Fualaau aina

Delicious Tomato "Lemon Giant": faʻamatalaga o le ituaiga, faʻatoʻaga, ata o tamato

Tomato e le na o le mumu po o le piniki. E tutusa lava le lauiloa o tamato samasama samame, lea e faʻaaogaina e fai ai salati, saula, ma sua.

O se sui lauiloa o lenei ituaiga o le "Lemon Giant" lapopoa, e iloga ona o lona tofo malie.

Tomato "Giant Lemon": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaLemon giant
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto105-110 aso
PepaFaʻasaʻo, faʻalelei
LanuLemon Yellow
Faatatauga o fuamati amatae oo atu i le 700 gutu
TalosagaFualaau vine
Tuʻu atu ituaiga5-6 kg mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeO le ituaiga e matua faigata lava mo le laei ma le faasusu.
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

"Lemon Giant" - ogatotonu o le vaitau le tele o fualaau aina. O le vao e le taua, malosi, ma le tele o laulaau. I tulaga lelei, o le togavao e oʻo i le 2.5 mita, e manaʻomia ai le ufiufi ma le pine. Tomato faʻatoʻa i ni pulumu o 4-6 vaega.

Fualaau aina e lapoa, lapotopoto faʻataʻaliʻoliʻo, faʻapipiʻiina i le mea faʻapipiʻi, tele-potu. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 700 g. O le lanu e tumu i lemoni-samasama, ma le lalelei tele. O le aano e suamalie, ae le o le suavai, o le tofo e manaia, suamalie ma sina manogi. O le vevela, ae malosi le peel e puipuia ai fualaau mai le momoe. O tumato e aofia ai le tele o le peta-carotene ma le vailaʻau C, fautuaina mo le beriberi.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Lemon giante oo atu i le 700 gutu
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama
Yamal110-115 kalama
Fuga mumu70-130 fua
Crystal30-140 kalama
Fugalaau fuga150 kalama
Cranberries i le suka15 kalama
Valentine80-90 kalama
Samara85-100 fua

Ata

Ata o tamato "Lemon Giant" vaai i lalo:

Amataga ma le Faʻaaoga

O le ituaiga o le tomato o le "Lemon Giant" na gaosia e le au Farani. Faʻatulagaina mo le totoina i totonu o greenhouses, faletua ata tifaga poʻo fanua tatala. O fualaau lanumeamata na tupu lelei i le vevela o le potu. O fua e lelei ona teuina ma feaveaia.

Vaiaso "Lemon Giant" salad, fualaau aina e talafeagai mo le taumafa fou, kuka kuka, mea vevela, saula, masini pateta. O fualaau mama e faia ai se suamalie samasama samasama susulu ma se manogi suamalie manogi.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le avanoa? E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses?

O a ni mea pito sili ona lelei o le totoina muamua ituaiga o tamato e aoga i tagata fai togalaau uma? O a ituaiga o tamato e le gata ina fua mai, ae e puipuia foi i faamaʻi?

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • fualaau tetele, suamalie, suamalie;
  • lelei tele;
  • fualaau aina ua lelei ona tausia;
  • maualuga tulaga o meaʻai;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le ituaiga e matua faigata lava mo le laei ma le faasusu. I eleele le lelei, o le fua o le a maualalo, ma o fua o le a maua ai le sua suamalie.

E mafai ona faatusatusa ituaiga eseese i isi:

Igoa tulagaTuuina atu
Lemon giant5-6 kg mai se togavao
Amene Amerika5.5 kilokalama i le laau
Tulu lelei2.5-3.5 kilokalama mai se togavao
Buina9 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Andromeda12-55 kg i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama mai se togavao
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Matagi susulu7 kilokalama i sikuea mita

Vaega o le tuputupu ae

Mo le totoina o tomato "Lemon Giant" sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fatu na aoina i le 2-3 tausaga ua mavae, o le tikeri o le tupuga mai ia i latou e sili atu le maualuga.

O fatu o le ituaiga tomato o le "Lemon Giant" o loo toto i luga o fualaau i le afa muamua o Mati. O meaʻai e sasaa ai le stimulator growth mo le 10-12 itula.

Afai e aoina fatu i la latou lava togalaau, e fautuaina e faʻamaʻi i latou e ala i le faʻapuʻu faʻavave le masima masima poʻo le hydrogen peroxide i totonu o se vailauga piniki.

E tatau ona mama le palapala mo laau toto, o tamato e le faʻafeiloaʻi ai le susu i le palapala. Lelei mo se faʻafefiloi o vaovao poʻo fanua faʻatoʻaga ma humus. E mafai ona faʻaopopo se vaega itiiti o le oneone tafe. O fatu e totoina ma le loloto o le 2 cm, e lūlūina i le vai ma tuu i le vevela. O le maualuga o le vevela mo le germination e 23-25 ​​tikeri.

E i ai le tele o auala e totoina ai totogo totogo. Matou te ofoina atu ia te oe se faasologa o tusiga pe faapefea ona faia lenei mea:

  • i le feoai;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

O pupu vine ua totogo ua aliali mai i le malamalama susulu. A uma ona tatala le uluaʻi muamua o nei laulaau, e totō tamaʻi tamato i ipu taʻitasi. E mafai ona faʻaaoga pusa paʻu, lea o le a tuʻuina i le eleele faʻatasi ai ma laʻau.

I le sikuea 1. E mafai ona ou faʻaogaina 2-3 togavao, e le fautuaina le faʻaleleia o uta. E faigofie le nonoa o laau tetele i le vao, lala mamafa ma fua o loʻo pipii atu ia i latou. E fautuaina e fausia se vaomatua i le 1-2 puʻu, faʻamalo ese ai itu o le itu ma laʻau pito i lalo. Mo le vaitau, e tatau ona fafagaina tamato i se faʻalavelave faʻalavelave e le itiiti ifo ma le 3 taimi.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Faʻatau vave, ae tele, e faʻaaoga ai vai mafanafana.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomatoes "Lemon Giant" - o se ituaiga e lava le puipuia i maʻi viral ma fungal: mosaic tapaa, Fusarium, verticillosis.

I le avea ai o se mea e puipuia ai, o le suaina o le eleele aʻo lei totoina laau e fautuaina. Laufanua i totonu o le fale lauʻeleʻele ua fautuaina e folasia se vaifofo o le paluga oona poo le suauu sima. O lenei faiga faigofie o le a faʻaumatia ai le iniseti masini ma pathogenic siama, faateleina le puipuiga o le tino.

Ole vavalalata ile vavave ole laau ma se paʻu lanu piniki masela poo se mea e le oona-sauniuni e fesoasoani foi. Insecticides e faʻaaogaina aʻo leʻi fugaina o le a fesoasoani e osofaʻi manuʻa. Ona totoina lea o togalaau i fualaau aina: celandine, yarrow, chamomile.

O le ituaiga o le tomato o le "Lemon Giant" o se atua mo tagata fiafia i fua lelei ma le suamalie. Ausia se seleselega matagofie o le a fesoasoani i le taimi e fafagaina ai, tausisia o le vevela ma le faʻamautu lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka