Maota, fale mautotogi

Laʻau faʻasolosolo poʻo ata: ata ma faʻailoga uma o le tuputupu aʻe o hibiscus

Laʻau o le hibiscus o se laau laʻau e fuga i le taumafanafana. I le siosiomaga faalenatura, e mafai ona oʻo i luga o le maualuga e oʻo i le 6 m, peitaʻi, i tulaga o le faʻasologa, e oʻo atu i le 2.5 m.

O le lautele o lanu ma le faigofie i le tausiga e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. Faitau atili pe o le a le ituaiga o lenei laau ma o mea ia e talafeagai mo le fausia o bonsai, a latou ata. O a tulaga e manaʻomia mo lo latou tuputupu aʻe lelei i le togalaau. Faʻafefea ona faʻaleleia ma le mea totō, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e ono faʻaumatia ai le laau.

O a ituaiga ituaiga o laau?

O le laau hibiscus o loʻo faʻaalia i le gafatia e fausia ai se paʻu mautu. O ona laʻau sili ona lauiloa mo le totoina i le malae vaʻaia: lavender chiffon ma duc de Brabant. O i latou uma o se ituaiga o hibiscus Suria e tupu lelei i le malae vaʻaia ma faigofie ona faʻafefeina le taumalulu ma le tausiga lelei.

Ata

O iinei e mafai ona e vaʻai i se ata o se laau hibiscus:



Faatoʻaga togalaau

Afai e te fatuina se siosiomaga lelei mo le vao o le vao, e mafai ona ola e tusa ma le 15 tausaga.

Lulu

Hibiscus e sau mai atunuu tumaʻi, o le mea lea e lelei ai le manava. Mo le fuga, o lona tau sili ona lelei o le 20-25 0C, ma i le tau malulu e lagona ai e le togalaau o le hibiscus le toʻa i le vevela e oo i le -5-10 0C. Faʻamaulalo faʻamaoni e mafai ona fasiotia le laau.

E taua! Aua nei faatagaina suiga faafuasei i le vevela. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e vaʻaia poʻo le tuʻuina atu o le hibiscus i le auala pe a lamatia le kiona.

Faʻasa

E mafai e le Hibiscus ona faʻafefeteina le lāmala, ae aʻafia ai le tupu aʻe. O le faʻaleleia o vai e sili ona lelei ile taimi 2-3 i le 2-3 aso, ae i le itu o loʻo i ai i le vevela atonu e manaʻomia i aso uma. I le taimi o le lamala, e mafai ona susu laulaau o le laau i se atisena, ae aua nei faia lenei mea pe a oso le la i lona zenith, a le o lea e mafai ona mu laulaau.

Malamalama

E fiafia Hibiscus i le malamalama lelei. I le paolo, e mafai ona faʻagesegese le tuputupu aʻe ma taofi le fuga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻamautinoa e leai ni matagi malolosi ma ni faʻataʻitaʻiga i le tuputupu ae o le laau.

Eleele

E tatau ona lelei le suavai ma lelei le eleele. Pe a toto laau i luga o le nofoaga i le totoina o le lua, e mafai ona e faaopoopo atu:

  • Vaitavai e 15 cm.
  • Laʻu 10 cm.
  • Compost 15 cm.
  • Toe tasi le oneone, 15 cm.

O le tele o le lua e tulaʻi ai e tatau ona 2 taimi le tele o le aʻa.

Teuteu

O le teuteuina o pepa e tatau ona faia i le tautotogo. I lenei tulaga, e mafai ona e tipi i le 1/3 le umi o le mama, o le a vave ona foliga fou.

E taua foi le teuteuina i sauniuniga mo le taumalulu. Ae ui i lea, i le taimi nei, ua lava le na o le tipiina o fugalaau, pusa fatu ma faapuupuu ai le mama.

Laʻei pito sili

O le laau e tatau ona fafagaina i le phosphate ma le faʻamaʻi faʻamalolo i le tasi taimi i le 10-14 aso, aemaise lava i le taimi o le vavao. Amata mai Setema, e mafai ona e saunia le laau mo le taumalulu. ma faʻaopopo mea faʻapipiʻi i ana meaʻai.

Pot

Afai e te manaʻo e toto le hibiscus i totonu o se fagu, e tatau ona e filifili se atigipusa saʻo i le fua faatatau o le 0.5 mita2 palapala i se tagata matua. Lelei lelei alavai.

Togi

Fesoasoani O vailaau o le hibiscus e mafai ona mafai ona tafe i lalo ile -30 0C.

Ae ui i lea, pe a umi le taumalulu, e tatau ona ufiufi. Afai o le laʻititi e laʻititi, e sili atu ona lelei le gaosia i totonu o se ulo ma faʻamamaina seia oʻo i le tautotogo.

Suʻega: faʻasologa i lea laasaga taʻitasi

E mafai ona gaosia se laau toto pe a manaʻomia, ma e le manaʻomia e se tagata matua. Ua lava lea e tatala ai le palapala ma sui ai lona pito i luga. Afai e manaʻomia se suʻega, e mafai ona faia i le amataga o le tautotogo:

  1. Toto lala i le tusa o le tolu po o le afa afa.
  2. Moisturize le palapala.
  3. Ia aapa atu ma le faaeteete i aʻa. E mafai ona e pryina i se suo, ina ia le faamanualia aʻa.
  4. Vaʻai aʻa, pe'ā tatau, aveese le oti poʻo le maʻi.
  5. Toto i se nofoaga fou.

Bonsai

E talitonuina o le hibiscus e le talafeagai mo le tuputupu ae o le taulaga. O mafuaʻaga autu: lau lapopoa, ma lala vaivai e faigofie ona malepe pe a faigaluega. Ae ui i lea, e le lelei i le tausiga, taugofie ma tuputupu ae vave, lea e avea ai ma lauiloa mo le tautua e ui lava i nei faaletonu.

E toetoe lava o soʻo se ituaiga o laau o le hibiscus e mafai ona fetaui lelei mo talo, ae ui i lea, o le Cobber's hibiscus ma le vao-pei e sili ona lauiloa.

E faʻapefea ona tausi?

E fiafia Hibiscus i nofoaga faʻamafanafana. E mafai ona e tuu i le itu i saute poʻo sisifo. E taua tele le leai o se laau i le ata.

O Hibiscus e le fiafia i le malulu o le susu i aʻa, ma afai e tupu aʻe i le ituaiga o talo, o le a avea ma tulaga e sili atu ona taua. O le maualuga o le susu o le a taitai atu ai i le pala o aʻa ma le oti o le laau. Ae ui i lea, e le tatau ona faatagaina le paluina o le eleele.

I le taumalulu, o le vevela i le 12-14 o le a lelei mo le hibiscus. 0C. I le vaitau o le fuga, o lona tau e tatau ona tusa ma le 20-25 0C.

Tofiga

O Hibiscus e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala: vavae, vaevaeina o le vao poʻo fatu.

Laʻau

O le auala sili lea ona lauiloa, talu ai e faigofie, ma o ona taunuuga e mausali. O le taimi sili mo ia o le taumafanafana.

  1. Ave le lala o le pusa poʻo le lanumeamata.
  2. Faitau i lalo ifo o le 3-5 laulaʻau ma fai se mea e faʻasala i lalo o le lau.
  3. Laʻau laʻau maualalo ma le gaugau i luga o le uʻu ua fufulu.
  4. Aʻa i totonu o le meaʻai poʻo le vai. Afai e mauaa i le vai, e tatau ona pusa le fagu. I le sui, o le aʻa o le a aʻafia vave ma maua aʻa malolosi.

E taua! Mo soo se ituaiga o aʻa, o le tipi e tatau ona ufiufi i se tamai fale tipi. Mo lenei mea e tatau ai pusa paʻu po o fagu. O le mea e sili ona taua, o pa puipui o le kiona e le paʻi atu i lau o le tipi.

Fatu

O lenei metotia e le maua ai ni taunuuga lelei, ae peitai, e lelei mo le tuputupu ae o le hibiscus, maua mai e ala i le palotaina o laau toto.

  1. Saunia le palapala: faʻafefiloi humus ma le oneone oneone i vaega tutusa.
  2. Lasaa fatu i luga o le eleele ma fufulu i latou i se palapala eleele e tusa ma le 1.5 cm le mafiafia.
  3. Ufiufi i le tioata ma le vai le palapala aʻo faʻapala.

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 20 0C. O le fufuluina o fatu laau e mafai ona i ai i le aliali mai o le lautusi moni muamua.

Vaeluaina o vao

O lenei metotia e faigofie tele ma o le a fesoasoani e toe faʻafouina le fale o loʻo iai nei. E talafeagai mo mea manogi.

  1. Kili se vao.
  2. Lasaina aʻa. Tuu i vaega taʻitasi o le tuputupu aʻe.
  3. Ufiufi i le puafiti ma alu i le 18-20 0C.
  4. O le masina mulimuli ane, e mafai ona e tu i se nofoaga tumau.

Faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Le tele o mea masani Hibiscus pests o aphids, moli vaʻaia, whiteflies ma anufe. O lea latou te le lavea ai le laau, e tatau ona e fufuluina i se taimi taimi i le vai mafanafana ma faʻamamaina le ea i totonu o le potu. Afai o loʻo tupu pea, e tatau ona gaosia le laau, ma aveʻesea aʻa.

E ono paʻu'ū le tumutumu o le hibiscus pe o le lau lanu samasama. E masani lava ona tupu lenei mea mai le tausiga le talafeagai. E foliga mai, o le eleele i totonu o le ulo e mamago pe le lava foi le faʻamaʻaina. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o se suiga faafuasei i le vevela.

E faʻaauau le fugalaau o le Hibiscus i le taimi o le taumafanafana. O fugalaau taʻitasi e faʻaalia i se aso, ae o le aso e sosoo ai o le a faʻaalia ai se mea fou. O le laau hibiscus e le lelei ma e mafai ona maua ituaiga eseese i lalo o le silasila vavalalata a le tagata e teu vine. E mafai ona avea lenei mea ma se laʻau faʻamaonia ma se faʻailoa manaia i totonu o le fale. O le mea autu - ia tausisi i tulafono faavae o le tausiga.