Faatoaga faatoaga

Le ituaiga e sili ona lelei o moa mo le fausiaina i le fale. Faʻailoga autū o le tuputupu ae ma le tausiga

O le tele ma sili atu o tagata e malamalama i le a le meaʻai vave ma le talafeagai o meaʻai e taʻitaʻia ai. O le toʻatele o loʻo suʻeina ni mea faʻale-natura faʻale-natura ma soifua maloloina nai lo le faʻatau atu i luga o faʻataulagi.

O le tasi fofo i lenei mataupu o le totoina o meaai i le fale tutoatasi. I lenei tusiga o le a tatou pasia ituaiga o moa e mafai ona tupu i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Le lelei o le tausia ma le tausiga o manulele i lau 'upega tafaʻilagi

O lea E tele mea lelei e maua i le aiga pe a faatusatusa i le totoina o isi manu:

  • lapoa tele o le oloa mulimuli;
  • taugofie le tausiga o manu;
  • tamai tupe faaalu o galuega faaletino;
  • tulafono faatonutonu o le faatupulaia o lafumanu;
  • leai se manaʻoga mo soʻo se tomai faʻapitoa i lenei vaega.

Afai e te filifili e fai lenei ituaiga o gaioiga, ona muamua lea o mea uma e te manaʻomia e filifili ai le ituaiga o moa saʻo. E faʻalagolago i le ituaiga o meaai e te manaʻomia e faʻatau ma pe faʻapefea ona faʻapalapala fale mo la latou tausiga.

FUAFUAGA: E tatau ona malamalama o ituaiga taʻitasi e iai lona lava faʻamoemoega. E i ai moa mo le gaosia o fuamoa, mo aano o manufasi ma tuʻufaʻatasia.

O a ituaiga o moa e sili ona lelei e faalagolago i le faʻamoemoe o la latou faʻatoʻaga: faʻamatalaga ma ata

O ituaiga o aano o manu-manu o se ituaiga o faatusa o ituaiga o gaʻo ma le fua tele o fuamoa ma maua ai se tino maualuga.

Toa ma aano o manu

    O ituaiga masani o moa ua faʻamoemoeina mo aano o manufasi ma fuamoa e aofia ai:

  1. Hubbard. O lenei koluse e iloga i le maualuga o le gaosiga o mea uma e faatatau i fuamoa (e oo i le 200 fasi vaega i le tausaga) ma e faatatau i aano o manufasi. O fuamoa e lelei, ma o le aano o manu. O pou o lenei ituaiga e mafai ona ausia se mamafa o le 7 kilokalama. E le gata i lea, o le pasene o le ola e 98%.

    E le mafai e tagata matutua ona gaosi mea latou te maua, o lea e talafeagai ai mo le fausiaina i le fale. I le faaopoopo atu i le faʻamatalaga a Hubbard mo se ata atoatoa o le ata o loʻo faapipiiina.

    E i ai ni nuances o le tausia o moa e fesoʻotaʻi ma le vevela ma le fafaga. I le taimi o le matua o le matua e matua vaivai lava. E tatau ona mataʻituina le faigamalo ma le lelei o mea taumafa, faʻapea foi le avanoa i vai inu mama.

  2. Polenava moa. Fai se lanu samasama-omea. Gaosiga o meaʻai - e tusa ma le 180 vaega i le tausaga, ma le 60 gr.

    E oʻo mai le matua ile 6 masina. Roosters pe tusa ma le 3 kilokalama, ma moa e tusa ma le 2.5 kilokalama. O manogi o lenei ituaiga o kulupu lelei.

  3. Puele paʻu paʻu. E pei o lo latou igoa o lona uiga, latou te lanu uliuli. Faʻasalagaina e le au faʻatoʻaga.

    Fua e tusa ma le 190 vaega i le tausaga. O le mamafa o le moa e oʻo i le 2.8 kilokalama, ma roosters - 3 kilokalama.

  4. Ukrainian Ushanka. Lanu mumu-mumu. Poulaʻau laititi: faʻamalosi e oo i le 3.5 kilokalama, moa e oo i le 2.3 kilokalama.
  5. I le tausaga o lenei moa o le a aumai ai le 170 fuamoa. O le feusuaʻiga faʻafeusuaiga e tupu i le 6 masina o le olaga.

  6. Yerevan o moa . O loʻo faʻamalamalamaina e le laumei susulu. O le mamafa o namoa ma le moa e ese lava.

    E oʻo atu le chicken i le 2.5 kilokalama, togitogi matutua e oʻo i le 4.5 kilokalama. O le gaosiga o le gaosiga e silia ma le 220 fuamoa i le tausaga. Faʻataʻalia uiga mataʻutia.

    Hubbard

    Polenava moa.

    Puele paʻu paʻu.

    Ukrainian Ushanka.

    Yerevan o moa.

Mo aano o manu

    I totonu o moa o "aano o manu" e tupu mai mo le fausiaina o aiga o loʻo taʻitaʻia nofoaga o:

  1. Brama. Ituaiga o moa. O le susu e faigofie foi ona taliaina. Ata matagofie matagofie. O nisi taimi e suamalie e pei o teuteu.

    Aʻo tausia le brahma e taua le manatua e manaʻomia ona savavali. O le sui o lenei satauro e mafai ona aumai i lē e ona e oo i le 110 fuamoa i le tausaga ma e oo atu i le 7 kilokalama o aano o manu. O le mamafa o le falaoa e le oʻo i le 60 kalama. O le faʻafeusuaiga e oʻo mai i le leva o le 7-8 masina.

  2. Cochinquin . O lenei meaola sa maua i Saina. O manulele manulele ma lapoa ma se pusa lapoa ma se ulu laʻitiiti.
  3. Ona o le mea moni o fulufulu e ufiufi lava vae e faigofie mo i latou ona mafanafana. Faifaimalie, aemaise lava ile savali e le manaʻomia. O nei mea uma e saofaga i le vave maua o le tupe.

    Mo lo latou fausiaina e laitiiti lava le potu. O le moa e oʻo i le 4.5 kilokalama le mamafa o le mamafa, o le moa e oʻo i le 4 kilokalama. Fua o le fuga - 110 i le tausaga.

    Matou te matamata i se vitio aoga e uiga i le fausiaina o laʻau o le Brahma ma Cochinhin ituaiga:

  4. Bress Gallic. Faʻasalaga tele faʻateleina. Faʻavave le mamafa e oʻo atu i le 7 kilokalama, moa i le 5. Faʻataʻitaʻi ile Farani. E sili ona lauiloa i faleaiga ona o meaʻai suamalie.
  5. Faʻamasino. E taatele i fale tumaoti. O le gaosiga o le gaosiga e maualalo, ae i le taui e maua e lē e ona le 7 kilokalama o aano o manu.

    E vave lava ona maua e le manulele le mamafa, ae le o le faʻamalosi, le toaga. E le manaʻomia le tele o avanoa ma tausiga. Broiler o se ituaiga o manu felelei. O ona uiga lelei e le puipuia pe a tupu aʻe le isi augatupulaga o manulele.

    I se isi faaupuga, i le fale latou te le taua le faateleina. O le a leai se aoga. Nestlings o le a le maua le mamafa i le vave vave oo latou tuaa.

  6. Togi. O lenei ituaiga na fafagaina i Egelani. Apu. Faʻesea se lanu matagofie.

    O le mamafa e oʻo i le 5.5 kilokalama. O le gaosiga o le gaosiga e maualalo. Afai e te fausiaina i latou i le fale, ona na o le sini o le mauaina o aano o manufasi.

Brama

Cochinquin.

Bress Gallic.

Faʻamasino

Togi.

Mo le gaosia o fuamoa

    O ituaiga aupito sili ona lelei o le faʻamautuina o namu i le fale o:

  1. Ata o le ituaiga "Mamanu". O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o moa o le Czech Republic. O tagata faʻapitoa e faʻapipiʻi le tele o uiga lelei o ituaiga eseese, sa taatele.

    Iloiloga o uiga o nei moa ua faaalia ai e faigofie ona latou nonofo i le fale. E lauiloa i le gaosia o fuamoa e oʻo i le tolu selau fuamoa i le tausaga. Ma o se tasi o ituaiga taatele o le D 100 e mafai ona motusia le faamaumauga o fua e 310 i le tausaga.

    Laʻau mamafa, ma le tausiga lelei - 70 gr. O se faailo lelei lenei, ona o le averesi o le tagata e tusa ma le 2 kilokalama le fua. O le vave amataga o le fuamoa fuamoa ua faʻatuina - o le lima o masina o le hen. E mafai ona maitauina se tulaga e 97%.

    E i ai ni pou malolosi. E oo lava i luga o faatoaga tetele, latou te maitauina o lenei meaola o le tagata sili ona maʻi ma vave ona vave vave ona ola. Matou te talitonu o lenei uiga e taua tele pe a fanau mai i le fale, i le mea e leai ni tagata vailaau agavaa, ma o aiaiga o le taofiga atonu e le fetaui ma masani. Leai se mea e manaʻomia mo taumafa taugofie, faʻamafanafanaina o masini ma meafaigaluega o mea maualuluga.

  2. Faʻailoga. Tufatufa lelei i Rusia. O le gaosiga o le gaosiga e tusa ma le 200 fuamoa i le tausaga.
  3. O le feusuaʻiga feusuaʻi e tupu i le 4 tausaga. E mamafa le mamafa: e tusa ma le 2 kilokalama i moa, 2.5 kg i roosters. O ia laumei e mafai ona fafaga i le fale, pe a tele le laufanua. I vaiti vaiti e pei o manu felelei o le a feoti.

  4. Belarus-9. O lenei ituaiga o hens e matua lauiloa lava ma tagata o loʻo i ai fale. O le gaosiga o le gaosia e oʻo atu i le 300 fasi pepa i le tausaga.
  5. E oʻo mai le matua i le 5 masina o le olaga. O le faʻamafanafanaga e tusa ma le 95%. I se meaai faapitoa e le manaʻomia.

  6. Lohman Brown. I le avea ai o se tulafono, o le alofa alofa o le a. Ae ui i lea, o lenei meaola ola matagofie ma i le tafeaga.

    E oʻo i le 310 fasi pepa i le tausaga. O le tusitala e tupu i le 5 masina o le olaga. Viability i moa e oʻo atu ile 98%.

  7. Tetra. Homeland - Hungary. O isi meaola e ave i le 310 fuamoa i le tausaga. Ae ui i lea, o nei moa e ese mai le fiaai tuinanau. O meaai e tatau ona paleni ma faʻamalosia. O le tele o fafaga e tatau ona faateleina i le 150 gr. i le aso. O le uiga ese o nei manulele o se meaʻai lelei tele. E ui lava o le tele o laumei o loʻo i ai le "gaʻo" aano o manu.
  8. Afai e te moeiini ou mata i le mea moni latou te manaʻomia ni meaʻai e sili atu nai lo isi o le hen, e mafai ona latou saogalemu i le fale, maua ni fuamoa ma ni meaʻai lelei.

Puleʻaga.

Leghorn

Belarus - 9.

Loman Brown.

Tetra.

O moa feʻaveaʻi e maua ai le tele o ponesi i le ituaiga o aano o manufasi, fuamoa ma, ioe, malie ile tau maualalo. O pou e le o se mea e sili ona mamafa i meaai ma tuutuuga o le taofia. I le lalolagi o loo i ai le tele o koluse, e tofu lava ma ona lava taua. E le gata i lea, o loo faaauau pea ona galulue le au faifaatoaga i lenei itu. Ma e na o le faifaatoaga lava ia na te filifilia po o le a le ituaiga filifiliga e filifilia, e faavae i sini na ia faia mo ia lava.