Maota, fale mautotogi

E faʻapefea ona aveʻesealava mothu i totonu o le kapoti i ona lavalava? O a fualaau e sili ona lelei e faʻaaogaina? Pusa seevae lalaga - o le auala sili e puipui ai se tau taugata

Moth o aiga - o se faititili moni lava o laei, tapete, pupuni ma isi mea tifaga.

Iniseti naunau e nofo i fale mautotogi, vevela mea e sili ona fiafia i ai ma vave faʻaleleia.

E le afaina tagata taitoatasi, ae o se tamai laupepa-beige, lea na aliali mai i totonu o le potu i le ogatotonu o le taumalulu, e iloa ai o le taimi tatau lea e faia ai le tele o auala e tuliesea ai tagata e le o amanaiaina.

Laei laititi: faailoga ma feeseeseaiga

O lavalava, fale poʻo faleoloa meafale o meaola faʻamaʻi o le order Lepidoptera. E taua foi o lavalava, ofu mafanafana, kapeta. Iniseti o se tasi o aiga tele o tagata monieseese i le tele, nofoaga o le nofoia ma meaʻai.

O le mea e fiafia i ai le moa e manino mai le ulutala. Iniseti faʻaumatia faʻatau tino fale: lavalava, meafale meafale, afifi, kapeta, faʻapea foʻi ma oloa mai fagu faʻanatura. O anufe e mafua ai le afaina tele, o tagata lele e le matautia.

I le fale, e eseese ituaiga o moa: lavalava, ofu mafanafana, meaai ma isi (sili atu i le tau faasaga i meaʻai faʻamaʻi). E ese le eseesega o le pata i le lanu ma le tele, o le anufe e toetoe lava a ese mai le tasi. O le mothu o tagata matutua o loʻo iai se foliga le lelei.

O le a le mea e pei o le mole e pei o le 'ai o se peleue fulufulu? O se iniseti laitiiti na valiina i le laigeni ma le siliva., o fusi vaiti e ufitia tele i fusi, e mafai ona iloa ulu i luga o le ulu.

O le moa e masani lava e le lele i totonu o le potu, e mafai ona iloa e ala i se faʻalavelave faʻalavelaveina le nofoaga.

Tagata matutua e sili le fiafia o fafine e lalafi i laupepa o ie ma faaputuga o measauni mo le fausiaina. I faʻamalosologa o meaola, o le mole e tuʻu ai fuamoa, mai le mea e afaina ai anufe, mafua ai le tele o mea leaga i textiles. O le anufe faʻateleina o anufe o loʻo i ai se mea e faʻaleleia lelei ai le faʻapipiʻiina o masini fulufulu, lea e mafai ai ona latou faʻavaveina vave filo laʻau.

I lalo o le natura masani, o lenei ituaiga o manulele e fafaga i lauulu o manu, laau faila, ma fulufulu manulele. O le faʻaogaina o le anufe anufe i totonu o potu ma fale e sili atu le tamaoaiga. Soo se mea lalaga, mea e gaosia i le fulufulu, meafale eseese i meaafale, o meaola manu e avea ma a latou meaola..

O le moa e le gata o loʻo 'ai, ae o oloa gaosi foi. E masani lava na ona faʻaleagaina ai le pito i totonu o le ie, ma tuʻu ai le pito i fafo o le laulau. E mafai ona iloa na o ni faaletonu i le taimi o laei, i luga o nofoaga ua faaleagaina, e vave lava ona salalau le ie, fai ai pupu.

E foliga pei o mota laei e mafai ona e vaʻaia i le ata oi lalo:

Auala e teu ai lavalava: mea e puipuia ai

Motu tosina ofu e ofuina i foliga o le afu ma mea lilo faalilolilo. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona iai ni pu ma ni meaʻai i luga o paʻu, ola ma isi nofoaga e fesoʻotai vavalalata ma le paʻu.

O moth musa e sili atu ona le fiafia ile fagu masani: ie, drape, fulufulu ofuvae. E afaina ai le fulufulu: ofu mafanafana, pulou, pulou ma isi oloa.

O le puipuiga autu o le fai soo ma fufulu mama. O ofu palapala e le tatau ona teu i totonu o laei. O le tosina atu i le manogi o se mea lilo, o le mole o le a faʻaleagaina e le gata ia latou, ae faʻamamaina foi lavalava o loʻo tautau i totonu o le vaiaai. O mea e manaʻomia ona mulumulu soo pe faʻamago i taimi taʻitasi.

E manaʻomia foʻi le faʻamamaina lelei mo lavalava ma mea faʻapitoa, e auina atu mo se taimi umi e teu ai: fulufulu ofuvae, peleue, peleue, pulou, ma lagona ni seevae.

E tatau ona e faʻamalolo taimi faʻalelei moli lima, seevae, taga taga poʻo le fagu.

O nisi fufulu mamago e ofoina atu se auaunaga faaopoopo: e le o le iniseti le impregnation, aoga mo le tele o masina.

Puipuia o lavalava o le a fesoasoani ma e masani ona faamamaina i totonu o le kapeti. A itiiti ifo ma le 1 le taimi i ofu taʻitasi e faʻapitoa ai. E le fiafia le tinalea e le ulufale ai le ea fou ma le la.

E taua le masani ona faʻavasegaina o lavalava: afu, cardigans, sikafu, uila mafanafana. Faʻaofuofu i luga o tautau e le tatau ona tautau tele tele., i le va o oloa e manaʻomia ona tuʻu ai avanoa mo le faʻaleleia o le ea. Pe a vavae ese lau laʻei, e fautuaina e lulu mea, e sili atu le faia i fafo.

Mea e lalaga mamoe e aoga tautau i le vevela vevela o le la. O le susulu o uila e afaina ai fuamoa o le moa ma fasi fasi anufe ua maeʻa. O le malulu e tutusa lona aafiaga. Faʻaofuofu o ofutino fulufulu, o ofutino ma suti i luga o le faapaologa i lalo ifo o le vevela fesoasoani e puipuia le faʻaalia o moth laei.

TALI! O tagata e faʻaaogaina ofuvae fulufulu taugofie, o fulufulu ofuvae ma ogaumu i le faaiuga o le vaitau taumalulu e sili atu teu oloa i pusaaisa faapitoa. O lenei auaunaga e ofoina atu e le tele o sulu salu poʻo mea mama mama.

O le vevela o le vevela e paʻu ai le moth, o le fulufulu umi e tumau ai foliga matagofie, e le faʻamalo ma e le lilofia i le pefu.

Faʻaofuofu mo le peleue palale: o se fua lelei o le puipuiga

Puipui lavalava o le a fesoasoani e ufiufi - o se moth sili ona lelei mo le 'ofu fulufulu. E manaʻomia mo laei taimi e faia i le fagu, mea fefiloi ma vailaʻaulea e sili ona fiafia i ai le moa.

Faʻaofuofu, ofu mafanafana, peleue, suʻega ma lavalava e aveeseina i mataupu, e talafeagai mo le felauaiga, puipui laei mai le pefu.

O oloa e mafai ona faʻatau i fale teu oloa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Raptor brand), o mea sili mo le teuina o mink ma moa lapoa e ofoina i faleoloa faʻapitoa.

O ufi pito sili ona lelei o loʻo faia i mea faʻaonaponei faʻaonaponei e le faʻafefeina ai le fesuiaiga o le ea masani. E faʻamauina i se kelipala po o se pepa Velcro.

O oloa e mafai ona faʻauluina i ni tagata soʻo. E faapena 'auʻaunaga e sili ona aogaae o aʻafiaga faʻasalaga e faʻaleagaina ma e le fetaui mo tagata mamaʻi.

E tatau ona puipuia oloa mai oloa mai le fanau ma fagafao. I totonu o le kapoti, o lavalava e teuina mo le teuina e tatau ona tuʻuina ina ia aua nei paʻi atu i isi mea. E fautuaina e ave se isi vaega ile lalo. Faʻaleagaina o le faʻamalolo o loʻo tumau pea le faʻamoemoe e oʻo i le 12 masina.

O se isi mea e mafai ona avea ma se oloa e faia i le lanu mumu mafiafia. O se tulaga talafeagai e mafai ona faia e le lima.

E faigofie le faiga: tafaʻi tafaʻi faʻatasi ma se sulu lalo ma se kesipala i le umi atoa. O le tele e faalagolago i le uumi o le oloa, o le peleue poʻo le ofu mafanafana e tatau ona tuʻu saʻo i le mataupu, e aunoa ma le tucking.

O mataupu e faia e le tagata lava ia e tatau ona fufulu i tausaga taʻitasi pe a maeʻa le taimi e teu ai. Mai totonu, e mafai ona togafitia i latou i le aerosol sauniuniga e taofiofia ai moa. I le fale, e sili atu le faʻaaogaina o fualaau le lelei. Latou te lūlūina e le gata na ufiufi, ae o puipui foi o laʻei.

Matamata i le vitio i le auala e saunia lelei ai se peleue fulufulu mo le teuina:

Metotia o tauiviga: o onapo nei ma tagata

E faʻapefea ona lafoʻese moth i totonu o le kapoti i ona lavalava? Laʻau moth ma pepe matutua, e sauni ai e tuʻu fuamoa, e le fiafia i mea manogi o citrus ma lavender.

I totonu o le kapoti, e tatau ona faʻasolosolo moli moli po o tangerine, lea e masani lava ona suia.

O se isi filifiliga moli, mandarin, lemoni po o le vine e taua tele le suauu. O fasi'ie e faʻapipiʻuina i le suauʻu o loʻo tuʻuina i totonu o laʻei ma lavalava ma luga o fata o laʻei.

Taua le mulimuli, o le suauu e le oʻo i luga o lavalava ma e le tuʻuina ai ni mea e le mafai ona faʻaaogaina.

Aoga salalau i totonu o se pusa tioata ma le lavender maroke. O fuālaʻau susunuina mo se taimi umi o loʻo taofiofia ai se manogi manogi. Ina ia mafai ona faʻaaogaina mea vaivai, mai lea taimi i lea taimi o le sapalai e tatau ona nutimomoia i lima.

Afai e le o latalata mai mea manogi o le natura, o le a fesoasoani i le fasimoli manogi. Vaevaega i pepa afifi poʻo le leai foi o loʻo tuʻuina atu i nofoaga eseese o laʻei, faʻatulaga taimi faʻapitoa i mea fou. Pau le faʻafitauli o lenei metotia o le manogi mataʻutia lea e faʻafefe ai mea.

O manogi malosi e fufulu ese ai se tagata matua, ae e le mafai ona latou faʻamalosia le amio ua uma ona amataina. Faʻaoga mea manogi ma sapalai pe a maeʻa le faʻapalapalaina lelei o laʻei..

Filifiliga sili atu faʻaonapo nei - fumigators. I le masini e fesoʻotaʻi ma le pusa, ua tuʻuina papatusi. Pe a vevela, latou te faʻaaogaina mea vevela e saogalemu mo tagata ma manu feʻai, ae fasioti ia'oti ma le tagata matua.

E faʻapefea ona puipuia se peleue fulufulu mai moth?

O oloa faʻatau e faʻamatau ai kozheedy, moth coat coat. Ae faapena foi e masani ona leai se mea e teu ai ofuvae, pulou ma totoa.

FESOASOANI! O laʻau e faʻapipiʻi le faaputuga, ma faʻaalia ai ni mea lauiloa i luga o ofu tino. Manulele, fata ma tua, faʻapena foʻi ma le pito i luga o le paluga e masani ona aafia.

O iniseti e faapitoa lava e le o se mea e sili ona leaga ile fulufulu: astrakhan, tsigike, mink. Motu mafai ona faʻaleagaina ma faʻapipiʻi, tuʻu ai pupuni i luga. I le matauina o nai faʻailoga o le faʻaalia o meaola faalafua, e manaʻomia ona e faia faʻamalosi ni laasaga e teu ai lau peleti sili ona e fiafia i ai.

O le 'ofu mafanafana na' aina le moa, o le a le mea e fai? Ua aveeseina le oloa mai lavalava ma tuu i luga o se lautele lautele. Sili atu i mea uma tuu se ofu mafanafana i totonu o le potu malulu: i luga o le vaʻaia ma le vaʻaia. Muamua e fufulu ese le pulumu i fafo ma totonu. Ona e manaʻomia lea o se peleue fulufulu lulu leleie ala i le aveesea o'oti ma moa moa.

Laʻei lalaga ma le tele o le felafolafoaʻiina ma le amio leagana fuafuaina e faʻaumatia ai le moth larvae.

Mo le faʻaaogaina o le fale, e fetaui lelei le manogi o le manogi lavender lavender. Filifili fualaau faʻasaina ma sina faʻalavelave.

E sili atu le lelei o le faia o galuega i totigilima, puipuia o le manava o le tino ma se fusi gau. E le naʻo le pito i luga o le fulufulu fulufulu o loʻo faʻaleleia, ae o le pito i totonu o le lima.. Faʻasalaga ma le faʻaeteete vaega i lalo o le pulu po o le faʻalava, mea faʻapipiʻi, mea teuteu, laupepa.

TALI! E faigofie ona tago i se ofu lautele i totonu o se tulaga tuʻu, faʻalafola i luga o se laulau poʻo se laupapa e uʻamea ai.

Aua nei faʻaaogaina meaʻai ua maeʻa, e matua leai lava se aoga. E le mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega e tele mai gaosiga eseese i le taimi e tasi, e tele vailaʻau e le o faʻatasi ma le isi, e avea ma vaʻa leaga.

A maeʻa le gaosiga, ona tuʻuina lea o le ofusa fulufulu mo le afa itula, ona tuʻu lea i totonu o se faʻamaufaʻailogaina faʻatasi ma le faʻamaʻiina o le mole.. E sili atu le tuua o le oloa i fafo mo le 1-2 aso, ona tuʻu lea i se isi vaega o le kapeti. Aʻo leʻi tuʻuina le peleue fulufulu i totonu o laʻei, e tatau ona togafitia puipui ma fata ma meaʻai ma faʻamaʻalo lelei.

E le tatau ona tuʻuina i totonu o le peleulu le mea na faia i fulufulu mamoe.teuina e aunoa ma ni pusa. Mai le vaega o loʻo teuina ai le fulufulu, e sili atu le aveeseina o laupepa, vailaau oona ma isi mea e faatosina ai le mole.

E matua faigata lava le faʻamaeʻaina o moa. Ae ui i lea, o taimi e puipuia vave ai, o le tumama ma le gauai i lau oe lavalava o le a fesoasoani e teu lelei lavalava. E taua le manatuaina e sili atu le faigofie ona taofia faʻamaʻi mea tutupu mai nai lo le tuʻuina atu o latou fale mo le lelei.

TAIMI FAATASI! O loʻo i ai se moth vao o loʻo nofo i pusi pipi. Tincture e faʻavae i luga o ona ituvae e tele mea faʻamalolo.