Fai oe lava ia

Faʻafefea ona fai se vaituloto i luga o le saite

Ole vaʻai i lau fuafuaga e le na o se tasi o auala e faatupuina ai se siosiomaga mafanafana, filemu i totonu o le atunuu, ae faʻapea foi le avanoa e faʻaopopo ai se fiafiaga faapitoa ile mamanu. E te manatu o se ituaiga o vaalele e sili atu nai lo lou malosi? Ua e sese, o le a matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona e pulea le faataatiaina o se vaituloto ma ou lava lima, ao e faaaluina se tupe itiiti ma se taumafaiga.

Filifilia se nofoaga

O le nofoaga filifilia lelei mo le lumanaʻi o le vaituloto o le ki lea mo lana faʻagasologa taimi umi ma le puipuia o foliga vaaia.

Fai se tamai tulimanu matagofie i totonu o lou fale fale e mafai ai ona e faʻaaluina le aso i manuia faʻapitoa: se vaitaele, punavai ma se afu.

Iloiloina o le toomaga ma eleele

E tele tulafono faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e filifili ai le nofoaga sao mo lau mamanu:

  1. Le tatalaina o le saite. E fautuaina e filifili le sili ona matala, saoloto mai laau, vao ma isi nofoaga totō. O le i ai o laau i le nofoaga e le manaomia mo ni mafuaaga: o le aʻa o laau o le a faaleagaina ai puipui o le faatanoa, ma o laulaau, fualaau aina po o lala, pauu i totonu o le vai, o le a pala, e mafua ai ona vave paʻu le vai.
  2. Toga ma eleele. O le filifiliga pito sili ona lelei o se nofoaga e tumau pea le susu mo se taimi umi pe a uma le timu, ona e vave ona puipuia le vai mai le suamalie poʻo le eleele palapala. O le tuʻuina o le vaituloto iinei o le a maua ai se avanoa e faʻaalu lelei ai i luga o le faʻamamaina. O se nofoaga lelei mo se faatanoa e mafai ona avea o ni faanoanoaga po o ni nofoaga ua fausia e auala masani. Ma i le nofoaga o le vaituloto i luga o le 'upega tafaʻilagi ma se maualuga maualuga o le faʻaauau o le vai o le eleele o le a manaʻomia ai le faʻaaogaina o alavai.
  3. Faʻatalatalata i le puna vai. O ia vai vai e tatau ona faʻaeteete ma tausi lelei: sui vai, faʻamamaina mai algae, o lea e taua tele le tuʻuina atu o se puna vai lata ane, lea o le a vave faʻavave ma faafaigofie le faagasologa o le faatumuina o le fausaga i vai fou.
  4. O le avanoa e faalautele ai le teritori. Afai o le tele o le 'upega tafaʻilagi e mafai, ona tatau loa lea ona e mafaufauina le avanoa e faʻalautele ai le vaituloto: o le fausiaina o fausaga teuteu fou, o le fausiaina o se alalaupapa, gazebos, ma isi.

Malamalama talafeagai

O le la e tele sona sao i le filifilia o se nofoaga mo le fausia o le lumanaʻi. E taua tele le filifilia o se laufanua talafeagai lelei, e aunoa ma le susulu o le la. O le susulu o le la o le a faʻamago ai le vai ma faʻateleina le toe gaosia o meaola vai, faʻamalosia o le tuputupu ae o le algae, lafoaʻi o palapala. I le isi itu, o le le lava o le susulu o le la o le a taʻitaʻia ai le puipuia o le tuputupu ae o laau teuteu.

E taua! E mafai ona fausia se vaʻai vailaʻau i eleele o soʻo se ituaiga. Ae ui i lea, i luga o nisi o latou, o le tau ma le taimi mo le fausiaina o le a faateleina tele.

O le faʻamoemoe o le:

  • le vaega lea e maualuga ai le la i luma o le 11:00 i le vaveao ma a maeʻa le 3:00 pm;
  • malamalama lautele - e le silia le 6 itula i le aso;
  • pupuni o le vaituloto - a itiiti ifo o le 40% i le pito i luga o le la.

Faʻatekonolosi fale

E i ai le tele o tekinolosi mo le fausiaina o se vaʻa vailaʻau e iai o latou lava lelei ma faʻafitauli. A maeʻa ona e suʻesuʻeina foliga o taʻitasi, e mafai ona e faia le filifiliga sili mo lau 'upega tafaʻilagi.

Afai ei ai sou fale ma e te manaʻo e fausia, aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia se togalaau, se maʻa, seʻi, se gasebo, sela papa, ma se vai matutu.

Ata tifaga

O le faigofie, taugofie ma sili ona lelei auala e fausia ai se vaituloto e auala mai i se ata tifaga. Mo lona faʻatulagaga faʻaaoga 2 ituaiga ata tifaga:

  1. Polyvinyl chloride: o loʻo maua i le taʻavale, ei ai se tau maualalo, o loʻo i ai se lautele lanu lanu. Ae o le uliuli e masani ona faʻaaogaina e fai ai vaituloto.
  2. Butyl rubber: i le paʻi e pei o le paʻu, e maualuga le malosi o le kulimi ma le teteʻe i le talepe. Tausia le palasiteri e oo lava ile -60 ° C.

A maeʻa le filifilia o se ata tifaga talafeagai, faʻaauau le galuega faufale:

  1. Faʻafoe le faʻafanua o le 'upega tafaʻilagi o le a tuʻu ai le vaituloto.
  2. Lisi se faaputuga e tusa ai ma le tele o le fausaga.
  3. Saunia le sui. I lenei itu, o puipui ma le fola o le lua ua lelei le paʻu, ua taatia se palapala e le susu, lea e mafai ona avea ma ata fefiloi po o PVC, ua ufitia i le oneone ma ua toe tosoina.
  4. O se ata tifaga ua faataatia i luga o le oneone. I le taimi o lenei faʻalavelave, e mafai ona e feagai ma nisi o faafitauli: muamua, ona o le luga o luga o luga o le ata tifaga e mafai ona fai ai ni fusi. E masani lava, ae sili atu le taumafai e fai se lafu tele, nai lo le tele o tamaiti laiti. Lona lua, e le fautuaina e faʻatagaina le vevesi o le meafaitino, talu ai e mafai ona oso i lalo o le mamafa o le vai.
  5. A maeʻa ona faʻapipiʻi le ata i le sasaʻaina o vai. O le vaituloto e tumu i le vai e totoe mo ni nai aso, ona vavaeeseina lelei lea o fasi pepa o le ata tifaga.
  6. O le laasaga mulimuli o le faʻamalosia lea o le "alatele" laina. I le avea ai o se mea faʻamalosi e faʻaaoga ai maʻa, maa, maa, mapu.
O lenei metotia e tele sona lelei pe a faatusatusa i isi:

  • tau maualalo;
  • faigofie ma faigofie o faʻatinoga;
  • le mafai ona faia se mamanu o soʻo se foliga ma le tele;
  • le vave tele o le foafoaga o le vaituloto;
  • e leai se manaʻoga e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa, e oʻo lava i se matai e leai se poto masani e mafai ona fausia se faatanoa.

E te iloa? E masani lava o le pito i lalo o le vaituloto e ufiufiina i se ata lanumoana, e manatu i le leo o le vai. O le mea moni, o le mea lanu uliuli i le natura e le oi ai - e pogisa pe pogisa foi. O lenei lanu ma e tatau ona sili atu.

Pe a faʻapipiʻi se vaituloto i se ata tifaga, e tatau ona e manatua o le a le mafai ona ia galue mo se taimi umi, ma e tatau ona e saunia mo mea e tatau ona toe faaleleia i tausaga taʻitasi. O le ata tifaga e faigofie ona faʻaleagaina, taʻe pe tipiina pe a fufulu. E le gata i lea, o le pito i lalo e mafai ona liusuavai i lalo o le malosi o le la.

Popo vaʻa

O se tasi o le sili ona umi, faʻatuatuaina ma le umi o le vaʻaia o se vaituloto. O lona fausiaina e maua i ni tulaga:

  1. Latou te lafoaʻiina le lua, ma se pito e 20-25 cm, lea e talafeagai e faʻamalosia ai le pito i lalo.
  2. Ave ese maa mai le lua, o toega o aʻa ma isi mea faitino.
  3. O le pito i lalo e ufiufi i lapisi faʻatasi ma se faʻavaa o le 15 cm ma faʻafefe i lalo.
  4. Amata mai le ogatotonu i itu, tuʻu se laulau o le faʻamamaina.
  5. E sasaa le sima: o se fofo e tapunia, ua faia se manoa, ma ua sasaa le paluga. E faʻatagaina e faʻamalosi ma i le faaiuga tuʻu se laulau tioata vai.
O le vaituloto e mafai ona "mitamita" i tulaga lelei nei:

  • malosi ma le tumau o le fausaga;
  • le mafai ona faia se faatanoa o soo se foliga;
  • faigofie o tausiga;
  • tau maualalo o le faʻaogaina o le fofo.

Aoao pe faʻapefea ona faia se ala o tipi, faʻapea foʻi ma le sima.

Ae ui i lea, o le fausiaina o se pesini sima e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua. I le taimi o le galuega o le a tele se taumafaiga ma le taimi e manaʻomia. I le faʻaopoopoga, o le sima faʻavae e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o le faʻaogaina o auala malulu ma le tioata vai.

Vaʻalele mai le tane ua maeʻa

O le faigofie i totonu o le faʻapotopotoga o le vaʻai mai le pusa ua maeʻa. I faleoloa o meafaigaluega e mafai ona faʻatau faʻatauga o polyethylene poo polyvinyl chloride.

E taua! O le sima masani e manaʻomia uma i le totonu ma fafo o le vai. O loʻo i ai ituaiga o mea e le fefefe i le susu, ae e taugata tele ma e manaʻomia le tekonolosi faʻapitoa. Ona o lenei mea, e le aoga le faʻaogaina o le sima taugofie e fau ai vaituloto i le tele o tulaga.

O ia vailaʻau faʻamalosi e tumau pea le tumau, malulu. O o latou faʻamanuiaga sili ua manatu o le:

  • laiti mamafa o le fausaga;
  • faigofie ma faigofie i le faʻatulagaga;
  • sili ona lelei le auaunaga auaunaga - e oo i le 15 tausaga;
  • leai se tausiga i le tausiga.
Vaʻaia i totonu o le sami e leʻo iai ni faʻataʻitaʻiga, e aofia ai:

  • laiti ma le le mafai ona faalautele le vaʻa;
  • tau maualuga mo mea lelei;
  • foliga le masani.

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi se pa mo se fale o le atunuʻu, o se fasi fanua poʻo se dacha, ia mautinoa e faitau pe faapefea ona filifili ma faʻapipiʻi se pa piliki, se paʻu poʻo se pa laau laupapa, o se pa mai se faasologa o fesoʻotaʻiga, o se pa mai tuaoi ma se pa.

E mafai foi ona e faia se vaʻa e leai ni mea e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuai faʻamaʻalo uamea e mafai ona avea o se foliga sili ona lelei mo le vaʻa i le lumanaʻi. O sea vaʻafia e maualuga lona malosi i aʻafiaga o le la, vai, e umi le umi ma e mafai ona galue mo le tele o tausaga.

O le le lelei o lenei mamanu o se uiga e le masani ai, talu ai o le taʻele o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga tutusa, faʻapea foʻi ma se mamafa tele o meafaitino, ona o nei faafitauli e mafai ona tulaʻi mai faatasi ai ma lana felauaiga i le nofoaga. O le fomu mo le faatanoa e mafai foi ona avea o se paʻu tuai taavale. O le mea moni, e le tatau ona talanoa e uiga i se vaituloto tele iinei, ae o se mea moni le faatulagaina o se tulimanu mataʻina muamua i lau 'upega tafaʻilagi. Mo lona fausiaina e talafeagai:

  • vavae le pito i luga o le paʻu;
  • eli se pu ma se tamai vaega faataamilo i le nofoaga;
  • tuu le paʻu ma ufiufi i se ata tifaga;
  • faaleleia le ata tifaga, sasaa vai i totonu o le vaituloto.

E te iloa? Afai i le faatanoa fuafuaina tamoe iʻa, o lona loloto e tatau ona le itiiti ifo ma le 2 m, ma mo le nofoaga o le carp - e le itiiti ifo ma le 2.5 m. O le loloto lea e mafai ai e le vai ona aua nei tolotolo i le taumalulu.

O le sami o le sami e mafai ona teuteuina i maʻa, maa, laau eseese.

E faʻapefea ona fai se vaituloto

Mo le faia o se vaʻa lelei, maualuga-maualuga i ou lava lima, e tatau ona e faia sina taumafaiga, faʻaalu foi ma faʻaalu lou taimi ma tupe. Ae o le taunuʻuga e aoga, ma o le a faʻafiafiaina oe ma lou aiga i le vaʻa tele-mo le tele o tausaga.

O le ae fiafia e iloa le auala e maua ai le vai i le nofoaga lelei, ma le auala e filifili ai i le va o le vaieli ma le vaieli e tuʻuina atu.

O le fausiaina o le fausaga, lea o le a faʻatinoina i le tausaga atoa, e aofia ai laasaga nei:

  1. Le faʻavaeina o le lua. O se tasi o mea sili ona taua ma i le taimi lava e tasi o faiga faigata o le eliina o se lua. I le tulaʻi mai o le lua, e tatau ona faia ni telefoni: aupito telē - i le loloto e tusa ma le 2 m le mea e nonofo ai iʻa. Ona faasolosolo malie lea i luga, i le loloto o le 1 m ma le 0.5 mita, e tatau ona faia ina ia mautinoa ai o puipui o le lua e le lelei atoatoa, ae na faia i ni laasaga laiti, pe a uma ona faataatia le ata, faigofie lava "slip". A maeʻa ona eliina le alavai, e tatau ona iai i le vasa i le talafatai o le vaituloto o le vaituloto e aveese ai luga o le eleele e tusa ma le 0.5 mita, e fai ai se tamai vai. O sea "mea" faaleleia e tatau ona faia i lalo ifo o sina laititi ina ia le mafai ona tafe le vai i totonu o le faatanoa, ae tumau pea i le paʻutumu. Ona tatau lea ona e totoina ma le faaeteete le puipui ma le pito i lalo: muamua faaaoga se laupapa lautele, ona sasaaina lea o puipui ma le pito i lalo o le lalagaina ma se vaega manifinifi o le oneone ma tafe i ou vae.
  2. Faamalosia le fausaga. Ina ia maua le malosi o le fausaga o le a manaʻomia ai le sima 500, vai ma le masani ai suavaia. O galuega e faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai: o laasaga o le viliina ma lona pito i lalo e matua faʻafeinuina i le vai mai le faʻafeinu, ona faʻasusu ai lea i se vaega eleʻele ole sima. A faʻapipiʻiina le sima, o le a "malosi" le faʻaogaina i luga. O ia manipulations e faia i luga o le vaega atoa o le lua. A maeʻa, e tatau ona tuu le vaʻai e tuʻu mo le 1 le aso ina ia mafai ai e le sima ona pipiʻi.
  3. Faʻasaga le gaʻo ma le faʻamaeʻa ata. I le pito i lalo o le lua (o le terrace e 2 m loloto) o le ata na faataatia, pe o se pusa tuai tuai e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea. Faʻatasi ma se vaitaele poʻo se ata tifaga, o le pito i lalo e ufiufi ma faʻapipiʻi i le eleele i faʻamau uʻamea (e mafai ona faia faʻamau e ala i le punou o le tootoo i le mataitusi P). Ma le isi, faatasi ai ma le fesoasoani a se ata ata e tatau ona faataatia i fafo o le teritori. Ina ia tausia le ata tifaga ma e leʻi minoi, o loʻo faʻamau i luga o le pito i maʻa poʻo piliki. I le pito i luga o le ata tusi, e tatau ona tuʻuina le ata tifaga i le auala lava lea e tasi, faʻapipiʻiina taʻiala uma i maʻa laiti. O le faʻamaeʻaina ata tifaga e lelei le faʻaofuofu, o le malulu, e mafai ona sili atu ma le tasi le tausaga. A uma ona tuʻuina le ata, e tatau ona e mautinoa o le atoaga o le matafaga o loʻo i ai le lava o le 20-30 cm, lea e tatau mo le faʻamaufaʻailogaina o pito.
  4. Faʻafiafia mea manogi. O le talafatai o le vaituloto i luga o le nofoaga e tatau ona tuʻuina atu i ni laupapa laupapa laiti (ogalaau). E fautuaina e "fetaui" ia pusa taitasi i le tele, ina ia mafai ai ona iai se foliga matagofie o sea pa. E le gata i lea, o le va o vaʻa laupapa ma pito o le vaituloto e mafai ona ufitia i maʻa masani. I le isi itu, ua sasaa le vai i le vai ma teuteuina i lana pule faitalia: totō laau totő, algae po o faanatinati, tuu ai fasi laau. Afai o le a aofia i totonu o le faatanoa iʻa, ona e manaʻomia lea e faʻaopopo se vaitafe laitiiti.
Vitio: auala e fai ai se vaituloto - o se vaituloto i le saite, tuʻuina atu

Tausi tausiga

Ina ia faia se vaituloto mo se taimi umi ma le fiafia i ona gaioiga ma foliga matagofie, e tatau ona tausia o ia e le aunoa. O le tausiga o se faatanoa e aofia ai le tele o vaega taua:

  1. Faamamaina o le vai. O lenei faiga e mafai ona faia i se masini faʻaaogaina e faʻaaoga ai se upega masani poʻo se mea e faʻaogaina, pe faʻatasi ai ma le fesoasoani o fufulu ma pamu.
  2. Vai vai. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le vai i totonu o le faatanoa, ma pe a pa'ū, faʻaopopo vai, ma na o le mama, puipuia.
  3. Puleaina o laau. O le a le tupu le vaituloto, e fautuaina e mataʻituina le toe gaosia o algae, ma o lo latou tuputupu aʻe ola e faʻaaogaina ai biopreparations faapitoa e le afaina ai meaola ola. E te manaʻomia foʻi le taimi e aveese ai laau mama, mamago ma pala.
  4. Suavai vai faʻamamaina. Ole vai e sosoo ai ma le faʻamamaina o le masini i le ultraviolet radiation, lea o le a faʻaleagaina ai siama ma siama o loʻo i totonu o le vai.
  5. Saogale saogalemu. Aʻo le i amata le laʻau, e tatau ona faʻamalosi le upega i luga o le vai, lea o le a puipuia ai le pau o lau paʻu.
  6. Faamamā meafaigaluega. Aʻo leʻi malulu le malulu, aveese mea uma mai le vaituloto, faʻaitiitia pamu ma fufulu.
O le vaʻa faʻafefete fale e avea o se vaega ofoofogia o le natura, na faia e lima o tagata. Aua e te faafitia oe lava i le fiafia e fausia se lagi faalelagi ma le filemu e mafai ai ona e fiafia i lou taimi avanoa. E le gata i lea, e sili atu ona faigofie le faia o lenei mea nai lo le mea e foliga mai muamua.