Faatoaga

Faʻamatalaga o le toe totoina o fua o fualaau 'aina, fautuaga ma fautuaga i le toe faʻaleleia o togalaau

E manaʻomia e taʻitasi fai togalaau le ola o apu, pears, plums, cherries ma isi i lona fale. Ae mo lenei mea e te manaʻomia le saʻo ma le taimi e tausia ai laau. O se tasi o vaega tāua o lea tausiga o le teuteuina ma le toe taui o le pale.

Faʻasolosolo tuai: faʻamatalaga ma ituaiga

O le teuteuina lelei ma le teuteuina o laau tuai i totonu o lou atunuʻu, e oʻo atu ai i le toe faʻaleleia o laau. O le mea lea, latou te amata ai ona maua ni fua matagofie ma suamalie. Afai e vavaeina lala e tusa ai ma ni tulafono patino, o le a le mafai ona galo le laau, lava le susulu o le la i totonu o le pale, o le skeletal and semi-skeletal branches o le a sili atu le malosi, lea e taua tele mo le tausia o fua o le mamafa sili.

E taua! O le faafitauli o le mamafa tele o fualaau aina ma o le taunuuga o le malepe o lala e masani lava ona maua i le pears. O le mea lea, e tatau ona tipiina lenei laau i tausaga taʻitasi.
O le le tausia lelei o faafitauli o le laau e ono tulaʻi mai:
  1. Le faʻamaʻiina o le pale.
  2. Luga o fua.
  3. Faaitiitia le faigata o le taumalulu.
E lua ituaiga o vaomatua teuteu vine: faʻapuʻupuʻu ma vevela. E mafai foi ona vaeluaina laau teuteu i le autumn ma le tautotogo. O le mea moni, o tagata atamamai e fautuaina le faʻamamaina o laau toto i le tautotogo. Ae ui i lea, o laau tuai, umi ma vaelua-malogo e mafai ona faʻamaʻoina aʻo lei oʻo i le taumalulu. Ae na o ni lala mamago e mafai ona vavaeina. E le talafeagai le paʻi paʻu, aua i le taumalulu e sili atu le leaga o manua o laau toto, e tusa lava pe afaina lenei manua i se sui faapitoa.

O le toe totoina o le laau e faʻapuupuuina ma vevesi i le taimi e tasi. E faʻaaogaina sea faiga pe'ā tatau ona tuʻuina i se faasologa se fualaau aina tuai ma umi le umi. O le faʻapuupuuga o le aveeseina lea o le pito i luga o lala taʻitasi, fua ma fualaau. E faʻatatau i le matua, o tama ma tamaʻitaʻi taitoatasi e tatau ona faapuupuuina i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se paranesi e 8-10 tausaga, ona mafai lea ona vavae ese le 60-70% o lona umi. Ae e le mafai ona vavae ese fualaau aina uma po o paranesi i lenei auala; e tatau ona e tilotilo pe i ai i le ala saʻo. Afai o le lālā e amata ona faʻavaivai pe tupu aʻe i le itu sese, ona mafai lea ona vavae ese.

E te iloa? Na saunia e Leonardo da Vinci se manatu taua: o le aofaiga o lala laau uma i le mafiafia e tutusa ma le lautele o le ogalaau.
O le toe faafouina o laau i le tautotogo e tau atu ai i le mea moni e itiiti a latou paranesi, ma o lenei ua manaomia e le laau le itiiti o le vai ma minerale mo le aofaiga atoa. Ma o le aʻa o le laau e aumaia uma le aofaiga o vai ma minerale, ma o se taunuuga, o le vaega pito i luga o le laau pe a uma le teuteuina e tele ai vai ma meaʻai. O lau laau e teuteu lala i totonu o se mama. E faia lenei mea pe a mamafa tele le pale ma e tatau ona faaleagaina. E masani lava, faʻaaogaina lenei metotia, teuteu lala o le faʻatonuga lona lua ma le tolu. Ona aliali mai ai lea o le tele o avanoa avanoa.

Faʻafefea ona toe faʻafouina laau tuai

Afai e te leʻi faʻamamaina laau i totonu o le togalaau mo le tele o tausaga pe faʻatau se faʻailoga lea ua leva ona tuai ma ua le amanaiaina fualaau totō, ona aua nei faanatinati e tipiina i le aʻa. E mafai ona e toe faʻaleleia lau apu, pi, pulu, cherry. Ona totoina ai lea e lau togalaau togalaau suamalie ma suamalie mo le tele o tausaga.

O faamatalaga fiafia e uiga i ituaiga eseese o laau o le apple: "Northern Synapse", "Sinap Orlovsky", "Moscow Pear", "Medunitsa", "White Pouring", "Silver Hoof", "Dream", "Semerenko", "Melba".

Faaitiitiga o le palealii ma le faʻamalama o le nofoaga

Afai o le laau e 10 pe sili atu tausaga ma e leai se tausiga, ona tatau lea ona toe faʻaleleia lelei. Toe faʻafouina o le apu tuai o loʻo faia i ni vaega se tolu:

  1. Faʻaititia le pale.
  2. Faʻamatalaga o le Nofoaga.
  3. O le faʻapuupuuina o le teuteuina o lala lalata umi.
Ina ia faʻaitiitia le pale, e tatau ona e fuaina 2-2.5 mita i luga mai le amataga o le vaega muamua o le laau ma tipi ese sina maualuga nai lo le eseesega o lala mai le ogalaau. A maeʻa lena mea, o le ogatotonu o le laau o le a sili atu ona malulu ma mama. Ae o le taimi nei e tatau ona faʻamaeʻaina.
E taua! A uma ona vavae le vaega pito i luga o le ogalaau, e tatau ona e ofuina le manua i le omea poʻo le vali ma afifiina i se paʻu.
O le teuteuina o laau uumi uumi maualuga e ono umi se taimi ma taumafaiga. Mo le teuteuina, e mafai ona e faʻaogaina se meaʻai, ma mo le teuina o lala o le lona lua, lona tolu ma le fa, faʻaoga se togalaau.

E manaʻomia ona selesele sina laititi, i luga ae o le pi. Oti na o na laau e ola i le ogatotonu pe fesootai foi le tasi i le isi. O isi i le lumanai o le a avea ma lala lelei. O lala tetele e tatau ona vavaeina e tusa ai ma lenei tulafono: o se paranesi laitiiti e tatau ona umi atu nai lo le lala tele. E tatau ona aveese uma lala mama pe mamago, faapea foi i latou uma e faalavelave i le tuputupu aʻe o le tasi ma le isi. A maeʻa lena, o le ogatotonu o lau fualaau aina o le a sili atu le susulu ma sili atu le vateatea, lea o le a fesoasoani i le laau e fua mai ai fua tetele.

Faʻamatalaga masani

A maeʻa ona e faʻamaonia le vaega tutotonu o le pale, e tatau ona e faʻamalosi i lala o le itu. Ae maise lava o lenei toe faʻafouina e tatau ona faia mo le paʻu tuai. A uma, o nei fualaau aina e tele tele, ma o lala o le itu e masani ona vevela pe malepe i lalo o aʻafiaga mai fafo: mamafa mamafa i le matagi, timu, ma isi.

E taua tele le vavae ese na o lala mamaʻi ma mamago, ona vave manino lea e na o ni nai laasaga e totoe e faʻamamā ai. A maeʻa lena, faʻapuupuu nisi lala uumi e le mafai ona faʻafeteia a latou lava mamafa. Ave se mea teuteu ma vavae ese uma laʻau o loʻo i se mamao o le itiiti ifo i le 10 cm, pei o le lumanaʻi o le a latou faʻalavelave le tasi i le isi e tupu. E mafai ona faapuupuuina le totoe i le 1/2 po o le 2/3 o le uumi.

O le toe faafouina o laau i le tautotogo e ala i le vevela e tatau ona faia ia le itiiti ifo i le tasi i le 2-3 tausaga. Ona le maʻi ai lea o le laau ma o le a fua mai fua suamalie.

Tipiina o lala tautau

E le seleseleina lala lala i le mama. E tatau ona faia lenei mea i na o mataupu e lua: pe a maeʻa le lālā, poʻo le taimi e puipuia ai isi lala mai le tuputupu aʻe ma faʻafefe le avanoa avanoa i le ogatotonu o le pale. E masani lava, o le fufuluina o apu uumi matutua e aofia ai le tipiina o le 50-60% o le laau atoa: o le a le oti le laau mai lenei mea, ae i le isi itu, o le a maua ai malosiaga fou.

E te iloa? Ua faamaonia e saienitisi o laau tuai e fefaasoaaʻi meaʻai ma minerale.
E tatau ona faapuupuuina lala laau i le 1/2 po o le 2/3 o le uumi ina ia latou ola ae aua le tautau i lalo. A maeʻa lena mea, e manaʻomia ona faʻapuupuu lala o le tolu, lona fa ma le isi tulafono ma vavae ese laʻau, ma tuʻu ai na o na o loʻo faʻatonuina i luga o se laina i luga.

O le mea lea, o le toe teuteuina o le fualaau aina suamalie e fai i ni vaega. A maeʻa ona aveese uma lala paʻu, e tatau ona e taʻe i le eria o le solomuli o le tuputupu ae.

Faʻamaʻaina i le sone o le solomuli o le tuputupu ae

Aveesea o le toe faimalaga o laau e 4-7 tausaga le matutua e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o lala laʻau. O le teuteuina o fualaau aina i le taimi o le tautotogo e tau atu i le toe faafouina o le tino. Ma o le aveeseina o lala ma le toto i totonu o le sone o le solomuli o le tuputupu ae e talafeagai i le amataga o le tautotogo. A uma, o lenei vaega o le laau e sili ona malosi, o loʻo auina atu se tele o vai ma minerale.

I lenei sone e tatau ai ona vevela lala, fautuaina e aua nei ave i luga o le mama. Aveese pamu i totonu o se vaega tele ma faapuupuu lala ua uma ona faatulagaina e tusa o le 2/5 o le uumi. I le auala lava e tasi e pei o le apuina o le apu, latou faamama mama, apricot ma peaches. O laʻau tetele e tatau ona vavae ese mai le pito i lalo, ona tipi ese mai luga, ina ia le afaina ai le paʻu.

Aveesea o faʻaopoopoga faaopoopo ma faʻavaeina i ni skeletal ma semi-skeletal lala

O le toʻatele e le iloa pe faapefea ona toe faʻafouina le togalaau tuai, ma o le mea moni e na o se meaʻai ma se vaʻai e manaʻomia mo lenei mea, faʻapitoa foʻi ma sina malamalama i le faamamaina o le fafie. Trimming upsite o le pito sili lea ona faigata i le lagona o le toatele e aveesea sese i latou. O mafuaʻaga e tatau ai ona aveese ia pito i luga:

  • latou te ola i le ogatotonu o le palealii;
  • e tele naua i latou i sikuea sikuea;
  • latou ola saʻo mai le ogalaau.
Ae i nisi tulaga, e sili atu le le aveeseina o luga, ae ia faapuupuu ia latou mea i le lumanaʻi o le a amata ona latou fua mai. I le tulaga lautele, o luga o luga o le laau e tupu i luga o le fale pe a maeʻa ona fafagaina lelei ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea, afai e te maitauina le tele o foliga vaaia o pusi gaʻo, taofi le fafagaina o le laau.
E taua! Nitrogenous fertilizers faʻateleina le tuputupu ae o le tipi ma luga.
O le tele o fai togalaau, e le iloa mai le poto masani a le tagata lava ia e faʻaleleia ai apu tuai, peʻa, cherries, amata faʻafefe ese pito i luga, ma e le tatau ona faia lenei mea i taimi uma. Aʻo pe a sili atu le tuʻuina o pito i luga:
  1. Afai ei ai nai lala laau.
  2. Afai e te manaʻo e fausia ni lala lelei fua mai luga.
A maeʻa le faamamaina lelei o tumutumu, e tatau ona fausaga le laau. Matou te faia ni paʻu skeletal ma skeletal ma se pu. Mai i se vaaiga lautele, e tatau ona i ai i le laau se foliga o le au. O le mea lea, matou te tipiina mai le pito i luga, ma tuʻu nisi i lalo. Ae e taua le manatuaina pe a fai e toe teuteu teuteu o laau tuai e le manaʻomia ona totoina lala i le pito i lalo o le ogalaau o le pito i lalo. O na teuteuina e mafai ona afaina ai le laau ma o le manua o le a faamaloloina mo se taimi umi. E le gata i lea, e mafai ona fausia se ogaumu i le pito i lalo o le ogalaau, lea o le a faaleagaina ai le laau.
O faamatalaga aoga e uiga i ituaiga eseese o pears: "Marble", "Elena", "Severyanka", "Katatrale", "Otradnenskaya", "Fairytale", "Rogneda", "Nika".

Auala e tausi ai le laau pe a uma le toe faʻafouina

A maeʻa le toe faʻaleleia o le laau, e tatau ona tausia lelei. O le vaitaimi e le tatau ona toe faʻafouina ai laau o le taumalulu, ae o le taimi lea e manaomia ai e le fale le tausiga. I taimi o le mamafa o le kiona i lalo o le laau, e tatau ona togi le tele o kiona ina ia aua nei tafe le aʻa. Afai o le teuteuina o laau na tutupu i le tautoulu, ia mautinoa e ufiufi manuʻa i le vali poʻo le maʻa ina ia faigofie ai mo le laau e faʻamalolo ai manua i le taumalulu. A maeʻa ona teuteuina ma toe faʻaleleia o apu tuai, peʻa, apricot laau e tatau ona faʻamaʻaina lelei. O se auala sili o le fafie, o loʻo i ai le tele o elemene e aoga mo laupapa. O Ash e tatau ona faʻaaoga i le eleele faʻataʻamilo i le laau.

E te iloa? 99% o le laau e aofia ai sela ua mate.
I le tautotogo, o le eleele faataamilo i le laau e tatau ona lūlūina i se pulu mo le afa o le nila, ona sosoo ai lea ma se fagu. O faʻaopoopoga e faʻavae i luga o ia ituaiga eleʻele e faʻaofiina i lenei vaega: zinc, boron, potassium, phosphorus, vailaʻau oona. E fautuaina foi e faʻasusu i le humus ma le vaomatua. O le laau i le gasologa o lenei vaitau e manaʻomia ai le faʻamafa

I le taimi nei ua manino le mea o le toe teuteuina o laau o le ma le auala e tausi ai le laau pe a uma lena, o le a mafai ona e tutoatasi lau togalaau.