Maota, fale mautotogi

Iloiloga o ituaiga o begonia ma lanu mumu lanu moana. E faʻapefea ona totoina lenei ogalaau?

O Begonia atonu o le ituaiga sili ona lauiloa o laau i totonu ma togalaau. O le matagofie ma le faʻapitoa o le lanu mumu mumu e fiafia tele. O a ituaiga ituaiga e le oi ai! I lenei tusiga, tatou te mafaufau ai i se ituaiga faapitoa o le begonia, mūmū po o le, e pei ona taʻua ai, lau lanu mumu. O le ae masani i ona ituaiga, vaʻai i latou i le ata.

O le ae iloa foi pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei se faleplanti ma pe o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia. O a vaega o le galueaiina e tatau ona mafaufauina mo le atinae atoatoa o le laau. Faitau e uiga i faamai masani ma meaola faalafua e aafia ai le fugalaau.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

O Begonia e aʻafia i le tele o laau vevela, o le aiga Begoniev. I le natura, e sili atu ma le tasi ma le afa afe meaola. I le vao, e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le lua mita le maualuga. E i ai mea laiti ma lapoa. O nofoaga e sili ona fiafia i ai o laau tuai ma vaitafe.

Tului O le fugalaau na maua lona igoa e faamamalu ai le kovana o le Malo o Haiti, Michel Begon.

O Michel Begone o le na faatulagaina se malaga i Antilles i le 1687, lea na maua ai e se faifeʻau, le monk Charles Plume ituaiga e ono o fugalaau matagofie. Plume ma Begon, faatasi ai ma isi mea, o ni uo lelei ma maua, e le o iloa seia oo i le lalolagi, e le taufaalili le laau i le igoa o se uo.

O le afa lona lua o le senituri sefuluiva na faamanuiaina ma le faamanuiaina i le fausiaina o ituaiga ituaiga begonias. Ma i le 1856 o nisi ituaiga na maua i Initia.

Faʻamatalaga o ituaiga fugalaau mumu ma a latou ata

E tele ituaiga o ituaiga begonias lanumumu.lea ei fafo atu ni eseesega. O lenei fale i totonu o lona fale e maua ai lona igoa faafetai i lau lanu mumu lanu mumu. I le ata e mafai ona e vaʻai pe o le a le fugalaau ma lanu lanumumu foliga.

O ituaiga taatele e masani ai.

Laʻau mumu


O le fomu o le vao-foliga, o le fatu o le faifaatoaga. O lau e lapopoa, tusitusi, mafiafia, lanu mata. O le fugalaau e seasea lava, faatasi ai ma fugalaau paʻepaʻe ma piniki, e le mafaamatalaina. Na matou taʻuina atu ni meaola vao o begonias iinei, ma i lenei tusiga o le ae iloa e uiga i ituaiga fugalaau.

Fuga mumu


O pepa e lapotopoto. Lulu mumu-vinovy ​​lanu. I le ogatotonu o le ipu laulau o se mea pogisa, o loʻo faʻataʻamilo i le pito. O le fugalaau e le lelei foi ma ua mou atu pe a faatusatusa atu i le laʻau vaaia.

Regal minuet


O laulaau e tumu i le satin-tunneti ma le lanu enaena ma le lanu enaena. I le malamalama susulu, o le paolo o laulaau e susulu.

Begonia rex


O se fomaʻi foliga. O le paʻu vaivai o le vaega o loʻo i ai stains o lanu eseese lanu: lanumeamata, piniki, siliva, mūmū, uliuli. O eseesega eseese o lenei begonia o se mea e teteʻe ai ma o latou laʻau teuteu - o laʻau mananaia, lalagaina, ma specks (mo le teuteu ma le hardwood begonias, faitau iinei). O le aʻa e fetolofi. Toesea poo le fetolofi fetolofi e alu ese mai ai. O lanu fugalaau lanu tetele e lapoa, e mafai ona faalua pe lua-faalua, ae le o le talaaga o lanu eseese, o foliga lanu e foliga mai e masani lava.

O Begonia o le a le gaoia lava. O le a ia fiafia ia te oe i taimi uma i ona laʻau lauolaola matagofie ma lanu paʻepaʻe. Afai oe fausiaina lenei laau pe o le a faia, ona matou fautua atu lea ia e aoao e uiga i nei ituaiga o begonias: Paʻu, Nude, Sisolist, Mix, Bauer poo Tiger, Vorotnichkovaya, Coral, Fist, Mason, faapea le terry begonia ma le samasama.

O fea ma pe faʻapefea ona totoina se faʻatoʻaga fale?

Filifiliga toto ma togafitiga aʻo lei totoina o ni laasaga taua. E taua tele le asiasia o le pusa ma aveese aʻa laiti. O le faʻamaʻi pipisi e sili ona faia i le fualaau faasaina "Fungicide"e tusa ai ma faatonuga.

E taua! O se faafitauli taatele o le taalili o fatu. O se taunuuga, e le tupu le laau. A faʻatau mai e taua le asiasia o le laau mo le pala.
  • Pot. E sili atu le ave o se mea papaʻu e faʻaitiitia ai le tuputupu ae o aʻa. O loʻo faʻapipiʻi se faʻalavai faʻavai i le pito i lalo, e tusa ma le 8-10% o le voluma. E filifilia le palapala, faʻamaoaigaina ma le okesene.

    E tatau ona faʻamaʻaina se tamaititi laʻitiiti, e le tatau ona faʻafeinu i autafa o le pito, ma aloese mai le suʻeina.

  • Malamalama ma le nofoaga. E te manaʻomia le faʻamalamalamaina lelei o le malamalama. Aua nei faatagaina le susulu o le la i luga o le laau. E sili atu le faigofie le tuʻuina o Begonia i sisifo poʻo le faamalama i sasaʻe.
  • Manaomia o le eleele. I totonu o faleoloa faapitoa o fugalaau, o loʻo faʻamauina le eleele faʻamamaina mo ituaiga laau taʻitasi, o le mea sili ona faigofie o le faʻatau. Ae ui i lea, e mafai ona faʻafefiloi le palapala i le fale. O le a manaʻomia ai le peat ma le eleele lanu uliuli i le ratio 1: 1. E taua le tuʻuina ese o le eleele ma faʻamaoaigaina ma isi faʻavalavaina o minerale pe afai e le o saunia le eleele. Ma, i laʻasaga, e mafai ona faʻatusalia le faagasologa o le totoina o le begonias:

    1. Filifiliga ma le siakiina ma le totoa o laau i le faleoloa.
    2. Uluai faʻaupuina o aʻa o le fualaau faasaina "Fomicideicide" e tusa ai ma faatonuga.
    3. Suu i totonu o se ulo e talafeagai lelei ma le eleele saʻo.
    4. Tuʻu se ulo i luga o se faamalama ma se moli faʻafefe.
    5. Faʻasaga i le taimi muamua na o leisi lemu i le pito, e aunoa ma se toe totogi.

Tausiga ile

  1. Lulu. O faʻamafanafanaga mo le lanu mumu o le a mai le 14 i le 23 tikeri o le vevela, ma le faʻaititia pea o le 60%.

    Ina ia faatumauina le maualuga o le maualuga o le susu, e mafai ona e tuu le fagu i totonu o se fata ile vai, ile maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se peat layer poʻo se sosoʻo solo.

    E mafai foi ona e tausia le susu e ala i le faʻaleleia o le ea i tafatafa o le fugalaau, aloese mai le susu ile lau.

    E le taliaina e Begonia tusi!

  2. Faʻasa. E na o le faamamaina atoatoa o le pito i luga ole palapala.
  3. Suiga. Gaosia i na o tulaga ogaoga.
  4. Togi. O le taimi o totoe o le red begonia e amata mai ia Oketopa ma e oʻo ia Fepuari. I le taimi lea, fausiaina le laau e tatau ona faaitiitia.

    Afai ei ai ni tubers e manaʻomia i le taumalulu, ona tatau lea ona teuina i le vevela e oʻo i le 12 tikeri Celsius.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O le laau e afaina mai faʻamaʻi e pei o le paʻu paʻu, fulufulu mata, siama ma le mama mama. E aafia i siama ma moths.

  • Mealy dew - O se maʻi faʻaleagaina lea e atiina ae e pei o se fugalaau paʻepaʻe luga o laulaau ma tipi. O le iʻuga, o le pala ma le oti o le laau.
  • Gau pala E foliga mai o le fugalaau e lanu uliuli-sinasina. E togafitia i le fualaau faasaina "Trichodermin" e tusa ai ma faatonuga.
  • Faʻapipiʻi siama faʻaalia i laulaau o se faʻaopoopoga tele o lanu o le paʻu lanumumu po o le paauli mumu.
  • Nofoaga fuga faʻaalia i le faʻaalia o lanu paʻepaʻe ma se foliga manino.

Faʻavaeina uiga

  1. Auala faʻatau: tipi le pito o le rhizome e 5-7 inisi. Na faʻafeiloaʻi le Sprout i le eleele ma fatu ai se tamai fale lauʻeleʻele, e ufitia i se pusa paʻu. E tusa ma le 28-30 aso e iloa ai pine. E mafai foi ona e vaevaeina fatu i ni vaega, ia e tatau ona i ai se fatugaʻo.
  2. Auala lepe: e tatau ona e filifili le pepa sili ona malosi ma maloloina. Ona tipiina lea i totonu o sikuea e sili atu i le 2 simita. Tuu i totonu o se meaʻai o le peat ma le oneone (1: 1) ma ufiufi i afifi. Tuʻua toatasi mo 2-3 vaiaso. O le taunuuga o le a avea ma aʻa. I totonu o le tolu vaiaso, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le afa itula i le "popole", faʻateleina le taimi i taimi taʻitasi.
  3. Auala sisi: ave se tamai laau i le tasi, ma sili atu i le lua pulupulu. I lalo o le fatuga maualalo ifo o le a vavae ese mai le pito i lalo, i lalo o le pito i luga mai luga e oo i le 50 mm. I le isi itu, o le aʻa i totonu o le palapala i lalo o le ata tifaga. E foliga mai o le pipili pe a ma le 20-30 aso. E taua tele le fafaguina vave o le fausaga i aso uma e tolu.

Tuputupu ae krasnolistnoy begonias - o se fiafiaga pe a faʻaauupegaina le tagata fugalaau i le malamalama o uiga ma le natura o lenei fugalaau. I le tusiga sa matou taumafai e mafaufau i vaega autu o le tausiga mo lenei laau matagofie.