Lafumanu

O solofanua sili ona lelei

O le mafuaʻaga autu o solofanua o loʻo tatau ona galue i le faʻamalosi. O le vaega e aofia ai se numera tele o ituaiga, o le a tatou faamatalaina nisi oi latou i lenei tusiga.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, faʻaaoga ma mamafa solofanua, o le faʻamatalaga o le a tuʻuina atu i lalo.

Faataʻitaʻiga o solofanua

Mafaufau i le mea sili ona taatele o ituaiga.

Bashkir

E masani ona maua i le itu i Saute. O mea faʻaanatura e aofia ai le i ai o se faʻamatalaga saʻo ole ulu, lauulu lapopoa lautele, lautele lautele, faʻavave faʻapipiʻi faʻavave. O le ituaiga o loʻo i ai se ua mafiafia ma itiiti le mago. O mea taua autu o loʻo i ai uiga nei:

  • maualuga i le mamae: uʻamea - 145 cm, mares - 140 cm;
  • uumi o le tino: uila - 147 cm, mares - 143 cm;
  • vaʻaiga latalata ane: solofanua - 18.5 cm, mares - 18 cm;
  • mamafa mamafa: o solofanua - 450 kilokalama, mares - 400 kilokalama.

E taua! E le mafai ona tuʻuina atu le gaioiga o le manu, pe a na ona 'aina - e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o faʻafitauli ma le galuega o le fatu ma le manava.
O solofanua Bashkir e masani ona faʻaaogaina e le gata o manu o le seleselega, ae mo le gaosiga o susu.

Tinker (Irish cob, gypsy sled horse)

O totino o le totino o le tino maso, o le pito i tua, o le pito i luma ma tua o vae, o solovae malosi. O le uiga autu o le ituaiga - o le i ai o le manua lush, o le siʻusiʻu, o taga ma pulumu i luga o vae. O le Irish cob e mafai ona tupu mai i le 1.35 m i le 1.6 m. Ua maua ai le lanu i lanu paʻepaʻe. E mafai ona taʻua le totino o solofanua lautele, ona e matua le lelei lava ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le faʻapipiʻi, ae faʻapea foi i le nofoa nofoa. E le gata i lea, e mafai ona latou maua le tele o susu. O sui o le ituaiga o fanau e matua filemu ma faʻafeiloaʻi manu.

Irish Sled Horse

O le maualuga o le manu e ono tusa ma le 170-180 cm, mamafa - e tusa ma le 600-700 kilokalama. O le tele o taimi ei ai le faʻailoga, lanu uliuli ma le paʻu enaena. O sui o le ituaiga o loʻo i ai se tino tele, o vae pupuu, o loʻo i ai ni tamai pulumu, ma o se mea umi. O le manu i le taimi lava e tasi e faigofie ma faʻamalosi, e oso oso. O le sisiva Irish e lauiloa mo ona vae malosi, lea e mafai ai ona faigofie le eleele pe a uma ona oso.

E te iloa? 23 atunuu o le lalolagi na latou iloa le solofanua o se meaola paia.

Belorussian

O sui o le ituaiga o loʻo i ai le malosi o le faavae, latou te umi ma faʻamalosia. E iloga i latou i le lelei. O le mamafa o le mamafa o le solofanua e tusa ma le 540 kilokalama. O le ulu o le solofanua Belarusian ei ai sona vaega pito i luma. O le meaola ei ai le alo mago, vaevae malosi, o le mane fuga ma le siʻu. E i ai se uiga faauo. O le paʻu o lanu e eseese tele: lanu mumu, faʻailoga, vete, kusi ma isi.

Latvian horse horse

O taʻaloga Latvian e i ai se ulu tele, ma o se tala saʻo, o loʻo tu, pulou taliga, mata tetele. E saʻo la latou pito i tua, o latou sulugatiti malolosi, lautele o le pupup, o le fatafata. Aumai le gauai atu i ogavae maso, pulou vae. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻamau, ma lalo o le nofoa nofoa. Faatasi ai ma mea masani masani o faga, karaka, uliuli ma mumu.

Kuzeni

O sui o le ituaiga o ulu ei ai le ulu tele, o le ua o le uumi le umi, ma o latou maso ua lelei ona atiaʻe. E maualuga ma lautele lautele, lautele ma tua i lalo. E i ai le latou croup lautele ma le muscular ma se ala masani. Ua loloto le paʻu o le pili, ma ua lelei ona atiaʻe. Kuznetsk o le solofanua e malosi tele lona faavae. E umi se taimi latou te ola ai, e maualuga le fua o le fuaitoto. E mafai ona faʻamalosi le lelei seia oʻo i le 25 tausaga. Fai se taʻavale taʻutaʻua.

Kladrubskaya

O solofanua Kladrubsky e malosi ma malosi fafo. E tosoina ai le mafaufau i se faʻamaoniga mautinoa, malosi o le "Roma" - o loo i ai le isu, lea e manino le iloa o le matau. E malosi ona vae, o taliga e tu malosi, umi. E le mafai ona e teenaina mata o le solofanua - e lapoa ma e faʻaalia.

Faatasi ai ma fasi lavelave e mafai ona maua ai le uliuli ma le uliuli. O le maualuga o se meaola matua e tusa ma le 1.64-1.77 m. O nofoaga autu e naʻo se solofanua ma tietie solofanua.

Toa solo solofanua

O sui o le ituaiga Thorian eseese eseese eseese. E i ai ni vae pupuu, o se tino umi, lapotopoto le tino, lea e tu i luga se lapotopoto, liʻo, loloto le sternum. O le musika o le solofanua ua lelei ona atiaʻe, ua vaivai le tino. O manu e i ai le croup lautele ma le uumi.

E te iloa? E i ai le talitonuga a le nuu o Masai afai e oti se tagata i se solofanua, e tatau ona alu i le lagi.

O le ulu e tutusa lelei lava, e iai lona laulu maualuga, o le isu o le isu, mataʻitusi ma le lautele. Fai i le muscular muscle le uumi o le umi, lea e tutusa ma le umi o le ulu. E i ai a latou aano, lautele, maualalo le mago. I le averesi, o le maualuga o le solofanua i le mamae o le 155 cm. Faatasi ai ma le lauiloa sili ona lauiloa ma le lanu paʻepaʻe, na maua foi ma le bay, o le uliuli ma le roan.

Old Flemish

O solofanua o le famu fausaga famu e tele ma tetele, o loʻo i ai se uiga faʻapitoa. I le averesi, o le mamafa o se tasi meaola atonu e tusa ma le 1000 kilokalama. O le tele lava o taimi e maua ai le sivaya ma le solo. O sui o le ituaiga e i ai sina ulu, ulu malosi, pupuu ma maualalo le mamae. O i latou foi o se tagata lautele, o le musika faamalosi.

Freiberger

O solofanua o Freiberger ituaiga e iloga i lo latou gaoioi ma le i ai o se suiga tumau, toʻafilemu ma le agalelei. O lo latou maualuga i le mamae o le pe tusa ma le 152 cm, o le solofanua ei ai se vaega tele, e tele, malosi malosi. O le ulu o le manu e laʻitiiti, ae i le taimi lava e tasi e foliga manino: e pei foliga o le poneni. Freiberger ei ai sona gutu puupuu ae mamana, puʻu malolosi ma maso lelei.

O le solofanua malosi na fanaua

O lenei vaega e aofia ai manu tetele, lapoa, malolosi, ma malolosi o loʻo faʻaaogaina i mea taufaatoaga ma ave mamafa avega ma a latou fesoasoani. Mafaufau i le masani masani.

Arden

O lenei ituaiga e afua mai i se tasi o matua matutua o Europa. O lona sui o se mea malosi, manu feʻai, lea sa muaʻi faʻaaogaina e fafie ai fafie. O le solofanua solofanua e matua tele lava, ua matua atiae le musculature. O le manu e puupuu ma vaefiafia vae. O le mea sili ona taatele o solofanua ma lanu mumu, faʻailoga, lauulu ma mea faʻavave.

Brabonson

O le atunuu na afua mai ai le fanau o Peleseuma. I le averesi, o le maualuga o le solofanua e 165-172 cm. O le tele o taimi e mafai ona e maua ai se siama mumu, faga ma le lanu enaena. O le solofanua ei ai sina ulu, se pupuu, e le o le musika o lona tino, ei ai sona tino vaʻavaʻa, ogaoga malosi, o loʻo tuʻuina i ai ni pulumu mafiafia. O le loli mamafa ei ai lona mana malosi, pito i tua ma ona vaevaevae. O vaega uma o le tino latou te tele - ma le ulu, ma ivi, ma le fatafata.

Percheron

O sui o lenei ituaiga o tagata e iai le ponaivi lautele, o le pusa pusa. E maualuga atu i le 160 cm le maualuga i le mumu. Percheron eseese afeleti, malosi, malolosi tele, malosi malosi, maualalo le saoasaoa. E le gata i lea, latou te matua matagofie i foliga vaaia. I aso nei, o le lanu uliuli ma le uliuli sili ona lanu. O nisi taimi e mafai ona e faʻafeiloaʻi poʻo le mumu.

Shire (loli mamafa Igilisi)

Shire o le maualuga, sili ona malosi ma sili ona malosi i totonu o solofanua uma. O loʻo faʻamalamalamaina e se ulu tele, lauulu lapopoa, talafaʻailoga faʻamafaʻailoga, taliga mataʻitusi, o le ua faʻamau, o le taualuga o le muscular. O i latou o ni tagata e pupuu ma malosi i tua ma se malosi malosi. O Shire e iloga i fulufulu paʻu o loʻo i luga o vae mamana. O le tele o taimi e maua ai le faʻailoga ma le seevae pulu.

Soviet heavy truck

O manu mamafa a le Soviet o manu tele ia. O le maualuga o le maualuga i le eria o le ua mamae o le 160 cm. O le ulu o le solofanua e tutusa lona fua, o se loli mamafa ei ai lona uaua musika. O sui o le ituaiga o loʻo i ai i lalo se tafega vaivai, ei ai le lautele o le croup. Valovaʻa i susu tetele. Ae o vaega o le Soviet heavyweight sili ona manaia. Faatasi ai ma lanu masani lanu - mumu, bayi, lauulu. Chala e seasea.

E taua! Talu ai o solofanua uma na tietie i solofanua e aofia ai i le malosi o le tino, e tatau ona faʻamalosi i latou.

Vladimirsky

O le maualuga o sui o lenei ituaiga e tusa ma le 160 cm. E i ai se ulu tele, i luga o le isu o loʻo i ai se crook. Fai se musele musika, foliga faʻafefete. E i ai la latou lautele ma faʻaloloa tua, uumi uumi. I luga o vae o loʻo i ai se peleue malulu. Vladimirsky loli mamafa e malosi, e feaveai saoloto ma sosolo malie. E lelei lona tumau.

Rusia

O lenei ituaiga e le eseese i le telē tele, o le maualuga i le mago e tusa ma le 145-148 cm. Limeti e puupuu, ae malosi. O mamafa mamafa a Rusia ei ai sina ulu, musika, gutu goto.

Ia faamasani ma le solofanua solofanua.

O uiga autu o le solofanua - galuega sili, umi ma le maualuga tele. O le tele o taimi, e mafai ona e maua se mumu mumu po o le mumu.

Novoaltay fua

O solofanua ei ai se tino tele, o se tino tele, umi, tino-atiaʻe, o se pusa lautele ma tua. O malosi o le mauga e malosi ma faʻamaʻi. O le maualuga o le maualuga o le solofanua i le mamae o le 156 cm, ma o le umi o le tino e 168 cm. O lenei ituaiga e atoatoa mo le galue i se nofoa ma le nofoa, e faʻaaogaina foi i le gaosiga o meaʻai. O le tele o ituaiga o solofanua e taʻu mai ai e mafai e tagata uma ona filifili a latou lava manu, e fuafua i manaoga ma faamoemoega o le faʻaoga. O le mea taua o le manatuaina o le tausia o se solofanua o se taugata tele, ma ina ia mafai ai ona faʻaaoga lelei meaola, e taua le tuʻuina o le tele o taimi ma taumafaiga i le tausia oi latou.