Faʻatoʻa totoina laau toto

Aisea e aoga ai Roses mo le soifua maloloina o tagata?

O Rose o se tasi o laau sili ona matagofie. Ua faamamaluina e le tagata mo le tele o seneturi i atavali, tusi ma pese.

I le faaopoopo atu i lona matagofie, o le rose o loʻo i ai le tele o mea aoga.

O le vailaʻau faʻasolosolo o peti peti

O le vailaʻau faʻasolosolo o roses e tulaga ese i le numera o meaʻai:

  • fructose, glucose, suauu;
  • flavanoids;
  • vailaʻau oona;
  • phenoacids;
  • tannins;
  • pectin;
  • resins;
  • o suauu taua.
E tusa ai ma suesuega o vailaʻau, o petals o roses e aofia ai le tele o elemene o le laulau taimi:

  • chrome;
  • uʻamea;
  • seleni;
  • iodine;
  • calcium;
  • magnesium.

Totoina tatau ma teuina o peti o roma

E fautuaina e aoina mai petasini i le taeao, ao lei amataina le vevela. Afai e te aoina mai lau fugalaau, e tatau ona e faʻafeinu i le afiafi ao leʻi aoina.

E taua! I le aoina o gaʻo, e tatau ona e faʻaaogaina na o peti fou o le rose.
E le mafai ona e aoina rosa i le maeʻa ai timuga. Petals i taimi o le seleselega e tatau ona matutu. Afai o loʻo susu pea, e tatau ona e tuʻuina i luga o se solo mago ma fufulu ese.

E fautuaina le aoina mai o petals mai tumutumu, lea faatoa amata ona fuga. O laiti laiti e leʻi amata ona totogo e le mafai ona faʻaaoga mo le seleseleina.

Sulu lemu le togi, ona lulu ese ai lea o iniseti ma otaota mai ai. Matou te manaʻomia ni peti faʻasolosolo i luga o le roma, faʻapipiʻi malie le lalo i lalo o petals ma tusi taʻavale, tuʻuina atu.

Mo le teuina o petals, saunia le pusa. E manaʻomia le avea o se pusa palasitika ma se tapuni poʻo se pusa palasiti lea e tapunia faʻapitoa. Fufulu se solo pepa ma tuu i totonu o se fagu. O tamaʻi kuka na aoina ua taoto lelei i le malosi o le solo.

E taua! Vaʻaia ma le faaeteete au gaʻo, e tatau ona maeʻa.

Tuu ia meaola i se auala e le paʻi ai le tasi i le isi. O lenei mea e mafua ai ona latou pala. Afai e le lava lau avanoa, faʻaaoga se isi fagu.

Faʻamau i luga le ato pe tapuni le fagu. Faʻaofi se pusa eseese o le pusaaisa. Gagau taga ma pusa ina ia latou le paʻi atu i tua o le pusaaisa.

Soo se aso lona lua o le teuina, o pusa ma ato ma faga e tatau ona luluina ma liliu atu i le isi itu, o le a taofia ai lo latou pipii ma pala.

O le mea lea, e mafai ona teuina ni petale toto mo le fitu aso. Ae sili atu le faʻaaoga vave.

O le a le mea e faia i rosa mata

Lalo o fautuaga mo mea e manaʻomia ai petals, ma suʻega mo le faʻaogaina o meaʻai maloloina mai oloa lanu piniki.

Rose vai

Ina ia saunia le vai o le rosa, e tatau ona e faʻatumu le fagu i peti fou o le rosa, e mafai ona e faia i ni faʻafanua. Faatumu pamu i vai faʻamalo pe faamamaina ina ia ufiufi ai peti o rosa. O lea, e mafai ona e saunia le vai o le rose i ni auala se lua:

1.Ufiufi i se fagu ma fafaga ma tuʻu i luga o le vevela vevela, aumai i se vevela. A uma le kukaina o petals, tuʻu i latou e faʻataʻatitia seia maeʻa faʻamalamalamaga.

O lenei faagasologa e mafai ona oʻo atu i le 30 minute. Ona matou faamamaina lea o petals i totonu o se sieve, ma faapipii. O le suavai Rose na faʻapipiʻiina e mafai ona teuina mo le ono masina. Liligi i totonu o se fagu muamua, faʻapipiʻi le puipui ma le faleoloa i se nofoaga malulu malulu.

E taua! E talafeagai le faʻaaogaina o petals of roses homemade, ia e le o togafitia i vailaau.

2. Tuu se fagu laititi po o se pesini i le ogatotonu o le fagu ma ni petals, o lona pito e laʻititi maualuga i luga o le vai. Ufiufi le ulo i se tapuni uʻamea ina ia mafai ai e le condensate ona taʻavale i se pesini. Lave i luga le vevela pe a vevela le vai, faʻafao i lalo.

A o vaivai le vevela i le vevela, ia faaopoopo ni poloka aisa i le tapuni. Ia mautinoa o le vai i totonu o le ulo e le faʻafefe atoa. Faaopopo vai pe a tatau ai. O le suavai Rose i le faagasologa suamalie e aoina i se pesini.

E te iloa? Mo le vai oso, faʻaaoga rosa ia manogi. O le susulu atili o le manogi, o le sili atu lea o suauu taua i petals.
O le vai a Rose o loʻo faʻamautuina ma totino meatotino. O aso uma, fufuluina i le vai piniki, o le ae siitiaina le leo ma le elasticity o le paʻu. Lulu e fufulu i le vai e susulu ma sulu faigofie.

Pink manogi

O le suāuʻu e faia mai peti o le rose o se vailaʻau sili lea mo folasia ma mea moe.

Fua e faigofie ma faigofie. Tipipala 1 g o peti malogo mamago ma faʻafefiloi ma le 100 g pata. Lubricate nofoaga faʻaleagaina faalua i le aso.

Mo le togafitiga o le kuluma E mafai ona e faia se suauu mai rosa ma isi laau totō aoga:

matou te aveina le 5 g o peti o le rose, lemoni pamu, budr, horsetail, calendula fugalaau, olaola, laulaʻau paʻu, oak, 10 g o le pusa. Faʻafefiloi nei mea uma, faaopoopo le 250 ml o le suka o le almond ma kuka mo le 15 minute. i luga o vevela vevela. O le po e tumau i le ogaumu, ona fufulu lea.

Luauu Rose

O le suāuu Rose ua leva ona faʻaaogaina e fai ma fofo mo le tele o faʻamaʻi. O lona faaaogaina na avea ma avanoa o le mauoa ma le tamalii. Na talitonu tagata e mafai e le rosa ona aumaia le autalavou ma le lalelei.

O le suāuu Rose o loʻo i ai nei uiga uma: faʻaosofia le paʻu ma le tino o le tino, toe faʻafoʻisia le faʻaleagaina, faʻamalolo le tino mucous membranes, faʻaleleia toto toto.

Mo le sauniuniga o le suauu o le rose faʻaaoga fualaau mumu ma se manogi susulu. O petals e tatau ona fou ae malogo. Afai e tatau ai, faʻagogo mago i se solo pepa.

Gagau pusi i totonu o se fagu ma ufiufi i le suauʻu olive e mafanafana, e leʻi totoina (e oʻo i le 70 tikeri), tapuni le fagu ma tuu i se mea pogisa mo aso e lua.

Taʻu le suauʻu ma sasaa i totonu o se vaega fou o petals. O lenei faiga e tatau ona toe faia e tusa ma le 15 taimi, seia oʻo ina lafo mai e le suauʻu se manogi pulumu piniki.

O lenei suauu o loʻo teu i totonu o le pusaaisa mo le lima masina. E mafai ona faʻaopoopoina i ni kulimi eseese, faʻafeiloga matapule ma lauulu, i le fasimoli ma isi mea gaosi.

Pink meli

Ina ia mafai ai ona saunia le meli mai peti lalaga, oe manaʻomia 80 g o pamu fou e faʻatumu i le vai inu fufulu ma faʻafefe mo le 15 minute ile moli afi. Tuu i se nofoaga pogisa mo se aso.

A maeʻa le aso, faʻaopoopo le 100 g o le meli i lenei kulimi piniki, faʻafefiloi lelei ma vevela ile vevela vevela ile vevela vevela. A maeʻa le paluga, e mafai ona e fiafia i le meli piniki.

Pink meli - sili atu le faʻamaʻi-inflammatory agent, o loʻo i ai le antibacterial ma le tonic. E fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi (tuberculosis, bronchitis, pneumonia masani). E fautuaina e ave le sipuni se tolu i le aso.

Pink malosi

Pink malosi po o le lomoni lili - o se mea faigaluega lelei mo faʻamalositino auala. I le fale, e faigofie lava ona e faia ai le pisiki piniki. O se ituaiga lenei o meaola i luga o peti o rosa. E mafai foi ona e faaopoopo ni laau afaina mo lou ituaiga o le paʻu ma se aafiaga manaomia i lenei manogi.

Manuia mo ituaiga uma o le paʻu: se ipu malamalama o petasoli totogo mo se ipu vodka poo se ava malosi. Kuni le fagu faʻatasi ma se tapuni mafiafia ma tuʻu i se mea pogisa mo vaiaso e lua. Faʻasua lenei paluga ava ma faaopoopo i ai le lua sipuni o vai inu.

Ole ava malosi pisipisa e mafai ona teuina mo le 12 masina. E mafai ona e faʻaopopo i ai faʻamatalaga o le chamomile, thyme, mint. E mafai ona faʻafefiloi lenei kulimi ma suauu taua: lemoni, lauti, moa ma le lavender.

Pink vinegar

Vinegar Rose Rose - o se tasi o mea sili ona fiafia i ai ma auala e saunia ai rosa. O le a e manaʻomia se fagu paʻu o le rosa fou ma le pati vine.

E tatau ona faʻafefeteina le palukaina o le Apple i le vai (1:10), faʻapipiʻiina, ona vevela ai lea o le vai vevela ma le vinika i totonu o fagu ma petals, e ufiufi i se laulau palasitika ma ufiufi ai i luga o fagu. Faletupe ma lenei paluga e tatau ona teu i se mea malulu mo le ono vaiaso, seia oʻo ina liua le lanu o peti o roma.

A maeʻa lenei vaitau, faʻafefe le kulimi vailaʻau (togi ese palu) ma sasaa i totonu o fagu mo le teuina po o meaalofa.

E te iloa? Mo lenei fua, o soʻo se ituaiga vinika e fetaui ma oe.

E mafai ona faʻaaogaina le kulimi petal vine e pei o le lauulu ma le manogi manogi. E le gata i lea, o le tele o faletua e faaopoopo le vineta piniki i fualaʻau totogo.

E taua! O le kulimi piniki faalenatura e tatau ona teu i totonu o potu pogisa, e pei ona i lalo o le malosi o le malamalama mai le mea e mou atu ai mea aoga.

Rose jam

Rose jam - o le oloa e suamalie ma ola maloloina. Mo lana tapenapenaga, o le ae manaomia le saunia o se gafatia tele o peti toto. Matou te tuʻuina le suka i petals i le fua (1: 1) ma tuʻu ai mo ni nai aso i nofoaga pogisa, ma ufiufi le fagu i se ie. Ona e sauniuni lea mai le 1 kilokalama o le suka, afa lemoni ma se ipu vai sua sua.

Liligi le paluga paluga i totonu o le sipuni kuka ma kuka i luga o se afi mumu seia oʻo ina vaivai le petals. Ua sauni Jam. E mafai ona fuli i luga o faletupe pe sasaa atu i totonu o koneteina ma auina atu i le pusaaisa.

Jam o roses, e faaopoopo atu i ona uiga o le tofo, o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. E fautuaina e faʻaaogaina mo le malulu, pulmonary tuberculosis, e sili ona lelei o se faʻamaʻaloga mai toxins ma toxins.

Rose tea

O le laʻau petal Rose o se tasi lea o vine sili ona lauiloa i le lalolagi. E mafai ona gaosia e pei o se mea inu pia ma avea o se elemene i isi teas. O paʻu mamago ma suamalie fou e talafeagai mo le faia o lenei vaiinu.

Talia, maloloina, manogi, o le a le tuʻua ai oe e le fiafia. O loʻo manatu o ia o se vailaʻau lelei, antiviral ma antibacterial. O lea e faia mai peti o le rosa e faʻatoʻateleina ai le aʻafiaga o le mea oona, e faʻamalolo ai le mucosa ma le manava.

Ina ia mafai ona kuka lauti ma se teuteuga o peti peti, E tatau ona e liligi atu ni teaseti se lua o peti o le rose ma le vai inu (80 ° C) ma faʻaaogaina mo le lima minute.

O aoga aoga o le lauti tihi e le afaina ai le manogi matagofie ma le lanu o lenei vaiinu. E mafai lava ona e fiafia i lenei meaalofa o le natura!

Faʻaaoga vailaʻau mai roses mai faʻamaʻi eseese

O mea faʻamalolo o rosa ua lauiloa talu mai aso anamua. O loʻo i ai mea faʻapitoa, antiisepa. I le tele o tulaga, o lona faʻaaogaina e matua saogalemu ma e le afaina.

Angina

Fautuaga mo le afaina o le faai ma le faamaʻi faʻafefeteina ma peti o roma. O le ae manaomia le 10 g o peti o le rose, vao mallow vao, mullein, 5 g o le paʻu ma le aʻa valerian. O nei mea uma e fefiloi ai ma sasaa ai le fa kapalapa o le faʻafefiloi ma le 1 lita o le vai faʻaputu (70-80 ° C). E tatau ona tuʻuina i luga o le vaeluaga o le po, ma i le taeao e faʻamafanafana ma faʻasaʻo i latou i le taeao 5-7 taimi i le aso.

Rhinitis Allergic

Faʻavave ona aveese faʻamaoniga o le rhinitis faʻataʻi aoina o le 100 g ti tii fugalaau, 50 g o le paʻu o le ulu, fugalaau lime, 20 g o fugalaau ma 10 g o fugalaau teuteu. Ina ia saunia se salu maloloina, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu, fai mo le 30 minute ma ave le tasi ipu tioata faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. Faʻaauau le togafitiga seia oʻo ina pasia le rhinitis.

Faiga faʻamalosi o le tino

Faatasi ai ma le maʻesa, e mafai ona e kuka uʻu pikiapu ma peti o le rose: 200 g o peti piniki, 10 laupepa masani o le plantain ma le 1 kilokalama o le elekinisi palapala. O nei vaega e tuʻuina atu ai le 2 lita o le uaina faʻaputu, faaopoopo i ai le afa ipu o le meli ma faʻafefiloi lelei. Matou te tuʻuina lenei faʻafefiloi i luga o se afi mumu ma aumai i se vevela. Faʻamalosia aso e lua, fufulu e ala i se vevela. E mafai ona e faʻaaoga le 1 tsp. faalima i le aso.

Tautalaga Tautino

Mo le mumusu o le oral vevela e aoga tele. teuteu o peti toto. Tasi le sipunipuni o moli mumu totoga mo se ipu vai inu, tuu mo le 1 le itula. Tafaʻi faʻatasi ma le gutu o le susu ma le faʻafa 3-4 taimi i le aso.

Maʻi mata

Mo faʻamaʻi eseese o mata e faʻaaoga vao: rose petals, Althea aʻa, horsetail, fugalaau chicory, fualaau aina (2: 1: 1: 2: 1). E tolu laulau punetini o le paluga e tatau ona sasaa se ipu vai inu, aumai i se vevela ma le vevela. Toto i mata o le 3 mataʻetaʻi faatolu i le aso.

Faʻailogaina

I le togafitiga o le faʻamalosi e faʻaaoga faʻafefeteina o peti toto. 1 tbsp. l petals sasaa 1 ipu fufulu vai ma faapuna mo le 10 minute. luga ifo o le vevela. O le gaʻo e mafua ai le 12 itula. Ina ia ave le mea e te manaʻomia e fai i luma o le meaʻai.

Tonsillitis

Lafo lelei mo le tonsillitis: 2 tbsp. L rose petals sasaa 1 tbsp. vai inu, tuu mo le 1 itula, faʻafefe. Tafaʻi 3-4 taimi i le aso.

Faʻasologa masani

I le bronchitis masani, e fautuaina e taitaia tulaʻi i luga o le suauu. Faʻaopopo 3-5 gogo o le paʻu o le suauu taua i le tagata e faʻaleleia ma sasaa vai vevela i luga. Faʻaleleia le va i isi aso uma aʻo lei moe.

Manua afaina

Faʻatasi ma se maʻi o le manava fautuaina 15 g o rosa mumu ma le paʻepaʻe, laʻau, ma le togi, chamomile, calendula ground, 25 g masani ma artichoke, 30 g o suauu mama ma le dill, 40 g o fasi laau plantain ma le Hypericum tele, 70 g o fugalaau yarrow.

Faʻafefiloi lenei paluga ma maeʻa i le 500 ml o vai inu - 6 g o le aoina. Suauʻu mo le 10 minute ma faʻaauau le afa itula, afifi i se solo. E fautuaina e ave 4 taimi i le aso, 100 ml mo le 30 minute. aʻo leʻi 'aʻai.

E faʻapefea ona faʻaaogā le suauu o le rose i le aromatherapy

Rose i se taimi ua leva i le aromatherapy e mitamita ai le nofoaga. Ina ia maua le taunuuga faamoemoeina e aunoa ma ni taunuuga, e tatau ona e iloa le auala e faʻaaoga ai le suauu taua o le rose.

O le faʻaogaina o mea aoga i le suauu o le rose o loʻo maualuga tele, o lea ua fautuaina ai e faʻaoga faatasi ma le suauu o loʻo tuʻuina atu: jojoba, almond ma isi mea e le faʻaaogaina ile fua ole 1: 5.

Mo le aromatherapy E fautuaina e faʻaopoopo 2-3 gogo o le suāuʻu faʻaalu i sikuea mita taʻitasi o le potu.

Mo se taʻele malolo lava le 3-5 gogolo o le suauu paʻu.

Mo paʻu lima ma vae, faʻamalosi lava le 4 pata o se paluga faʻaalu o le suauu paʻu.

Mo massage E fautuaina le faʻaaogaina 2-3 o pa'ū o le suauʻu manogi mo 150 g uma o le suāuʻu masima.

O le manogi o roses e mafai ona faʻatasi ma oe i soʻo se mea, pe afai e te faaopoopoina 3-4 le pa'ū i le aromasallallion.

Faʻaaogaina i le cosmetology: paʻu matagofie i se rosa

O le suāuʻu Rose o se sui sili ona tuai. E fautuaina e faʻaaoga mo le paʻu paʻu ua leiloloa lona malosi.

O le suāuʻu Rose e faʻaolaina ai le toe faʻafouina o le paʻu, toe faaleleia o sela ua faaleagaina. E faʻamamaina ai mataʻupu papaʻu, faʻamalosolo ai le vaitau o tausaga, e faʻaolaina ai le paʻu o le paʻu. O le suauʻu Rose e faʻafetaui lelei le lanu ma fesoasoani e faʻaitiitia le lē atoatoa o le paʻu.

O le faʻaaogaina o le suauu o le rose, e mafai ona e faʻamalolo le matutu, paʻu, faʻamaluluina vaega vavalalata ma faʻaletonu laiti ma le mumu. E fafagaina ai paʻu paʻu i meaʻai, puipuia le paʻu mai mea e faʻaleagaina ai fafo (kiona, matagi, kiona, timu, la).

Rose o le suauu taua e lelei mo le maaleale o le paʻu. E lelei le suauʻu manogi e faʻaaoga i vaʻaiga latalata ane. I le faʻaaogaina i luga o se tulaga masani, e mafai ona e faʻaaogaina le faasologa lautele i mata.

E fautuaina e Cosmetic le suauu paʻu i luga o le paʻu o loʻo siomia ai laumata. E maua ai le paʻu o le paʻu, faʻaitiitia le fulafula, pogisa pouliuli ma fulufulu lelei. E tatau ona faaopoopo i le kulimi ma auala eseese e tausia ai lenei vaega o foliga.

E te iloa? E fautuaina le suāuu Rose e avea o se fofo mo le siama o le dermatitis, eczema, psoriasis, neurodermatitis, herpes.

O aʻafiaga o rosa

O fomai ma cosmetologists e fautuaina le faaaogaina o le rosa i aromatherapy, cosmetology, togafitiga o le tele o faamai, ma i le tele o tulaga e saogalemu tele. Pau lava tuusaunoaga o le le lava o le tagata, le maitaga.

E taua! E le mafai ona faʻaaogaina le suauʻu Rose i lona tino mamā.

Siaki le tali a le tino i le rosa matua faigofie: Faʻalautele vaega pito sili ona maaleale o le tapulima ma totonu o le lima ma le suauʻu moli. A maeʻa le 24 itula, afai e leai se mumu, e mafai ona e saogalemu fiafia i meaalofa o lenei fugalaau manaia.

O Rose e faaopoopo i lona matagofie e tele isi mea aoga. O fomaʻi, vailaʻau mo togafitiga, o loʻo faʻamalamalama lelei le taua o lenei fugalaau. Rose - o se faleteuoloa o fualaau faʻalesoifua maloloina.