Fua o le gaosiga

Roses i totonu o se fagu: tulafono o tausiga fale

O rosa nofofale i totonu o se ulo e le sili atu ona manaia nai lo togalaau. Talu ai nei, o le laʻau teuteu o laʻau o se mea lelei sili lea i laau i fafo.

Ae ui i lea, o totonu o rosa i totonu e manaʻomia ai se gauai sili atu: e tatau ona e fatuina ni tulaga sili ona lelei mo lo latou ola tuputupu aʻe ma le fuga.

Tulaga tuputupu ae

Talu ai ona o le laau e le o le tropical, e manaomia ai tulaga lelei. O lea, sei o tatou vaai i le auala e tausi ai se fale o le fale, ma o lenei fugalaau manaia o se mea teuteu lelei o totonu.

O le ae fiafia e iloa po oa vasega ma vaega e mafai ona vaevaeina i rosa.

Lave malulu ma le susu

I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona faʻalelei, ma i le tau malulu - malulu. I le fale, e le mafatia tele rosa i le vevela o le ea, ae mai le vevela poʻo le faʻamago ese mai le palapala ile pusa. O le maualuga o le vevela o mea o loʻo i totonu o le taumafanafana e + 20-25 ° C. Ae peitai, o le faʻaitiitia o fesuiaiga i aso uma i le vevela o le a na o le aoga o le fale.

I le taumalulu, ina ia mafai ai ona malolo le rosa, ua siitia atu i se nofoaga malulu ma se vevela o + 10-15 ° C.

Ae mo le vevela o le ea, ona avea ai lea o le mafiafia o le potu e sili ai le manava. I totonu o se siosiomaga matutu, e mafai ona pisia le vao i pusa. O le mea lea, ia faia le suʻeina faʻapitoa (tasi taimi i aso uma). Afai o le vao o loʻo i totonu o se potu malulu, ona latou le manaʻomia lea o le faʻaleleia soo. Ma aveese le pefu mai laulaau, e mafai ona e faʻapipiʻi se vai vevela.

E taua! I le susulu o le la i le la, taumafai e aua nei pipiʻi vai i luga o le fugalaau. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o gaʻo ma le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleaga.

Malamalama

O le fale, e pei o le tele o laau teuteu, o se aganuu malamalama. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona vevela le vao, o lea e masani lava ona tuʻuina i le itu i saute sasaʻe poʻo sisifo. Ina ia puipuia le fugalaau mai le susulu o le la i le vaitau o le tau vevela, e lelei tele le ave i le ea (balcony or terrace).

Afai e le mafai, ona fautua lea e ave le ipu i se isi faamalama pe faʻapouliuli.

Potu ma eleele

E mafai ona totō Roses i totonu o koneteina o foliga uma ma lapoa. Pau lava le tulaga e tatau ona lava le avanoa i totonu o le fagu ina ia mafai ai ona ola le vao ma felafolafoaʻi solo le ea. E manaʻomia oe e maua se maliega i le va o le matagofie ma le faʻatinoga.

Vaʻaiga televave, e manaʻomia le faʻapipiʻi i se atigipusa telē. Pe a filifilia se ipu e tatau ona amanaʻia le lanu o fugalaau ma le sitaili o totonu. E ala ile ituaiga o pusa, fafie poʻo ipu gaosi mea e sili ona lelei.

E mafai ona faʻaaogaina ipu uila, ae latou te le faʻatuatuaina. O le eleele i totonu ia i latou i le taumafanafana e vave ona pala, lea e mafua ai ona vave oso i le tumutumu. E lelei foi le teenaina o ipu omea - latou te vave faʻafefe vai.

O le eleele e tatau ona i ai le ea ma susu.

Faʻaaogā mea nei:

  • fanua omea (4 vaega);
  • humus (4 vaega);
  • oneone (1 vaega).
E mafai foʻi ona e faʻatau mai se mea faʻapitoa teuteuina.

E tatau i le ulo ona i ai se alavai lelei ina ia mafai ai ona sili atu le susu o le susu i le palapala. Ae ui i lea, o le tele o le alavai e tatau ona i ai e le mafai ai ona tafe mai le vai i fafo o le tane.

Tausi tausiga

Ma le isi, ia e vaʻavaʻai i auala e tausi ai rosa i le fale. O nei fugalaau e fiafia e faʻamago aʻo solo le palapala, fafaga i le vaomatua ma teuteu taimi.

Faʻasa

O le faʻamautuina masani o vailaʻau piniki e taua tele i le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau ma le tuputupu ae. O le suaina o le eleele e matautia mo i latou. O le mea lea, faʻafefe le fugalaau i le taimi e uma ai le palapala (aemaise lava i totonu o pusa laititi). Ae ui i lea, aua le faʻaaogaina le suavai, o le palapala i totonu o le ulo e le tatau ona liua.

O le a aoga mo oe e aʻoaʻo ai pe aisea e le tupu ai le rosa ma mea e mafai ona faia e le au faifaatoaga masani.

O laumei teuteu e matua maʻaleʻale lava i le vevela, aemaise lava i le autumn ma le taumalulu. O le mea lea, faatasi ai ma le taofi o le fuga, faʻaitiitia le faʻava. O le mea lea, i le fesili i le auala e faʻafefe ai se rosa i totonu o se ipu, e faʻalagolago lava i tulaga o le microclimate.

Mo le faʻaleleia o le vai, faʻaaoga lelei lelei le vai mafanafana.

Laʻei pito sili

Talu ai o le suavai e vave faʻavaveina i totonu o fagu vave nai lo tulaga o le eleele, e tatau ona fafagaina le lalolagi i taimi uma. Fertilize bushes i vaiaso uma i le tautotogo ma le vaitau o le taumafanafana, sui o meaʻai ma meaʻai. Faʻaaoga fosi faʻapitoa e faʻapitoa mo fua o fugalaau. Fufulu le fuʻa i le vai aʻo leʻi faʻaaoga.

E taua! Aua nei galo o le fugalaau e tau le lelei i le laei i aso malulu malulu. E le gata i lea, aua le faʻamaʻaina se fale fou faatoa maua pe gaosia mo le masina. E le mafai foi ona fafaga faʻamaʻi maʻi.

Teuteu

O le teuteuina o rosa i le fale o le aveese lea o lanu samasama, lau mago ma fugalaau mama i le taimi o le tuputupu ae. Faafetai i le teuteuina o le taimi, o le a foliga foliga lelei le laau, ma o le a vave ona vevela. 'Otiʻoti fugalaau i le lautusi muamua, aveʻese faʻamalosi vaivai.

E le gata i lea, teu muamua aʻo lei faʻamaʻalogaina, faʻapuupuu ia gaʻo i le maualuga o le 10 cm. Tuu 4-5 buds i luga o paranesi taʻitasi. E mafai ona faʻaaogā pulou mama mo le fausiaina.

Faʻavaeina uiga

O Roses i le fale e faʻaleleia e ala i le tipi. O le taimi sili mo le faapipiiina mai mai ia Me ma Setema.

E toetoe lava o le faʻamaʻalogaina o laʻau (e tusa ma le 10-15 cm le umi) e vavae ese mai se pupu ua faʻaumatia ma se tagata faʻamalosi. Faʻasaga le tipi i le vai mama mama. E tusa ma le 3-5 ulu ma nai laulaau e tatau ona i ai i luga o le tino o le oti. O aʻa muamua e aliali mai pe a mavae vaiaso e tolu. Laʻau lelei na atiaʻeina i totonu o le meaʻai ua saunia. Mo le totoina o laau laiti, faʻaaoga pusa laiti (tusa o le 200-300 ml).

Aoao pe faapefea ona tupu se rosa mai se fugalaau.

Mo le manuia o le taina o tipi faaopoopo i le faatupu stimulator o le toto "Heteroauxin". E manaʻomia le aveeseina muamua o pulupulu. Afai o le totoina o togalaau na faia aʻo leʻi faʻataʻalogaina, o le tausaga e sosoo ai e mafai ona tupu vave le tuputupu ae ma le fugalaau.

E te iloa? O le uluaʻi ulu matua o le lalolagi e ola i Siamani. Mo le toeitiiti 1000 tausaga, e fuga i tafatafa o puipui o le falesa i Hildesheim.

Nuances o le tausiga o fugalaau i taimi eseese o le tausaga

Soo se tagata e faʻauluina le amateur e tatau ona malamalama o le atinaʻeina o se fale ma le tausiga i le fale i taimi eseese o le tausaga e matua ese lava mai le tausia o fugalaau o togalaau. O le mea lea, o le faʻaaogaina o lou malamalama i le totoina o laau i le malae vaʻaia e matagofie.

I le tautotogo

I le tautotogo, o laulaau fou ma laʻau ua faʻaalia i tafatafa o le rosa. O le laau e amata ona sili atu le suavai ma ua fafagaina i meaʻai faʻamalolo, vai mai droppings manu poʻo mullein.

I le tautotogo e le tatau ona lagona e le laau le leai o se susu po o se malamalama. O nisi taimi i le afiafi o le laau e sosolo i le malulu o vai e fufulu mai se fagu moli. O le taimi lava e toso ai e le vao vao le fagu, e mautinoa lava o loli i totonu o se fagu lapoa, e taumafai e aua neʻi faalavelaveina aʻa.

A maeʻa le afu o le tautotogo ma le faʻatūina o se vevela mafanafana o le po, ua oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai le fagu i se fugalaau i le ea fou (i le togalaau poʻo le loggia). O le fale e masani ona masani le la susulu. O le mea lea, o le fugalaau e muamua tuʻuina i totonu o le potu malulu ma e na o le 10-14 aso e tuʻuina atu i le la.

I le taumafanafana

O le maualuga o le mafanafana o le taumafanafana e masani ona faʻafeinu, faʻaleleia, faʻamaina, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vaega vaivai o le laau. I le fugalaau e le lilofia i le vevela o le taumafanafana, mataʻituina le setete o le laau. E taua le matauina o faailoga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Afai e te matauina vave le ola o le vao, ma o le gafatia foi e le gaogao, faatali mo le afiafi ma uta le rosa i totonu o se atigi vailaau fou. Afai o se fugalaau o loʻo i luga o se faamalama ua faʻamalamalamaina mai le tasi itu, ona faʻalautele atu lea agai i le la.

Ina ia mautinoa le faʻamalamalama o le fugalaau, e tatau ona liliu le ipu mai lea taimi i lea taimi. E ala i lenei faiga, e te aloese ai mai faafitauli o le atinaʻeina o itu taʻitasi.

Faamasani oe lava i tulafono mo le fafagaina o rosa i taimi eseese o le tausaga.

I le tautoulu

I le autumn, i taimi o le malulu o le po (e oʻo i le 15-12 ° C), faʻafeiloaʻi le rosa mai le pusa i le potu ma tuʻu i luga o le faamalama o le faamalama i saute. A maeʻa le vaega o le fugalaau, amata ona sauni le laau mo le taumalulu: vai e le masani ai (tuʻu le eleele mo le 1-2 aso aʻo leʻi faʻafeinu) ma faʻagata ona fafaga.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ia fai se faʻatoʻaga teuteu. Tuu le 5 'au i luga o pu taʻitasi, aua le faʻaumatia lau. E manaʻomia le faia o teuteu i le afiafi. Afai e te misia le fufulu o le autumn, ona oʻo lea o le taumafanafana e sosoo ai o le a totogo le laau i le tele o taimi mulimuli ane ma itiiti ifo le tele, o le vao o le ai ai foliga faʻafefe.

Afai e te le tipiina le fugalaau ae leʻi faʻamaʻeina, e mafai ona faia lenei mea i le tautotogo.

I le taumalulu

I le taumalulu, ua le toe ola le rosa ma fuga, ua na o le pau lava o laulaau ma foliga foliga faanoanoa. O le faʻaleleia o le taumalulu o rosa i totonu o le fagu ma tausia le vao i le fale o loʻo i se vai e le masani ai ma faʻaleleia. A maeʻa le eleele, e tatau ona fausua le fugalaau pe a uma le 2-3 aso.

O le vevela o le ea i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le 15-17 ° C. Afai e mafai, faʻafeiloaʻi le fagu i le faamalama sill.

E taua! I totonu o se fale masani masani i tafatafa o le vaomatua e le tatau ona faʻavevelaina ma masini eletise.

I totonu o se fale ma le mafanafana mafanafana, ia faʻaoga le faʻaogaina o le puipuiga o meaʻai:

  • tuu le fugalaau mo le taumalulu i le va o ogalaau;
  • aua le faʻamaufaʻailogaina le faamalama o le a paʻu ai le rosa i le tautoulu;
  • vaega o le faamalama faatasi ai ma se polyethylene fuga fugalaau;
  • Tuu le atigipusa i luga o se laulau i luga o laumei susu poʻo le iliili ma siaki o maʻa e masani ona susu.

O faʻamaʻi ono ono tutupu i totonu o rosa totonu

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi faʻamaʻi o le rose teuteu o le tausiga le talafeagai: maualuga le vevela o le ea, maualuga le vevela, le lelei le lele i le potu.

Faitau e uiga i le auala e mafai ai ona e puipuia rosa mai faʻamaʻi ma mea e sosoo ai e faʻaoga mo le puipuia.

Laʻau laiti i totonu i totonu e mafai ona atiaʻe mala nei:

  • Nofoaga laititi - faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaalia i foliga o ni tamai pogisa i luga o lau. I le aluga o taimi, o laʻau na aʻafia e lanu samasama ma pele. O lenei faʻamaʻi e faigofie lava ona aʻafia i lanu samasama. O le vaʻaia e tupu i tulaga o le maualuga maualuga. A faʻamamaina le laau, taumafai e taofi vai mai le ulu atu i lau. Aveese uma lau laulaʻau. I le tau faasaga i le faʻamaʻi, faʻaaoga le fasimoli antifungal poʻo fomaʻi ("Topsin", "Fundazo").

    Saili foi pe o le a le paʻu paʻu e matautia mo rosa ma pe faapefea ona taulimaina.

  • Mealy dew. Faatasi ai ma lenei faamai, o laulaau, puʻu ma tumutumu ua ufiufi i paʻu paʻepaʻe. O lau laititi e mafai ona suia foliga. E masani lava ona tupu mai le masani a Mealy ona o fesuiaiga faifaipea o le vevela. O le taua faasaga i le faamai o le aveeseina lea o vaega uma na faaleagaina o le togavao ma togafitiga ma se malie.

O le mea lea, o le tausiga o rosa teuteu e le afaina ai oe. O le totoina o lenei laau i totonu o ipu o se auala sili lea e faatulaga ai lau lava togalaau fugalaau.

E te iloa? I vailaau faʻasoifua maloloina, e faʻaaogaina ai le suāuu taua e puipuia ma togafitia ai le malulu ma le fulu, faaleleia atili ai le moe, ma ia faʻaitiitia ai le nifo. E le gata i lea, o lenei fugalaau matagofie ei ai meatotino aphrodisiac ma e iai sona aafiaga aoga i le cardiovascular system. I le cosmetology, e faʻaaoga lelei ai le rosa mo le faia o kulimi, o le manogi ma le suauʻu ola maualuga - o loʻo aofia ai i le toetoe lava o tamaʻi mea manogi uma (pe tusa o le 98%).