Maota, fale mautotogi

O le a le mea totino o le begonia ma le auala e tausi ai?

Aotelega begonias - o le faaiuga sili ona lelei mo le faʻaofuina o arbors, faʻapitoa a le tagata lava ia ma puipui. O le vaʻaia o le tino e ese mai ai le le mautonu i le tausiga ma o loʻo faʻaalia i le umi o le paʻu paʻu, lala lanu, ituaiga eseese ma le tele o lanu. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le Ampelnaya Begonia o, o a ituaiga o laau e iai ma pe faapefea ona filifili, pe faapefea ona toto ma pe faapefea ona tausi, mea e te manaomia e faʻaipoipo ai le begonia, faʻapea foi ma faʻafefete ma faʻamaʻi e mafai ona lamatia ai.

O le a lenei fugalaau?

Ampelnaya begonia o se togavao e 20-25 cm le maualuga. E oʻo atu i le 40 cm le umi. O lanu lanumeamata e pei o lanu lanumeamata o loʻo faʻapipiʻiina i luga o 'apa tetele. O fugalaau ei ai le lautele o le 5 cm, o le tasi, o le itupa e tasi ma lanu susulu:

  • Pink
  • Red
  • Orange.
  • Faʻafefiloi.

I luga o le ampelous begonias e tutupu ituaiga fugalaau e lua: tamaitai ma tama.

Fesoasoani! Fugalaau i luga o le begonias e le sili atu i le 10 aso ma maliu ai. Fugaloa uumi ona o le faʻaauau pea ona atinaʻe fou fou.

I luga o le eleele, e fuga mai le aganuu mai le ogatotonu o le taumafanafana ma faʻaauau ona fuga seia oʻo i le mafanafana (i lalo o le tausiga lelei). I totonu o le fale, o le begonia matagofie o loo sosolo i fugalaau toetoe o tausaga atoa.

Faʻaleleia begonias le timu mai le vaomatua ma le vaomatua. Asia, Initia, Aferika, Amerika i Saute. I le faaiuga o le XVII senituri, ua salalau lenei aganuu i Europa. Sa ia aumaia i totonu o le Nuʻu Pl. O lona igoa - "laau o le begonia" na maua e faamamaluina ai Begon - le faʻatulagaina o le malaga i motu o Amerika i Saute.

Vaʻaiga o laau totō ma ata ma igoa

E i ai le tele o ituaiga o faʻatoʻaga. Na mauaina ma fetuunai e le aufaipisinisi i lalo o la tatou tau. O loʻo i ai le tele o ituaiga o ituaiga o tuberous begonia faʻafetai - chanson. O laau toto o loʻo faʻaalia e le lua-faalua ma faʻalua fausaga faʻavae 6-8 cm le lautele, kamela-foliga. O le umi o le mama mai le 30 i le 40 cm. O ituaiga eseese o le faasologa o Chanson:

  • Lanu samasama.
  • Paʻepaʻe
  • Salmon
  • Copper.
  • Pogisa mumu
  • Lua piniki ma le paʻepaʻe.
  • Lua lanu moli-samasama ma isi.

O faʻalauiloa eseese o fugalaau fugalaau e faʻasoa se vaega vavae ese o le begonia tuber. O lona eseesega autu o le paʻu o le tuputupu ae o lala. O loʻo manino lelei lenei mea i le ata.

Mafaufau i le ata o ituaiga eseese:

Lanu samasama:

Paʻepaʻe:

Salmon:

Maea:

Pogisa mumu:

Lua lanu piniki-paʻepaʻe:

Lua lanu moli-samasama:

Faʻafanua

Totoina o meaʻai na faʻatauina i le taumalulu. O le faʻauluina e amata ia Mati. O fualaau ola maloloina e totoina i totonu o ipu ma le lapoa e sili atu nai lo le 3 cm. A o lei totoina, e teuina i le oneone ma luga o le ie susu. Ia mautinoa ia malamalama ma mafanafana. O mea totō e faʻavasegaina i lea taimi ma lea taimi i vai malulu mālūlū. O mea faigaluega e tatau ona laʻititi ma lautele ma faʻatasi ai ma se lua faʻavaivai.

E taua! O Begonias o loʻo mamafa i le palapala. E talafeagai lelei laʻau eleelea ma le ola maloloina ma le elemene zero.

Faʻapitoa le totōina o le begonias i totonu o le fagu:

  1. I le pito i lalo o le tane e faʻamauina ai se paluga o piliki piliki poʻo le iliili, e ufitia i le oneone mai luga.
  2. Sasaa le mea mo le begonias. Mo le puipuiga, o le eleele e togafitia i se fōfiti poʻo le pati faʻatela.
  3. Totoga o mea totino e salalau i luga o se palapala malulu i se itu faʻafefe.
  4. O le avanoa e taoto moe. O le vaega pito i luga e leai se totogi.
  5. O totoga atoa lava e momoe pe a uma ona foliga mai ua totogo. Ae le loloto.

O Begonias na totoina i totonu o fagu o loʻo teuina i se nofoaga mafanafana.

Faʻamalie malie, ae le faatagaina le susu i fatu. Aotelega Begonia masani i le la susulu ma le lafoaʻi. Mo le totoina i le togalaau filifili se nofoaga e puipuia mai le matagi ma le vevela o le la.. O le ufiufi e talafeagai e aloese ai mai le mu i laulaau.

O se taimi lelei e faʻaleleia ai luga o le auala o le amataga lea o Iulai. O le eleele mo le begonias e tatau ona mānava ma faʻamaʻi le eletise. Laʻauʻau e fefiloi ma peat ma lau humus o le a faia. Afai o le nofoaga o togalaau e taatele i loam, ua faʻafefeteina i laʻau humus, oneone.

Algorithm o le totōina o le begonia i luga o le auala:

  1. Faia ni pupu mo laau taʻitasi, ma mafaufau i lona telē. I le va o vaʻaiga tetele, o le vaitaimi e tatau ona itiiti ifo i le 30 cm, i le va o le ala - 20 cm, i le va o laau laiti - 15 cm.
  2. I vaieli e faʻaopoopoina se paluga o le pefu ma le humus poʻo se mea faapitoa.
  3. Faʻalu le palapala ma tuʻu le mea totō.
  4. O le pito i lalo o le sola ese ua ufitia i le eleele.

O le eleele e sausau i le pefu ma humus. Ia mautinoa e vaʻaia le palapala mo le okesene e tafe.

E faʻapefea ona tausi?

O le fale na faia e Begonia e fiafia i le susulu lelei o le malamalama i le moli malu ma le malamalama i le fale. E fautuaina le tuʻuina o fagu i laau i nofoaga o le a paʻu mai ai le la i le taeao ma le afiafi (i luma o le 11 ma le 15 o le taeao). E sili le tuʻuina o fugalaau i luga o le faamalama i sasae ma sisifo.

Faʻalogo! E le mafai ona e taofiofia le begonias i le la susulu pea.

O lau o le a susunuina, mou ma amata ona mamae. Tulaga o le vevela:

  • I le taumafanafana, e le sili atu ma 20-22 tikeri.
  • I le taumalulu, e le maualalo ifo nai lo le 15.
  • I le taimi o le malolo - faʻaopoopo 7-10.

I le taumafanafana, o pusa e iai laau e mafai ona faʻailoa i fafo o le faapaologa poʻo le terrace. Tuu i totonu o se nofoaga puipuia mai le matagi ma le timu. E fiafia Begonias e masani ona faʻafeinu faʻamalosi. Ole maualuga o le susu e tau atu i le pala o le aʻa.

Faʻasaina tulafono:

  1. Taimi faʻaoga - 2-3 taimi i le vaiaso.
  2. O le totoina mai le sprayer e le aofia ai.
  3. E le mafai ona e suʻeina vai faʻamamaina mai le tap. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e puipuia i le taimi o le aso, fufulu pe kuka.
  4. O le susu e tufatufa atu i totonu o le vaa atoa.
  5. Aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago.

Liligi i luga o le begonias i le vai mama. I le taumalulu, e faʻaitiitia le susu. Na faʻatautaia e pei ona faʻaumatia le eleele i le vaiaso. I le vaitau o le tele o vai o le fugalaau tele.

I le tuputupu aʻe o le laʻasaga, o le aganuʻu aganuʻu e fafagaina i faʻamaʻi faʻasa. I le taimi o le fugalaau e faia ai ni mea e maualalo ma le maualalo i le nitrogen ma tumu i fuluʻi ma pailani. 1-2 taimi i le tausaga e mafai ona faʻamaʻaina i mea tau meaola. Aʻo manaʻomia, o lau mago ma fugalaau ua aveeseina mai le begonias.

Faʻatoʻa faʻatoʻa totoina togalaau faʻasusu, faʻasusu ma veleina. Faʻasalaga uiga:

  • Moisturize tele (aemaise lava i le tau vevela), ae aua le faatagaina ai le susu.
  • O le faʻasalaga e faia i aso uma e 3. Sili atu i le taeao.
  • Suavai i le aʻa.

O fualaau laiti e fafagaina i le phosphate ma le fugalaau. O vao vavalaʻau ua faʻamaʻaina ma faʻalavelave faʻalavelave. Faatasi ai ma le amataina o se meaai malulu malulu ma fafaga ai le taofi. O begonia ua maliliu ua saunia mo le taumalulu: ua vavae ese le toto, ua maeʻa ona fufulu fatu ile 2 vaiaso. A maeʻa le susu, faʻamamaina, tuʻu i totonu o se atigipusa ma tuʻu ai mo le teuina i se nofoaga manaia: i totonu o le pusaaisa poʻo le pito i lalo.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai foʻi ona e maua faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le begonias faʻataʻitaʻi:

  • E faʻapefea ona tausia le fale i le taumalulu?
  • Aisea e le fuga ai le begonia tuberous?
  • Faʻatoʻaina o fugalaau i tafatafa.
  • O tulafono faavae mo le totoina ma le tausia o le begonia tulei.
  • E faapefea ona tausia se laau i le fale?
  • E faʻapefea ona tupu aʻe se faʻataʻi pipili?

E mafai foi ona e faitau i mea manaia e uiga i le Bolivian begonia.

Maʻi Maʻi ma Pests

I le begonias, o le masani masani o le paʻulea enaena, paʻu palapala. O se vaifofo o le copper sulphate ma le fasimoli e faʻaaogaina i le lauulu enaena. O le manumalo i le paʻu manogi o le a fesoasoani i fualaau oona Morestan poʻo Fundazola.

Faʻapogai faʻamaʻi:

  1. Faʻamusu: samasama, abscission ma le pala.
  2. Nofoaga pogisa: o laulaau ua pisia.
  3. Ava malulu: abscission o pupula, fugalaau ma lau.
  4. Maualuga maualuga: ua maeʻa lauusiusi.

O Begonias e afaina ai meaola faalafua: fale apiads greenhouse, pseudo-talita, paʻepaʻe, vailaʻau o le greenhouse, spider mites ma isi.

O le puipuia o faʻamaʻi ma osofaʻiga o iniseti leaga e faʻaaoga ai fomaʻi faʻamalosi puipuia.

Faʻaleagaina o le gasegase o mea faigata:

  • Fundazol.
  • Maxim.
  • Topa.
  • Anapogi
  • Fitosporin-M

Tofiga

Faʻalauteleina le begonias e faʻapipiʻi e fatu, tipi, vaevaega o fatu. O fatu e totoina i le faaiuga o Fepuari. Mo fatu fatulaʻau, o fualaau o peat e faʻaaogaina e avea o se faʻailoga. Ua faataatia i luga o se paʻu ma ua susu tele. Suia fatu ma fufulu i vai inu. Faʻavaa i le polyethylene. Moisturize i taimi uma.

O fatu masani e lūlūina i pusa i eleele e le o le eleele ma le alavai.. Teu i se potu pupula i le vevela o + 22-24 tikeri.

Faʻaleleia e le oti:

  1. Tipiina ma sauniuni o aʻa.
  2. Ave ese laʻau tele ma fasi malogo.
  3. Le nofoaga o le gaioiga i totonu o se ipu ma le vai i le vevela o le potu.
  4. Totoina o ipu i le maea ai o foliga o aʻa.

Mo le toe gaosia e ala i le vaevaeina o se pulou o le a tipiina i ni nai vaega., ma o luga o laupepa taʻitasi sa i ai se auala na tupu ai. O vaega e togafitia i le malala ma faʻagogo i le aso. Ona totoina lea i totonu o se fagu. O le tausisia o tulafono faavae o le tausiga, e oo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona ola i se ampel begonia.

O tulaga autu o le filifilia lea o se nofoaga susulu ma le puipuiga mai le la, o le fafagaina masani e aunoa ma le suavai, puipuia o faamaʻi ma foliga vaaia o meaola faalafua.