Faatoaga

Blueberry "Northland": faʻamatalaga ma faʻatoʻaga o le ituaiga

O le natura uiga ese uiga ese na aumai ai ia i matou se pupu vine. O lona taua i le tagata fai togalaau o loʻo taoto i lona natura: faʻaopoopoga i fualaau lelei ma maloloina, e mafai ona faʻaaogaina le laau mo mea teuteu ma le mamanu o le laufanua.

Eseesega faʻamatalaga

Blueberries "Northland" o loʻo faatatau i le faʻaogaina, e oo i le 120 cm, ituaiga vave ma le malulu e fautuaina mo le galueaina o fanua. O fua o le vao e mafai ona oʻo atu i le 8 kilokalama, pe tusa ma le 4.5 kilokalama.

Laʻau

Faatasi ai ma sina laʻitiiti, e ese mai i le maualuga ma le salalau atu o tipu tuusao. E ese le matagofie i le taimi o le mafanafana: i le tautotogo e teuteu le vao i pulupulu vaivai ma lanu lanumeamata, i le taumafanafana e ufitia uma i fua lanumoana, ma o lau laʻau laiti e vali mumu. Blueberry "Northland" e tusa ai ma le faʻamatalaga o le eseesega ma iloiloga o tagata fai togalaau ua faʻaaogaina lelei mo paʻu alpine ma puipui, i le mea o loʻo saogalemu i autafa o mea taua.

E te iloa? Ona o lona maualuga maualuga o le magnesium, blueberry ua faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu ma le tino popole. O Berry e mauoa i antioxidants, e faatonutonu ai le galuega a le pancreas, faʻamaonia le maualuga o le suka. O le teuteu o vine ma lau o loʻo faʻaaogaina e pei o antipyretic.

Berry

O fua e lanumoana, laʻititi le lapopoa, e matua manaia. Maua se tofo suamalie, e mafai ona teuina mo se taimi umi. E talafeagai mo le gaosiga o pisinisi ma le kukaina o fale fale, faʻasao, compotes.

Fautuaga tuputupu ae ma togafiti

O fualaau laulaau e faatau atu i le lua tausaga, ma le umi o le fana 35-50 cm ma se aʻa ua paʻu. O lenei ituaiga o sauniuniga muamua e faʻatau atu e mafai ai ona maua se ola lelei. O le laau e sili ona fiafia i se susulu lelei, tapunia mai le ata o le nofoaga. I totonu o le paolo o fualaau aina, e le mafai e le pipi ona lava le suka, o lea e le manaomia ai lo latou tuaoi.

O le elemene o le eleele e tatau ona i ai i le maualuga o le 3.5-4 pH, e mafai ona faateleina e ala i le faaopoopoina o meaola: acetic, citric poo oxalic.

Faʻamasinoga

O le taimi lelei e mafaufauina amataga o le tautotogoo lea o le a maua ai e le togavao le taimi e faʻamalosia ai aʻo leʻi oʻo ile malulu malulu. E ui o le tulaʻele e mafai i le taumafanafana ma i le amataga o le tautoulu.

O fale mo le totoina e kili i le mamao o le 150-160 cm. O loʻo totoina fualaʻau i le eleele, faʻapipiʻi aʻa. Mo le faʻaleʻaleʻaina o aʻa aʻo leʻi totoina, e mafai ona e faʻapuupuu i totonu o le vai.

E te iloa? O nisi o taimi e fenumiai ai fualaʻau ma le lanu. Ae afai o le sua o vine lanu mama e mama, ona le faigofie lea ona fufuluina lima mai le sua malisi. O le vaomatua sili atu ona maualuga, ma o mama e sili atu ona malosi ma faigata.
Laʻau o loʻo tuputupu aʻe i luga o le eleele (eleele, masini) eleele, faʻaaoga lenei metotia o le totoina:

  • latou eli se loloto loloto ma lautele lautele, 60-65 cm loloto ma lautele, faʻamago le pito i lalo ma se laulau o iliili, oneone;
  • ua tumu le lua o le faʻaleleia i se faʻafefiloi o peat, oneone, pine ma pine;
  • I lenei paluga latou te tuʻuina ai se fatu toto e totoina, faʻatumu i le mulch i luga.
A uma ona totōina, e faʻafeinu le vao i le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o le citric acid - 40 g mo le 10 l.

Tausiga

Ina ua manuia le togavao a Northland bluement, ua oo i le taimi e tuuina atu ai ia i latou le tausiga lelei, lea e aofia ai le tatalaina, faasusu, laei ma teuteu.

Tatalo o le eleele e faia i taimi uma, ae le sili atu i le 10 cm, aua e mafai ona faaleagaina aʻa.

Faʻamamaina a itiiti mai faalua i le masina. I le taimi o le fuga ma le matua o vine, fausiaina le faateleina. I le tulaga o le vevela ma le lāmala, e fautuaina e faʻafefe le vao i le vai mafanafana i le afiafi.

E taua! O le susulu tele o le susu e mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma le oti o le laau.

E ui lava o le fatu e tupu lelei i luga ole eleele, laʻei pito i luga. E faʻaalua ona faʻaaogā faʻamalaʻau moli i le tautotogo: o le taimi muamua aʻo leʻi fetoʻi fatugaʻo, o lona lua - pe a uma le 1.5 masina. O le tuufaatasiga o le fesuisuisa ua filifilia, e taulai atu i foliga vaaia o laʻau:

  • pe a samasama ma faagesegese le alualu i luma, ua faaopoopo le vevela;
  • mūmū o lālā e taʻu mai ai le leai o se moli;
  • maliu o moli laiti - potassium.
E taua! Latou te faʻamamaina fualaʻau ma na o le faʻaaogaina o fualaʻau, talu mai le faʻaaogaina o mea faʻalauiloa e faʻaitiitia ai le elemene o le eleele.
Teuteu faia i le amataga o le tautotogo. Mo mea mama, aveesea oe ua oti, maʻi ma taoto i luga o lala eleele. O le uiga ese o le ituaiga o Northland, o le togavao o loʻo tumau lona foliga sili ona lelei i se auala masani, e aunoa ma le tele naua o vine. O fualaau aina i luga o laau toto ua sili atu i le lua tausaga e toetoe lava a le aveesea.

O le faateleina o le seleselega na fufuluina ai le seleseleina i luga o le fitu tausaga. O le teuteuina o lala o le lima tausaga e mafai ai ona e faʻateleina fua.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I luga o aʻa ma totonu o le palapala o loʻo siomia ai le vao e ola i meaola ninii - faatusa, tuʻuina atu i le laau se puipuiga faaopoopo. Mo la latou galuega aoga, e tatau ona tatalaina le palapala ma aveese vao.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai vaega eseese o le vao: lala, vine, lau. I lenei tulaga, o lala uma ua faaleagaina ua vavaeina ma susunuina. O togavao e togafitigaina i le fiva. Euparin ma Topsin e sili ona aoga. I le tautotogo ma le autumn mo le puipuia o le susunuina o le suavai o Bordeaux. Mai iniseti leaga mo blueberries fasi pine silikorm matautia, earwig, shchitovka, aphid. E aveeseina ma le lima ia meaʻai, faatasi ai ma le fesoasoani a se tamaʻitaʻi (o le fili masani lenei o le silkorm ma le aphids) poʻo le fesoasoani a iniseti.

Ina ia le 'aina e manufelelei ia vine, o paʻu o moli mataʻutia ma moli e faʻapipiʻi i luga o le vao.

E taua! I le faʻatoʻilaloina o laau e ala i vailaau faʻamaʻi ma sigi, o le faʻamaʻi maʻi e vavae ese ma e tatau ona susunuina.

Le lelei ma le le lelei o le blueland i Northland

O le vailaʻau o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • maualuga fua;
  • vave fua o fualaau aina;
  • maualuga maualuga ma le suka i totonu o vine;
  • lē faʻaleagaina;
  • teuteu
I lenei tulaga, o mea le lelei e aofia ai nisi faigata o le a oʻo i ai le fai togalaau:

  • pe a aʻafia laau toto i fomaʻi poʻo sigi, o nisi taimi e tatau ai ona aveese ma susunuina uma le vao;
  • fafaga le laau, e taua le faatumauina o le paleni i le va o le susu, ae le o le lolovaia eleele;
  • mo le totoina o vine e tatau ona tapunia mai le matagi ma ata, o se nofoaga malamalama lelei i eleele palapala ma e le o nofoia e laau aina - ia ausia nei tulaga uma e faigata i se vaega laitiiti.
O se seleselega lelei o fualaau maloloina ma le suamalie o le a avea ma se taui mo le onosai ma le gauai atu i le fai togalaau ua filifili e totoina blueland i luga o lana togalaau.