Faatoaga faatoaga

Faʻamatalaga, ata, foxy chick chick breeding productivity

I le masani ai, o fanau o moa a le aiga e vaevaeina i fuamoa, aano o manu ma mea teuteu. Filifilia i totonu ia i latou, e taulaʻi atu e tagata e ana le latou taumafaiga i se tasi poʻo le isi itu o la latou faatoaga. Ae peitai oi ai manu felelei lautele, o loʻo i ai ni aano e sili ona lelei, fua tele o fuamoa ma i le taimi lava e tasi (laiti ae manaia!) faʻafiafia le mata i la latou moli mata. E faʻaaoga i nei ituaiga ituaiga foxy chick. O lenei gaogao na faʻaalia mai i la matou maketi talu ai nei, ae ua mafai ona maua le tele o iloiloga faʻalautele.

Talafaasolopito o le amataga ma le faʻamatalaga

O le lauʻeleʻele o lenei mea ofoofogia i ona uiga o le satauro Hanikeri, mai iina na o mai ai manulele i Europa, lea na latou maua vave ai le lauiloa ma o nei aso e le o lauiloa i le salafa o le lalolagi, ae o nisi o le toasefulu e sili atu ona faamanuiaina o fatuga o Europa. Mo le matagofie o lapoa latou te valaʻauina foi "Tagata lauiloa Hungary", ma mo le uiga masani o laumei - mumu mumu poʻo mumu mumu. O le igoa aloaia o le kulupu, na faaliliuina mai le Igilisi o lona uiga o le "chicken chicken", e fesootaʻi foi ma le lanu mumu-lanu o le fulufulu mamoe, e pei o le fulufulu fox, lea e iloagofie ai le fanau o le foxy chick ma e sili ona manaia.

O le fulufulu mafiafia, lanu mumu ma mumu lanu mūmū, lanu mumu po o le lanu enaena o le tele o le malosi o le uiga taua lea o le moa foxy. O le tele o fluff e faia ai le kulupu e matua puipuia i le malulu ma le malulu. Faʻaauauina le faʻamatalaga o foliga mai o le manulele, e tatau ona lauiloa se ulu tele ma se fulufulu lanu mumu po o se lanu mumu e pei o le tautaliga o le lanu tutusa, ia ogatasi lelei ma le lanu o le fulu. O le lanu lanu e faʻapipiʻiina e mata laʻititi ma sina pulapula moli, e pei foi o paʻu ma le pi o se lanu samasama vaivai.

O manulele o loʻo i ai se malosi malosi, faʻapipiʻiina le tino, se ua mamafa, se pusa lautele, o se manava loloto ma ni vae malosi. O apaau e talafeagai lelei i le tino, o le siʻusiʻu siʻosiʻomaga e fafaguina. Faatasi ai ma sina laʻitiiti, o moa e foliga tutusa lelei, lelei ma lelei.

E le gata i lea, e maua mai i le aano manu ma fuamoa o moa, e maua mai ile lua ituaiga - aano o manu ma fuamoa.

Faiga faʻavae

O moa fox, e pei ona uma ona taʻua, ei ai uiga sili ona lelei i faailoga o meaʻai ma le gaosia o fuamoa. I le taimi lava e tasi, o le ituaiga e iloagofie e ala i le tutumau ma le le mautonu, lea e sili ona lauiloa i faifaatoaga moa.

Faʻailoga mamafa

O tagata faimalaga Hungarian e sili atu nai manulele lapopoa. O le mamafa o le mamafa o roosters e 4.5-5 kilokalama, e ui o tagata taʻitoʻatasi e iloa e oʻo atu i le 7 kilokalama. O faila e fai si laʻititi, o lo latou mamafa e le sili atu i le 3.5-4 kilokalama.

E taua! O le faʻatagaina le faʻamaoniaina o le faʻatoʻaga o se tupe maua vave. O lenei faailo e sili ona manaia mo faifaatoaga latou te filifilia po o a fea o moa e faʻaauau pea.
Afai tatou te faʻaalia le tuputupu ae o moa i foliga o se laulau, o le a pei o lenei:

Tausaga o manu i asoPauna i le kalamaSiʻitia le pasene
pepe moa fou40-
214601 050
2869050
3598042
421 37040
451 5009
491 73015

O le mea moni, i le tasi ma le afa masina o le tuputupu ae o le moa e le muta, e ui lava o lona saoasaoa ua fai sigese. Ole manulele e masani lava ona oʻo i lona umi mulimuli ane i le tausaga, e ui o nisi taimi e mafai ona maua sina mamafa e oo atu i le tausaga ma le afa.

O le a le isi mea e taua ai le koluse Hungary aano o manu. E faaopoopo atu i le tofo lelei, e le atoatoa, ma o le mea lea e lelei atoatoa mo pepe ma mea taumafa taumafa.

Gaosiga o fua

E mafai ona ave le 250 moa chicken i le aso o lona gaosia, ma e lelei le 300 mafiafia (e oo i le 70 g) fuamoa i le gasologa o le tausaga. Mo aano o manufasi ma fuamoa o se faailo sili ona lelei.

E te iloa? E masani ona e faʻalogo e tatau i se moa lelei ona aumaia se fuamoa se tasi i le aso. O le mea moni, o lenei fuainumera e sili ona maualuga, aua e tusa lava pe maua mai fuamoa, e lua ma le afa selau fuamoa i le tausaga e sili atu le maualuga nai lo masani, ma o le gaʻo ma fuamoa moa, i le averesi, e 15% le maua fua.
E masani lava ona i ai i taimi uma le fuga o manu felelei, ae o le kolikeri a Hungary o loo faatusatusa lelei foi ma ona tagata. O nei manu felelei e toetoe lava o taimi uma, e ui lava i le taumalulu, ioe, e le matua malosi. Ole vaeluaina e naʻo taimi ole molimoli, e mafai ona matua faʻaititia e ala i le faʻaitiitia o le umi o le ao i le taimi na faʻauʻuina pe ua matua faʻaitiitia ai le fuamoa o le hens, ma o le moa lava ua leiloa a latou mea manogi.

O le uluai faʻataina o fuamoa mumu mumu e mafai ona maua i le faaiuga o le fa masina o le hens poo nai vaiaso mulimuli ane. O fuamoa o le ituaiga o loʻo i ai se atigi beige. O lo latou siʻitaga e faʻapupulaina i le tuputupu aʻe o le moa, e oʻo atu i lona maualuga i totonu o le masina talu le faʻataʻoto muamua, ae a maeʻa ona pasia le fua o le gaosiga, o le a amata ona faʻaitiitia.

E taua! O se tasi o mea sili ona leaga o le fatuga o le vaitau puupuu o le gaosiga o fuamoa. I le averesi, e na o le 12 masina le umi. Ae o iinei le itu lona lua o le faʻaaogaina o meaʻai - o le a amata ona faʻamalosia. E masani lava ona fasia tagata faʻatau mai Hungarian i le lua tausaga.
Ae o le koluse mumu e lelei tele le puipuiga ma e seasea lava ona mafatia mai nisi faʻamaʻi e aofia ai i latou e aafia ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. E oʻo lava i le tulaga e le lelei le tausiga ma le leai o nisi meaʻai, o le a manaia pea moa i le ofaga, naʻo le amataga o le vaitau o le gaosia o fuamoa e ono oʻo mai i se taimi mulimuli ane.

O le faʻamaeʻaina o faʻamatalaga o uiga lelei o le moa foo, e tatau ona faapea o hens o lenei ituaiga e le o ni faʻamaumauga o fua o fuamoa ma e le o iai ni faʻamatalaga mataʻina e uiga i meaʻai. O le mea sili ona aoga i le tagata Hungarian hybrid o se paleni paleni i le va o taʻiala e lua. E le gata i lea, afai o manu a le moa e matua lelei tele, ona latou maua ai lea o ni mea lelei e uiga i fua o fuamoa e faʻatusatusa i isi ituaiga o aano o manufasi ma fualaʻau.

O fea e teu ai moa

Ona o lona tulaga le lelei, lelei le soifua maloloina ma le mafai ona faigofie ona fetuunai i tulaga eseese o le tau, e aofia ai le malosi, chickens foxy chic e fetaui lelei mo le fausiaina i le fale. Mo lenei mea e tatau ona e fatuina moni le tulaga aupito maualalo.

Ia faamasani lelei i foliga o le gaosia o aano o manu ma fuamoa o moa.

Nofoaga mo savali

O le alu ese i fafo e matua manaomia lava i le taimi mafanafana mo manulele matutua ma moa mai le tausaga e tasi ma le afa masina. O le taimi o ia ituaiga taʻavale e le mafai ona faʻatapulaʻaina.

O le kolisi Hungarian e sili ona lelei i le natura ma faigofie ona maua a latou lava meaai, ina ia avea ai le faifaatoʻaga ma gaoioiga - o se tamaoaiga malosi.

Afai mo se tasi mafuaʻaga poʻo se isi e le mafai ona faʻatulagaina le saolotoga e savali ai mo se manulele, e mafai ona faʻapipiʻiina mo lona soʻotaga o le tanning - o se nofoaga o le a manava ai e le moa le ea ma le suavai fou i le la, aʻo tumau pea i le taimi lava e tasi i le gaioiga. O le mea lea, i le itu i saute o le fale, faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻala uʻamea, o se avanoa itiiti e tusa ma le 2 mita le maualuga ma faʻatasi ai ma se eria e mafai ona tuʻuina i le fanua. Talu ai ona o le tele o le lafumanu i totonu o se solarium ua faatapulaa, e tatau ai ona tuu se mea faʻafefe i totonu, ae ui i lea, e tatau ona mataʻituina lelei lona tumama aemaise lava, aua o meaʻai i luga o le auala e televave le vevela nai lo totonu.

Afai o loʻo i ai pea moa i totonu o le fale, savali, e tusa lava pe faʻamapulaʻa, e taua mo i latou.

E taua! O le tele o le savali e faʻaleleia ai le tofo o aano o moa, ma o fuamoa o ia hens e ono ono sili atu ai mea e masani ai le carotenoids tatau mo o tatou tino, faʻatusatusa i le "gaosiga" o manulele, le mafai ona savavali i le ea fou.
E le tatau ona e le toe savali ma le amataga o le tau malulu. Afai e leʻi pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o le sefulu tikeri o le kiona, o le a le faʻalavelave le manulele i le toe faʻamalosi e tuua le fale moa vao mo sina taimi.

Manaoga mo le fale

E le tatau ona vevela le fale, lea o le a aofia ai foxy chic. E na o le taua lava le faʻamamaina ma mamago, i le fea tulaga o le a mautinoa ai le puipuia o le vevela i le tulaga saʻo. Paʻu, vaovao, laʻau matutu po o lala poʻo le vao e talafeagai mo moega. I le taimi mafanafana, o le mafiafia o lenei vaega e le tatau ona sili atu i le 12 cm; i le taumalulu, aemaise lava i le matuʻamuʻi malulu, o le mea o le a manaʻomia atili.

E le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga mo le manuia o fagafao manu i totonu o le fale, ae tatau ona lelei le faʻatulagaina o le faʻaleleia o le suauʻu: tulaga lelei mo le toe gaosia o siama faʻamaʻi ma siama faʻamaʻi, faapea foi ma faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻaleagaina ua faia i le malulu ma le malulu. Ina ia aloese mai se ituaiga faafitauli, e faaopoopo atu i le ea, e tatau ona faamama le fale i se taimi talafeagai, suia le otaota ma faia togafitiga puipuia o le puipui.

Hungarian cross - o le manulele e tele, o le mea lea, e masani lava ona teuina i luga o le fola, ma le manatu o se ituaiga tagata lauiloa o le a faʻafitauli i le aʻe i se maualuga maualuga. Ae ui i lea, e tele faifaatoaga e matauina le lelei o le felelei o le fox chicks, o lea la, o se laupapa laupapa e tusa ma le 3.5-5 cm le maualuga, e maualuga i le 0.8 mita, e fetaui lelei mo lenei ituaiga. Aua neʻi galo le fausia o ni mea e faʻaaoga ai nofoaga e fai i luga o le palapala mai le tolu i le lima mo manulele taitasi.

O le mulumuluga o se vaega taua o le tumama o moa. Faʻaaogaina i moa, ioe, e leʻo le vai, ae e uiga i le pefu. I totonu o le fale e tatau ona tuʻuina atu ni bath bath faapitoa (baths), faʻatumu i latou i le faʻafefiloi o lefulefu ma le oneone o sina vaega itiiti (tasi-i-le-fuainumera). O le fufuluina o fulufulu i totonu o se tuufaatasiga, o moa e mafai ona puipuia ai i latou mai le tele o meaola matautia.

Fafagaina tulafono

Foxy Chick e le na o le le mautonu i tuutuuga o le taofia, ae le o le pipiʻi foi i meaai. Ioe, o tulafono mo le fafagaina o manulele matutua ma manu laiti ei ai a latou lava uiga.

Poula

Fafagaina moa o le kolisi Hungarian manaomia meaai faapitoa mo moa lapisi. Meaʻai masani, lea e masani ona faʻaaogaina mo moa moa moa ma fuamoa fuamoa, aua o lenei kulupu e le fetaui!

O nisi o faifaatoaga moa e fautuaina le fafagaina o moa ma le faʻafefiloi o fuamoa moa ua kuka ma fualaʻau muʻaina, faʻaopoopoina le faʻalaʻauina o falalaʻau ma moa matala matala, afaina poʻo alfalfa. A maeʻa sina taimi, ona amata lea ona faʻafefiloi le fafaga i meaʻai o le lime, aano o manu ma le ponaivi po o le iʻa.

E taua! I le taumafataga o moa, o taimi uma lava o loʻo i totonu o se fale moa tapuni, ia mautinoa e faʻaopopo i ai le suauu.
Ae ui i lea, e amata mai i le ono tausaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi le manulele i le masani masani e faʻaaogaina mo moa matutua, faʻafeiloaʻi i mea taumafa e sili atu ona lelei, o le a faigofie ai ona faʻafefe ma faʻapalaina moa.

E oʻo atu i le fa o le fa masina, pe a amata ona feoai moa a le aganuu a Hungary, e tatau ona tuʻuina atu i meaai masani.

E le gata o meaai, ae o le inu foi e taua tele mo le ola maloloina o manu felelei. E tatau ona fausiaina ipu fagu i se auala e le mafai ai ona maua e moa ia latou vae, a leai o le a vave ona pala palapala.

E taua! O pusa suamalie ma fafaga mo meaola laiti e tatau ona faamamaina aemaise lava taimi ma maeʻa.

Manuʻa matutua

Faatasi ai ma meaai a tagata matutua e sili atu ona faigofie. Soʻo se faʻaiʻuga tuʻufaʻatasiga o le a talafeagai lelei iinei, e aofia ai faʻasalaga faʻaaoga mo moa ma moa fuamoa. I se paleni paleni, latou te aofia ai vaega taua uma e tatau mo le faatumauina o le ola maloloina o le manulele.

Pe a filifilia se fafaga faanatura, e tatau i se tasi ona amata mai le mea moni e tatau ona avea le fatu ma lemu e pei o le saito, karite, sana, ma pi, ona faavae. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le vaega lanumeamata o le meaai. Toa ma le fiafia e 'ai fualaau mama o alfalfa, upega, clover ma peʻa tutusa. E lelei le faaopoopo atu i meaʻai ma fualaau faisua fou poʻo le kuka. O le faʻafefiloi o aʻa ua totoina (pateta, kāloti) ma susu, o oloa gaosiga ua faʻamaonia lelei lava.

E pei ona uma ona taʻua, i le taumafanafana, o moa e iai le malosi e gaosi saoloto ai i fafo, e tutoatasi i latou lava i meaola (tamai iniseti ma o latou meaʻai, anufe, ma isi mea) ma meaʻai (vao, fatu, fatu) meaai. Ae i le taumalulu, ina ia lelei le faapaleniina o le manulele, o loʻo i ai pea manaʻomia le faʻatamaoaigaina o le tele o mea faʻaopopo. Aemaise lava, i le taimi nei, e talafeagai le faaopoopo o vaega o le vitamini i le mash, e tuu ai le manulele e totogo i ai, e faaopoopo atu i le masani, ma ia faavasega le fafaga i iʻa ma aano o manufasi, aano o manufasi ma ponaivi, suauʻu iʻa, oloa gaosiga, mago. O vitamini faʻapitoa mo tagata faʻatau e avanoa mo le faʻatau, ma e mafai foi ona faʻatau e faʻamaeʻa ai meaʻai moa.

Tasi le isi se elemene taua o le taumafataga - faʻaopoopoga o meaʻai. I totonu o le fale e tatau ona paʻu i lalo meaʻai, fuamoa ma rakushnyak.

Totoga uiga

Faʻafetai i le ola maloloina lelei ma le olaola olaola o le tupulaga talavou, o moa fefaʻatauaʻiga o le moa ua matua fiafia lava. Faataʻotoga faʻamalositino ma le tausisia o mea uma e manaʻomia mo le fafagaina ma le tausiga - o mea uma ia e manaʻomia e lenei manulele.

E te iloa? O keke o le peti sili ona taatele. Ua fuafua e saienitisi o le numera o nei manulele i luga o le fogaeleele i aso nei e tolu taimi le numera o tagata. Ma o lenei mea e ui lava i le mea moni o tagata uma e 'ai, i le averesi, i le va o le 1,200 ma le 2,400 moa i lona olaga!
Foas chick Peas o ni manoa sili ona lelei ma tina faʻalogo. Na mafai e Hanikeri ona fatuina se paʻu ma se mea na tupu ai le atinaʻeina o le moa, faatasi ai ma ni moa auro e tutusa le popole i a latou lava ma fuamoa mai fafo, ma faʻaaogaina e avea ma moa mo chicking chicks o le itiiti ifo o le "aʻafiaga".

Toa o pepe moa i le taimi - o se taunuuga moni lava mo le senoa. I le taimi lava e tasi, o le manulele e le gata o le a le tuua lona "pou" ma e le o faʻalavelaveina e ni mea taufaaleaga, ae oʻo lava i le fesuiaiga ma le faʻaeteete ia fuamoa ua fugaina ina ia faʻamafanafanaina ai pepe i le lumanaʻi e pei o le mafanafana o le tino. O lenei tausiga e maua ai iuga.

E taua! Fox chick is one of the few chicken breeds that can boast almost the hundred percent survival among chickens.
E manaʻomia e le faifaatoʻaga uma ona fafagaina o le hens i se taimi vave ma atoatoa i le taimi o le pulou, talu ai ona o le manulele lava ia atonu e le tausia e ia lava, ma le gauai atoa atu i le "tiute tina". Ma le faaupuga o moa e faitauina seia oʻo i le pa'ū e le paʻi atu i lau pisinisi.

Ae, e le mafai ona taʻua se fox chic o se moa ma se uiga lelei, ma e le gata e faʻapitoa i tagata e oso i luga, ae faʻapea foi i le tuʻuina atu o laumei. Faatasi ai ma a latou matafaioi uma i le fanau, o le tasi i le isi, o le kalapu e matua leaga lava ma e masani ona fefefe "i luga o mea taufaaleaga." Ma ua uma O uiga maʻaleʻale i le lautele e mafai ona avea o se faafitauli ogaoga. E fautuaina malosi e faifaatoaga poto e faatapulaaina le vaega tane i le lafumanu i se tasi matua matua, o ni taua ogaoga ogaoga ma e oo lava i manuʻa e le mafai ona alofia.

E taua! O le tagata Eleni Hungary e masani ona iloga ona o lona malosi. O manulele e mafai ona faia se leo tele, e le mafai ona vaʻai atu i se tagata ese e faʻalatalata atu ia i latou poʻo se tamaʻi meaola.
O lenei uiga e tatau ona manatuaina pe a filifilia se nofoaga mo le savavali i manulele, ina ia aua nei faia ni faafitauli mo ia poʻo ona tuaoi.

Afai o foliga e maua mai e saienitisi Hungarian e foliga mai i se tasi e le o lava le manaia, e mafai ona e taumafai e faasaʻo oe lava.

E te iloa? O moa, sili ona lelei i le aano o manufasi, e maua mai i le "tuufaatasiga" o ituaiga manu e lua-o fuamoa, e taʻua o le vaega o le tagata Hungarian ma le lanu red orpington breed cock. Ae o le toe totoina o le moega o le moa (island meat and egg chickens) o le a leai se aoga i le fua tele o le fanau. O lea, afai e leai se moa o se ituaiga lelei i totonu o le fale - leai se faafitauli, e mafai ona e suia le tagata taalo i le au.
I le talanoa ai e uiga i le fausiaina o le moa fofo, e tatau foi ona taua e le tasi e le o mauaina le tele o tufatufaga i lo matou atunuu, o le mea lea, e tatau ona maua ni manulele i falemaʻi faʻapitoa, a leai o le a e fetaiaʻi ma le au faila. Afai e filifili le faifaatoʻaga e faʻatau mo le faʻateleina o fuamoa, e tatau i se tasi ona sili atu i le mea e fai. E matua faigofie lava le mafaufauga: o tamaʻi moa laiti e vaivai ma tiga, ma o mea tetele e sili atu ona faigata le felauaiga e aunoa ma le faaleagaina.

Malosiaga ma vaivaiga

I le suesueina o uiga uma o moa fox ma le faamemelo i ata o nei manulele manu felelei, e saogalemu le faapea atu O lenei ituaiga e tele naua mea e le mafai ona faʻafitia. O le mea moni, o nei mea uma ua uma ona lisiina i luga, e ui i lea, ia tauaofai:

  • o le manulele e le lelei, e le manaʻomia le faia o ni tulaga faʻapitoa mo le fale, faigofie ona faʻafefeteina gutu malulu ma le vevela o le vevela, ma e fetaui lelei foi mo taumalulu eseese;
  • Hungarian cross, e le pei o aano o manufoa o moa, e masani lava e le maʻi ma e sili atu le puipuiga;
  • o le fafagaina o mea mumu mumu e le o fesoʻotaʻi ma nisi o faigata, ae le gata i lea, afai ei ai se avanoa mo le saolotoga, o le manulele e mafai ona fafagaina lava;
  • o le kulupu e sili ona lelei le gaosiga o fuamoa (i luga aʻe o le tau), vave vave ona oʻo mai;
  • tofo ma le taumafataga o meaʻai e maualuga tele;
  • Hens o lenei ituaiga o matua e nafa lava ma o latou tiute o tina, ina ia mafai ai e le saoasaoa o le ola i totonu o moa ona avea ma le selau pasene;
  • talavou laiti latou te maua mamafa mamafa mamafa;
  • Faaopoopoga i lenei foliga matagofie - ma o le lisi e mafai ona mafaufauina atoa.

Masalo na o le toe foi mai o le "chicks chickens" (sei vagana ai le natura inoino ma le naunau mo le fevaevaeaʻi faifai pea i le va oi latou lava, faapea foi ma le zapoloshnosti ma le le mautonu) o se taimi puupuu o le gaosia - e pei ona fai mai, o fua aupito tele e le sili atu nai lo tasi le tausaga. Ae ui i lea, o lenei faaletonu i le faatoʻaga e faigofie lava ona totogi e le vave faʻaleleia o lafumanu, faʻapea foi ma aano o manufasi lelei, lea e fasia i le lua tausaga.

O lea, foxy chik - O se filifiliga sili mo se faifaatoaga fou, mo ni nai taumafaiga laiti ma ni tupe, ia i ai pea ni fuamoa fou ma aano o manu i luga o le laulau, ma mafua ai foi le lotoleaga i totonu o tuaoi oe matamata i moa o lanu mumu mumu e faapaleina ma le mitamita i le gaosiga saoloto.