Fualaau aina

Lelei aoga o tauiviga mai Medvedka: kemisi ma ammonia

Medvedka o se meaola leaga e ola i le lalolagi ma e iloga i le maualuga tele. O le fafine e mafai ona tuʻuina atu i le 400 fuamoa i le taimi.

O le faitau aofaʻi o le urosa e ono mafua ai le faʻaleagaina tele. tele togalaau totō, fugalaau ma o latou puʻupuʻu, togavao vine ma strawberries.

E le gata ina 'ai e ia laau totő, ae e seleseleina foi fasi laumei o manoa ma ona manoa.

I moega e na o fatu na totōina, o le pest e malepe i le tele o fuaitau, e puipuia ai i latou mai le totoina. Mo se laveaiga faʻasalaga mai le urosa o loʻo i ai le tele o vailaʻau o vailaʻau faʻamaʻi e faʻaumatia uma ai tagata matutua ma a latou fanau.

Sa matou piki i luga lisi o auala sili ona aoga ma lauiloa e tauivi ai ma Medvedka, lea e faʻamaonia e teu lau togalaau mai faigata, e aunoa ma le faaleagaina o laau.

Amonaia

O le tele o fai togalaau o loʻo tauivi ma Medvedka e faʻaaoga ai le amonia (vai amonia). E le gata i lea, o le amonia o se fualaau siliva lelei tele.

Faiga faʻapolopolo

Tali malosi i palasitika po o ipu tioata.

Vailaau faʻamaʻi

Ammonium hydroxide - 30% faʻatonuga.

Faʻatinoga o gaioiga

O Amonaia o se fofo mo medvedka, lea e manogi manogi manogi, ma o lenei mea e aʻafia ai iniseti leaga.

Umi o le gaioiga

I se aotelega, e vave ona mou atu le manogi. O le mea lea, o le folasaga e tatau ona le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O Amonaia e faasaga i le urosa e le tatau ona faʻapipiʻiina i le maunu, lea e tosina mai le urosa i lona manogi.

O afea e faʻaaoga ai?

I soo se vaitau o vao i le taimi e faʻafeu ai.

Metotia faʻaaoga

Tuu 3-4 spoons spoons o le ammonia vai i totonu o se pakete vai, faʻaleleia lelei ma faʻaleleia ia laau i lalo o le aʻa.

Togiaso

O fualaau faasaina e matua afaina tele i tagata ma meaola uma e mafanafana toto - vasega lamatia 2.

Faʻatonu

O lenei fofo e tetee atu i se medvedka o se tele o aafiaga o le tele o meaola faalafua i le eleele.

Lagolago ma faamaonia togafitiga, faʻamaonia e faʻaumatia le urosa.

Faiga faʻapolopolo

O fualaʻau tuʻuina i totonu o se pusa susu. Papavale 100g.

Vailaau faʻamaʻi

O le mea autu o le diazinon i le maualuga o le 40g / l.

Faʻatinoga o gaioiga

O mea e le aʻafia ai mea e aʻafia ai mea e aʻafia ai le paʻu o pito o le urosa. E mafua ona o le poloka o le encyclopedia o le cholineterase.aofia ai i le faʻaliliuina o manaʻoga o le tino.

O le enzyme e tatau ona mafua ai le gasegase o le acetylcholine saoloto, lea e amata ona faaputuputu i le tatalaina o le synaptic, e faalavelaveina ai le pasia o pulusala.

Auala e ulufale ai i le tino - tuila, faʻaogaina ma faʻafesoʻotaʻi. Afai e te faʻaaogaina pea lenei fualaau faasaina, e mafai ona e maua se urosa, atiae le tetee i ona aafiaga.


Umi o le gaioiga

O le vaitaimi o puipuiga o laau mai le urosa e tumau mo le itiiti ifo i le 13-15 aso. I le taimi nei, o le diazinon e faasolosolo malie ona ulu atu i le laau e ala i le aʻa.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le diazinon e lelei tele i vaovao ma fomaʻi. E faʻaaogaina lelei le faʻaaogāina o le vai i mea faʻafefiloi.

O afea e faʻaaoga ai?

E sili ona lelei le faia o se iniseti ao le i timu. O isi tulaga o le tau e le o faia se vaega faapitoa.. O faʻalaʻau e faʻalauiloa pe a totoina laau ma i le taimi o le tuputupu ae o vaitau.

Faʻasalaga o strawberries ma strawberries - o le sauniuniga mo lona puipuiga e faataatia i le eleele pe a uma le seleselega.

Metotia faʻaaoga

O vailaau o Terradox ua mamanuina ina ia faʻaaoga i le palapala. Vaʻavaʻai i le moega o togalaau poʻo le va o laina latou te tuʻuina togitogi ma le loloto o le 2-4cm, lea o loʻo tuʻuina ai vailaʻau faʻasainas.

10-25 g o fualaau faasaina ua faʻaaogaina i le 10 sikuea sikuea. Mo le vaitau, e mafai ona e faia togafitiga e 2 ma se malologa o le 2 masina.

Togiaso

O le Terradox o se tulaga lamatia o le vasega 3, e avea o fualaau faasaina e maualalo le vevesi i meaola, pi ma tagata.

Vofatoks

Iniseti tuufaatasia o iniseti o le faʻaaogaina mo le faʻaleagaina o meaola faalafua i le lalolagi. E tele naua ona aʻafiaga.

Faiga faʻapolopolo

Fufulu le paʻu, tuʻu i totonu o fagu 100 ma le 20ml ma le 5 ml ampoules.

Vailaau faʻamaʻi

bifitaini 100 g / l
Imidacloprid 100 g / l

Faʻatinoga o gaioiga

O le sefululima, pei o isi pyrethroid, e faʻaleagaina ai le fesuiaiga o le sodium ma le calcium. Imidacloprid e faʻagesegese ai le tatalaina o auala o sodium ma faʻalavelave ai le gaioiga o enzymes e aafia ai le felafolafoai o lagona i luga o neura.

O le mea lea, o le masaniga masani o le faʻaogaina o le tino e vave faʻalavelave mai itu e lua. Iniseti, o loʻo i ai se vevela malolosi, faʻavevesi ma le faʻavevesi, liliu atu i le paʻu ma, o se taunuuga, oti.

O le fualaau faasaina e masani, ulu i le tino e ala i fesoʻotaʻiga ma auala i totonu o le toto. O le ono mafai ona atiaʻe le teteʻe e laʻititi lava.

Umi o le gaioiga

O galuega e mautinoa e tumau mo le 15-18 aso. O le vaeluaina atoatoa o mea e tupu pe a mavae le 45 aso.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Faʻatasia i mea oona.

O afea e faʻaaoga ai?

O le tau e le afaina ai le aoga o fualaau faasaina. Faaaogaina o se auala pe a uma ona talia le timu.

E faʻapefea ona fai se maunu?

O le faavae o loʻo tipi i luga o keke - penisina tile, pea, sana, millet. O Porridge e tatau ona pala ma e kuka lelei.

Vofatoks (20ml) ua sasaa mai i sina vai itiiti (100 ml) ma faʻaali seia oʻo ina faʻamavae atoa le paʻu. O le vaifofo ua tumu i le 1 kilokalama o le falaoamata ma fefiloi lelei. Mo le afa itula e totoe na o le paluga e faʻamaoni ai.

I le taimi lava aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faaopoopoina le suauu fuālaʻau mama i le pusa i se aofaiga o le 40-50 ml ma toe faʻafefiloi. E mafai ona e teuina le paluga i se nofoaga malulu mo le silia ma le 3 aso.

Metotia faʻaaoga

O le paʻu ua saunia e faataamilo i le totoina o laau i luga o le palapala susu ma ufiufi i se tamai palapala o palapala ina ia aua nei tosina mai ai manulele.

Togiaso

O le vailaʻau e matua vevela lava mo manoa ma moa, faʻalelei mo manulele ma e le lava mo tagata - 3 vasega o mea matautia.

Totogi

O se vailaau aoga mo Medvedka, o se vailaʻau mataʻutia e puipuia ai le siosiomaga e leai ni vailaʻau matautia. E faʻaaogaina e faʻataʻitaʻia ai vaovao medvedka ma togalaau.

Faiga faʻapolopolo

Green croup colored. Faʻapipiʻi i afifi vai e leai ni vai e iai le malosi o le 100 ma le 200 g.

Vailaau faʻamaʻi

  • Boric acid;
  • Kerosene;
  • Krupa;
  • Suga;
  • Sogi suauu;

Faʻatinoga o gaioiga

O le Boric acid, pe a uma ona ulufale atu i le fualaau oona, e faaleagaina le puipui o le intestinal ma le faapaleniina o le vai, ma mafua ai le faamalolo. Kerosene e taofia ai le manava o le tino.

Umi o le gaioiga

O le fualaau faasaina e galue i totonu o le 10-14 aso.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Faʻatasia lelei ma le tele o fualaau lauiloa.

O afea e faʻaaoga ai?

Muamua togafitiga e tatau ona amata aʻo leʻi totoina ma lūlūina fatu ile moega. Toe faia - pe a manaʻomia, ae maise lava i le taimi o le fausiaina o le urosa. E le taua le tau.

Metotia faʻaaoga

O le fualaau faasaina ua faataatia i luga o mataga ua uma ona eliina o Medvedka pe saunia ni togavao ma lua i moega, lua ma vaeluaga. Laʻau fautuaina - 3-4g (1/2 teaspoon) afa afa mita uma. Maea faamau - 2-4 cm.

Togiaso

O le Vabek o loʻo faʻatulagaina o le vasega lona tolu o lamatiaga i tagata ma meaola - faʻaleagaina gafatia gasegase.

Hacks

Malamalama lelei lanu lanu moana, fuafuaina mo le faʻaleagaina o meaola faalafua o loʻo ola i le palapala. E aofia ai Medvedki, vaega o Khrushchev, wireworms.

Faiga faʻapolopolo

O lenei fualaau mai le urosa - granula mumu ma lanumeamata, tuu i totonu o ato e le susu. Pauna - 100 g

Vailaau faʻamaʻi

O le mea autu o Malathion 50 g / kg.

Faʻatinoga o gaioiga
I le tino o se iniseti, Malathion ua liua e avea ma mea faʻapitoa i le tino ma se gafatia sili ona maualuga.

Faʻaauau ona faʻaaoga tupe iniseti amata amata ona atiaʻe le tetee o le malathion. O le tino o nei meaola faalafua e maua mai ai le malosi e faʻaumatia ai le vailaʻau, liliu ai o se mea e le oona.

Umi o le gaioiga

O le maliu e tupu pe a mavae le 3 itula talu ona faʻamaʻaina le vailaʻau i le tino o le urosa. O le umi o le gaoioiga oona e oʻo atu i le 20 aso talu ona tuʻuina ile eleele.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

Malathion, faatasi ai ma isi organophosphorus tuufaatasiga, ua tuufaatasia lelei ma le tele o iniseti vailaʻau ma fomaʻi.

O afea e faʻaaoga ai?

O le faataatia muamua o fualaʻau na gaosia mo le 8-10 aso ao leʻi totoina ma lūlūina fatu i totonu o se palapala susu. E fautuaina le faʻatinoina o le faʻagasologa o le timu poʻo le taimi e leʻi leva ona amataina.

Metotia faʻaaoga

O le mea oona mai le urosa o loʻo tuʻuina i totonu o vao po o lua e oo i le 5 cm le loloto, tuʻuina i luga o nofoaga e masani ona faʻafeiloaia e Medvedka - puʻu o le mana ma le faapalaga, moega ma pu, vavaega, ogalaau. Mai i luga o paluga ua ufitia i le eleele. Fua ole taumafa - 6-10g i le afa mita uma.

Togiaso

O fusi e faatatau i sogasoga o mea oona e aofia i le vasega lona tolu o tulaga lamatia i tagata, mammals ma manulele.

Isi auala

E lei leva talu ai, na maua ai e le au suʻesuʻe suʻesuʻe Regent, o ai na fuafua e faʻaumatia ia beetles ColoradoE aoga tele foi i le urosa.

O le paʻu e faia mai fatu vela (1-1, kg), lea ua tumu i mea o loʻo i totonu o le tasi pepa a le Pule Faatonu. 3-4 sipuni o le suauu suauu e faaopoopo i le faʻafefiloi, o mea uma nei ua faʻafefiloi lelei uma ma tuʻuina i luga o moega, mama i le palapala.