Fua o le gaosiga

Lulu lanu Cordina kiwi: tausi ile fale

Cordilina Kiwi - O se laau lauiloa mai le aiga o agaves, e pei o se pama laʻitiiti. O Cordilina kiwi e afaina i Ausetalia i Matu; o isi ituaiga o ituaiga o loʻo maua i atunuu Asialagi Sasaʻe ma Atumotu o Hawaii.

O nei laau toto e ese mai le tasi i le isi, lapoa, foliga ma lanu o laulaau. Cordilleas faʻapitoa, matagofie ma fetaui lelei mo mea o totonu.

Faamatalaga lautele

I le natura o le vao, o le Cordilin kiwi e tupu e oo i le 2-3 mita, ae o se potu o le potu e faʻatusatusa i le tele. E masani lava, o laʻau 'aina ausia le 1-1.5 mita le maualuga.

O le aoga sili - lanu lanu vaʻaia, faapaleina pito o vela vela. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le laau, o lau pito i lalo ua mate, o le laau e foliga tutusa lava ma le pama. I luga o itu o le ogalaau o loʻo faʻaalia mai i taimi uma ni vaʻaiga fou, e fetaui lelei mo le gafa.

O laulaau o le laau e faigata, malie, faatasi ai ma itu tafatafa. Lanu lanu e faʻafefiloi lanumeamata lanumeamata, samasama ma piniki piniki.

Ata

Cordilina kiwi: ata o lenei meaola.

Tausia ma tausia i le fale

E lagona e ia le fiafia tele i totonu o le taulaga, ae le o le mafatia i le ea, vevela maualuga po o le pefu. Leai se taimi malolo i le tau malulu, laau tausisia le teuteuina i le tausaga atoa.

Malamalama

Pusa toto sili ona tuʻuina faamalama sill agai i saute, southwest or south-east. E tele kopi e tuʻu i autafa o le faamalama i luga o se laulau poʻo se tulaga faapitoa. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama Cordilin kiwi e leiloa se lanu lanu mananaia, o le a faasolosolo le ogalaau, o le a le aoga le laulaau ae leai se ola.

O Cordilina e manaʻomia le pritenyat mai le la saʻo. I luga o se aoauli vevela ua lava lea e tapuni ai le ie puipui e aunoa ma le vevesi o le ulo. Lelei - e susulu pea le malamalama, ae o le malamalama faʻalauiloa.

I le taumalulu ma le taufaʻaiuiuga o le autumn, e mafai ona e faʻaopoopoina moliga faʻaopoopo, o le fugalaau o le a sili atu le lelei.

Lulu

E fiafia tele le laau ile vevela, lelei le vevela - 18-23 ° C. Cordilina Kiwi e le taliaina ni suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le faʻataʻitaʻiga.

I le tautotogo o le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona ave le ulo i luga o le faapaologa po o le faletalimalo, ia mautinoa e aveese i le po i totonu o le fale. O sina pito itiiti o le a faaleagaina ai le fugalaau.

A tuʻuina i luga o le faamalama, e tatau ona puipuia mai le tafe o le malulu aʻo lele. Tatalaina o le faamalama po o le faamalama, e sili atu le aveese o le laau mai le faamalama sill.

E uiga i le vevela o le ea

O le ea i totonu o le potu e mafai ona mago, ae ia mautinoa le lelei o galuega a le fale laulaau e tatau ona faʻaalu i taimi uma i le vai potu vevela mai se fagu moli. Aua le tuʻuina le laau i tafatafa o se vevela vevela. Afai e tatau ai, ia ufiufi le maa i se ie mafiafia.

Faʻasaina tulafono

Poto ma le taumafanafanaI le taimi o le vevela ma le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia e le Cordilins le faʻateleina o le suāsusu ma le suamalie e kuka, timu poʻo le faʻafefe o vai.

Faʻaitiitia le malulu o le ea fafaga sina tipi.

O le mealilo i le atinaʻe manuia o le Cordilin o le leai lea o le susu i totonu o le eleele e aunoa ma le faʻamamaina atoatoa o le comy.

Vaʻai o le fuga

Faʻaauau i totonu o se taulaga fale Cordilina kiwi e le fuga. I totonu o greenhouses, o le fugalaau e mafai. Inflorescences o Cordellina kiwi paʻu, e ufitia tele i nai lilac laiti poʻo ni paʻepaʻe paʻepaʻe.

Laʻei pito sili

Mo le alualu i luma manuia e te manaʻomia fafagaina masani. O le laau e faʻamaʻiina i le tausaga atoa, e faʻaaoga ai fuataga masani mo alofilima i totonu, faʻaitiitia e tusa ai ma faatonuga ile pusa.

O le fuālaʻau fuālaʻau e sili ona lelei. I le tautotogo ma le tau mafanafana, o le laau e fafagaina le 1 le taimi i le vaiaso, e sili atu ona lelei le faia o ofu pito i luga i le taumalulu ma le autumn 1-2 taimi i le masina.

Suiga

O Cordilina o loʻo atiina ae malosi. O faʻataʻitaʻiga talavou e manaʻomia le faʻatulagaina o tausaga, o tagata matutua e totoina i le tai 3-4 tausaga.

O aʻa e sili atu ona tupu, e mafai ona vaaia i luga o le eleele - o se faailoga e manaʻomia e le laau se potopotoga fou ma sili atu le vateatea.

Mo le toe totoina o le a e manaʻomia se paʻu palasitika po o se koneteina. Faʻamamaina o lua i lalo e manaʻomia, e tatau ona faaopoopo le ulo i le paleta. O se laulau o le tele o le oneone, lapotopoto, lapisi oneone ua lelei ona fufulu i luga o le tane.

O se faʻafefiloi faʻafefiloi mo dracenas ma alofilima potu poʻo se paluga ua saunia mai le sodu (3 vaega), o le peat ma le oneone (1 vaega) o loʻo faʻaaogaina. Ina ia faigofie le faʻafefiloi, e mafai ona e faʻaopopo le perlite poʻo le galu.

Ua aveeseina laau matutua mai le fagu tuai ma se faaputuga eleeletuʻu i totonu o se fagu fou ma fufuluina i le faʻafefiloi o le palapala. A maeʻa lena mea, e faʻamalūlūina Cordilina ma tuʻuina i luga o se malamalama pupula lanu ...

Toe gaosia ma galueaina

E mafai ona e faʻateleina le Cordilin kiwi luga po o le tipii tafatafa o se tagata matua. Mo vailaʻau aʻa e filifilia i le tele o lau laʻau. Ua tipiina laʻau i se naifi malosi ma totōina i totonu o fagu ma se lau pama mago lelei poʻo le faʻavaʻa.

E mafai ona e aʻafia laasaga i se paluga o le galu ma fufulu mama le oneone. O tamaʻi vine e sili atu ona tuʻuina i totonu o se fale kati pe ufiufi i taga palasitika. Mo le gaosiga vave o tipu e manaʻomia ai le moli susulu e aunoa ma le tu saʻo ma le faʻafeusuaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O se tasi o faʻamaʻi masani o Cordilin kiwi - aʻa e pala. E aʻafia ai laau i le tulaga o le le usitaia o le pulega o le suavai e faʻatasi ma le maualuga o le vevela.

I le mauaina o le pala, e tatau ona e tipi ese le tumutumu maloloina o le laau ma laulaau ma aʻa i totonu o se fagu fou. O vaega ua aafia o le a lafo ese.

Cordilins o loʻo iai i potu e masani ona mafatia i aphids, vailaau vaʻaia, vaʻavavevave mites poʻo le iniseti iniseti. O nei meaola faalavelala e afaina ai le laau, o laulaau vaivai ma lotovaivai. Mauaina ni meaola faalafua po oo latou gaʻo e mafai ona avea ma se suesuega ma le faaeteete i totonu o lau.

Ua aveeseese iniseti ma se 'ie susū, ona faʻapipiʻiina lea o laau i se vailaʻau iniseti. O le puipuia o meaola faalafua o le a totoina laulaau i vai mama ma le fufuluina taimi o le cordina i se vai mafanafana. Laufanua i totonu o se ipu e ufiufi ai le ata tifaga.

Afai o se paʻu paepae e fai i le palapala, e tatau ona e aveesea ma sasaa le eleele fou i totonu o le ulo. E manaʻomia le faʻaaogaina o le suavai mama mo le faʻaleleia o le vai, e sili atu le faʻafefe o vai faʻafefe masani.

O le Cordilina kiwi e talafeagai lava mo tagata e leai ni aʻafiaga.

O le faʻaaogaina o togafiti uma o le tausiga mo lenei "alofilima", e mafai ona e aofia ai i le aoina o isi ituaiga o uaea ma le paʻepaʻe, lilac poo le kulimi i luga o lau. Faʻatasi latou te fausia ai se fale lauʻeleʻele moni ma aumai le siosiomaga o le itu i saute i le fale.