Matalena masina

Faʻatoʻaina o le masina mo Me 2019

O masina taʻitasi o le tausaga o loʻo iai ona aso e lelei mo mataupu agrarian ma e le fautuaina mo le galue i le lalolagi.

I luga o le faasologa o galuega a le fai togalaau-faʻatoʻaga mo Me, 2019, faʻatasi ai ma fautuaga o le kalena masina ma faʻaaliga o lona faʻaaogaina, auiliili - i le tusiga.

Le aafiaga o le masina i le totoina

A o latalata mai le masina pe o ese mai le lalolagi, o lona tulaga o le kalaveina e aafia ai le biosphere o la tatou paneta. O le uila poo vaega o le satelite e aʻafia ai mea e pei ole:

  • afbs ma tafe;
  • mamafa o le ea;
  • matagi ma le matagi;
  • suiga o le vevela.

O le aʻafiaina o le maualuga o le vai i le lalolagi, o le Moon foi e aʻafia ai le atinaʻeina o laau.. Faʻalagolago i le mamao o loʻo i ai le fetu mai le lalolagi, e saofaga i le tuputupu aʻe o fanua poʻo lalo o vaega o mutia ma laau, aʻafia o fualaau aina, totoina o fua, ma isi. O le iloa e uiga i lenei mea, e mafai ai e faifaatoʻaga ona filifili aso lelei mo i latou poʻo isi galuega i togalaau ma togalaau.

E te iloa? O le efuefu o Eugene Shoemaker, o se saienitisi iloga Amerika ma le faavae o fetu, e tusa ai ma lona finagalo, na faataapeapeina i luga o le ao.

O le faʻaitiitia po o le, pei ona latou fai mai, o le masina leaga ua i ai se aoga aoga i luga o le aʻa o le lau. O nei aso, o fomaʻi "i lalo o le aʻa" o le a maua ai le maualuga o le aoga ma gaosia, o le mea lava e tasi e faʻaaogaina i le faʻavaivai. Talu ai o le terrestrial vaega o laau toto e le aoga i le vaitau lenei, o le teuteuina po o le faapipiiina e mafai ona faia: o le a vave ona lavea.

O se taimi lelei lenei mo togafitiga faʻasolosolo ma le faʻaleleia. Laʻau, e faʻaalia i le puipuiga o le fualaau faasaina, e ui i lea, e le faʻaputuina ona mea oona. O aʻafiaga aoga i aʻa e faʻaaogaina mo le totōina o fualaau totō lea e totoina ai ona toto i lalo o le eleele (pateta, beets, turnips). Aso o le masina vaivai i Me: 1st-4th and 20th-31st.

New Moon and Moon - o na vaega o le tino faalelagi, pe a leai se galuega i luga o le fogaeleele e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le seleselega i le lumanai. O fualaau e ono le tupu pe vaivai. O le faʻatau, fafagaina poʻo le teuteuina o le a leai foi se aoga, ma le isi, o le lamatiaga o faʻamaʻi poʻo le seleselega o le oti e foliga mai. Pau lava le mea na faʻatasi ai o tatou augatama i le masina atoa ma o loʻo faʻaauau pea ona faia e le aufaʻaloloa nei le seleseleina o fugalaau ma aʻa. New Moon i Me - le lona lima, le masina atoa - le sefuluiva.

Growing Moon e faʻaalia ai malosiaga o vaega terrestrial o laau totō. I le taimi lea, e tatau ona e lūlū ma totō mea uma e atiaʻe i luga ae o le eleele. O se taimi fiafia lenei mo le gafa ma le toe gaosia, faʻavaivai ma le faʻasusu i luga o le laulaau. O le faʻamanuiaga o le a avea ma taualumaga o tui i totonu o le togalaau. Ia Me, o le malamalama e tupu mai le 6 i le 18 aso o le masina.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le kalena o le masina mo Aperila 2019.

Tauaofiaga a le tagata fai fanua ma le fai togalaau mo Me, 2019

Me o se tasi o masina sili ona pisi i totonu o le kalena o le sili. E le o mausali le tau, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le toe faafoi o le kiona, o lona uiga e tatau ona puipuia ou moega.

Mo fua laititi, mini-greenhouses mai fagu palasiti o le a avea ma se filifiliga lelei - faigofie, taugofie, ma le ea (pe ae aveese le tapuni). O laau tetele e manaʻomia le fausia o se falemalama faʻavave mo se taimi le tumau mai se faʻavaa laupapa ma le ata.

O pito o le ata tifaga e mafai ona pipiʻi i piliki ina ia le faʻaumatia e le matagi le fale

I nofoaga tetele, e avea o se puipuiga faʻavave, faʻaaoga le auala ulaula:

  1. I vaitau masani, o faaputuga o laau mamago, vaomago, ma laʻau o loʻo tuʻuina i totonu o fualaau aina.
  2. O nei faaputuga e aofia ai le 3-5 cm ma se vaega eleele.
  3. I le pito i lalo o le faaputuga puʻuina o se laau e fai ai se tamai pu ma tuʻu i luga o le afi.
  4. O le faatumu o le faaputuga o le faaputuga o le a faasolosolo malie lemu, ma vevela i luga o le palapala, taofia le vevela.

O aso muamua o le masina - o le taimi o le lūlūina o togalaau malulu (aniani, kāloti, susulu) i luga o le eleele. E aofia ai ia fugalaau faaletausaga, e pei o le mattiola, delphinium, hedelium. E le gata i lea, o laau totō (tomato, pepa) o loʻo totoina i totonu o le laufanua, o aʻafiaga o fualaau aina ma laau toto ua totoina i se nofoaga tumau. (O le lisi o laau totō mo le totoina ma le luluina e maualalo i totonu o le tusitusiga.)

E taua! I totonu vevela aso ma le la malosi, e fautuaina e teuteu fatu faatoa totoina, a leai o le a mu.

O le tautotogo o le taimi lea o le fafaguina o meaola faalafua. O nisi oi latou o iniseti ia e faaleagaina ai le vaega o le eleele, o loʻo i ai palapala palapeti e faʻaumatia ai fatu, pulu ma le aʻa o mea totō. Mo ituaiga iniseti taitasi o loʻo i ai le tele o fualaau oona e faʻaaogaina e avea ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamalolo. Faatasi ai ma auala saogalemu e puipuia ai le tulaʻi mai o iniseti - totoina laau totō o loʻo i ai se manogi mataʻutia ma mataʻu i meaola faalavela. O nei:

  • vormwood;
  • tansy;
  • Tagetis (marigolds);
  • kumumu;
  • kaluka.

Mai nei laau totō e saunia ai meaʻai ma teuteuga, o loʻo salalau totoina i le tulaga o le faʻatoʻilaloina e iniseti leaga.

O le amataga o le masina o se taimi faʻaleleia mo tui o le tele o ituaiga o fualaau aina ma laau toto.. O lenei vaitau taimi e lelei mo le vaevaeina ma le totoina o fugalaau faʻapitoa: rudbeckia, aster. I le taimi nei e tatau ona e tosina mai tagata eletise. Le faia o lenei mea, a le o le tuʻuina o se nofoaga, poʻo le lūlū i le va o laina o laau totō, togavao meli. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona lūlūina le palaselia i le tausaga atoa. Ma o se meaola matagofie e pei o le fugalaau e lua faalua - ia Iuni ma Aokuso, lea o le a tosina mai ai tagata eletise i le tuai ona totoina o fua.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i ituaiga o le faapipiiina o laau fua ma auala mo le faʻatinoga.

Mei e le o taimi uma e maua ai le suavai, ma o le susu mai le suavai suamalie ua uma ona tafe. O le mea sili, o fualaau faisua muamua e pei o susulu e manaʻomia ai le susu. Afai e te le amio lelei i aso taʻitasi i le laasaga o le atinaʻeina o fualaau faisua, o lona uiga o le aʻa o le aʻa o le a mago ma faigata. Faʻamamaina le faʻamamaina mo le kalala, totoina i le taumalulu. E i ai sona aʻa loloto, e leai se mea e susulu ai.

O le fufuluina o kapeti o le a le puipuia, o ona lau o le a suamalie ma tumu i vitamini. E manaʻomia togafitiga ma isi togafitiga ile togalaau. O fualaau aina e masani ona faasūsūina, faʻafefiloi le susu i luga o laʻei. Mo le tele o fualaau faisua ma togalaau aina e faʻaalu ai faʻaopoopoga o le nitrogen lea e faʻateleina ai le tuputupu ae o laʻau.

Ma i totonu o le togalaau, ma totonu o le togalaau, ma i le togalaau fugalaau pe a uma ona faʻafeinu, faʻapipiʻiina e faia ina ia mafai ai ona taofia le fausia o se mea eleelea, o le ea i luga o le eleele. I le amataga o le masina, o le tatalaina e sili atu ona faia soo ina ia mafai ai ona faatelevave ma faafaigofie le totoina o fualaau toto. A maeʻa ona tatala, e toʻatele tagata e faʻaaoga le mulch, o lona aafiaga aoga ua faamaonia e le tele o faifaatoaga poto ma fugalaau fugalaau. Soʻo se mea faʻalautele e faʻaalu se taimi i le tausiga o togalaau. Faia lelei se mulch layer o:

  • sulu;
  • fafie laau;
  • vaomago;
  • peat

Mulch e taofia ai le tuputupu ae o vao, taofia le susu ma le vevela, ma puipuia foi aʻa mai le vevela.

Aoao atili e uiga i le mafuaʻaga e te manaʻomia ai le mulilua palapala.

Aso fiafia mo le totoina ma le tausia oi latou

Faʻalagolago i le ituaiga o aganuʻu, e tofu lava ma lona lava aso e sili atu ona manuia mo le totoina poʻo le totoina o fatu:

a) fualaʻau:

  • tamato, eggplantal - 8, 10, 15-17, 21-23;
  • kukama - 1, 8, 10, 15-17, 23, 27, 28;
  • kapisi - 9, 10, 15-17;
  • zucchini, squash, zucini - 8, 9;
  • Bulgarian pepa - 9, 10, 17,21-23;

b) fualaʻau aʻa:

  • daikon, radisa, radisa - 1, 17, 21-23, 27, 28;
  • Karoti, beets, turnips, celery (aʻa) - 1, 15, 16, 21-23, 27, 28;
  • horseradish - 1, 10-12, 15;

i) aganuʻu puʻepuʻe:

  • lapisi, seti - 8, 10, 17, 21-23;
  • riki-subject - 17, 21;

d) fatu:

pateta, Ierusalema artichoke - 9, 10, 15-17, 21-23, 27, 28;

e) lanu ma mea manogi:

  • launiisi launiu, cilantro, kumino, sinapi - 11-15, 23, 25-28;
  • salati, fennel, basil - 11, 12;
  • opu, seleni mo laula - 13, 14;
  • sorrel - 17, 21;

e) lemu:

  • pi, pi, lentils- 9, 10, 15-17, 21-23;
  • asparagus, pi vine - 8-10;

g) pauka ma melon - 8, 10, 15-17, 21-23

g) laau aina ma fualaau aina:

  • strawberries, strawberries - 9, 10, 15-17, 21-23;
  • gogoberry, fuafiti - 9, 10, 17, 21-23;
  • quince, pear, ash ash - 11, 12, 17;
  • vine - 8, 10, 17, 21;
  • apricot, cherry, pi, plum, apple-tree 3, 15-17;
  • rasipi, blackberry - 8, 10, 17;

h) fugalaau:

  • tasi-tausaga - 1, 8, 10, 13, 14, 17, 27, 28;
  • Tausaga Faʻaletausaga ma Faʻalauiloa - 1, 9, 10, 17, 21-23, 27, 28.

E taua! E le fautuaina e lūlū pe totoina so o se vaomatua, faʻapea foʻi ma isi galuega i le 4-6 ma le 19 numera o Me.

E pei ona taʻua i luga, soʻo se galuega ma se laau - faatasi ai ma ona laʻau poʻo aʻa - e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga ile atinaʻeina o se fua pe afai e faia i se aso le lelei. O le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai le aso o le masina, fautuaina mo se ituaiga ituaiga galuega.

Ituaiga galuegaAso fiafia, Me 2019
Faʻatoʻa totoina, veleina1, 2, 21-25, 29, 30
Faataʻitaʻiga, faʻafetuʻi1, 13, 14, 23
Faʻasa1, 8-10, 15-18, 21-23, 26-28
Tatalo, mauga, mulch1, 2, 11, 12, 24-28
Teuteu3, 7, 24, 25, 29, 30
Puipuia, pulea o faamaʻi ma meaola faalafua2, 7, 11, 12, 21-25, 29-31
Mineral fertilizers8-10, 15-18, 20
Laʻei pito i luga1-3, 8-10, 29, 30
Vaʻaia, fuga1, 8-10, 14, 17, 21-23
Toe faʻaleleia (vaevaeina, tuʻuina)13-16, 31

Faʻasalaga i le kalena o le kalena ma le faʻatoʻaga

A leai se poto masani, e le faigofie le malamalama i faʻalavelave uma o le faʻaaogaina o le kalena o le masina. O le tagata e mulimuli ia te ia na te manatu mamafa i le tele o mea e aafia ai le masina i laau toto:

  • le kuata po o le vaega o loʻo nofo ai le malamalama i se aso faapitoa;
  • faailoga o le zodiac;
  • le vavalalata o le aso i le masina fou ma le masina atoa.

O le aafiaga o vaega o loo faamatalaina auiliili i le amataga o le tusiga, e tusa ai ma faailoga o le zodiac: ua vaevaeina i latou i le lafulemu ma le pala.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Taurus, Cancer, Failautusi, Pisces, Capricorn - ua manatu o faailoga sili;
  • Aries, Gemini, Leo, Virgo, Sagittarius, Akarasi o ni faailoga lauiloa;
  • Tulaga maʻaleʻale - faʻaleleia lelei.

O lona uiga e ui o le masina o loʻo i totonu o le fale o se fua lalelei, totoina, totoina ma totoina laau toto o le a sili ona faamanuiaina. I isi vaitau e sili atu ona lelei le faia o isi galuega i le togalaau poʻo luga o le togalaau.

E te iloa? O le tasi aso i luga o le masina o le a tutusa ma le toeitiiti 30 aso lalolagi. I le taimi lea, o le la e sopoia le lagi i le aoauli.

I aso o le masina atoa ma le faatoa fananau mai, e le fautuaina le tauaveina o le lulu, totoina ma le totoina. O le au faifaatoaga i nei aso e faaopoopo i ai le aso muamua ma le maea ai o le mea na tupu, aua o le paʻu o le papa o le fuga e tupu "e le faafuasei," ae faasolosolo malie lava. Ae o loʻo i ai se tuusaunoaga i le tulafono: o se aganuʻu le totoina o laau toto ma togafitiga o togafitiga i le aso ao lumanaʻi le masina atoa.

I le lautele, o le faʻaaogaina o le kalena e le faigata: i luga o laulau ma le tele o le tele o faʻamatalaga, e masani ona faʻaaoga le lanu lanu o faatusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aso o se faʻasaina faʻasaina faasao poʻo isi mea e tupu e mafai ona makaina i le mumu, ma o le aso sili ona lelei mo lenei gaoioiga e mafai ona lanumeamata.

O le mea lea, e le faigata le faʻatulagaina o aso sili ona talafeagai e ausia ai le sili ona lelei o le seleselega. E sili atu ona aoga, faʻaaoga le kalena, e teu ai lau lava tusi o faʻamatalaga, mauaina o le poto masani. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona galo ia i tatou e tele mea e faalagolago ile mafaufau o le tagata e tausia ana matafaioi mo le tausiga o se fugalaau, togalaau poo fualaau faisua.