Masini faʻapitoa

Faʻapipiʻiina o se filifili i luga o se uila, pe faʻafefea ona faʻavevesi lelei ma siaki le vevesi

Afai ei ai sau filifili i le fale, e tatau ona e iloa e manaʻomia le tausiga faʻapitoa mo ia. E tatau ona mamā ma faʻaleleia filifili i taimi taʻitasi, ia fufulu mama le ea, tuʻuina atu o suauʻu ma paʻu. Ma, e moni, e tatau ona e mataʻituina le agavaʻa o le filifili, e pei o le maualalo o le teteʻe o loʻo i ai se tulaga lamatia e le gata ina afaina ai le vaaiga, ae faapena foi i lou soifua maloloina pe a lele le filifili i le maualuga.

Vaega o laina telefoni

O le vaega autu o le penisini na vaʻaia afi. I le tele o masini faʻaonapo nei, o le enisini e tasi le tane. Maea malulu, piston e lua-stroke system. O le suāuu i nei ituaiga o afi e faʻapipiʻi sao i le uila, ma o mea uma ona o le mea moni o le suauu o loʻo faʻaauau pea ona fausiaina. O le fua o le suauu i le uila e eseese mai le 1:20 i le 1:50 e faalagolago i le gaosi oloa o le chainsaw.

O le fuʻaina o le ea i luga o peni penisini e tutusa lona taua. Na te manaʻomia faamamaina masani. Afai e mafai ona faʻaleagaina le faamama, o le a pa'ū tonu lava le pefu mai le piston, lea o le a taʻitaʻia ai le toilalo o le afi.

Afai o le faamama, o le a leiloloa lona malosi ma o le afi e amata ona vevela, ma e mafai ona mafua ai le susunuina o mama piston.

E te iloa? O le amataga o le gaosiga o uila vaʻaia ua taʻua o le faaiuga o le 1920s. O laina muamua na faia e Stihl.

O le tagata e faʻaaogāina penisini o se maea ma se auʻau, tosoina le mea o loʻo e aveina le afi. A e tosoina le maea, e pipii nifo i le manoa, e amata ona faʻavaivaia le feʻau.

E toʻatele e faitioina e umi se taimi e toso ai le maea e amata ai le afi. E faʻalagolago pe ua saʻo le faʻatulagaina o le kapini. Afai e tuʻuina atu e le kapukeni le sao o le faʻafefiloi o le suauu ma le penisini, ona le tatau ai lea ona tulaʻi faafitauli.

Faʻataʻitaʻiina le faiga o masini - paʻu ma le faʻamalosi.

O le filifili e aofia ai ni ituaiga o nifo: taʻitaʻia, tipi ma fesootai. E fesoʻotaʻi i latou i rivets. O nifo tipi o loʻo i itu e lua: taumatau ma le agavale.

Ua vaevaeina nofoa i ni ituaiga se lua: tulaga maualuga ma le maualalo. O le ituaiga muamua e aofia ai filifili, lea e faatulaga ai nifo ma se vaelua tele, o le lona lua - ma se vaeluaga laitiiti. E le gata i lea, o filifili e mafai ona fesuisuiai i le mafiafia o le uʻamea ma le umi o le fesoʻotaʻiga. O filifili filifili e faʻapipiʻi i le paʻu, lea e taitaia i le itu saʻo. O le pito o le paʻu o loʻo i ai se taʻaloga patino o loʻo taofia ai sootaga ma faʻatagaina le filifili e sui. I luma o le paʻu o se lala laau. O le filifili faatasi ai ma le paʻu e taua o le ulu, aua o mea aveese ia o se filifili.

E taua! Afai e fetuʻunaʻi le fesuiaiga o le kapipeni, o le taimi la e amataina ai le taavale afi, e tatau ona e toso le maea lavelave mo se taimi umi.

Na iloa e le penisini le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o laina faʻapipiʻi. O le paʻu e paʻuina ai le suauʻu, lea e faʻapalaina ai le laʻau. Afai o loʻo vaʻavaʻai le see, o le suauu e taofi.

Aisea e lele ai laina, saili mafuaaga

Afai o loʻo e mafaufau pe o le a le mea e alu ese atu ai le filifili i luga o lau kesi, ona i ai lea o nisi faafitauli i le masini. E i ai tolu mafuaaga autu O lenei faafitauli: le saʻo le faʻaogaina o le paʻu, faʻalauteleina le filifili ma le mea e le lelei ona totoina. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o mafuaʻaga taʻitasi o le toilalo.

Paʻa i le pasi

Pe a tulaʻi faafitauli ma le paʻu e toetoe lava o taimi uma vaivaiga vaivai malosi. E masani lava o lenei faafitauli e tupu i le nofoaga o le faapipiiina o le paʻu.

O lenei nofoaga o loʻo i totonu o le vavao i le va o lefolafola pito i fafo, lea o loʻo i luga o le faʻapipiʻi o le pulou puʻu ma le ipu i totonu, o loʻo i luga ole poloka afi. O le faʻapipiʻi faʻatasi ma le paʻu o loʻo faʻatutuina i se pa. O lenei mauga ua taʻua o le "afi o le afi." O le oso faʻamalosi ma le paʻu paʻu o loʻo puipuia e pulou faapitoa.

Afai e faʻamalo le pipiʻi, o le paʻu e amata ona gaoioi pe viia. Afai o le paʻu o loʻo i le tulaga lelei, e tatau ona masani le faʻafefe o le filifili. A maeʻa, ona savali lea mo le itiiti ifo ma le lima aso faigaluega e aunoa ma se taofi. O le mea lea, e tatau ona e faʻamaʻo lelei ia nonoa o loʻo uu paʻu.

E te iloa? O le aai o Nora, lea o loʻo i Kanata, o loʻo i ai se chainsaw sili ona atiaeina. O auala uma ma sikuea o lenei taulaga e teuteuina i oloa na fatuina ai se master chainww.

Ina ia malamalama i le faʻafefe o se filifili i luga o se laina, muamua e te manaʻomia maua ma faʻaititia le faʻafefe o le filifili. O le toso o le tau e tu i tafatafa o le paʻu; e liua seia oʻo ina toso le paʻu i le filifili. Ona tosoina lea o le faasologa i le faasologa o le itu i le itu i le itu i le itu. Afai e le minoi, ona tatau lea ona vaʻaia e ala i le liliu o le tau i le isi itu.

Paʻu le uila

Afai o lau filifili e tautau i luga o le filifili, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai le le lelei o nisi masini; o se tasi o filifiliga o le ofuina lea o le filifili lava ia.

I le aluga o taimi, ua pala le uʻamea ma ua faasolosolo le 0.5-1 cm le filifili. E sili lava le faʻaitiitia o lenei faafitauli i le faatauina o se filifili fou, ae o loʻo i ai se auala e toe faʻaaogaina ai le mea tuai. Fai mai tagata popoto e faigata tele ma toetoe lava a le mafai, ae matou te taʻuina atu pe mafai faapefea ona faia i le fale.

Mo lenei mea o le a manaʻomia:

  • leaga;
  • faila;
  • masini eletise eletise (e le manaʻomia i mataupu uma);
  • hama;
  • paʻu;
  • sina ava.

O filifili masani masani e fai i le uʻamea, o lea e faigata ai ona vavae ese. Faʻasese le filifili i totonu o le vanu, lea e avea o se masini fesoʻotaʻi.

Muamua, o le filifili e tatau ona faia i se mea leaga, ona faasolosolo faasolosolo malie lea i fafo o le vaega. E tatau ona e olo i lalo i se faila poʻo se faila. E le fautuaina le faʻaaogaina o le moli, aua ei ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o itu pito o sootaga. Ina ua maea le uuina o rivets ua tulei i fafo ma se ava. E le tatau ona lafoina le pito i tua. Atonu e le mafai ona e maua se sui. O gaosiga o suauʻu penisini e le maua ai vaega taʻitasi mo le filifili, talu ai latou te le manatu e mafai e tagata faʻatau ona toe faaleleia le filifili. O le faia o se vase fou, atonu o le ae le manuia, o lea e tatau ai ona e faʻapipiʻi le mea tuai.

Ina ia faapuupuu le filifili, e tatau ona e vaevaeina i ni nofoaga se lua. Ae manatuao le numera o taʻiala i le pito i totonu o le filifili ma le mamao i le va oi latou e tatau ona faʻapipiʻiina ma se laʻau muamua.

E taua! Pe a faʻaeʻeina se sooga, ia seti le taimi nei i le tau maualalo. Filifili le eletise i le pito sili ona laitiiti, o lea e te le paʻi atu i sootaga lata ane.

A maeʻa ona aveese se tasi poʻo le sili atu o sooga (faʻalagolago i le maualuga o le filifili), e mafai ona fesoʻotaʻi filifili. Matou te faʻafesoʻotaʻi i luga o rivets tuai, aʻo faʻamalosi i latou i itu.

O le isi mea tatou te manaʻomia se masini faʻaleleia. E tatau ona faʻafefe i le itu o le fesoʻotaʻiga. A maeʻa lenei mea, matou te tipi ese mea na totoe, lea na faia i le taimi o le uumi. O le filifili e mafai ona toe mafaufau e toe aoga.

O le tausia o le faʻatonuga i lou fale mafanafana o le a fesoasoani i le mutia laʻau ma le kesi paʻu.

Le lelei le faʻapipiʻiina o le tupu

O se tasi o filifiliga talafeagai mo se slack chain i lau masini - faʻafitauli i le taʻitaʻia o le faʻamaʻi. O le tele o taimi, e tupu mea uma ona o le fetu. O le a matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona faʻapipiʻi saʻo le fetu ona tuʻu lea o le filifili i luga o le laina.

Muamua e te manaʻomia le aveeseina o le puipuiga o le afi. I le isi itu, aveese ia moliga ufiufi puipui, toso ese le faamama o le ea. Ona e manaʻomia lea e faʻavasega le moligao ma se ki faapitoa. I lona nofoaga o loʻo tuʻuina ai se mea faʻapitoa faapitoa e taofia ai le piston i se tulaga faapitoa. Faʻaaogā se kī faapitoa (e mafai ona e faʻaogaina se kulupu lautele mo le tagata e faʻaaogaina) ma faʻasolosolo le pito i luga o le laina seia oʻo ina oʻo atu le piston i lona tulaga maualuga. Afai e te tilotilo i totonu o le pu o le moligao, e tatau ona tumau le piston i lalo. I le avea o se tagata taofiofi, e mafai ona e faʻaaogaina se maea malulu, e sili atu le gagau i ni nai taimi. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, e mafai ona e patipati le totō e ala i le liliuina o le fagu paʻu i le itu i se auala.

E te iloa? Chainsaw "Faauoga" na faaigoa ai lona suafa mo le 300 tausaga o le faatasiga a Iukureini ma Rusia i le 1954.

A maea le patipati, e tatau ona e faia mea uma i le isi itu, o lona uiga, ao mai se filifili. O le paʻu e tuʻuina i luga o le paʻu, e tatau ona paʻu i luga o le oso faʻamalosi o loʻo taofia ai. O le paʻu e tuʻuina i pu faapitoa mo le faʻapipiʻiina ma le faʻamau. Ona tuu lea o le puipuiga.

Auala e faʻalautele ai: setiina o le elemene tipi o le chainsaw

O mafuaʻaga autū mo le filifili o le 'olo, ua faʻaumatia. Faʻafefea ona faʻapipiʻi le filifili i luga o le laina, o loʻo faʻamatalaina i le palakalafa i luga. Ole taimi nei e tatau ona e faʻalauteleina le filifili, ma siaki e leʻo toe faʻaleleia.

Malosiaga o filifili

E mafai ona e faʻamalosi le filifili i auala e lua: anapogi ma luma. E sili le faʻalauteleina o le ala i luma.

Afai e te faia le pito pito i luma, ona e manaʻomia lea ona toe vaʻaia ia nonoa o loʻo uu le paʻu, ma sii i luga o le pito. Pulu faapitoa o loʻo i le itu taumatau, e manaʻomia le faʻamalosi o le filifili e maua ai se mea e talia, ona sii maualuga lea o le paʻu ma sili atu.

E taua! E taua le manatua e mafai ona e faʻalautele le filifili malulu. Afai e te liliuina filifili ina ua uma le vevela, ona maeʻa lea o le mafanafana, e mafai ona malepe ma faaleagaina le paʻu (e tusa ai ma tulafono o le fisiki, o le vevela vevela e faʻalauteleina pea).

Afai e te faʻaaogaina le auala vave, e tatau muamua ona e sii i luga le lima lima o le lima ma tatala. Ona faʻamalosi ai lea o le filifili e faʻasolosolo faʻatasi i le aoauli seia maeʻa. Ona toe fusi lea o le apa anufe ma tuu i lalo le au.

Faʻataʻi siaki

Ina ia siakiina le agavaʻa o filifili, e tatau ona e tape le masini eletise. Ona faʻaofuofu ai lea o le filifili i luga o le paʻu, pe a lele malie ma e le afaina, ona lelei ai lea o mea uma. Afai e matua fufusi le filifili, ona tatau lea ona tatala sina vaega, ona o loʻo i ai se faʻalavelave faʻavave i le taimi o le taotoga.

Ina ia faafaigofieina galuega lima i le togalaau, e tele fai togalaau e faaaoga se taʻavale savali i tua po o se taʻavale.

Faʻamatalaga Galuega

O le iloa pe faapefea ona faʻamalosia le filifili i luga o se laina telefoni e le lava. E tatau ona e tausia lelei le silasila, ona e faalauteleina lea o le olaga e le gata o le filifili, ae o le auala atoa. O nisi nei faʻasologa o togafitiga:

  • Faamamā le fuʻa fufulu i taimi uma ma lūlūina i le suauʻu. Afai e talafeagai, sui le faamama i se mea fou.
  • Aʻo leʻi amataina le galuega, ia siaki pea pe o mau uma ma totoa o loʻo faʻapipiʻi mau ina ia le faʻaaoga le masini i le taimi o le taotoga.
  • Faʻaauau le lubricate o palupi, ma aua nei galo e uiga i le faʻamamaina o moligao mai le mu.
  • Lulu le uili pupu. Ma a uma ona e galue i se filifili, aua nei galo e faamama.
  • Lubricate, faʻamalosi ma faʻamalosi le filifili i taimi uma, ona leai ai lea o ni faafitauli i le paʻu ma le malosi.

Afai e te faʻaaoga uma fautuaga, o lau masini e umi le umi nai lo le taimi o le tusi poloaiga.