se mea e masani ona tupu, e faʻasaina le vai seia maeʻa le palapala.
    • a maeʻa le ola tuputupu ae ma e mou atu le laau, faʻaitiitia le vai ina ia matua le laʻau laupapa ao lei oʻo i le taumalulu.

    Tausiga ma le Fausiaina o le Manchurian Nut

    I le avea ai o se tulafono, o le Manchurian nut e le manaʻomia le faʻavaeina o pale. Aveesea ina ia mate pe faʻamalo le tumutumu o pupu. O le teuteuina e faia i le tautotogo, pe a uma ona fuga mai pupu. O le aveeseina mulimuli o moli oti ma le le tatau ai na faia ia Aokuso.

    O fai togalaau faʻapitoa e fausia le pale o se nutisisi Manchurian ma se vaomatua ma se tele o ogalaau poʻo le faia o le pama mai fafo. Paʻu e sili atu ona aoga aua e mafai ai ona e totoina isi laau i lalo o le laau.

    Fertilizer ma Nut Nutrition

    E manaʻomia uma e tamaiti laiti ma matutua le faʻamaʻiina i le afa lona lua o Iulai. I luga o le faʻaofuofu pito sili ona faʻaaogaina ai meaʻai e aofia ai le phosphorus. Liligi le fuālaʻau faʻaaogaina i lalo o le aʻa, faʻaaluina i luga o le sefulu lita o le vai 15-20 g fugatini phosphate.

    Manchurian Pest ma maʻi

    O le tele lava o Manchurian nuts o faʻalavelave faʻaleagaina o mites ma walnuts, e seasea ona maua - maʻi faʻaleaga. A oʻo i le gasegase o le faʻamaʻi o le a lanu uliuli ma mama. Faʻataʻitaʻiga: togafitiga faʻamaʻi pipisi. Vaʻaia togalaau ile 10-14 aso.

    Gall mites e fufulu i gaʻo, ma i le amataga o le tautotogo latou te tuu ai fua i totonu. O tamaitai e faʻamalosi i le ogatotonu o le pepa, ma faʻaleagaina ai. O se faailoga o le aliali mai o moli paʻu o ni tamai poloka i laulaau. O laau afaina ua afaina i le colfidal sulfur aʻo leʻi amataina le toso ma le taumafanafana e Fufanon.

    E taua! E afaina ai le gall mite ua aveeseina ma susunu.

    O se faailoga o le faʻamaogaina e le laulanati o le faʻaalia mai o pupu, laʻau ma fugalaau o pusi e lua paipa apaʻau i luga o le paʻu. Latou te tauina lenei meaola e ala i le suʻeina o le karbofos poʻo le chlorophos solution.