Basil

E faʻapefea ona toto le basilini ile windowsill

O le toʻatele i aso nei o loʻo taumafai e fatu se togalaau ola i luga o le windowsill. O se mea fiafia, o se mea teuteu o le umukuka, ma o se punavai faifai pea o lau lauusiusi fou mo meaai. E matagofie le Basil mo lenei faʻamoemoe, ae e tatau ona e iloa o lenei malo mai fafo o se mea sili ona manaia.

Eseese o le basil mo le ola i luga o le windowsill

O le mea lautele, ina ia mafai ona faʻapipiʻi se togalaau faisua i luga o se windowsill, soʻo se ituaiga e talafeagai, ae e sili ona filifili le poto ma le seleina.

  • O le manogi o le vanilla o se ituaiga vave ituaiga (50-60 aso mai le germination i gutu gutu), o laulaau e lanu uliuli ma se manogi vanilla.
  • Basilisk - o se uluaʻi vasega matua (46-50 aso), e talafeagai mo le aganuu. O le laau e lanumeamata, compact, 18-20 cm le maualuga. E i ai se manogi manogi-pepa.
  • O le manogi o le vevela o se mea teuteu ma lau lanu lanumeamata ma le manogi manogi.
  • Gourmet faʻanoanoa - vaeluagalemu o vaitau (60 aso), o se laumei lanumeamata lanumeamata ma laʻau paʻu laititi ma le manogi manogi.
  • Mamele suamalie - uluaʻi vine (45-50 aso), ma le tele o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma le manogi o le menthol.
  • Marquis - ogatotonu o vaitau (65 aso) mo le aganuu o le faga. O laʻau e lelei tele ma ni nifo e seasea tupu, lanu meamata, o le manogi o le vevela-pepa.
  • Compatto o le vaeluaga o vaitau (60 aso) ma se maualuga o le 20-30 cm, o laulaau e laiti ma lanu meamata, ma le manogi manogi.
  • Vaʻaia - vaeluagalemu o le vaitau lanumeamata (55-60 aso) faʻatasi ai ma le tofo o lemoni.
E te iloa? Igoa o tagata Iukureini o le meaʻai manogi: manogi manogi manogi, manogi manogi, suauu, suauu manogi, cornbsers church. "Cornflower" i le gagana Rusia o se fatu mai le ituaiga o Astrovye, i Ukrainian - "voloshka".

Filifiliga eleele

E fiafia Basil i le malamalama, lauʻeleʻele ma lelei le palapala. Mo le tuputupu aʻe o le basilini i totonu o se fagu, e sili atu ona faigofie le faʻatau o le eleele ua saunia i totonu o se faleoloa faapitoa, ae masani foi ona talafeagai lelei le eleele o togalaau aina pe afai e faʻamaoaigaina ma faʻamalaʻau. Faʻatau pe togalaau le eleele aʻo lei totoina e tatau ona faʻamaluina ile ogaumu i le vevela ile 100-120 ° mo le itula e puipuia ai le faʻalavelave o meaola faalafua. E mafai ona saunia saʻo se mea mai le tasi vaega o le humus ma vaega e lua o le peat poʻo le niu, e tatau foi ona faʻafeinu i le faʻamalavai.

E taua! Basil o se aganuu i saute e manaʻomia tulaga talafeagai. Laufanua e toto ai fatu e le tatau ona malulu.

Basil Growing Tank

Mo le tuputupu aʻe o le basilini i le fale, o le ipu e iai le loloto o le 20-30 cm poʻo se pusa fugalaau fugalaau o le a faia. E tatau ona manatua o le lumanaʻi o le a avea le tatupu ma se togavao, ma e tatau ona lava le avanoa mo ia. O fatu e totoina i totonu o le ogaumu, poo totonu o pusa laiti (ipu), mai mea e totoina ai totogo pe a oʻo mai 2-3 lau.

I le pito i lalo o le fagu po o le atigipusa e tatau ona tuʻuina atu ai le alavai faʻavaivai o le uamea lautele, pebbles poʻo piliki malepe ma le mafiafia o le 2 cm.

E te iloa? I totonu o Europa, o le basilisi lanumeamata e sili atu ona taatele, o se mea lauiloa i le Mediterranean Mediterranean. O le basil violet e sili ona taatele i Asia, o lona manogi manogi e talisapaia i le kuka i Eastern.

Faʻasoaina o sauniuniga o fatu

Le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu - o le amataga o Mati. Ina ia faʻavavevave le faʻaleleia o fualaau, e fautuaina e sosolo le fatu o le basil ao leʻi faʻatoʻaga mo se aso i totonu o se gaʻo ua faʻamaluluina i le tuputupu ae e faʻamalosia pe faigofie ai i le vai mafanafana. E manaʻomia lou suia o le vai i le 12 itula poʻo le taimi muamua. O le faʻamaʻiina o fatu e faʻatinoina i le lua itula i le faʻaogaina o le manganese. Fufulu fatu i se solo pepa.

Lauina o fatu Basil

O le eleele e tatau ona muamua faʻaleleia lelei. O le suaina o le basil e faia i le loloto o le 1 cm. I le va o fatu, e fautuaina e tuua se mamao pe a ma le 7 cm. Ua ufitia le pusa i se ata tifaga ma tuua i se nofoaga mafanafana seia oʻo mai pine muamua.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

O le maualuga o le vevela mo le germination e 20-25 ° C. O le ata tifaga e tatau ona tatalaina faʻapitoa mo le faʻaleleia o le ea ma faigofie le tuiina. O fualaau e le manaʻomia le faʻamalosi. I tulaga faapena, o le ola o laau e foliga mai e tusa ma le 10 aso. A oʻo ina toto le laau i le 5-7 cm, e mafai ona faʻaopoopo le 2-3 cm o le palapala i totonu o le ulo e faʻamalosia ai le mama.

E te iloa? I nisi o itu tutotonu o Mekisiko, ua tuu le basil i luga o se faamalama faleoloa. E talitonuina o sea ituaiga o faʻataʻitaʻiga e atagia ai le tulaga o le pisinisi: pe a fai e tausi le pule i le basilica, ona avea lea o ia ma pule sili ma e pei foi ona mataʻituina lana galuega.

Tausiga tulafono mo le basilini i le fale

Lulu E lagona le lelei o Basil i le vevela o + 16-25 ° C, e le taliaina ai faʻataʻitaʻiga ma le maualalo o le vevela. I aso malulu, e mafai ona afifiina pusa basil i le palasitika.

Malamalama I le taimi mafanafana, o le basilica e lava le malamalama faalenatura, ae i le tautoulu ma le taumalulu o le a manaʻomia ai le susulu o le moli.

Faʻasa E fiafia le Basil i le susu lelei. Vai le laau i vai vavae i aso uma, e sili atu ona fai i le taeao. I le vevela o le taumafanafana, faʻafefeteina e faia i le afiafi; faʻapipiʻi ile vai vevela mai se fagu vali e le faʻalavelave ai. Tatalo le eleele. Ua oʻo i le taimi e amata ai lenei faʻagasologa pe a faʻapupulaina le basilini ma faʻalautele pe a ma le 5 cm. I le tasi taimi i nai aso uma, e tatau ona e faʻamalo le palapala ile laau ina ia mafai ona faʻatamaoaigaina i le okesene. Mo laau totō ua tutupu i totonu, o se mea taua lea.

Laʻei pito sili. Mo le fafagaina o le basilina faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le suauʻu, ma le humus, lea e faʻaaogaina mo totonu o laau. E tasi i le masina e mafai ona e faaopoopo 1 lepp. Fertilizer "Agroife" i luga ole eleele.

E taua! A iai le fugalaau laau, e tatau ona vave vavaeeseina. O le a sili atu le manogi ma le tele o gutu, ma o le a tupu tele lava le laau.

Seleseleina

E mafai ona tipi le pala muamua lanumeamata i se masina ma le afa. O lau pito i luga ua vavae ese ma le faaeteete, ma le itiiti ifo i le tolu. A oʻo i le basil e tolu tolu o laʻau, faʻasaga le pito i luga, tipi le pito i luga o le ala. O lenei togafitiga e faʻasaina ai le tuputupu aʻe, o le a amata ona olaola tele le laau, ma faʻaputu ai lau laau. Ae o nisi e fautuaina lenei mea e aua le faia ina ia le afaina ai le laau.

A uma ona tipi le lau o le basil ola vave, ona manaʻomia lea ona fai se ofu pito i luga.

O le basilini vela mo le taumalulu e matua faigofie lava: e tatau ona e faʻalautele laulaʻau i se mea manifinifi i totonu o se nofoaga faʻasalaga, lea e leai se la susulu. O laʻau tipi ua i ai se manogi manogi ma se tofo, e mafai ona olopalaina i le paʻu. E teu le vine i totonu o le fagu kulimi faʻamaufaʻailogaina mo ni nai tausaga.

E taua! A e tipiina lau laʻau, ia tuʻu pea 4 laulaau i lalo ina ia le amata ona faʻasaʻo le basil, faʻaitiitia le gaʻo.

O se isi auala e ola ai le basilini i totonu o le fale: o le basil mai selesele

I le faaopoopo atu i le tuputupu aʻe o le basil mai fatu, o loʻo i ai se isi auala - suluina. O le faʻapenaina o le basilini i lenei auala e faigofie: o le pito i luga o se laau poʻo se tamaʻi fuʻa e 7-10 cm le umi e tuʻuina i totonu o se atigi pusa i vai aʻo lei faia aʻa. Ona sosoo ai lea ma le totoina o le ogalaau i totonu o le ulo ma pe a mavae ni nai vaiaso ona mafai lea ona tatou tipiina muamua greens.

Afai e te mulimulitai i tulafono patino, o le basil i luga o le windowsill o le a e fiafia i lau lanu fou ma foliga teuteu i le tausaga atoa.