Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona maua ni anufe i moa

O faʻafitauli e pei o anufe, e masani ona feagai ma tagata e maua ai moa a le aiga ma faifaatoaga.

O le a le mafuaʻaga o faʻamaʻi ma le auala e togafitia ai se manulele - matou te malamalama i lenei tusiga.

O a ni anufe matautia o moa

O le mea matautia, sili atu i mea uma, o le vave faʻalauteleina o parasite, e mafai e se tagata taʻitoʻatasi ona aʻafia uma le moa.

Saili po oa faʻamaʻi i totonu o moa ma moa matutua, faʻapea foi pe faapefea ona taulimaina.

Mo manu

Fesoasoani e nofo latalata i totoga uma, ae tele lava i totonu o le inumaga. Parasites e fafaga i meaʻai na faʻataʻapeʻapeina, faʻaaogaina le mea mulimuli o meaʻai uma talafeagai mo le olaga. E vave lava ona leiloa le mamafa o le manulele, vavaeina o minerale ma vitamini, isi mea aoga, e maʻi, faʻavaivaia. O lenei mea e faʻamalosia e toxins o anufe e sili atu i le tino o le 'au. I le faʻapipiʻiina o le mata o le faʻatinoina o fuamoa o loʻo faʻalavelaveina, i le faasologa, o le tamaoaiga e pagatia gau.

E taua! Afai e te le faia ni fua faʻatatau taimi, o le a faʻaipoipoina le parasite i ni fuainumera tele, o puipui o le intestinal e le mafai ona tatalia le mamafa ma le malepelepe o le a tupu, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le manulele.

Mo le tagata

Matou te iloa uma pe a uma ni pusi ma ni taifau auala, e tatau ona fufuluina ou lima ina ia le maua ai ni anufe, ma le moa e le o se mea na tupu. O anufe na ulu i totonu o le tino ma se meaʻai e leai se puipuia poʻo se fuamoa e mafai ona faʻafeiloaʻi a latou fua poʻo ni meaʻai. Galue "malo" i totonu o le tino o le tagata faapea foi ma le moa.

E mafai ona ou 'aina aano o manu ma fuamoa pe a maua e anufe ni anufe

O le togafitiga ole tino ma fuamoa o le a sili ona puipuia. O le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo latou te le fautuaina meaʻai mai manu feʻai.

Ia masani i foliga o togafitiga o coccidiosis, pasteurellosis, colibacteriosis o moa.

Auala e fuafua ai le i ai o: faailoga moni

Mo le fuafuaina o le iai o faʻamaʻi i le taimi, e tatau ona mataituina le manulele: amio, lagona, ma le tulaga faaletino. E tele faʻamatalaga iloga e faʻaalia ai se faafitauli:

  • leai se manaʻo ma le mamafa;
  • manava manava;
  • puupuu le manava;
  • le le fiafia, le fiafia;
  • faaitiitia le fuainumera o fuamoa (i le folaina o sulu);
  • leai se lanu lanu lanu.
E te iloa? O nisi ituaiga o moa latou te feaveaʻi fuamoa lanu, e tusa lava pe ese le lanu enaena, lanumeamata poʻo le lanumoana. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laumei o le Aramu e maua mai lauiloa mo a latou pulou lanu moana.

Auala o siama

Mafuaaga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma mafuaaga nei:

  • sosolo ma slugs o loʻo feaveaʻi (faʻaalia i totonu o potu pamu);
  • tamai togitogi (faʻaalia i nofoaga e le puipuia);
  • otaota i totonu o le falemoa;
  • avanoa e fafaga ai manu felelei;
  • palapala eleelea, meaai lelei le lelei;
  • le lelei o le tumama e lē e ona;
  • ua uma ona mauaina tagata taitoatasi.
I tagata matutua oe ua faia ni puipuiga, e mafai ona i ai puipuiga i nisi o parasite, ae o talavou e tumau pea le puipuia.

O se tasi o faʻamaʻi pipisi masani i le tuʻuina o lens o le manava.

Le mea e avatu i moa

Mo le togafitiga o uarota mumu i togafitiga o vailaau faʻatele e tele auala aoga mo le foia o faafitauli, o loʻo i ai metotia o togafitiga i tagata.

Sauniuniga mai anufe

O le tele o fualaau oona e aupito sili ona aoga, e tusa ai ma tagata veterinarians, o mea nei:

  • "Alvet" (ascariasis, hetercidosis). Totoga - 0.5 g i le 10 kilokalama o le tagata taʻitasi, na tuʻuina i totonu o le lua aso, ua faʻafefiloi vailaʻau i le taeao.
  • "Levamisole 8%". O le vailaʻau faʻateleina e fefiloi ma meaai i le aofaiga o le 10 mg o le paʻu i le 1 kg, tuʻuina atu aso e tolu.
  • "Masalo" (amidostomosis, capillaria, ascariasis). O auala e osofia i le vai, o le vailaau e 0.4 mg i le 1 kilokalama o le mamafa, tuʻuina mo aso e tolu.
  • "Avanoa" (nematodoses). Faʻafefiloi i meaai 0.2 g i le 1 kg o le mamafa, le vasega - tolu aso.

E taua! Aʻo leʻi togafitia, e tatau ona faʻavasegaina le mea e faʻaaogaina e fuafua ai le ituaiga parasite.

Fofo faʻapitoa

E tatau ona vave faʻamalamalamaina o nei metotia e aoga lelei e fai ma lapataiga ma e itiiti lava le toilalo. O na faʻaogaina ma le faʻaleagaina o loʻo i ai le aʻafiaga o le antihelminthic:

  • mai fatu fatukiniki;
  • tolo;
  • mai pinelaina.
Ina ia saunia se teuteuga o fatu o le uka, e nutimomoia, ona kuka ai lea o le 1 tbsp. l i totonu o ni ipu tioata se lua, faʻasolosolo afa itula. O le susu susu e tuʻuina nai lo le vai, e mafai foi ona e faaopoopoina fatu ile fafaga. O le gaosiga o le anthlmintic e mautinoa ai le i ai o le cucurbitin i se aofaiga tele o mea, lea e le mafai ai ona faʻamalosi faʻamalosi i luga o puipui o le tino. Mo le kulimi kalu 2 tbsp. l kernels nutimomoia sasaa lua ipu vai inu, mausali itula. O le keke i totonu o walnut kernels e faʻaumatia ai le mamanu o le parasite, poloka a latou gaioiga ma faʻaumatia le pala.

E aoga le iloa o le a le mea e fafagaina ma le auala e faia ai meaai lelei mo le faʻamalamaina o laumei.

Paʻu mama po o ni fagu sipuni e sasaa mai i vai inu (2 tbsp. Per 2 ipu), fufulu mo le 20 minute. O le igoa o le gataifale o nilala sa maitauina e ala i le matauina o le togafiti: o manulele, fafaga i luga o nilala, aveeseina ai pusa. Masalo ona mafua lea ona o le i ai o le resin i le tuufaatasiga o nila o le coniferous.

E te iloa? O anufe moa e faʻaaogaina e le gata i le alalafaga taumafa, ae faʻapea foʻi i vaalele. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, o se suʻesuʻega faʻapitoa mo le saogalemu o le vaalele o loʻo faʻatinoina, lea e fuafua ai le lamatiaga ma le faaleagaina i le vaʻa i le ea ao faagasolo se feiloaiga ma manu felelei.

Fuafuaga puipui

Ina ia puipuia le faaleagaina o manulele ma mo latou lava saogalemu, e tatau ona faia ni fuainumera:

  1. Pe a fausiaina se pou moa, e tatau loa ona e mafaufau i se maota malosi ma puipui e faʻaesea ai le foliga mai o moa, selu.
  2. Ia mautinoa e sui le va o vaovao, ina ia aua le faʻaitiitia le faʻafefe.
  3. E tatau i pets ona i ai a latou lava teritori mo le savali, tagata inu ma mea e fafagaina ai mai fafo.
  4. E tatau ona faamama le potu i taimi uma, mataʻituina le mama o seevae ma lavalava, asiasi i ai.
  5. Mo fagafao, e tatau ona e filifilia meaai maualuga, e le manaomia le tuʻuina atu ia i latou o lapisi meaai mai lau laulau.
  6. O au moa ma mea fou faatoa maua e tatau ona tuʻuina atu i se taualumaga o le deworming prophylactic.
  7. Tuai ma masani ona mafai ona faʻamamā le otaota, fufuluina ipu mo meaai.
  8. Ia faia se asiasiga masani oa latou uarota.
  9. Faʻamataʻoti le faʻamavaeina o moa ua afaina mai le lautele o le sosaiete, siaki uma mo le faʻasalaga.
  10. A e faigaluega ma meaola, faʻaaoga ofu fesuisuiaʻi, fufulu lima ma le fasimoli pe a maeʻa.
  11. Tuuina atu i taimi taʻitasi se tasi o togafitiga o tagata ua taua i luga.

Aoao pe o le a le auala ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma le leai o ni faʻamaʻi pipisi.
I le faaiuga: soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitiga, o le mea lea ia mataʻituina a outou uarota, ia totogia lelei i latou, ma o le a lelei, lelei ma fesoasoani ia te oe.

Vitio: Muamua faailoga ma togafitiga o anufe i moa

Faʻamatalaga

Levamisole ua faʻatau i vetapteks. Ae ua vave tele mo pepe e avatu le thellintint. Ma afai e tatau ai, ia inu mo ni nai aso ma se teuteuga o le oona o le wormwood. I ni nai itula, afai ei ai ni anufe, o le ae vaai ia i latou i luga o se pale. Na o le taimi lenei e tatau ai ona totoina i luga o le upega, a leai o le a amata ona latou 'ai a latou lava anufe. Sa ou sui i le oona mo manu uma, ma e leai ni ou faanoanoaga.
Elena2358
//fermer.ru/comment/1073808406#comment 1073808406