Maota, fale mautotogi

Faʻailoga mataʻutia: faʻamatalaga ma ata o ituaiga taʻitasi o Epikopo

E sili ona matagofie ma teuteu, mea matagofie o ituaiga ituaiga eseese, lelei mo fatuga fatuga. Ua totoina i totonu o se pusa se tasi ia laau laiti lanu eseese, e mafai ai ona e faia se maliega manaia ma lelei mo soʻo se totonu.

Ma le isi, o le ae iloa pe faʻapefea ona tupu mai fatu o Epikopo pseudotruncatella ma le auala e faia ai le tausia o fale mo le Mix mix. Faitau e uiga i igoa o isi ituaiga o lenei laau ma vaai pe faapefea ona foliga mai i le ata.
E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Vaʻai ma faʻamatalaga ma ata

O Epikopo o ni laau e sili atu ona maualuga o le aiga ozoonon. I le taimi nei, o le au saienitisi e tusa ma le 40 ituaiga o lenei ituaiga. O le tele oi latou e manuia lelei.

Aukamp (Aucampiae)

Toto e oo i le fa senitimita. O le tino o loʻo ufiufi i paʻu paʻe-lanu meamata, o lona pito i luga e tumu i lanu enaena uliuli.

O fugalaau e samasama, ma e tusa ma le 3.5 cm le umi.

Brownish (Fulviceps)

O le tino o lenei ituaiga o laau ei ai le foliga o se paʻu ma se pito i luga ua vaevaeina i le afa. Tuʻu faʻamalosi mamafa. Laʻau maualuga e tolu senitimita. Le lanu atonu e lanu-enaena, oneone pe lanumeamata. O le pulu e ufiufi i lanu mumu ma le lanu uliuli. O fugalaau e laiti, lanu-lanu.

Leslie (Lesliei)

Faʻasusu, e le sili atu ma le 2 cm le maualuga. O laupepa lanu lanumeamata i le pito i luga e i ai se mamanu mafiafia. Fugalaau paʻepaʻe ma le samasama, faʻaaogaina se manogi manaia.

Marble (Marmorata)

O le laau e lapotopoto foliga, faʻalautele i luga. Pepa pepa e le vavalalata. O lanu e lanu enaena ma se mamanu maamaa pogisa i le pito i luga e oo i le 5 cm le lautele ma 2 cm le maualuga. O fugalaau o le paʻepaʻe sinasina, e oʻo atu i le 5 cm.

Olive Green (Olivaceae)

O lapisi laʻau e tino, e oʻo i le lua senitimita i le lapopoa, lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumeamata-lanu enaena i le lanu, e toetoe lava a salalau i luga. O le pito o laulaau e ufiufi i ni mea e le masani ai. Reed fugalaau fugalaau. O le taimi vavalalata o le amataga lea o le tautoulu.

Optics (Optica)

O lapisi laulaʻau e lapotopoto, vavaeese e toetoe lava mai le faavae, lanu lanu poʻo le lanu. E i ai faʻagasologa o lalac leaves. O le maualuga o le toto e le sili atu i le lua senitimita, fugalaau chamomile paʻepaʻe ma le kulimi.

Lotoifale (Localis)

E mafai ona taʻua i ituaiga sili ona mataʻina. O le tino paʻu ua faʻaloloa, foliga foliga tutusa i ni fatu pi e lua faʻamalosi. Le lanu samasama-lanumumu ma le ulaula ma le vaitusi uumi. O fugalaau e tetele, o le paolo samasama.

Fulleri

Laititi faʻapitoa. O le maualuga o se laau matua e na o le 1.5 cm. O laulaau Platinum o ni mea e feololo, faʻafefiloi, lanu-lanumumu ma lanu viole-mumu. O fugalaau e papaʻe, tele.

Laulelei (Bella)

O laulaau e tino, elafola, tapunia. Lanu oneone lanu meamata. O le va i le va o laulaau e papaʻu, e foliga mai o se fugalaau chamomile paʻepaʻe ma se manogi manogi.

Pulu (Turbiniformis)

O le tino o le laau, e lua centimita le maualuga, e faia i se pea o le taamilosaga i tafatafa ma le pala i le pito i luga o laulaau, e matua tapunia le tasi ma le isi. Interleaf vavae le pito i luga. Lanu lanu, e aofia ai le lanumeamata lanumeamata, lauulu ma le lanu. O fugalaau o lanu samasama uliuli e aliali mai i le amataga o le taumafanafana ma faʻaauau pea ona vaʻai seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu

Volka (Volkii)

O le laau e faia ile lanu kesi tapuni, 4 cm le maualuga ma le 3 cm le lautele. Lanu lanu sinasina-lanumoana ma mūmū mūmū ma le lanu violē ma'oti. O fugalaau e lanu samasama, laiti.

Setefiti Faʻasaʻo (Tusi Pseudotruncatella)

O le laau, e fa kupita le maualuga, e faia i ni laulaʻau laʻau se lua ma e iai lona lauulu, lauulu-lanu moana po o le piniki i lanu ma ni lanu uila. O fugalaau e tetele, lanu samasama. Toto fatu e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe e te maua oe lava.

Ua totoina Epikopo ia Mati. O le tuputupu ae e faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. Ua saunia le eleele mai piliki mumu mumu, eleele palapala, oneone, omea ma peat i le fua faatatau o le 1: 2: 2: 1: 1 O le eleele e vevela, mago, ma le matala.
  2. Ua tumu le ulo i le 30% o kalaupapa lelei mo le faʻavaivai. Ma le isi, o le moe moe ma susu.
  3. Ua suamalie fatu mo le 6 itula ma toto i le eleele.
  4. O le koneteina e ufiufi i ata tifaga ma tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana ma lelei.
  5. O le vevela i totonu o se fale kosi faʻaaogaina e tausia i le 30 tikeri i le ao ma le 18 i le po. E faalua i le aso ona totoina laau toto. A maeʻa le palapala, e faʻamalūina i se pulu moli.

E mafai ona matauina muamua taamilo pe a mavae le 6-12 aso.

Vaeluaina (Divergens)

O lenei ituaiga o tusi pese e ese mai isi mai se mamao tele i le va o laulaau.. Ole maualuga o le laau e oʻo ile tolu senitimita. Lanu uliuli lanumeamata ma lanu enaena. O fugalaau tetele, e oʻo i le lima senitimita, lanu samasama.

Soleros poʻo Iviform (Salicola)

O laulaau e agavaʻa, ma se tamai vaʻa i le va oi latou. Laʻau maualuga 2-2.5 cm. O le vaega pito i luga ua faʻamafola. O le lanu o le lanu lanumeamata ma le tetea o se paolo pogisa. O fugalaau e papaʻe, laiti, manogi.

Werneri

Laititi, e oʻo atu i le lua senitimita, soʻo. O se pea o laulaau lanu e lapotopoto pe a vaʻavaʻai mai luga, i faʻamatalaga faʻailoa, maʻi, ma susulu. O le paʻu o le paʻu lanu-lanumeamata ma le paʻu mūmū po o le 'apamemea e eseese ma mamafa tele. O le vaitau fuga e tupu i le amataga o le tautoulu. O fugalaau e laiti, lanu samasama, ma peti e seasea, e iai se manogi manogi.

Green (Viridis)

Talia tele. O laʻau e faʻafeiloaʻi ma se pulu, se loloto o le 2 cm. O le tino o Epikopo e mafai ona eseese i le lanu mai le lanu samasama i le lanu piniki.. O le pito i luga o laupepa laʻau e mafai ona avea ma ashen, grayish-pink, cream, beige poʻo le lanumeamata. O le fugalaau e paʻepaʻe, ma le fatu samasama, e oo atu i le 3.5 cm.

Warty (Verruculosa)

Faʻasalaga masani. O laulaau o ni aano, fuga-foliga, lanu po o lanu uliuli. O le pito i luga o le laʻau e faʻamaonia, e oʻo i le 3.4 cm le lapopoa. O le pito i luga o le laʻau o loʻo faʻaalia e se fulufulu-gutu, le uʻamea lela ma le pulupeni piniki ma ni togitogi mumu lanu mumu. O fugalaau o lanu samasama e oʻo i le 3.5 cm.

Schwantesii

O le laau o loʻo faia e se paʻu o le tino, faʻafefiloi i le ogatotonu o laulaau, i le paʻu poʻo le faʻalavelave. Epikopo pito i luga luga. Lanu mumu lanu enaena ma se faasologa o tubules pogisa i luga. O le fugalaau e samasama.

Faʻafefiloi (MIX)

O le igoa lenei o togalaau, e aofia ai le tele o ituaiga o nei mea suamalie. O nei laau toto, ona o le eseese o lanu ma mamanu i laulaau, faia ni tuufaatasiga tuufaatasiga, totoina i totonu o le ipu e tasi.

O ituaiga uma o Epikopo ua lelei ona fetuunai i le maualuga ma le vevela., ae i le tau mafanafana aemaise lava aso vevela ma vevela, e mafai ona e sosolo le ea i tafatafa o le "papa papa" mai se fana fana. O Epikopo e matua manaʻomia tele le faʻamalamalamaina. E tatau ona susulu i le tausaga atoa.

E taua: O le faʻamauina o nei meaʻai laiti e manaʻomia tele le faʻalelei. O latou aʻa e faigofie tele ona pala mai le mamafa o le susu.

E sili ona lelei i le faʻaleleia o vaiinu mai le tautotogo i le toʻaseʻe tasi i vaiaso uma, ma mai Oketopa e taofi ai le suavai seʻia oʻo mai lau laulaau. I le taumalulu, i le vaitau o le malologa, o le mafanafana o Epikopo e manaʻomia ai le vevela e le maualuga atu nai lo le 15 tikeri. Afai e mafanafana tele le potu, o le a faʻalauteleina laau, faʻaaogaina o latou mea teuteu ma taofi fuga.

Bromfieldii

E leai se mea, faʻaaloalo, ma le toʻa. O le laau e faia i ni laupepa laulamu se lua o se foliga toe foi, e vaevaeina e se fusi.. O le pito i luga e lamolemole. Lanu e mafai ona lanu-lanu enaena, mumu-lanu enaena, lanu meamata, mafiafia ma laumei ma togitogi. O fugalaau e samasama.

Сomptonii

O fomaʻi e fai ai ni pepa se lua e vaeluaina e se fusi. O laʻau e faʻasolosolo pe faʻalanu i foliga o loʻo i ai se laufanua laugatasi. Lanu mumu lanu mumu. O fugalaau e samasama.

Dineri

Lua laupepa lamolemole lamolemole, enaena lanu piniki pe lanu me ni togitogi papa ma mumu mumu. O fugalaau e lanu samasama lanu samasama.

Dorotheae

O laʻau e paʻu, e manaia. Spherical poʻo renilia, faʻafefiloi, faʻatasi ai ma se momotu i le ogatotonu. O le laau e ausia le 4-5 cm le maualuga. Le lanu samasama samasama, lauulu po o le uliuli uliuli. Ua teuteuina le pito i lalo i le mamanu o le mamanu e pei o fua o coral poʻo mamanu lanu mumu pe lanu enaena. Fugalaau fugalaau, 3-4 cm.

Franciscii

E masani ona faia i ni mea se lua, mea pupuu, felafolafoaʻi, vaeluaina e se vavaega loloto. O le lanu o le siliva-beige, sinasina-sinasina poʻo le kirimasi ma se lanu samasama po o le lanumeamata. I luga o le pito i luga o lau o loʻo ufiufi i ni lanu mumu-lanu meamata. O fugalaau e samasama, e tusa ma le 2.5 cm le tele.

Toncolinear (Gracilidelineata)

O lenei ituaiga o faletusi e seasea faia ni vaega tetele.. O laupepa laʻau o loʻo faʻapipiʻiina ai le laau, pe a vaʻavaʻai mai luga, e lapotopoto pe laʻititi foliga tutusa, faʻavasega faʻamatalaga pe faʻafeiloaʻi. O le fogaeleele o le lumpy, lanu-paʻepaʻe, lanu piniki, lanumeamata-lanu paʻepaʻe poʻo le moli. I le pito i luga o lau o loʻo ufiufi i lanu moana lanu moana poʻo le mumu.

Fugalaau lanu samasama, tolu senitimita i le lapopoa, ei ai se manogi manogi.

Hallii

O le gaogao e faia e se aano, o le tuʻufaʻatasia o laulaʻau o se mea faʻavalanisi poʻo le faʻasolosolo faʻatasi ma se fusi i le ogatotonu.. Lanu lanu samasama-lanu enaena, lauulu-enaena pe sinasina-paepae. O le luga e laugatasi, ma se lanu mumu-lanu enaena. Fugalaau, 2-4.5 cm le lapopoa, ei ai lanu paʻepaʻe.

Hookeri

Laʻau tele 2.3-3.5 cm. E lua laupepa laupepa faʻapipiʻi ua i ai se vaitusi faʻapitoa. O le pito i luga o le lanu, lanu piniki-lanu moana poʻo le lanu mumu-lanu enaena ma se faasologa o tubules pogisa. O fugalaau e samasama, e oo i le 3.7 inisi le lautele.

Ulii

O le kulupulaʻau e faia i se pea o laʻau faʻamau ma se vaʻa i le va oi latou, tasi le centimita loloto. O lau o le lauulu uliuli po o le lanu uliuli-lanu uliuli ma ni lanu pupula i le pito i luga. Fugalaau e tasi, papaʻe.

Mo i latou oe filifili e totoina lenei laau e le masani ai, matou te fautua atu ina ia faamasani oe lava i tulafono mo le fausiaina o Epikopo mai fatu i le fale, ma ia aoao e uiga i le totoina o le totoina ma le suia o maa ola.

Faaiuga

Faʻaleleia le tausia o "ola ola" E avanoa Epikopo e oo lava i le auvili faʻasalalau o laau tetele.. O lenei solo o se umi o le ate, ma o lona uiga o le fatuina o se tuufaatasiga tasi mai ituaiga eseese uma e mafai ona faia i ni laasaga, liliu le fausiaina o se fale fale i se faagasologa manaia faaosofia.