Laʻau

Chrysanthemum Zembla - tausiga ma toe gaosia

Faatasi ai ma ituaiga eseese o chrysanthemums, o se fugalaau ei ai le igoa uigaese o Zembl e tu malosi tele. O le asō o se tasi o ituaiga lauiloa sili ona lauiloa i le lalolagi atoa, ma e le gata i le fale i Saina ma Iapani. O lenei laau matagofie e mafai ona maua i le toetoe lava o fale uma i fanua eseese. Ma o le eseese o ituaiga e mafai ai e oe ona filifili le ituaiga saʻo e oʻo lava i tagata aupito sili ona faʻamaoni i fugalaau.

Zimbl Chrysanthemum - o le a le ituaiga fugalaau

O Zembla o se tasi o ituaiga o chrysanthemums ma e saʻo lava le aiga o Astrov. E taua o se laau lauiloa ma ua tupu tele e pei o se fugalaau teuteu, lea e masani ona foliga tutusa i so o se ituaiga o ata i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia.

Chrysanthemum bush Zembla white

O le fanau mai o le fale ua filifilia ua taʻua o Saina, ae na amata ona ola i Iapani i le aluga o taimi. I se taimi mulimuli ane, na amata ona auai le Dutch i le chrysanthemums, ma faafetai atu ia i latou, na vave ona salalau atu Zembla i isi atunuu.

O le chrysanthemum o Zimbl e lagona lelei uma i totonu o fagu i luga o le windowsill ma le eleele avanoa. Ae afai o le togavao e faia i totonu o se fugalaau, ona tupu ai lea o le fugalaau i se maualuga e 50 centimita. Faatasi ai ma le tuputupu ae i eleele matala, o le maualuga o le vao e mafai ona tasi le mita.

O laulaau o le fugalaau ei ai le lanu lanumumu lanumeamata. O o latou pito i luma e ufiufi i sina meaʻai laitiiti, lea e foliga mai e pei o le veveve tissu. O la latou vaega pito i lalo, i le isi itu, e matua lamolemole lava.

O laʻau e eseese lanu, o lanu e tele lava ina faalagolago i le ituaiga eseese. E mafai ona faigofie ona e maua le samasama, lanu viole, paʻepaʻe ma e oʻo lava i le chrysanthemum greenish.

Mo se faʻamatalaga! O le fugalaau fugalaau o le chrysanthemum o Zembl e mafai ona oʻo atu i le lautele o le 20-25 senitimita.

E tele ituaiga o chrysanthemums

Eseese o laau, pe faapefea ona latou foliga

Rhododendron Nova Zembla

I le asō, e tele ituaiga o ituaiga o chimelike o Zembl, ae sili ona lauiloa i totonu oi latou o:

  • Zembla Pasila. Fai mai le faamatalaga, o le fugalaau lava ia o se lanu samasama atoa, ae o se lau lanumeamata lanumoana e vaaia i autafa o petals.
  • Zembla Lime. O le amataga o le fugalaau lenei o le kiona-e paʻepaʻe ma faʻauʻu mai le lanu o le lime.
  • Zembla vip. E na o le pau lava le eseesega mai ituaiga faʻalauiloa o chrysanthemums teuteu na o le lanu lanu. O fugalaau o lenei laau ei ai le lilac hue.
  • Zembla White. O lenei ituaiga o chrysanthemum paʻepaʻe e taua ona o ona toto i totonu o le fugalaau e maua mai ai le lanu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe (mai le English White - "paʻepaʻe"). O fua o nei chrysanthemums e tele tele.
  • Zembla Lilak. O le lanu o le petals e valiina i se lanu violē lanu violē, ma o petals lava latou e faʻapipiʻiina ma pito i le ogatotonu o le pua.
  • Zembla Yellow. O le tutusa ma le chrysanthemum White e tasi le pasene pasene, ae o petals o fugalaau e ese mai i lanu samasama lanumumu lanumoana (mai le Igilisi. Yellow - "samasama").

Chrysanthemum Zembla Lime

Totoina o laau vao chrysanthemum Zembla faʻafefiloi i le togalaau

Muamua lava, e tatau ona fai mai o lenei ituaiga o chrysanthemums o se laau faʻasaina. Ae ui i lea, e tatau ona ola fugalaau i eria e masani ona susulu ai le la i le ao. Ina ia totoina lenei fugalaau manaia i le togalaau, e tatau ona e mafaufau i ni nuances. E tutusa foi le faaaogaina i filifiliga pe a tupu aʻe le chrysanthemums e pei o laau i totonu.

Filifiliga nofoaga

Chrysanthemum Bush - ituaiga, totoina ma le tausiga

O nei fugalaau e sili atu ona ola i totonu o nofoaga e susulu lelei, ae e tatau ona manatua o le tuusao, susulu o le la i le ao atoa, e ono afaina ai le laau.

Faʻalogo! O le tuiina o matagi malulu e mafai foi ona afaina ai, o lea e fautuaina ai e toto le fugalaau i vaega e leai ni pepa.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Aʻo leʻi amataina le totoina, e tatau ona e saunia muamua se paluga falaoa. E tatau ona aofia ai:

  • vavao eleele;
  • lelei palapia pala;
  • laʻau o le vaitafe (faatasi ai ma vaega ninii o vaega itiiti);
  • peat.

O se mea e manaʻomia muamua o le faʻatulagaina lea o le alavai, aemaise lava pe a totoina le laau i totonu o se fagu. Faʻalauteleina le gaʻo poʻo piliki piliki, faʻapea foʻi ma tamaʻi tamaʻi pele, e mafai ona faʻaaogaina e avea ma alavai.

Auala e tausi ai se laau

O le mea lea e mafai ai ona tuputupu ae le chrysanthemum masani ma fiafia i ona fugalaau, e tatau ona e usitaia le tele o tulafono taua mo le tausiga. O autu autu o loʻo lisi atu i lalo.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Potete chrysanthemum - tausiga ile fale

O se tasi o tulafono autu mo le tausiga o chrysanthemum i totonu o le togalaau e talafeagai le faasusu. O le fugalaau e sili ona paʻu e uiga ile susu, ae o le susu tele e mafai ona mafua ai le oti o le laau.

E tutusa lelei lenei mea i le magoina o le palapala. Ina ia faʻaitiitia le vave faʻaleleia o le susu, e fautuaina e mulch le pito i luga i le vaega eleele o le fugalaau ma le peat.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E le gata i lea, o lona uiga, e manaʻomia le fafagaina o le laau. O le vaega autu i tulafono mo le tausiga.

E faʻaaogaina fugalaau i lenei faasologa:

  • I le tautotogo ma le amataga o le tau mafanafana, e tatau ona faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa faigata. Faʻaaoga faalua i le masina.
  • Mai lava i le taimi e amata ai ona amata ona amataina, e tatau ona fafagaina le chrysanthemum i fugalaau.

Ae mo le palapala, e tatau ona lele lelei ma maua le maualuga o le eletise.

Teuina ma le totoina

Ina ia mafai e le vao chrysanthemum Zembla ona fausia ni taamilosaga fou, e fautuaina e togiina pito. O lenei mea o le a fausia ai se togavao, ma e tusa ai ma lea o le ai ai ni faʻaopoopoga i luga. Ia mautinoa ia aveese fugalaau ua mamae ma laʻau mamago.

E tatau ona faʻapipiʻi toto i tausaga taʻitasi mo le lima tausaga muamua. O tausaga mulimuli ane, o le suia o chrysanthemum e mafai ona faia e le itiiti ifo nai lo 2-3 tausaga.

Fugalaau fugalaau

Afai e tupu le fugalaau i le lauʻeleʻele avanoa, ao leʻi amataina le kiona, e tatau ona tipi le laau i le eleele, ona eli ai lea i luga o se eleele. Ona tatau lea ona tuu le aʻa chrysanthemum i totonu o se potu e teuina ai le ea i le + 10 ° C ma e leai se avanoa i le susulu o le la.

E mafai foi ona e eliina se vao vao mai le auala ae leʻi faataatia le tau malulu ma tuu i totonu o se fagu.

E taua le iloa! Afai ua tupu le chrysanthemum e pei o se fale ile fale, a maeʻa ona totoina lea e tatau ona tipiina lala i le faavae, ma tuu le fugalaau ma le fugalaau i totonu o se potu e tusa ma le +10 tikeri. E taua tele le le susulu o le la seia oʻo i le tautotogo.

Faʻaputuga o laau totō

O le faʻamanuiaina o tulafono faavae mo le tausiga o chrysanthemum a Zembl, e mafai ona e mautinoa o le a fiafia le laau i lona lauolaina e le mafaamatalaina mo se taimi umi.

O le tumutumu o Zembla ma le chrysanthemum vao e amata ona fuga i le amataga o le tautotogo. A o le i amataina muamua le pulu, e tatau ona e tipi ese mai le laau, ma fai se fugalaau o chrysanthemums e mafai ona tuu i totonu o se fagu. Faamemelo ia i latou le avanoa mo le 3 vaiaso. A uma ona teuteuina le vao, e alu le fugalaau i se tulaga moe ma o loo i ai seia oo i le amataga o le tautotogo.

O le tele o chrysanthemums ei ai lanu lanu samasama o petals, ae e mafai foi ona e maua le lilac, snow-white, piniki, lanu viole, paʻu ma le lime (lime color).

O foliga o petals e talitutusa lava ma gagana laiti ma le laiti ua faʻavasegaina i le tasi ma le isi. O lenei tulaga e tupu ai ni mea tetele, e mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 20-25 senitimita.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Ina ia faateleina le numera o vao chrysanthemum, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o metotia o le toe gaosia.

  • Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E tatau ona vavae se lala mai le vao ma faatofu i le eleele mo le 2 simita. Ona ufiufi lea o le fagu fugalaau i le afifi.

Faʻapenaina o le fugalaau e ala ile tipi

Afai e vave totoina laau i luga o le auala, ona mafai lea ona e faia se tamai fale tiʻetiʻe, pe ufiufi au taʻitasi i se fagu. Ia mautinoa e faʻafefe fualaau i se taimi talafeagai.

  • Fanauina o fatu

E tatau ona e ave se tamai atigipusa ma faatumu i eleele palapala. Ma le isi, o le palapala i totonu e tatau ona faʻamamaina i le vai, ona totoina lea o fualaau. Mai i luga, e tatau ona fufuluina fatu i le eleele o loʻo totoe, ma ufiufi le atigipusa ma fatu ile tioata.

E taua le tuʻuina o le atigipusa pusa i totonu o se vaʻaiga malamalama. A oʻo atu le seedling i le 7-10 centimita le maualuga, e mafai ona faʻapipiʻiina i ni ipu eseese, pe vave ona tatala i le eleele.

Faʻalogo lelei! Chrysanthemum fatu e mafai ona seleseleina pe a fuga uma le pua ma amata ona vele ese. E tatau ona filifilia ma tuu i totonu o se ato ma e le paʻi mo le tusa ma le 2 masina, o le fatu o loʻo ola i totonu.

  • Vaevaega o se vaomatua matua

I lenei tulaga, e mafai lava ona eliina se vao vao, ma afai e mafaia, vaeluaina. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei lenei mea ina ia le faʻaleagaina le aʻa o le togavao ma le gaioiga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I lalo o tulafono uma mo le tausiga o le laau, e leai ni faafitauli i le tuputupu ae. Ae i le tulaga o le tele o le suavai o le palapala, e mafai e le laau ona faʻaalia maʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻa o le aʻa, faʻapena foʻi ma le lanu eleelea.

Fugalaau fugalaau

<

E mafai foi ona faʻaosoina faʻamaʻi i totonu o fugalaau pe afai o meafaifaʻaili e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi poʻo microbes na faʻaaogaina pe a teuteu le faʻapipiʻi poʻo tumutumu.

Ae mo faafitauli ma meaola faalafua, e pei o le apogaleveleve po o le suamalie, e faigofie lava ona taulimaina i latou i le fesoasoani a ni iniseti talafeagai.

I le faaiuga, e tatau ona faapea o le chrysanthemum o Zembl e le o se laau faʻafefe, ae e manaʻomia pea le gauai atu, ma o le a faʻafetai atu i lau faʻaleleia mo se taimi umi. Tausia i totonu o le togalaau mo se chrysanthemum poʻo ni fugalaau e totoina ai faʻalapotopotoga e manaʻomia ai le usitaia o tulafono faʻapitoa. Ae ui i lea, e moni lenei faʻamatalaga mo soʻo se togalaau fale ma togalaau.