Fualaau

E faapefea le "Elizabeth 2", o tulafono o le totoina ma le tausia o le tupu tupu

Berry strawberry alofagia e le toatele. E tele ituaiga o laau toto, e tofu lava ma latou lava uiga: tofo, foliga, fua. O le ituaiga vine vine Elisapeta 2 e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau, ma e saʻo lava ona uiga.

E te iloa? Faʻatoʻaina e le Faatoaga ma le faʻatoʻaga le tele o ituaiga o Elizabeth 2 ona o le mea moni o ona fua e lelei ona feaveaia ma teuina. E le gata i lea, latou te le faʻaleagaina i le taimi o le vevela o togafitiga ma e sili ona lelei mo le maalili.

Faamatalaga eseese "Elizabeth 2", aisea e taua tele ai

Strawberry Elizabeth 2 o loʻo i ai uiga nei (o le faʻamatalaga o le ituaiga o loʻo faia ai se sao taua i le filifilia o se aganuu mo le faʻateleina):

  • maualuga fua;
  • vine lapoa ma se laʻau mumu ma le mumu;
  • toe faaleleia;
  • tofo suamalie: o suamalie e suamalie ma suamalie.
O le Strawberry bushes Elisapeta 2 foliga foliga malosi. E tele a latou sulu ma lau lapopoa o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumoana, tusa lava pe i le mataupu pe a na o lata mai nei. O loʻo i ai le tele o vao. O le mea e masani ai, o vine e mamafa i le 40-50 g, e ui lava o loʻo i ai foi ni faataitaiga tele e mamafa le 100-125 g.

Afai e te le aveeseina ni fugalaau, o le Elisapeta 2 e faʻapipiʻi 3-5 pulufana ma 2-3 otaota i le gasologa o le vaitau, lea e fesootaʻi ma se faʻamalosia o malosiaga i le faʻatulagaina o le seleselega. O ponuncles o loʻo i lalo ifo o le laʻau ma punou i lalo o le mamafa o vine.

I lenei ituaiga, e toatele ua tosina atu i le toe foi mai. O le seleselega mai Elizabeth 2 e mafai ona aoina mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le taumalulu. O vine e suamalie ma manogi, ae o le seleselega, ua oʻo mai ia Iuni-Iulai, e sili lona suamalie nai lo Setema.

O lenei ituaiga o vine e puipuia i faʻamaʻi ma meaola faalafua.

E faʻapefea ona toto le strawberries mai fatu

Ina ia totoina le strawberries mai fatu, e tatau ona faʻaalu le tele o le malosi. Ae o lenei metotia e aoga tele ma mafai ai ona e maua le laau o le ituaiga o mea e manaomia. O le faagasologa o le tuputupu aʻe o le strawberries Elizabeth 2 mai fatu e aofia ai le faʻatinoga o nisi gaioiga mulimuli:

  • gafatia mo fualaau e manaʻomia ona faʻatumu i eleele i le 12 cm;
  • faʻamama le palapala ile vai aʻo lei toto fatu;
  • fatu fatu e salalau solo ile luga ma sasaa i le eleele;
E mafai ona lulu fatu o lenei ituaiga o strawberries i le faaiuga o Ianuari, pe a mafai ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo. A leai, o fatu e mafai ona toto i le faaiuga o Fepuari pe ua uma foi ia Mati.

E taua! Ina ia mafai ai e fatu ona toto lelei, pe a uma ona totoina, e tatau ona ufiufi i le tioata po o le afifi palasiti mai luga, ma maua ai se gaosiga o le greenhouse.
E le aoga tele le faʻalolotoina o fatu ile eleele, aʻo latou ola i le malamalama. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o se atigipusa i fualaau i luga o le faamalama o se faamalama susulu.

O le palapala e tatau ona maua ai le ea, lea o tioata i aso taʻitasi po o ata tifaga, lea e ufiufi ai fatu, e tatau ona sii aʻe.

O le umi o le taualumaga e 8-10 minute i le aso. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona susu, lea e faigofie ai ona faʻaaoga se fagu vali.

E te iloa? O fatu Strawberry o le maualalo o le germination, na o le 50-60%. O lenei vaega e tatau ona amanaia pe a lūlūina ae le faalagolago i luga o se fuainumera le mafaamatalaina o laau totō.
Ina ia faʻaalia fatu o Elizabeth 2 amata i le 14-18 aso. O le taimi lava e aliali mai ai le lautusi muamua, e tatau ona faʻalautele le taimi o le leleina i aso taʻitasi i le afa itula. O le taimi lava e ola ai laau toto, e tatau ona aoaoina malie i mea taua o le siosiomaga.

Pe a faʻatagaina e le laau le laʻau lona lua, ona tatau lea ona sasaʻa ifo i totonu o ipu eseese. E tatau ona faia ma le faʻaeteete ia togalaau ina ia le liuliu le rosette ma e le mate le laau.

Mo fatu o Elizabeth 2, o le malamalama e taua tele. I le tulaga o le le lava o le malamalama faalenatura, e tatau ona faatulaga ni moli faaopoopo.

A o le totoina fatu i le eleele (pe a ma le 2 vaiaso), e tatau ona fetuunai i tulaga i fafo. O le mea lea, o le totoina o laau toto e ave i totonu o le auala ma tuu ai iina mo sina taimi. I le aluga o taimi, o le umi o le tumau o laau i luga o le auala ua faasolo ina faateleina.

Pe a ma le 120 aso talu ona tulaʻi laau, e mafai ona totōina fatu o Elizabeth 2 i se nofoaga tumau. O laau totő na tupu mai i fatu e maua mai ai se seleselega i le tausaga muamua, ae latalata ia Setema.

E faʻapefea ona filifili se vavae lelei

I le tau mafanafana, o faʻatoʻaga faʻatau vine e faʻatau tino faʻatau. O le taimi lava e mauaa ai aʻa, e amata ona tufatufa atu e faifeau ia laau. O le totōina ia Iulai o loʻo sili ona tāua, e pei o le faaiuga o Aokuso i le tausaga lenei, o fugalaau e fai, o le ki lea i le tausaga e sosoo ai.

I le tautoulu, o fale tausimai foi e faatau atu vine vine, ae ua sili atu le taugofie. E masani lava, mo le tele o ituaiga, o le totoina o le autumn e le faatagaina ai le fausia o se fugalaau, e ui lava e le o popole iai Elisapeta i lenei mea.

O le tautotogo ua avea o se vaitau lelei mo le totoina o strawberries. O aʻafiaga o fatu e ola aʻa. Pau lava le mea: e leai se filifiliga tele o tipu i fale tausimai, o lea e taua ai le iloa o uiga autu o laau toto.

Faailoga o se fatuga lelei:

  • laulaʻau e lanu meamata lanu meamata, susulu, uʻamea pe lalaga;
  • o laau totō faʻatasi ma aʻa faʻamau aʻafia e iai le aʻa uumi o le itiiti ifo i le 7 cm;
  • tuusao afaina le totoina o laau ma le mafiafia o le pu (o le mafiafia, o le tele o le ai ai fua, ma o le tapulaa pito i lalo e taua 0.7 cm);
  • lapisi i ipu ma kaseti e tatau ona i ai se aʻafiaga lelei o aʻafiaga, lea ua uma ona mafai ona faʻatonuina le tele o le ulo. E mafai ona siaki lenei mea e ala i le tosoina o le laau i fafo o le pusa e ala i le toso malie mai o le laulaau;
  • pusa paʻu ma fatu laau totō e tatau ona faʻamaʻaina.
Faailoga o fualaau o loʻo i lalo:

  • lau laulaau vaivai, laulaau e le tatalaina seia oo i le iuga - o se faailoga o le i ai o le vine vine;
  • pale lau tautala e uiga i se faʻamaʻi matautia o le gasegase paʻu o leu. O ia laau toto e oti;
  • togitogiga i luga o laʻau o fualaʻau o nofoaga o mushroom.

Tulafono o le tulaueleele "Elizabeth 2"

Strawberry Elizabeth 2 e lagona le lelei i le malae, greenhouses ma pe a tupu aʻe i le fale (poʻo greenhouses). I totonu o greenhouses, o fua e sili atu ona vave tupu.

O le eseesega Elizabeth 2 ei ai se tasi vaega: o le matua o le vao, o le laititi o fua. I lenei tulaga, ua fautuaina e totoina ni moega fou i le tautoulu, ina ia mafai ai ona maua laau e sauni mo le fuaina mo le vaitau e sosoo ai.

Ae peitai, pe a totoina strawberries i le tautoulu, e tatau ona ufiufi mai le malulu. Mo lenei mafuaʻaga, ua fausia ai fale mafanafana faapitoa (pei o rosa). O fualaʻau e faʻapupulaina e alaga o loʻo ola i luga o le fatu o le laau.

E mafai ona e tuʻuina Elizabeth 2 i le va o le tautotogo ma le autumn. O le taimi sili ona lelei o le ogatotonu o le taumafanafana (Aukuso). O le masina muamua aʻo leʻi totoina, e manaʻomia e saunia ai le palapala. I le faia o lenei mea, faʻaaogā faʻamalosi o meaola po o minerale (mo se faʻataʻitaʻiga, "Kemira"), lea e fua i le 70-80 km i le 1 sq.

Queen Elizabeth 2 faʻafouina togafiti ua matua faigata tele i le faʻamaina o eleele. O le mea lea, o le laasaga ma le faʻamalaiga e taua tele mo le gaosia o le laau.

O le mamao i le va o vao vine e tatau ona 20-25 cm, ma i le va o laina e tatau ona i ai le 65-70 cm. Afai o le tulaʻele e lua laina, o le mamao i le va o laina e lua e mafai ona 25-30 cm.

Vaega o le tuputupu aʻe ma le tausiga o le faʻatoʻaga strawberries "Elisapeta 2"

Talu mai le fugalaau Elisapeta 2 ua fuga ma ua fua mai mo se taimi umi, o le totōina ma le tausia lelei e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

Muamua o le laau e tatau ona fafagaina i taimi uma. O fugalaau e aofia ai le potassium ma le vailaʻau e sili ona lelei mo lenei galuega, ma pe a sauniuni le eleele mo le totoina o fatu, e faʻamaʻaina i fualaʻau.

Lua fautuaina e masani ona faasusu, faafetai i le mea e tupu tele vine.

O fua faataatia e pei o le tatalaina o le palapala ma le aveesea o vao e aoga foi mo lenei ituaiga. O le mulilua eleele e gaosia e humus, vaovao, sawdust. E fautuaina foi le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, lea e faigata ona faʻafefeina le suka.

I le taimi o le fualaau aina e tatau ona fafaga tasi i le vaiaso. Faʻaauau pea le fafagaina o le suka ma le potassium ma fesoasoani ma fesoasoani i le laau ina ia maua ai se fua lelei.

Ina ia maua fua tetele, fuʻa o le tautotogo muamua e tatau ona ave. O lau laʻau Strawberry ua aveeseina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, pe a maeʻa ona ufitia mai le malulu.

E taua! Strawberry Elizabeth 2 e manaʻomia le tekonolosi taufaʻatau talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia se moega maualuga e faʻafefiloi ma humus), aua o le a maua ai se seleselega lelei.
Strawberry Elizabeth 2 ei ai lona lava uiga, lea o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga o le ituaiga, ae e masani ona mafai ona malamalama pe na faʻatau le ituaiga i le na o le mauaina o le seleselega.

Laʻau o Strawberry Elisapeta 2 e sili atu ona lelei le faʻatau i fale tausimai faʻapitoa, e mautinoa ai le faʻamuamua o fualaʻau na maua. E le gata i lea, talu ai ona ua totoina le seleselega i luga o lau fuafuaga, o le a mafai ona fafagu i se musika.