Faatoaga faatoaga

Arzamas ituaiga o gaosi: uiga o le fausiaina i le fale

E le gata i le masani ai o moa a le aiga, o tamaʻi laititi ma tetele e taua le tupu aʻe o isi manulele. O se faʻamanuiaga taua e mafai ona aumaia ai le gaosia o kesi. O se tasi o muamua, ma i le taimi lava e tasi, o le sili ona taua o ituaiga o kosi e faifaatoaga faifaatoaga o Arzamas.

Faʻasologa o talafaasolopito

Arzamas geese e aofia ai i le ulumatua - ua talitonu na latou faʻaalia i le senituri XVII. O le faʻamaoniga o lenei mea e mafai ona maua i le tele o tusiga faʻasolopito ma faʻamatalaga o aso nei.

Siaki le ituaiga o kesi mo le fausiaina o aiga.

O latou foliga vaaia e fesoʻotai ma le amataga o taua o le kusi, lea na manaʻomia ai manu felelei. E talitonuina o le ituaiga na mafua mai ona o le filifilia o le malosi sili o le Tula, ma o le autu autu o lona fausiaina o le avea lea ma tagata tetee ma totoa, lea na ausia.

O le taʻua o nei manulele o loʻo maua i itulau o le tusi a Ivan Abozin "Poultry Farming", lomia i le 1875. E faamamafa e le tusitala lo latou tutusa ma le Tula geese, ae i le taimi lava lea e tasi o loʻo taʻua ai o le Arzamas e tele atu ma malolosi.

O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga ua taʻua o le aai o Arisama, lea na maua ai lona igoa. I faʻamanatuga o tagata vaai, e mafai ona e maua ni faʻamatalaga o kusi, o loʻo tutupu i lenei aai, e foliga tutusa lava ma swans i lo latou tele ma le stator.

Na o le XIX senituri, na amata ai ona fafagaina lenei ituaiga taua e avea ma aano o manu, ma na faamaonia ai o se mea sili ona lelei.

E te iloa? O gase i le taimi o se molt e le mafai ona felelei, ma o le vaitaimi o fesuiaiga o fulufulumanu e tusa ma le ono masina.

O fafo

Mafaufau i uiga autu o lenei ituaiga.

  1. Lanu - O se tasi o uiga iloga o le fatu, e pei o fulufulu o ona sui o le kiona.
  2. Ulu - laiti, lapotopoto; muaulu ma le ua - malosi; musika tauto ua atiaʻe lelei.
  3. Pulu - e mafai ona faʻamalo, tuusao ma saʻo i le foliga. E mamafa tele, i le pito i lalo e valiina le lanu moli, ma i le pito i luga e liliu ai i nifo elefane.
  4. Mata - lagi lanu moana po o le uliuli, tele. O laumei e lanu samasama lanu.
  5. Tupa - umi ma iai se faʻailoga faʻapitoa.
  6. Tua - lapoa, saʻo ma laugatasi.
  7. Cheo - lautele, lapotopoto ma atoatoa.
  8. Vaevaega - fetaui lelei i le tino, o latou auupega e oʻo atu i le puʻupuʻu ma ufiufi ai.
  9. Feu - puupuu ma mamana, vali ata.
  10. Paws - lautele, ma tamatamai lima saʻo.

Faʻasalaʻau oe lava i uiga o le Linda breed, tulafono a Danimaka, suauu tele, Tula geese, Kholmogory, Rhine, ma Toulouse geese.

Uiga lelei

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga lelei tele, o Arzamas geese e iloga i le maualuga o le gaosiga:

  1. O le mamafa o le gander e tusa ma le 6 kilokalama, o le kusi - 5-5.5 kilokalama, ma o le talavou i le 2 masina e mamafa le 3.5-4 kilokalama i le taʻitasi.
  2. O le gaosiga o le gaosiga o le faʻalaʻau, kesi e oʻo atu i le 25 fuamoa i le tausaga.
  3. Lafoaʻi amata ile gaʻo ile tusa ma le 300 aso o le matua.
  4. Ole lapisi o le fuamoa e tasi o le goose Arzamas e 170-180 g.
  5. O le ituaiga e mafua mai i le maualuga o le galo o le fanau, o le faʻamalosia o fuamoa e oʻo atu i le 85%. E i ai togafitiga faʻapitoa a Geese, o ni moa lelei tele.

E taua! O tupulaga talavou o lenei ituaiga e maualuga le mafai ona mafai ona ola ma ola maualuga - e oo atu i le 96%.

Fafaga meaai

O le suavaia o nei meaʻai e le ese tele mai le gaʻo o isi ituaiga:

  1. O faʻailoga mo le 7-10 aso e fafagaina i fuamoa kuka ua kuka i greens.
  2. Mai le 10 aso e mafai ona latou faʻapupula malie le selu olo ma sana.
  3. O le aso i aso taitasi o le kusi i le 7 aso e maua ai le 30 g, ma i le 7-14 aso e oʻo i le 90 g.
  4. Mai le lua vaiaso le matutua, e mafai ona faʻaopoopo meaai fefiloi i le taumafataga o meaʻai laiti - e faʻateleina le tuputupu ae vave ma le mamafa o meaʻai, ma o loʻo aofia ai foi meaʻai talafeagai ma meaʻai.

E taua le matauina o le fusi manu e tuʻuina uma e mama ma i le foliga o se mash. O le 'aiina o meaai e fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract of birds, faapea foʻi ma latou soifua maloloina atoa. E manaʻomia e tagata matutua le 330-340 g o meaai i aso taʻitasi.

E taua! O Arzamas geese e mafai foi ona fafagaina fualaau faisua, meaʻai susu, pata, papa o le atigi, falesa ma vaomago, ae e le faigofie tele pei o meaola manu mo le au faifaatoaga, aua e tatau ona e siaki pea le paleni o meaʻai e maua e manufeʻai.

Tuutuuga o le taofia

O le tuputupu ae o Arzamas geese e fautuaina mai ai se fale moa, faapea foi ma se nofoaga e savali ai manu. E le o se mea, ae o le i ai o se faatanoa e sili ona manaomia.

  1. O le fale e tatau ona mafanafana, māgo ma faʻalelei. O lona tele e tatau ona fuafua i luga o le faavae o le numera o lafumanu: ia le itiiti ifo i le 1 sikuea sikuea e tatau ona atofaina mo kusi taitasi. m nofo avanoa.
  2. E ui lava o le togafiti o Arzamas e malulu ma o ona sui e malulu lelei le malulu, e fautuaina le mafanafana o puipui ma le fola i le fale manu - o le a fesoasoani e taofia ai le pala ma, e tusa ai ma le tele o faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga o le toʻimama. O le vevela o le ea i totonu o se potu e le tatau ona pau i lalo o le 10 ° C.
  3. O le fola i totonu o le fale e ufiufi i le palapala, o le mafiafia e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 30 cm. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina vaomago, vaovao, peʻa, sunflower husk poʻo le vao. O le mea autu - i taimi uma e faʻamautinoa ai ua faʻamamago le mama ma mama. I le vaitau o le taumafanafana, e tatau ona aofia ai le oneone poʻo le vao, i le tulaga lea ei ai lona faʻamoemoe faʻapitoa.
  4. Mo lapisi, e tatau ona faʻapipiʻi ia nifo, faʻapitoa laupapa ma i se vaʻaiga loloto, ina ia alofia ai le soona inu o le masini i fuamoa.
  5. O le fale e tatau ona faʻapipiʻiina i meaʻai ma mea inu, faʻapea foʻi ma le saunia o manholes mo meaola e alu i fafo.
  6. I totonu o le fale e tatau ona faʻapipiʻi pusa otaota i oneone poʻo le elefu ina ia mafai ai e le fagafao ona fufulu mama a latou fulu i totonu.

E manaomia e manufelelei ona savavali, i le taumafanafana ma le taumalulu, o lea e tatau ai ona e saunia se avanoa mo lenei mea. E mafai ona tatala ma tapuni le savali. Afai ei ai se pa, e sili atu ona faigofie le pulea o geese ma meaʻai latou te faʻaaogaina. E fautuaina e vave selesele i luga o le nofoaga o le manulele e pei o vao mutia.

Aoao, nai lo gaʻo gaʻo, fuamoa siʻosiʻomaga, meaʻai gaosi ia aoga.

Ia, afai ei ai se vaituloto i tafatafa o le fale, o lona auai e faigofie lava ona faafaigofie le tausiga o kusi. Afai e leai se vaʻa, ona mafai lea ona e faʻavasegaina se mea e tasi, pe na o le faʻatulagaina o tane ma vai ina ia mafai ai e le geese ona aau i totonu.

E te iloa? O le gase e umi le uumi i totonu o manulele, latou te ola mo le 20-25 tausaga.

O lenei ua e iloa le taimi ma le auala na faʻaalia mai ai le fanau a Arzama, ma le auala e avatu ai ia i latou le tausiga lelei ma le lelei o taumafa. Aua nei galo o le uiga o le manu o nei manulele o se uiga faatupu vevesi, aua o le mea muamua na latou fefete ai o se tauiviga. I le taimi lava e tasi, faafetai i lenei mea, o le Arzamas geese e fetaui lelei ma tulaga masani ma faaalia ai le maualuga o le ola.

Vitio: Arzamas ma Kholmogory geese breed