Laʻau

Ageratum: faʻamatalaga, ituaiga, faʻatoʻaga, nuances o tausiga

Ageratum o se laau toto e ola lelei i Initia i Sasae, i atunuu mafanafana o Amerika i Matu, o tupu fugalaau Rusia e tutupu ae o se fugalaau taʻitasi po o se fale.

O pusa o vailaʻau e eseese lanu mai le paʻepaʻe ma le lanu violē ua maeʻa faʻapitoa i le ata ma le calendula, snapdragons, marigolds. O fugalaau fugalaau e tumau pea le fou i totonu o se fugalaau mo se taimi umi. Ageratum faʻamaoni lona igoa Latina, o lona uiga o le "leai se matua".

Faamatalaga ma foliga o ageratum

O le laau o le aiga aster o se togavao e oo i le 60 cm le maualuga, ma le tolu tafatafa poʻo le rhomboid laʻau, i nisi ituaiga o meaʻai latou te i ai se foliga faʻalelei. E tele naua, o laupepa e gaosia mai fafo, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o taʻitasi. Faʻasologa o meaʻai laiti mai laʻititi laʻititi e aoina i ato mai le 1 i le 1.5 cm Faʻalagolago i le ituaiga, o paʻu o loʻo valiina i paʻepaʻe, lanu piniki, samasama, lanu moana, lanu viole. Pe a paʻuina se laau, o loʻo faʻapipiʻiina se fua o le fatu e pei o le vine-o le suane, lea e tusa ma le sefulu ma le lua fatu fatu.

E le taliaina e le lauiloa le vevela o le vevela, i le tau malulu e faʻaauau pea ona tupu i totonu o le greenhouse poʻo tulaga o potu. O le vaitau o le vavao e amata i le 2-2.5 masina mai le faʻaalia mai o Taliga, tumau seia oʻo i le malulu.

Ageratum ituaiga

Mo le mamanu o le laufanua, e tele ituaiga o fugalaau e fafagaina. Faʻamatalaga o vailaʻau taʻutaʻua i Rusia o loʻo tuʻuina i le laulau.

Igoa tulagaLaʻau maualuga (cm) / lauulu lauuluBud lanu
Houston (Mekisiko)50 / tafatolu.Pepa pepe.
Alba20 / diamond.Snow-paʻepaʻe.
Blue Mink (ituaiga faʻatagata)20-25 / aotelega.Pulu lanumoana.
Bavaria30 / i le foliga o se tafatolu.O le ogatotonu o ato o le lanumoana lanumoana, i luga o le pito o lanu lanumoana.
Blue bouquet45 / tafatolu.Malamalama po o le lanumoana.
Paʻu paʻepaʻe (fetolofi fetolofi)20 / aotelega.Lanu paepae po o le kiona-papaʻe.
Pink tio60 / oval.Lanu piniki ma susulu.
North Sea15 / tafatolu.Pogisa paauli.
Alyssum (Autumn Autalavou)15 / foliga tutusa i totonu o le tina.Lanu samasama.

Tuputupu ae tausagaratum mai fatu

O le laau e fiafia i le eleele le paleni ma le maualalo o mea e gaosia, o le humus e le sili atu i le kuata. Faatasi ai ma sauniuniga tutoʻatasi o le eleele mo le totoina o fatu, turf, laupepa palapala, humus, oneone oneone o loʻo faʻafefiloi i tutusa tutusa. Pese vavae po o le tele o le totoina o le gafatia, poʻo pellets peat e iʻu i le 15 cm le sauniuni mo le totoina. E totō fatu ile lafoaʻi ile eleele pe a maeʻa le palapala ile +15 ° C. O fatu e tupu i tulaga masani naʻo totonu o nofoaga mafanafana.

Sowing seedratum seeds

O le totōina o fagafao o loʻo faʻapipiʻi muamua i se vaifofo o meaola toto. E i ai a latou faʻamaʻi pipisi, tuʻuina atu le tuputupu aʻe mausali o laau. O le luluina e faia i le loloto o le 1.5 cm i totonu o le eleele malulu ua masaa i se vaivaiga vaivai o le manganese. E ono tulaʻi mai i le 10-14 aso. Ina ia faatelevaveina le germination, o le fagu e faʻamalosi i se ata tifaga, faʻamamaina i se nofoaga mafanafana mo se vaiaso. Fautuaina le totoina i le +25 ° C.

Fualaau o le Ageratum

A maeʻa foliga mai o laulaau e tolu, e tatau ona totoina fatu laau mai le tele o le totoina o le toto e ala i le faapipiiina i totonu o ipu. Tili le fana e faʻamafanafana ai, pe a le itiiti ifo ma le 6 laʻau i luga. E matua faʻafefe uma i aso uma e tolu. Ma le maualuga o le faʻamafanafana - tasi i le 5 aso. O le laei faʻapipii e faia i le lua vaiaso aʻo lumanaʻi le afaina.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻapitoa "Agricola" mo fugalaau i totonu po o suauu. I le taimi lea, ua saunia sauniuni mo le totōina ile eleele.

Laʻau e faʻamalosi: latou te aveina i le faapaologa, le loggia, pe a faʻamafanafanaina le ea i + 10-12 ° C. Muamua, mo 15-20 minute, ona faʻaopopoina lea o le taimi. Afai o le po e le o se mea manaia tele, tuu le vao mo le po.

Tuʻuina o se sikuea i le avanoa tatala

Mo le ageratum, filifili nofoaga e faʻamalamalamaina e leʻo latalata ane ai le vai. I eleele laugatasi, muaʻi faia le alavai ina ia le pala le aʻa o le laau. I le afa lona lua o Me, a leai se taufaamatau o le kiona malulu, e mafai ona faʻafeiloaʻi laau toto i le matala. O le totōina o vaomago 6-8 vaiaso e faʻatinoina e ala i le faʻafefeteina i totonu o lua ua saunia. O loʻo faʻamalosolo, ua faʻamaligiina i se vailauga piniki o le manganese. O le mamao i le va o le vao e mai i le 10 i le 15 cm. O le ageratum o loʻo faʻatulagaina i ni vaega, laina faasolosolo poʻo le faʻafefeteina, e faʻatatau i le galuega faʻafanua. Fugalaau e faʻafeiloaʻi le vaʻai ma fualaau faisua, fugalaau vave, lea e amata i le faaiuga o Iuni.

Falemai Agrateum fafo

E pei o tagata uma, o le matua o le matua e le lelei i eleele, e le manaʻomia ai le tausiga faifai pea. Tulafono faʻapitoa tausi:

  • Faʻasa. E taua le aua neʻi faʻafefe, o le tele o ituaiga o meaʻai e malulu, ma faʻafefe tiga i le sili atu o le susu, amata ona afaina. Pe a mu le ele, e mamae le laau ma fai ni nai pepe.
  • Laʻei pito sili. O le tele o mea faʻale-elemene e mafua ai le faateleina o le matūa lanu meamata, o se faʻaitiitia o le paʻu. O le mineral phosphate, o le potassium ma le palasio fertilizers e faʻaaogaina e sili atu ma le faatasi i le masina. E sili atu le faʻaogaina o faʻalavelave faigata. E matua faasaina le fafagaina o le fala, e mafai ona mate le laau. I luga o eleele lafulemu, ua lava lea e mulumulu le palapala ma le humus.
  • Teuteu. Mo le tele o fugalaau, e tatau ona aveese faʻataʻitaʻiga seti. I le tulaga o se tasi o mea e le mafai, o le a fausia ai ni totoa fou. O le togavao e pala, teuteu.

Ageratum pe a uma ona tupu, ola i le fale

Ageratum o se afi vevela, ae pe a malulu po, pe a le maualuga le vevela i luga aʻe o le +5 ° C, e mate le laau. E afaina tele i se eseesega tele o le vevela o le po ma le ao. A o le i muaʻi muamua mai gutu i luga o le eleele, e mafai ona lafoina le laau i le kiona, o le a faʻaauau pea ona fiafia i pu. O laʻau sili ona lalelei ma laʻau tele e faʻapipiʻiina i totonu o fagu poo fugalaau mo togavao i le taumalulu. Ina ia faʻaauau pea ona fua, o loʻo siitia atu o ia i se togamalulu taumalulu poʻo se fale nofo. Filifili se nofoaga lelei mo ia. O le fugalaau ua totoina i totonu o se fagu telē ma se faaputuga tele o le eleele. O le tafe eleele tafe e oʻo i le 5 cm le maualuga.

I totonu o le fale, i totonu o le faʻatoʻaga poʻo le kiona, o le tausaga o le a faaauau pea ona ola seia oʻo i le Tausaga Fou, ma o nisi taimi pe a maeʻa le aso malolo.
Aʻo tausia le matua i le fale, o le tausiga e aofia ai le faʻafeusuaʻi masani ina ia faʻavaivai le palapala.

E taua tele le taofia o le faaleagaina o vai, aemaise lava pe a lelei le potu. E tolu taimi i le vaitau, e manaʻomia e le fale le mea pito i luga o le laei ma se faʻalavelave o mea tau minerale ma le itiiti ifo o mea o loʻo iai i mea oona. E fafagaina fugalaau e tusa ai ma faatonuga, o le tele o le vai e faaluaina. Faʻaaogā le vaifofo sauniuni mo le faʻafeusuaʻi i le tautotogo, i le vaitau o le fugalaau olaola ma i le tautoulu, pe a faʻataoto le tumutumu o le isi tausaga.

I le taumalulu, pe a oʻo i se vaitau o le ao, e malolo le fugalaau, maua le malosi mo le totogo o le tautotogo. I le tautotogo o le a toe faʻaolaina ai foi pipi, e fuga lelei. I le fale, o le togavao e oʻo atu i le tolu tausaga, ona tatau lea ona vaevaeina pe faʻapipiʻiina i totonu o se gaosiga tele.

Mo le totoina i vaega o loʻo i ai togavao ua vavaeina ua vavaeina. Latou te suitulaga uma lava i fualaau. E mafai ona totoina le laau i le eleele mo le vaitau o le taumafanafana, ona toe totoina lea i totonu o se ulo i le taimi o le autumn.

Faʻaleleia fua

Ageratum, lea e eli i le autumn mo le tuputupu aʻe i le fale, ua faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. E seleseleina i le amataga o le tautotogo i le taimi o le faamamaina o le vao. I taimi taʻitasi e tuʻu ai 2-3 'auʻaunaga. Oti ese lala, lea na maua aʻa mai le fesootai ma le eleele.

Faʻapenaina e ala i le vavaeina e sili atu le aoga nai lo le ola i vine. Latou te maua aʻa, amata ona fuga vave. O le tekinolosi o le totoina o afifi:

  • e fautuaina e togafitia le vaega ma le biostimulator Kornevin e faatelevave ai le fausia o aʻa;
  • o le fana e tanu i le eleele ua saunia i le loloto o le 10-15 mm;
  • o le eleele ua lelei ona faʻamaluina;
  • fatuina o tulaga vevela - ia ufiufi le fola i se pusa tioata (tipi pipi tioata po o fagu tioata);
  • pe a oʻo mai ni laʻau fou se tolu, e mafai ona faʻapipiʻi le fatu i totonu o se togalaau poʻo se fugalaau.

O pulu e puipuia mai le susulu o le la mo aso muamua ina ua maea le totoina e puipui ai le maualuga o le susu i le eleele.

O loʻo taʻua e le Susuga Summer Summer: faʻamaʻi ma meaola faalafua o ageratum

O le laau e amata ona togafitia i le faailoga muamua o le maʻi poʻo se osofaiga o iniseti. Faailoga o le faaleagaina i le tuufaatasiga, o metotia mo le aveeseina o loo tuufaatasia i se laulau.

Le faafitauliFaailogaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Laʻu aʻaO laʻau laau, o laʻau ua mamae.Tuʻuina o le susu ile eleele.Ua faʻafeiloaʻi le fitosporin i le eleele, ua faʻaitiitia le vai, ma ua faia alavai i autafa o togalaau.
Faiga paʻuE susulu le uʻu, e aliali mai i luga o paʻu mumu.Maualuga maualuga i le vevela o le tau.Togafitiga faʻatoʻa togafitiga Fitolavin;
fafaga i se vaifofo o le paluga oona; microfertilizing Baikal-EM.
Komepope mosaicLanu samasama e aliali i luga o lau.Faʻalauiloa le siama e iniseti.Puipuiga mai aphids, aveeseina o lala ua faaleagaina.
WhiteflyO le va o paʻu papaʻe e vaʻaia i luga o le vao; latou te faʻafefe i tua o laʻau.Maualuga maualuga i le vevela, o se avanoa puipuia (whitewall e masani ona afaina ai le tuufaatasiga i totonu o le greenhouse, conservatory).Togafitiga ma iniseti, togafitiga o le antifungal (o se suauu pulu vevela e atiina ae i luga o le papa o le papa)
Spider miteE i luga o le laau le tele o meaʻai, latou te faʻamafaʻai luga o tumutumu vine.Ava, timuga vevela.O fualaau ua afaina, o loo pusaina i vailaau e tineia ai manu faalafua e faasaga i iniseti.
NematodesO le fugalaau e le tupu lelei lelei, o le mea e vavalalata i totonu, o vaega ua afaina o le puaa ua pogisa.Laʻau iti o le vasega o le nematode.Lisi se pu laau e puipuia e puipuia ai tuaoi.
Winter scoopsManua lau.Meaʻai e aina ai anufe.O le aoina o tusi a tamaiti, ua faʻaaogaina i le afiafi, o mailei masini.

Mo le tuufaatasiga, o faʻamaʻi e aʻafia ai fualaʻau fualaʻau o uiga ia. Mo faamoemoega puipuia, o togafitiga e faia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le tautotogo.