Laʻau

Pests ma faʻamaʻi o Chlorophytum - mafuaʻaga ma tauiviga

Chlorophytum (chlorophytum) o le vao lauiloa mai le aiga o Asparagus e lanu lauusiusi ma antennae. E ui i lona tetee atu i le tele o faamai, e mafai lava ona mafatia i nisi o taimi. Isi faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi masani o le chlorophytum ma togafitiga togafitiga.

Aisea e mafai ai e se laau ona maʻi

Tulaga le lelei o le taofia poo le leai o se puipuiga puipuia e mafai ona oo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi i totonu o fugalaau. O le le atoatoa ma le sili atu le tausiga e mafai ona afaina ai le fale.

Mafuaʻaga masani o faʻamaʻi:

  • suavai o le eleele;
  • le lava le malamalama;
  • maualalo maualalo i le potu;
  • le la;
  • sili atu minerale i le eleele;

Faʻaaliga o le chlorophytum

  • faʻaleagaina masini i le aʻa;
  • leai ni meaʻai;
  • vavave ma le palapala mamafa;
  • Tulaga le lelei o le vevela.

Taua!O lenei laʻau teuteu ua manatu e aoga mo tagata e maua i maʻi mamaʻi. E fautuaina i latou ia tupu lenei fugalaau ma tausi lelei.

Aganuʻu e faʻaaogaina le carbon dioxide ma isi mea leaga faʻaleagaina i le ea, aʻo faʻalauiloaina le gaosiga - o vailaʻau e fasi faʻamaʻi pipisi. Mo le totoina, Chlorophytum Crested, Cape, Winged poʻo Curly ua filifilia.

Vaʻaia lau

Gladiolus Disease - Pulea o Pest

E mafai ona pagatia se laau mai le pau o lau. O foliga mai o se mealybug i luga o le fugalaau e mafai ona taʻitaʻia ai lenei mea.

Muamua, o le a maeʻa le laʻau, ona lafoaʻi lea. E le gata i lea, o le a feagai le togavao ma le faʻalauteleina o le atinaʻe ma le tuai ona tupu. I le tulaga sili ona leaga, o le chlorophytum o le a oti pe afai e le ave ni fua e faʻafefe ai manu. E mafai ona e mauaina siama i faʻalilolilo o le mealybug i laulaau - o se paʻepaʻe paʻepaʻe pei o le fulufulu mamoe.

I faʻamaʻi muamua o faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina se susu ua uma ona susu i totonu o se fasimoli solution. Latou te manaomia e fufuluina lau. E manaʻomia le faʻamamaina mo nofoaga e faigata ona oʻo i ai - laʻau lau.

E le gata i lea, mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le fasimoli lanumeamata, e faʻamoemoe mo le fufuluina. E tatau ona faʻagasolo le laau i se vaitaimi o le vaiaso.

O fualaau faʻapitoa o le a fesoasoani i le taulimaina o meaola faalafua:

  • Galue;
  • Calypso;
  • Biotlin.

Puleaina o pest

O vailaʻau uma o le a tuʻuina mai ma se taʻiala mo le faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o le laau ma se tasi o vailaau e talafeagai i totonu o le 7-14 aso.

Faʻalogo! E mafai ona e aloese mai faʻamaʻi e ala i le puleaina o vai inu ma puipuia ai se faʻaopoopoga o le susu.

O le isi lafoaʻi o laulaau atonu e amata mai i laʻau, faʻaputu i lau ma o latou gaʻo. A o le pa'ū, o le a maeʻa le laʻau ma le toe alu ese. O nei iniseti e faaleagaina ai le paʻu o lau ma inu ai le sua o le laau.

O le i ai o le fua o 'iniseti e molimauina e ala i mea faalilolilo i luga o laʻau, e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le tuputupu aʻe o le sigusisi. O lenei mea o le a aʻafia ai le lamatiaga o le laau ma o le a mafua ai le oti o le fugalaau.

Laʻau tipi ma le ava malosi o le a fesoasoani i le faʻaumatia o leoleo, ma pe a uma ona togafiti i le fualaau faasaina Karbofos poʻo le Actellik.

Taua!E faʻatagaina le faʻaaogaina o le silati e faʻafetaiaʻi ai scabies ma mealybug. E seleseleina seʻia oʻo ina faʻavaeina le falalaʻau, lea e faʻafefeteina i lau. O le faʻagasologa o le a tatau ona faʻatinoina i ni nai taimi seia oʻo ina toe faʻaleleia le fale.

Chlorophytum - tausiga ile: lau lanu samasama, mea e fai

Laʻau paʻu i totonu o fale - mafuaʻaga ma tauiviga

Atonu e leiloa e le laau lona lanu teuteu, ma o lona pale e ono paʻu. O le mea sese e matitiva ma le le lava le malamalama. O lenei aganuu faʻapitoa e manaʻomia le susulu o ave o le la. A maeʻa le tuʻuina atu o le pale, e tatau ona faʻanofo le fuga i le windowsill. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina moli uila mo le laau.

Afai o le laʻau o le laau na amata ona liua tele, ona e manaʻomia lea:

  • Faʻaleleia lelei le eleele.
  • Fafaga le fugalaau ma fomaʻi faʻapitoa mo fale i totonu.
  • Lave le fagu fugalaau i se mea susulu.

E toʻatele foʻi e popole pe aiseā e lanu samasama ai le chlorophytum pe a latou o ese i le fale ma le mea e fai i lenei tulaga. E mafai ona tupu lenei mea e le gata ona o nisi faʻamaʻi.

O le tele o taimi, o laʻau chlorophytum e lanu samasama ma pouliuli e foliga ona o tulaga le talafeagai o le taofia. O mafuaaga o le samasama e aofia ai:

  • le lava o le susu po o lona tele;
  • faʻaleagaina masini i le laau;
  • leai ni meaʻai;
  • tausaga matua;
  • Pusa le talafeagai.

Yellowing of leaves chlorophytum

Afai o lanu matutua e lanu samasama, ona leai lea o se mea e popole ai. Pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaumatia ai. O laʻau vaivai e faʻaalia ai le leai o ni meaʻai. I lenei tulaga, ua aveeseina vaega ua faaleagaina, ma ua fafagaina foi le laau. Afai o le mafuaaga mo le samasama o se tamai ulo, ona sui lea i se mea e sili atu ona lauolaola.

Laʻau mūmū, susu ma le ufiufi po o faʻaiuga

E le o tagata uma e iloa le mafuaʻaga e malolo ai lauʻau i le chlorophytum. E mafai ona amata lenei mea ona o le le lava o meaʻai i totonu o le palapala, masima sili atu, tele urea, faaseʻeina o vai, susu e leʻi faʻaosoina le vai malosi.

Mafutaga Aloe: mafuaʻaga o faʻamaʻi ma a latou togafitiga

O le suia o se laau i totonu o se ulo ma se eleele fou o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga. E tatau ona faʻamaonia le mea moni e faʻamago le lau o le laʻau i le chlorophytum.

Laua po o latou pito i tua e mafai ona fesuisuiaʻi ma mimusu. O le leai o le magnesium, fluoride ma le potassium i laulaau tuai ma le molybdenum, apamemea ma le magnesium i tupulaga talavou e mafai ona taʻitaʻia ai lenei. E le gata i lea, o laulaau e felefele, o le maatuminumi ma e mafai ona mago ona o:

  • fafaga mai se mea e maua ai vai;
  • faamago pe faʻapumu le eleele;
  • osofaia o manuʻa;
  • vaʻa papago i le fale;
  • sili atu fualaʻau.

E mafai ona e togafitia le fugalaau e ala i le mulimuli i tulafono mo le tausiga.

Taua! O faʻamaʻi o le chlorophytum e le mafai ona fai ma - o le mafuaʻaga e mafai foi ona avea ma se mea vevela mai le tioata vevela.

O aʻa, laʻau e pala, fafie

O aʻa e mafai ona pala ma maliu ona o le tele o le susu ma eleele mamafa. E masani ona feagai lenei mea i le tau malulu. Liliu i luga o aʻa o le a sili atu ona iloa pe a oʻo atu i le eletise o le laau. A maeʻa lenei mea, e mafai ona lanu samasama ma lanu. I le faaiuga, o le a amata ona latou pogisa ma pala foi.

Afai ua oʻo i le maʻi, o le pou e uliuli, ma ua amata ona pogisa laulaʻau, ona le toe mafai lea ona laveaʻiina le pupuva ua afaina. I lenei tulaga, na o le pau o le a fesoasoani. E le mafai ona tuua uma le chlorophytum, e leai se aoga e togafitia i lenei setete.

O le ogalaau o le laau e ono malulu ona o le faʻamamaina mai le eleele poʻo le le lava o le malamalama, i lenei tulaga e le tupu le chlorophytum. E le tupu lenei mea ona o le osofaia o meaola faalafua. O lenei mea matautia ua manatu e matautia mo le fugalaau.

Faʻalogo! E mafai ona e aloese mai le le lelei o taunuuga e ala i le totoina i totonu o le eleele sili ona malu ma faʻaauau pea ona toto le vao.

Laʻau o le chlorophytum

<

Pests

O le mafuaaga autu e le fanaina ai le chlorophytum o le i ai o meaola faalafua. Afai e amata ona e tau ia i latou i le taimi, ona sili atu lea o le fugalaau. I le faaopoopo atu i le mealybug ma le fua o iniseti, e mafai ona osofaia se laau e:

  • Aphids. Faailoga - siaki ma faʻamago lau. Mo le taua, e talafeagai le fualaau faasaina o Actellik.
  • Nematode. O faailoga o le paʻu o le tuputupu ae, o le lalaina o laau, o le tuputupu ae o le tuputupu ae i aʻa. O le auala sili e faʻaumatia ai o le togafitiga o vevela.
  • Spider mite. O faʻaaliga o se laupega mūmū i le va o laulaau ma se afifi. Togafitiga o le laau ma Actellic o le a fesoasoani.

Fans o fugalaau i totonu e tatau ona i ai faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma meaola faalafua o le chlorophytum. Ona mafai ai lea ona latou taulimaina ma le totoʻa le fugalaau ma o le a le maumau le laau.