Laʻau

Azalea togalaau - totō ma tausi ile fanua

Mo se fale vevela poʻo se fasi fanua i luma o le fale e avea ma nofoaga mo le malologa ma le filemu, e aoga le totoina o se azalea. O le laau o se faailoga o le matagofie o tamaitai ma le agavaivai. E i ai se laau o le azalea ma le laau, e faalagolago uma lava i le eseese ma le sone o le tuputupu ae. Faʻatasi i le aiga Vereskov. E lauiloa tele i Europa ma Iapani. O le igoa lona lua o le rhododendron, o loʻo faamatalaina ai uiga faʻaleleia o le laau.

Faatoaga o Azalea: totoina ma tausi ile eleele

O le togalaau a Azalea, totoina ma tausia ile lauʻeleʻele o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, e mafai ona avea ma teuteuga matagofie o se fale mafanafana. Mo le totoina i nofoaga tatala, o ituaiga o le malulu e masani lava ona filifilia. Tausiga e aofia ai le totoina lelei, laʻei pito i luga, faʻavaivai, teuteuina ma puipui mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Fugalaau togalaau azalea

Afai o laasaga uma mo le tausiga o le rhododendron e faia e tusa ai ma fautuaga, ona fuga mai lea mo se taimi umi. O le tele o fai togalaau e filifilia se aganuu teuteu ona o le le mautonu ma le matagofie o le au. Talu ai e fiafia le azalea i nofoaga malulu, faʻafetai i lenei mea e mafai ona faʻatumu avanoa avanoa i gaugalaau i lalo o laau e le mafai ai e isi mea totō ona ola.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O le nofoaga e nofo ai le laau o vaomatua o loʻo i totonu o Asia Tutotonu. E mafai ona e feiloai i fugalaau i Europa, Amerika i Matu. Na sau iinei e pei o se togalaau e fuga i le taumalulu. I Iapani, ua latou fausiaina azaleas mo le tele o seneturi, aemaise lava, i le faaaogaina o le ata o bonsai.

O le gasegase azalea na salalau i le amataga o le 1900. Na amata ona matua faatumulia le au tausimai i ituaiga eseese o laau totino, e sili ona fiafia i tagata Siamani, Peretania ma Amerika.

Faʻalogo lelei! O fugalaau fugalaau masani e tele lava ina taʻua azalea rhododendron, ma manatu o lenei igoa e sili atu ona mataʻina.

E i ai le tele o filifiliga mo le pale o ituaiga eseese: deciduous, pyramidal, semi-deciduous, matagofie ma le faʻaauau. E maualuga le 50 mita i le maualuga o le upega, e le sili atu ma le 50 cm le pito i lalo. O laulaau e manaia, e latalata i le lanu, ae e manaia le paʻi. O le aʻa i le mea pito i lalo e pei o le laau, e oʻo atu ile pito i luga i laulaʻau lanumeamata. Eseesega i le va o le faʻalauiloa ma le tausaga faʻaletausaga o le laau, e faʻalagolago lava i le eseesega.

E toatele tagata latou te iloa se mea e tasi, o azalea o se vaomatua e masani ona lanu meamata ma fuga lelei mo ni nai masina i se laina.

Faʻataʻitaʻiina o Fugalaau Toto

O se eseesega faamatalaga e aoga mo fugalaau o le laau. I le taimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o se vao po o se laau e pei o se mea e fai i le afi, talu ai e tele naua pulupulu e leai ni laulaau e iloa i tua. O vaega autu o azalea fugalaau:

  • o le fugalaau masani e na o le 60 aso ma e amata mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Novema;
  • o le fugalaau e mafai ona avea ma fugalaau e sili ona taatele pe faaluaina;
  • o lanu o tumutumu e mafai ona eseese: samasama, lilac, lilac, paʻepaʻe, auro, lanu viole, moli.

Le foliga mai o le fugalaau o se tasi o ituaiga o azalea

Folatila iloagofie ituaiga o fugalaau. O se laʻau masani e aofia ai petala e lima ma le tele o sima. O Terry ituaiga e tele petals, lea e maua mai i sima. "Fugalaau e fugalaau" - 12 petals lea e fai ai se "ipu".

Meaola ma ituaiga

I le natura, e sili atu i le 600 ituaiga laau e eseese foliga vaaia ma le natura o le fugalaau. I le fale, na o le toʻalua e masani ona maua - Indian ma Japanese azaleas. O lenei azalea o le auala ma totonu, o lea e leai se eseesega tele i le va o sui o le laau.

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

E iai isi ituaiga e le masani ai e maua mai i filifiliga. O eseesega i le va oi latou ua fuafuaina i le taimi o le fugalaau, o le lapopoa ma le lanu o le afifi. O le tele o se vaomatua po o se laau o se mea iloga taua.

Faʻalogo lelei! O le azalea laau ma le vao e iai ona lava uiga, lea e fuafuaina i foliga vaaia ma taimi o le fuga.

O le foliga mai o Initia o le laau o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o le vao. O fugalaau e lanu lanu ma se foliga e le o ni tulaga masani, lea e iloagofie ai le aganuu teuteu mai le isi togalaau poʻo fugalaau fugalaau. O lenei ituaiga e le mafai ona taofiofia le maualalo o le vevela, o le maualuga e--10 ° C.

Iapani azalea

"Iapani" poʻo, e pei ona taʻua ai, faʻafefe azalea, e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Se vailaau o laau e aʻafia e aunoa ma ni faafitauli i totonu o le eleele ma faʻaalia ai aʻafiaga le lelei o le siosiomaga i fafo. E i ai le tele o faʻasalaga o le azalea leaga:

  • Melina o se faʻaupuga o le laau e maualuga lona tusa ma le 50 cm ma le tele o fuālaʻau;
  • Kermasina Alba o se laʻau laʻititi ma fuga lanu paʻepaʻe;
  • Petticoat azalea - vao vao 50 cm le uumi ma fugalaau lanumoana;
  • Ledikanense e fiafia i nofoaga pogisa, e fuga mai i le tautotogo, afifi ai lanu violē.

O se tasi o ituaiga eseese o Iapani azalea

Azalea O togalaau a Iapani ma togafitia i le eleele faʻasaina e tumau lelei. Iapani azaleas mo le togalaau o loʻo faʻaaogaina e avea ma talo. Faʻafetai i le auala faʻapitoa o le faʻaleleia o le ogalaau, e mafai ona e maua se mea e sili ona matagofie, faʻalelei foliga laititi o le laau.

Suʻeina pe a maeʻa faʻatau i le fanua tatala o le azalea togalaau

Camellia togalaau - totō ma tausi ile fanua

Azalea i totonu o le faatoʻaga e mafai ona na o le tautotogo e mafai ona aliali mai, o le faʻatau ma le gafa e mafai ona na o le taimi lea. E manaʻomia lou faia ma le faʻaeteete o se faʻatauga, e fautuaina e teʻi totoʻa atu i ni faʻaaliga:

  • o le suauu e tatau ona i totonu o se pusa faapitoa ma eleele;
  • o le eleele i totonu o le koneteina e tatau ona susu;
  • o le siama e tatau ona atiaʻe ma aua nei faanatinati;
  • e tatau ona sili atu ma le 10 laupepa i luga o le pale e aunoa ma se mea vevela poʻo le ufiufi.

Faʻalogo lelei! Afai e saʻo le filifiliga, o le a vave ona tuputupu aʻe le fatu ma amata ona fuga i totonu o le masina talu ona totoina.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

O le totōina o azaleas i le lauʻeleʻele matala i le tautotogo amata i le filifilia o se nofoaga talafeagai ma sauniuniga o le eleele. E fautuaina e faʻatau fanua faʻapitoa i le faleoloa, ae e mafai foi ona e saunia le mea e te sui ai. O le a manaʻomia ai vaega pito sili ona faigofie: peʻa, oneone ma ituaiga o fanua eseese. O le isi laasaga o le sauniuniga ma le totoina o fatu. I le faaiuga, o le suavai e faia. O le faagasologa atoa e sili atu ma le afa itula. Tausiga tausiga i totonu o ni nai aso talu ona tulaʻi mai o se mea e manaʻomia muamua.

Filifilia le nofoaga sili

O lea e le afaina ma fuga le laau, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai i le togalaau. E fautuaina le totoina o se vaega toto i se paolo puipui, talu ai o le susulu lelei o le la e mafai ona afaina ai le laau. O le filifiliga lelei o se ata lafoia o laau ma se pale malulu. E fautuaina e filifili nofoaga o le pa poʻo le pa e mamao ese mai le vao.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O Bush azalea poʻo le ulu e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo le totoina masani. Ua lava le faʻaaogaina o se algorithm elemene e masani lelei i tagata uma e teu vine. O le faʻaleleia o le faʻatulagaina o loʻo faʻatino e tusa ai ma laasaga nei:

  1. O se lua ua saunia. O mea e tatau ai e tatau ona faʻapena e vavalalata aʻa, aua le faʻafefe. E tatau ona fetaui i le pito i lalo se vaega ole alavai.
  2. Faʻamau le fatu fatu i le ogatotonu o le lua ma fufuluina aʻa i le mea ua saunia. Aua le faʻavave le nofoaga e tulaueleele ai, faʻaavanoa le leai o se eleele mo le lelei atili o le vaalele.
  3. Sulu laulaʻau i le vai pisipisia ma faʻamama le palapala i le auala lava e tasi. O le fufulu mai se pakete poʻo le faʻafeinu i luga o le aso muamua e le manaʻomia. Le isi, e manaʻomia ona e mataʻituina le tau.

Saunia o se fatu laau mo le totoina

O le totoina o se fugalaau e le faigata, o le mea autu o le mataʻituina o le fafaga ma fafaga i le taimi. O le mataupu faavae o le tulaʻi mai e le ese mai le tulaga masani. Pau lava le eseesega o le eleele pe a uma le faʻasusuina o le seedling e le paʻu.

Tofiga

Gerbera togalaau togalaau togalaau ma tausiga i fafo

Faʻafouina o se laau teuteu poʻo se laau e aofia ai i se faiga faigofie - toso. E toetoe lava a le mafai ona tupu le azalea mai fatu, o le mea lea e tupu ai le fausiaina i se tasi auala.

Mo faʻamatalaga! E le gata i lea, o le laau e mafai ona faateleina e ala mai i aʻa, ae o lenei faagasologa e umi lava ma e mafai ona faia i ni mea taua.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le filifiliga sili lea mo le fausiaina o se aganuu teuteu. Faʻapipiʻi le laau faʻatasi ai ma le fesoasoani o le vaʻaia i le tautotogo. O le taualumaga e faapenei:

  1. Filifili se lala, o lona umi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm. O se filifiliga lelei o le a avea ma se taʻi 12 cm le umi.
  2. Pe tusa ma le lua lau lapopoa e tatau ona i ai i le pito i luga o le fatuina o le lumanaʻi. Atonu e tele mea lanu meamata.
  3. Otioti le 'au i se pito i luga ma togafiti le tipi i se paʻu eletise.
  4. Seti se paranesi i totonu o se fagu ma peʻa ma ufiufi i se ata tifaga, fatuina o se kiona. E faia faʻataʻitaʻiga i le faʻaaogaina o se pulu moli e ala i se avanoa i le ata tifaga.
  5. A maeʻa le vaiaso, e mafai ona e amata e sii le ata mo ni nai minute o le vaalele ma faʻaleleia le palapala.

Taua! O le faʻavaeina o totogo mai seleselega e mafai ona amata ia Iuni. E taua le aua nei ave ni mea mo laau mai se laau totō fua.

Faʻaolaina o Azalea e ala ile vavae

A maeʻa, e tupu i totonu o le lua masina, e mafai ona e totoina se pu malosi i se avanoa avanoa ma le paolo.

Fafaga togalaau Azalea

O le togalaau a Azalea e manaʻomia ai se tausiga patino, lea e aofia ai i galuega amata:

  • faatulaga lelei se faiga e faʻafefete ai. E talafeagai le mataʻituina o le susu i tafatafa o le azalea;
  • e le lava le totoina o se vaega toto i eleele lelei, e taugofie ile fafagaina ole eleele i taimi taʻitasi;
  • otaota mago ma le mama ua tatau ona aveese.

Ona o le faafitauli faifai pea i le fafaga, e toatele e le mananao e aafia i lenei ituaiga togalaau aina. Ae o le mea moni, e leai ni faigata faʻapitoa i le tausiga o le vaega toto.

Tulaga faʻatau

O le laau e fiafia i le susu, o lea e tatau ai ona e mulimuli i le pulega tonu o le suāina. Afai e totoina le azalea i luga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo i luga o le auala e pei ona taua i lalo:

  • faʻamamaina le palapala pe afai o le papaʻe luga e matutu;
  • vai ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso i le vai ma le vevela e sili atu ma le 20 ° C;
  • faʻamamaina laʻau faʻatasi ma se moli faʻafia i le aso.

Faʻalogo lelei! Ina ia faʻaleleia le maualuga o le ea, tuu se pakete vai latalata i le laau.

Laʻei pito sili

O le tuputupu aʻe masani e faʻamautinoaina e ala i sauniuniga tatau ile palapala mai le amataga. O le eleele e tatau ona aofia ai le humus, oneone, peat, coniferous, sod ma peat land. O le vaega o vaega uma e tutusa.

A maeʻa le masina, e aoga le fafaga mo le taimi muamua. E sili atu le faʻaaogaina o soʻo se fomaʻi ua mamanuina mo togalaau teuteu. Toe faia le faʻataʻitaʻiga i le maeʻa ai o le 20-30 aso.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

E leai ni tulafono faʻavaomalo mo le tuʻuina atu i le vaitaimi o le vavalaʻau rhododendron. O le mea autu o le faia lea o taimi masani ma faasusu vai. Fertilizing o le eleele e talafeagai foi ina ia lava le minerale e lagolago ai le ola e le gata o laulaau ma le ogalaau, ae o le tele foi o mata.

Faʻatoʻaga togafitiga faʻapitoa

Taua! I le faagasologa o le totoina o laulaʻau, e tatau ai ona faʻaitiitia le gaogao o le susu i luga o petals ma buds o azaleas.

E fautuaina e mataʻituina laulaʻau mamago ma tumau ua maeʻa. Latou te manaʻomia le aveeseina ina ia mafai ai e le faʻaalu ona alu i isi vaega o le laau. O le liliuina o lālā i le taimi o le tuputupu ae malosi e le o se mea e manaʻomia, e mafai ona taʻitaʻia ai ma oʻo lava i le oti o le togalaau rhododendron.

Vaega o le tausiga ile malologa

Azalea, tausia ma galue i totonu o le togalaau lea ei ai ana lava faʻaaliga, e faʻaalu le tele o taumafaiga i luga o le faʻavaeina o pulupulu. O le goto o le la o le taimi pito sili lea ona taua, talu ai i lenei vaitau sauniuniga mo le taumalulu, o loʻo taoto fou fou.

E tāua i le taimi nei ona aveese lau lau vevela ma faʻanoanoa fugalaau mai lala. E mafai ona e faʻapipiʻi isi lala i lenei vaitau. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lenei mea. E tatau ona faʻamalosi le au faʻatau, ma e tatau ona vavaeina lala i se mamao e 15 cm mai le tasi.

Aemaise lava, o le tausiga o le rhododendron e le manaomia i le taimi o le taotoga. E mafai foʻi ona taofi le faʻamaʻiina o le eleele ina ia le tupu ma le tupu le fatu i le tau malulu. E tatau foi ona faatapulaaina le faamama, e mafai ona susu le eleele i se pulumu.

Sauniga o le taumalulu

Sauniuniga o le rhododendron mo le taumalulu e faia e tusa ai ma le itulagi o le tuputupu ae. I le tele o itu i saute o le atunuu, e leai se mea e tatau ona faʻapipiʻi faapitoa ai le laau, o le taumalulu lava ia, talu ai o le rhododendron o le malulu.

Ua sili atu le ogaoga o tau i le Moscow Region ma Central Rusia, faapea foi i Urals ma Siberia. E tatau ona tuʻuina atu le taʻavale: ia vaʻavaʻai le ogalaau, o nisi taimi e tatau ona e punou lala ma faʻapipiʻi.

Faʻalogo lelei! Afai o le taumalulu e fuafua e faʻaliliu ma le faʻaitiitia o le vevela i -30 ° C, ona tatau lea ona totoina le laau i totonu o se ulo tele ma aumai i totonu o se fale pe tuu i totonu o se fale kati.

O le togavao o azalea e mafai ona avea ma teuteuga o se moega fugalaau. E fuga lelei mo se taimi umi, e fiafia ai le mata i ni pupula pupula eseese eseese ma lanu. O loʻo i ai le tele o ituaiga lauiloa e sili ona malulu ma e le lelei i le tausiga. Ole fulu e leai se afaina pe a tupu aʻe le rhododendron i le eleele faʻamalosia masani ma maua le tausiga tatau i le vaitau o le atinaʻe ma le fuga.