Fualaau aina

Vavave-tuputupu aʻe, uluaʻi matutua o le tumutumu o le tomato maualuga-gauaʻiina "tomua", faʻamatalaga ma fautuaga mo le tausiga

Tomato hybrid Ob domes F1 fafagaina e faifaatoaga i totonu o le Siberian Garden farm firm. I lenei vaovao o mea lelei uma o le filifilia o le tumutumu o Siberia ua lelei ona faatulagaina.

O se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o ona uiga autu ma foliga o le galueaina e mafai ona maua i la tatou tusiga. Matou te taʻu atu ia te oe nei tamato mea uma matou te iloa e uiga ia i matou lava.

Tomato Ob domes: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaNofoaga
Faamatalaga lauteleTupulaga matua amata
FaʻatonuRusia
Toto90-98 aso
PepaFua o le fatu
LanuRed
O le mamafa o fuamato220-250 grams
TalosagaLelei mo le teu ma le teu
Tuʻu atu ituaiga4-5 kg ​​i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeTipiʻi ma le pine e manaʻomia
Faʻafitauli faʻamaʻiManaomia le puipuiga

Laʻau maualalo, e faʻapipiʻiina e totoina i luga o eleele avanoa poʻo totonu o fale puipui. O le maualuga o le vao (mai le 45 i le 50 senitimita) e faigofie ai ona gaosia. Pe a tulaʻi i totonu o le fale lauʻeleʻele e oʻo maualuga atu i luga (e oʻo atu i le 70 simita).

Vaovao o fuaitau amata o le matua. Mai le totoina o fatu e piki ai fua muamua, o le vaitau e amata mai le 90 i le 98 aso..

O le seleselega sili ona lelei e maua pe a faia se laau i le 3-5 togi. Ona o le telē tele o fualaʻau, ua nonoa le laau. E tusa ai ma le fautuaga a le au fai togalaau na ola aʻe i lenei totoga, e tatau ona aveese le laasaga, ae le o luga o le nofoaga o le ovary o le pulumu muamua.

O le laʻititi o le vao e mafai ai ona e tuu le 5-6 laau i mita taʻitasi o fanua. A oʻo ina tupu aʻe i luga o tualaʻau, 4-5 kilokalama o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai se togavao.. I lalo o tulaga malulu, o le seleselega e sili atu le maualuga. E tusa ma le 6 kilokalama.

Le lelei o se paʻu:

  • Laʻau maualalo maualalo.
  • Feteenaʻiga i tau leaga.
  • Maualuga maualuga.
  • Faʻaaogaina o le faʻaoga.
  • Puipuiga lelei i taimi o femalagaaiga.

E tusa ai ma iloiloga o tagata fai togalaau, na o le pau lava le mea e manaʻomia e aveʻesea ai le fanau ma le teuina o le laau.

E mafai ona faatusatusa ituaiga eseese i isi:

Igoa tulagaTuuina atu
Nofoaga4-5 kg ​​mai se togavao
Povi lanu5 kilokalama i sikuea mita
Taliga i le kiona2.5 kilokalama mai se togavao
Samara11-13 kilokalama i sikuea mita
Apple Russia3-5 kilokalama mai se togavao
Valentine10-12 kg i sikuea mita
Katya15 kg i sikuea mita
Le afaina3 kilokalama mai se togavao
Fugalaau fuga18 kg i sikuea mita
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Crystal9.5-12 kilokalama i sikuea mita

O fua e tele, e mamafa mai le 220 i le 250 kalama. Pink - lanu mumu. O le paʻu o le paʻu ma le pulupulu tino, sugary i luga o se malologa, faia ni fualaau lelei e talafeagai lelei mo ituaiga eseese o salting ma marinade.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o le fua i isi ituaiga:

Igoa tulagaFua o le fua
Nofoaga220-250 grams
Sensei400 kalama
Valentine80-90 kalama
Tsar Belle oo atu i le 800 km
Fatima300-400 kalama
Caspar80-120 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Diva120 kalama
Irina120 kalama
Pisa250-400 g
Dubrava60-105 kalama

Ata

Fautuaga mo le tuputupu ae

O le totoina o fatu mo laau toto ua fautuaina ina ia faataunuuina i le 45-55 aso ao leʻi totoina fatu i totonu o le eleele. O le vevela aupito sili ona lelei mo le germination o le 20-22 tikeri Celsius.

Pe a tupu mai, e le leaga le fafagaina o fugalaʻau ma faʻamalaʻau. O le kulupu e tali lelei i le fafaga i le vai mafanafana ma le faʻamaʻiina o fugalaau faʻapitoa.

Ina ia faʻaleleia le taimi o le fuaina mai, e fautuaina e togafitia le ovary ma mea e faʻamalosi ai.
I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i totoga totogo. Faitau uma e uiga i ituaiga e le taua ma le fuafuaina.

Ma e uiga foi i le le mautonu o le tausiga o ituaiga vave ma le tele o ituaiga e mafua mai i le maualuga ma le malosi o le tetee.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi tomato e mafai ona i ai se isi faʻavae (fungal, viral, bacterial). O le iloaina o faailoga ma mafuaʻaga o mea tutupu, e mafai ona e tauivi ma le manuia i faʻamaʻi toto i totonu o le fale lauʻeleʻele.

O le aniani e mafai ona aafia ai laulaau ma fualaau o laau. I le tulaga o le faaleagaina o laulaau, latou te lafoai, faʻaalia le ogalaau o le laau. I le afaina o fua i luga o latou foliga e foliga mai e leai ni lanu enaena.

I le avea ai ma se fua o le tauvaga fautuaina togafitiga i le fualaau faasaina "Manua." O le fofo ua saunia i le fua e 2 kalama i le pakete vai. O laʻau e felafolafoaʻi faalua i le vaitau o le tuputupu ae. Lelei e tusa lava pe na o le tasi le itu o le pepa. Faʻaavanoa i le ituaiga o pusa tioata.

O le vao o Mealy e masani ona vaaia i totonu o greenhouses.faia i tioata. Laʻau ma fualaau aina e le suia foliga. E faʻateleina le faʻalauteleina o le vevela ma le le lava o le suāvai. E faʻaumatia atoa le faʻapogai o le faʻamaʻi togafitiga o togafitiga faʻamaʻi ma le sodium humate i le faʻatonuga o le 1 gram i le lita o le vai.

Colorado beetle. O le tele lava o taimi, e aʻafia ai pateta, ae e le o inisiua tomato e faʻaleagaina ai meaʻai. Mo le faʻataʻitaʻiga o le aofaʻi o le aoina o laʻau ma pipi. Mo le tele o lapisi o mea leaga, o togafitiga ma sauniuniga a Iskra DE poʻo Komandor e fautuaina, ma le faaeteete i faatonuga i luga ole pusa.

Faʻaaogaina o le scoop. O meaola e faaleagaina ai anufe anufe, e afua mai i le faapipii o fuamoa pepe. O se fuataga o le pulea e fautuaina ai le loloto eli i totonu o le tautoulu. Ina ia faʻatautaia le anufe, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega o le wormwood. Oti lelei le 300 kalama o le wormwood, sasaa se pakete o le vai vevela, faaopoopo se ipu fafie ma se lua o sipuni o le fasimoli vai. A maeʻa ona faʻamafanafana e faʻamalolo le laau ma le palapala o loʻo siomia ai.

E mafai ona togafitia i le fualaau faasaina "Strela". O le fualaau faasaina o se punavai faaopoopo o le fafagaina o le laau.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket