Cumin

O mea faʻamalolo o le kulimi uliuli mo tane

Black cumin - o se laau aoga tele lea e mauoa i ituaiga uma o vitamini, minerale ma isi gaioiga galue. Suauu mai lana fatu e mafai ona faaleleia ai le soifua maloloina o tagata. I totonu o lenei tusiga tatou te mafaufau i aoga sili ma mafai ona afaina ai le kumini uli i le talitane ma isi faafitauli ogaoga i alii.

O le vailaʻau kemino o le kumumu uliuli

O le kumumu uliuli o se togavao taʻitasi o le aiga o Buttercup. E aofia ai le 100 vaega eseese e mafai ona i ai sona aafiaga malosi i le tino o le tagata.

Faatasi ai ma i latou, o le mea sili ona taua mo le soifua maloloina o tagata e:

  • timokinon - mea faʻamalosi faʻatasi ma antioxidant, antitumor ma aʻafiaga faʻaleagaina;
  • timohydroquinone - o se tuufaatasiga o loʻo faamatalaina i se malosiaga malosi i luga o le faʻaoga o le nervous sighs;
  • laumol - o se vailaʻau e aʻafia ai le antiviral ma le antibacterial.
O le vailaʻau faʻasolosolo o pusa cumin

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le suauu e aofia ai:

  • B vitamini, faapea foi C, E ma le D;
  • minerale potassium, sodium, magnesium, calcium, phosphorus, iron, zinc, nickel, selenium, ma isi.
  • flavonoids;
  • enzymes;
  • tannins;
  • alkaloids;
  • suauu taua;
  • Saponins;
  • phospholipids;
  • phytohormones;
  • coumarin;
  • bicarbonate.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na amata ona faʻaaogaina le kumini uliuli mo togafitiga faafomaʻi 3 afe tausaga ua mavae. O faʻavae e faʻavae i luga o lea tulaga na lauiloa tele e taʻua ai e mafai ona maua i tusitusiga a le tagata atamai Eleni Hippocrates.

O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o gaʻo elemene o loo aofia i le cumin cine ua tuuina atu i le laulau:

Fatty acid acid Pasene
Omega-658%
Omega-923%
Palmitiki14%
Vaʻa3%
Arakhinovaya1%
Myristic0,5%
Omega-30,3%
Palmitoleic0,1%

Faʻamanuiaga mo le tino o tagata

Mo le tele o tausaga, o le cumin laʻitiiti na fesoʻotai i aganuu ma togafitiga faʻapitoa ma se tasi o auala pito sili ona aoga e mafai ai ona lagolago le soifua maloloina o tagata. E mafai ai e oe ona faʻagasolo le faʻaleleia o le tino, ma faʻamaonia le paleni o le hormonal.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o mea e maua mai i totonu o le fale, ia mafai:

  • faʻaauau gaioiga masani o le testosterone;
  • faateleina le liua ma le malosi;
  • faaleleia atili le toto i totonu o le vaega;
  • faʻaleleia le tulaga lelei ma faʻaleleia le gaioiga o siama alum tane;
  • faʻaitiitia faʻamalositiga o le tamaoaiga.

E le gata i lea, o togafitiga puipuia e faavae i infusions, decoctions ma le suauu o le alumini uliuli e maua ai le avanoa e puipuia ai le soifua maloloina o tagata mai ituaiga uma o maʻi o le urinary system.

Auala e faʻaaoga ai le suauu pulu cumin

Mo le sauniuniga o vailaʻau faʻavae e masani ona faʻaaogaina ni mea teuteu eseese ma mea e faʻaleagaina. Ae i le tulaga o le kumumu uliuli, o le suauu mai ona fatu ei ai sona aafiaga faapitoa. O le oloa e iloga i se maualuga maualuga o vitamini ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le faafitauli i totonu o sina taimi puupuu, faʻapea foi ma le faʻaleleia o lemoni.

E te iloa? I aso anamua o Aikupito, na manatu le cumin cine o se tasi o faʻatofaʻaiga autu. E faavae i luga, latou te saunia se vaifofo lautele lea e puipuia ai le tino mai le gaoia o gata.

Faʻaopoopo le maualuga o le testosterone

Faʻateleina le maualuga o le testosterone i le toto o le a fesoasoani i se tamaoaiga mau o mea gaʻo i le oloa. Latou te faʻaosoosoina le faʻalauteleina masani o le metabolism, faʻapea foʻi ma hormones patino. Ina ia ausia lenei mea, e tatau ona onā le suauʻu i aso uma, mo le 1pp, vave loa pe a uma se taumafataga. Faaaoga le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, i le taeao. I le tulaga o tulaga le maalofia, e mafai ona faʻaaoga le oloa i le ao, ae peitai, i lenei tulaga, o lona aoga o le a faʻaitiitia faʻaititia.

Le faʻaleleia o le mafai

O le toe gafatia, faʻapea foʻi ma le lelei o le tane elemene o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le suāuʻu 1-2 taimi i le aso, pe a uma se taumafataga, mo le 1pp. Ina ia faʻaleleia le fegalegaleaiga o vaega o le oloa ma le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o lona tiga, e fautuaina le suauʻu e faʻafefiloi ma sina vaega o le sua o le lemoni po o le meli. Talia le uiga mo le 3 masina.

E taua! E faʻasaina le faʻaogaina o le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suauu cumin keneta. Afai o le tele o meaʻai e ono oʻo atu ai i le faʻasaina matuia o feusuaiga.

I le tutusa, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le meaʻai ma le faʻataʻitaʻiga ma le oloa. E fesoasoani i le faʻalauteleina o le tafe toto i le nofoaga vavalalata. O le faʻagasologa o loʻo faia i le faʻaaogaina o gaioiga, faʻapipiʻi ma le faaeteete le suauʻu i totonu o le paʻu. I le aso o le a lava lea e fai i le 1-2 taimi, o le vasega - 3-4 masina.

Mo togafitiga o prostatitis

Togafitiga o le prostatitis ma le suauu e aofia ai auala eseese eseese. Faʻaaogaina muamua, e faʻaaogaina le oloa i fafo: mo lenei mea, o le suauu o loʻo faʻaaogaina i ni faʻailoga vaʻaia i ni faʻafitauli faʻafitauli, e aofia ai i totonu o le vailaau, ma le pito i lalo. Faʻafoe se faiga i aso uma, aʻo lei alu i le moega, mo 3-4 masina. E tusa ai ma le auala lona lua, o le suauu e faʻaaogaina i totonu. Latou te inu pe a maeʻa se taumafataga, 1 tsp., E sili atu ma le 2 taimi i le aso. Le faʻaleleia o le aʻafiaga o le oloa i luga o le tino e ala i le faʻamamaina i le pamu poʻo le suauu i luga ole vaega 1: 1. O le umi o le togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le lavelave o le maʻi, ae le tatau ona sili atu i le 4 masina.

Aoao pe faʻapefea ona taulimaina anufe ma faʻamaʻi pipisi i le sima cumin.

E faʻapefea ona teuina le kumumu uli

Toto fatu o loʻo teuina i totonu o ato faʻamau poʻo ni koneteina i se mea malulu ma malulu, puipuia mai le susulu o le la. I tulaga faapena, latou te mafai ona faatumauina le uiga masani o mea manogi ma mea aoga mo le 2 tausaga. E mafai ona teuina le suauu mo le ono masina mai le aso o le gaosiga. Ae peitaʻi, mo lenei faʻamoemoe e tatau ona teuina i se nofoaga malulu, natia mai le susulu o le la, i le vevela e le maualuga atu nai lo le + 20 ° C. E naʻo ipu pusa tioata e faʻapipiʻi mau e faʻaoga mo le teuina.

Matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i foliga o le faʻaaogaina o le kulimi uliuli mo le puipuiga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

O le aluminiuli ma le suauʻu mai i lea mea e fesoasoani i le tau faasaga i le tele o faʻamaʻi, ae, e ui lava i lenei, o lo latou faʻaoga foi o loʻo i ai le faʻamaʻi.

O autu autu e:

  • faʻataʻitaʻiga faʻaleagaga o soʻo se tikeri ma le etiology;
  • tasi le le faapalepale o vaega taitasi;
  • paʻu o le paʻu (mo le faʻaaogaina fafo);
  • afaina o fatu fatu
  • fatu fatu;
  • faʻasolosolo;
  • tolopoina o le vaitaimi.
O aʻafiaga faʻaleagaina i le faʻaaogaina o le faaaogaina o le alumini uliuli e le o matauina. Pau na o tuusaunoaga o mataupu ia o le le faapalepale, e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaʻi maʻi. E taua le taʻua o lena mea faatasi ai ma le maualuga o le kumini ma le suauʻu mai ia mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le vaega o meaʻai. I lenei tulaga, e mafai ona latou faatupuina le gaoioi, vomiting, manava manava, tiga i le vaega o meaʻai.

E taua! O le suauʻu e tatau ona faʻatau naʻo le malulu. E naʻo le tulaga lea o le a eseese ai le oloa i totonu o lona tuufaatasiga (i le taimi o le vevela o togafitiga e tele mea aoga e paʻu ai).

O le kalami lanu uliuli ma ona faʻataʻitaʻiga o se tasi lea o vaifofo faʻapitoa e mafai ona lagolago ai le soifua mālōlōina o tagata e aunoa ma ni faʻafitauli leaga. O loʻo faʻamatalaina lenei mea e le tamaoaiga, faʻapea foʻi le tuʻufaʻatasiga atoatoa o ituaiga uma o mea aoga. Peitai, ina ia aua nei faʻafefeteina le kuminini i le tulaga o le soifua mālōlōina, o oloa e faʻatatau i luga e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.