Laʻau

Strawberry Weevil: Auala e Feteenai Ai

O le osofaʻiga o le kuka i luga o le strawberries e mafai ona faʻaititia ai le gaosiga ile 2/3. O lapisi e sili ona lamatia i le tautotogo i le taimi o le matua o gaʻo.

Weevil Description

Paʻu o le Strawberry po o le fusi beetle - pepe uliuli e oo i le 3 mm le umi, e ufiufi i le paʻu lanu. E tu i fafo e ala i se faʻataʻitaʻiga umi.

Pests e ala mai i le tautotogo i le ogatotonu o Aperila. O fasi vaovao o le mea muamua lea mo le iniseti, e aofia ai fugalaau ma fugalaau. O laʻau ma petioles o se mea e sili ona fiafia i ai mo vao. Weevils lafoaʻi fuamoa i totonu o pulupulu, i le averesi, tasi le fuamoa, ma o lo latou tulaga matautia lea. E mafai e se tasi o tamaitai ona faʻamalosi atu i le 100 pepe. A maeʻa le 6-7 aso, e foliga mai se alova e 'ai i totonu o le pua.

E sinasina i le lanu, faʻapipii i se ulu samasama-lanu enaena. I le averesi, i le mavae ai o le 24 aso, o le alovao, ma ina ua mavae le isi 10 aso i le lua tausaga lona lua o Iulai o tagata matutua matutua ua o ese mai le pupula. Muamua lava, e afaina fua o fualaʻau muamua. I le afa lona lua o Aokuso, ua muta le ola o iniseti, latou te o ese mo le taumalulu.

O tulaga mataga, e aofia ai le taumalulu, o lo o lafoina e pusi i lalo o laʻau malogo po o luga o le eleele palapala luga.

Tuutuuga ma metotia o togafitiga togafitiga

O le iniseti ua malosi talu mai le ogatotonu o le tautotogo, pe a amata ona sili atu le vevela o le vevela i luga o le +10 ° C - e iai taimi lelei mo le faʻatauina o fuamoa. I le tau mafanafana, e mafai foi ona taulaʻi vao i vao. O le gaioiga o gaoioiga a iniseti e maua ai se faʻamatalaga i luga o le faʻatonutonuina o fuataga.

Tautotogo

A maeʻa le taumalulu, e tatau ona e faʻateʻaina laau mamago. E tatau ona matala le eleele, faʻaaogaina le kulimi, faʻapipiʻiina se mea lamolemole o le mulch.

Fofo faʻapitoa mo le gaosiga o le tautotogo

O le faʻaaogaina o togafitiga aoga a tagata e aofia ai:

  • Laʻau tipi, saunia e ala i le liligiina o le 100 g o le laulaʻau mago i le pakete vai (8 l). A maeʻa le 24-48 itula, ona faʻaaogaina lea o le fofo ma faʻafefe le moega i se fana moli, i le fua faatatau o le 1 lita o le fofo ile 1 mita sikuea. A maeʻa le vaiaso, ona toe fai lea o le taualumaga.
  • Ash O le vaifofo ua saunia i le fua faatatau o le 1 le ipu apa i le 1 pakete o vai mafanafana (8 l). O le mea masani, e tele kene tioata KMnO4 e faaopoopo i le fofo. 1 lita o tupe faʻaalu i le 1 sikuea mita. Lafoa le vaega lanumeamata o le laau.
  • Amonaia (ammonia mata). O le Ammonium chloride ei ai se manogi manogi e faʻafefe ai iniseti. O le afa o le sipuneti o le ava malosi e faʻafefeteina i totonu o le lita. 1 lita o tupe e lava e gaosia ai le 1-1.5 mita sikuea. m. o fanua. Faʻasuina i le faʻafeinu masani.
  • O se vaifofo e faavae i luga o le sinapi ua i ai sona tulaga faʻaleagaina. Mo lana tapenapenaga, o le 100 g o le paʻu vaimama mago ua faʻamavae i le 3 l o le vai. O le lanu lanumeamata e togafitia i se fana fana.
  • Soap solution. O loʻo faia ai se ata sili ona puipui i luga o laʻau ma lau. Ina ia saunia le fofo, o le 100 g o le mea e gaosia ai le mea e fai ai le tagamea o loʻo faʻapala i totonu o se pakete o vai mafanafana. O le pulupulu e faia faʻatolu faʻatasi ma le vaeluaga o le vaiaso. O nisi taimi, ina ia faʻaleleia ai le aʻafiaga, e 30 laulau o se vailaʻau oona e faʻapipiʻi i le oloa ua saunia.
  • Onion peel ma celandine. Ina ia saunia le oloa, o le vaega muamua ua mamago i le fua o le 2/1 ua nutimomoia ma ua tumu le pusa i le 33% o le fuainumera na faʻaaogaina. Ua sasaa le masini toto i vai inu. A maea le filiga, e faʻaaogaina le sooupu mai le sulu i le lanu lanumeamata o laau. Ina ia faʻaleleia le aafiaga, e fautuaina le faʻatinoga e toe fai pe a uma le 2-3 vaiaso.
  • Faʻaaogaina o tapaa, garlic (faʻaaoga le 200 g o le mamafa i le 10 l o le vai) poʻo le pepa oona (500 g i le 10 l). E fautuaina e faʻaaoga mo le gaosia o laau i le taimi o le faʻavaeina o pulumu.
  • O se vaifofo o le gaʻo susu i le fua faatatau o le 2 sipuni tele i le 10 lita o le vai (mo le faʻavaivai).
  • Ata teuteu o fugalaau tansy. Saunia e ala i le galo 300-400 g o fugalaau mamago, poo le 1.5-2 kilokalama o fugalaau fou i le 5 l o vai. Faʻamalosia 48 itula. Ona tapenaina lea o le fofo ma 50 g o le tagafi tagamea, ona faaopoopoina lea o le suavai i le 10 l.
  • Laʻu suauu paʻu. Ina ia saunia, faʻafefiloi 2 sipuni tele o le fasimoli lanumeamata, le paʻu paʻu ma le 10 lita o le vai. O le mea e maua ai le vaifofo o loʻo faʻafefiloi ma le vaega lanumeamata o le laau.

Metotia Metotia

Faʻaaogaina pe a osofaʻia e faʻalavelave iniseti osofaʻiga vao.

O le tagofia o meaʻai tugā i luga o le strawberries e aofia ai laasaga faigofie e tolu:

  • Tuʻuina o nusipepa i luga o le laau.
  • Luluina o le vao i le taeao.
  • Faʻasalalau pepa o nusipepa ma lo latou susunuina mulimuli ane ma iniseti paʻu.

E mafai ona e faʻaaogaina se mailei mai se saula ua tumu i le sua suamalie suamalie. Afai o se pusa e tuu i tafatafa o se togavao, i le taeao o le a lele ai nisi o iniseti.

I le tautotogo, aʻo leʻi oʻo mai pamu, o metotia lelei o le puleaina o vao e aofia ai le eliina o le palapala, faʻafeiloaʻi lima i luga o siama, ma sasaa le vai vevela (+ 60 ... +65 ° C), lea e manatu e saogalemu mo le laau, talu ai e le mafatia aʻa aʻa .

Vailaʻau Matapuna i le tautotogo ma le taimi o fualaau aina

Ia manatua e mafai e vailaʻau faʻamalosi ona faʻafefe ai pi o le eletise. O le mea lea, o le filifiliga o vailaʻau faʻafeʻau o le puipuiga e tatau ona togafitia ma le filifiliga.

Pe a ma le 28 aso ao leʻi seleseleina, e tatau ona lafoai vailaau faʻasaina ina ia le aʻafia ai fua o vine.

E tatau foi ona iloiloina le tau. Faʻaauau ona faʻaaogaina i na o timuga ma timu. Timu poʻo matagi malosi e afaina ai le gaosiga - ua fufulu ese pe lafo ese vailaʻau.

E faʻaaogaina vailaau faʻasaina pe a le aoga nisi metotia o puipuiga mai iniseti. O togafitiga faʻaleleia o Fitoverm ma Spark ua faamaonia ai i latou lava, mafai ona puipuia laau mo le tele o vaiaso. E fautuaina e faʻaaoga i le tautotogo ma le tautoulu.

Insecticides (Karbafos, Intavir (Intavir), Metaphos) e le gata ina mafai ona laveaiina laau toto o laau totoina mai meaola faalafua, ae e mafua ai foi le afaina tele i le soifua maloloina o tagata. E tusa ai ma lenei itu, e tatau ona toe faʻaaogaina e na o le mulimuli mulimuli, ia mataʻituina ma le faʻaeteete tulaga saogalemu. Ina ia aloese mai le oona, e tatau ona faʻaoga meafaigaluega mo le paʻu ma le manava. E masani lava, 10 ml o le vai ua faʻafefeteina i le 10 ml o le vai aʻo leʻi totoina.

Pau

I le tau o le autumn, o masini masalomia ma vao mamago ma laulaau lafoaʻi ua lafoaia. O togavao o loʻo totoe o loʻo togafitia i vailaʻau faʻasaʻi lautele.

O faufautua o le Summer Summer e fautua mai: faʻasoesa e faasaga i le vevela

O le puipuiga o le a faʻaitiitia ai le faʻaleagaina poʻo le faʻaitiitia foi o le osofaʻiga a le auvaʻa. E fautuaina oe mulimuli i tulafono faigofie:

  • tuputupu aʻe strawberries mai isi fualaau 'aina (fualaau aina, currants);
  • faaaoga ituaiga eseese ma se vaitau pupuu;
  • eli le eleele i le tautotogo, fufuluina i le pefu;
  • aveese lau lau mago ma vine;
  • totō laliki, aniani, mint, calendula faataamilo i tafatafa o moega o vine;
  • eli le eleele i le taufaʻaiuiu o le autumn, mulimulu i pine pine.