Maota, fale mautotogi

Se lisi auiliili o mafuaʻaga e mafai ai e le hibiscus ona lafo ese a latou mata e le mafaamatalaina. Faʻafefea ona laveaʻi le matagofie?

O Hibiscus o se mea e sili ona fiafia i ai le toʻatele o tagata e fiafia i totonu o le fale, ma o nei mea uma e faʻafetai ai i fugalaau lapopoa ma susulu.

Ae peitai, e le o tagata uma e iloa mea sese i le tausiga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le hibiscus ua amata ona faʻavaivai.

Avanoa e tuʻuina atu e le hibiscus matua teuteu fugalaau fugalaau, o le galuega autu i totonu o ona mea - ia puipuia le pa'ū o le tumutumu. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e gauai faapitoa i mafuaaga.

Le tausiga le lelei

Mafaufau i nisi o mafuaʻaga e mafua ai ona leai ni pupuʻu o le hibiscus. E masani ona mafua lenei mea ona o le solia o tulafono mo le tausiga o totonu o laau.

Tele maualuga pe maualalo le vevela

A le o le vevela e le talafeagai, o le a le mafai e le hibiscus ona vaʻavaʻaina ona mata. O le maualuga o le taumafanafana mo se laau e 23 tikeri i le taumafanafana ma le 18 i le taumalulu. Afai o le potu e sili atu le vaivai nai lo le mea e faatagaina, o le a mafai ona paʻu i le tulaga o le fausiaina. Afai o le vevela, i se isi itu, e maualuga tele, o le a amata ona magoto ma amata ona mate.

E taua tele pe a leai se taumalulu po o le tau vevela, e le oi totonu o le ata le laau.

Taofi le susulu o le la

Mo le atinaʻeina lelei o le hibiscus e manaʻomia ai se malamalama malamalama ae faʻalauiloa. Faʻasalaina le susulu o le la i le laau ma mafua ai ona paʻu le tumutumu.

Tele le inu soo

Afai e vevela mata ma mamae, ma o se asiasiga vaaia e le faʻaalia ai le i ai o meaola faalafua, ona aʻafia ai lea o le fale mai le inu malosi. O nei faʻaʻailoga e faʻaalia ai lava le fesuiaʻiga o aʻa.

Ina ia lavea le hibiscus, e tatau ona e ave i fafo mai le ulo, aveese ia aʻa ua faaleagaina, fufuluina ia nofoaga na tipi i le malala ma le totoina i totonu o se koneteina fou.

I le isi tausiga, e tatau ona puipuia le lolovaia, ae ia mautinoa o loʻo faʻamaluluina pea le eleele. Laveʻa pe a uma ona taʻe fatu e manaʻomia sina teuteuina, ina ia amata ai ona atinaʻe aʻa fou fou i nei nofoaga.

Sogi chlorosis

O le le lelei o le suavai ma le le atoatoa o le eleele e mafua ai le paʻu o laulaau o le hibiscus ma lanu samasama i luga o le pito poʻo luga o le laulau laulau atoa, ma o le a pauu ese mai ai.

Ina ia fesoasoani i le laau e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se fagu fou ma le faapaleina o le palapala ma le faʻaleleia lelei o alavai.

Taumalulu leaga

Wintering hibiscus e tatau ona faia i se vevela e le itiiti ifo i le 15 tikeri. Naʻo le tulaga lenei, o le a mafai e le laau ona maua ni ovaries malosi, e le o le pau i le pau.

Le lava o le fafaga

O vaivaiga o meaʻai ile eleele e mamafa ile Hibiscus. I le taimi o le fugalaau, e manaomia e le laau ni meaai faaopoopo. Mo nei faʻamoemoega, o le mea sili ona fetaui ma le faʻaaogaina o le eletise, potassium ma elemene.

E taua! O le faʻamalositino o le faleoloa o Hibiscus e le talafeagai mo le totoina o laau toto, ona o le maualuga o le phosphorus o loʻo i ai i latou. Mo le hibiscus, o lenei elemene e le mafai ona faʻafefe ma e mafai ona faʻafefe ai se matāua.

Faiga masani faʻavaomalo

O le Hibiscus e le mafai ona paʻi i le taimi o fugālaʻau, vaʻai le fagu poʻo le gaoioi faataamilo i le potu. O le laau e gaoioi ma le faʻaeteete i lenei ituaiga o popolega ma tali mai i se matāua tele o faʻaʻau. E fautuaina e tuʻuina atu ia te ia le filemu ma le puipuiga i le taimi atoa o le fugalaau.

Pests

Shchitovka

E mafai ona iloa le i ai o se meaola i mea lanu enaena e aliali mai i luga o atigipusa. O le parasaite e afaina ai le atinaʻeina lelei o le laau, mafua ai le atuatuvale, lea e tau atu i le paʻu o le tumutumu.

E mafai ona e tauina iniseti ma iniseti ua faʻatau i faleoloa faapitoa, pe mafai ona e faia se teuteuga o le 50 kalama o le sinapi ma le lita o le vai, faʻamalo le mea na tupu i le luasefulu lita o le vai ma fufulu mama uma le laau atoa.

Aphid

Afai e liu samasama, amata ona mamae ma paʻu ese, ma pe a vaʻavaʻai mai i le laau lanu papaʻe na maua lemu lemu i luga o laulaʻau ma puʻu, e saogalemu e fai mai o le hibiscus e aʻafia i paʻepaʻe paʻepaʻe.

Ina ia toe faʻafoʻi le laau i le ola, e te manaʻomia:

  1. Ia togafitia i sauniuniga inisetiidal, ma, pe a mavae sina taimi, fufulu i lalo o se vai mafanafana.
  2. A maeʻa ona toto le laau, e tatau ona tipi uma puʻu ua afaina ai.

O lenei mea e le gata ina fesoasoani e faʻamalolo ai le hibiscus mai i aphids, ae faʻamalosia ai foi le faʻavaeina o le malosi fou.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e faʻaumatia ai aphids i le hibiscus:

Spider mite

Afai e vevela le vevela ma vevela, o se mea e manaʻomia muamua mo le toilalo o le spider mite. Vaʻaia, na ia maua o ia lava i le i ai o se puluvaga manifinifi ma se fagu paʻu i luga o laupepa taʻitasi. O le taua tele o le parasite e tau atu ai i le vaivai o le laau, ma, mulimuli ane, i le pau o le au. Ina ia puipuia pusi vavave, e tatau ona e faʻamaluina le ea ma faʻamalolo le laau.

Afai e te mulimuli i tulaga uma mo le tuputupu ae o le hibiscus, ona mafai lea ona aloese mai faafitauli i foliga o le paʻu. O se togafitiga maloloina, faʻafeiloaʻi ma le loto faafetai i le tausiga, e mafai ona faʻafiafiaina le tagata e ona le tele ma le umi ona tupu.