Tupe teu

O le a le mea e manaʻomia ma pe faapefea ona fausia le omshanik mo pi

I le afiafi o le taumalulu o le taimi lea e popole ai e uiga i le apiary. I totonu o lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i le auala e fausia ai se omshanik mo pi ma ou lava lima, fuafua pe faapefea ona faʻafeiloaʻi iniseti i le taumalulu, ma ia iloa pe a sili ona lelei e amata sauniuni mo le malulu.

O le a lenei mea?

O loʻo iloa lelei e le au faʻatoʻaga o le pipifana le mea o Omshanik - o se faʻapitoa faʻapitoa mo le vevelaina o pi, i se gagana faigofie - o le manu e manumalo. Mai i le itu omshanik atonu e ese foliga, ona e eseese ituaiga, e masani ona foliga mai o se augoutetele, o loʻo i ai aiga o pī. O fale taumalulu e fausia i le itu i mātū, aua o le taumalulu i fafo e iai se aafiaga leaga i luga o kolone pipi.

Aoao pe faapefea ona faia lau oe lava sulu (Tamaana, Varre, multicase, alpine, nucleus), mea e maua mai ai le meli, ogaumu o le afi, uila mo bees, se sisi ma se potu vevela i le sulu.

O nei fausaga e mafai ona maua i nofoaga mafanafana, ae o loʻo i ai iina e manaʻomia ona o suiga faʻafuaseʻi o le vevela. Afai e te le maua le avanoa e fausia ai se falemalulu pe o le vaega o loʻo e nofo ai o loʻo i ai i se vasa malulu laufanua, ona mafai lea ona e mafaufau i le filifiliga o pi o le taumalulu i totonu o se fale.

Faʻamanuiaga o le faʻaaoga

O le suamalie o pi i le omshanik e tele mea lelei. Soo se meaola ola e le faʻamalosi e manaʻomia le tele o punaoa e ola ai. E le o ni faʻeseesega pi: faʻatasi ai ma le mālūlūina o le taumalulu latou te 'ai atili atili ai le meli ma mafatia ai i mea taua. E sili atu ona latou faʻatali mo le taumalulu i omshanik. O mea taua o le taumalulu mo pi:

  1. Faʻasaʻo puipuiga o iniseti mai le matagi, malulu ma le vevela.
  2. Iniseti i le taumalulu e manaʻomia le itiiti ifo o le meli mo le ola.
  3. O le ola o sulu o le a faʻapupulaina tele, aua latou te le pala, lea e ono mafua ai suiga i le tau.
  4. O pusi e puipuia mai popolega e le manaʻomia, e faʻavevesi ona o le pisa.
  5. Fausia se nofoaga taumalulu mo pi, e mafai ona e faia oe lava.
  6. Ae aua le vave tagofia mea e fau ai fale, pe afai ei ai sau fatugaʻau o matu, e mafai ona latou faʻaaluina le taumalulu i fafo. Omshanik sili e manaʻomia ituaiga ituaiga e pei o le Carpathian, gray Caucasian, samasama ma steppe Ukuki.

E te iloa? O se pipi galue e mafai ona oʻo i le fasefulu aso.

Tulaga manaomia mo le fausiaina

Amataina le fausiaina o le omshanik, e tatau ona e filifili i le nofoaga. O le taʻavale e sili ona lelei ile oneone. Manatua o le eria e tatau ona telē tele, aua ina ia mafai e le omshanik ona i ai se mafanafana lelei i le tau malulu (mai le 0 ° i le 3 °), e tatau ona tusa ma le 100 hives. E tatau foi ona e gauai atu i le loloto o le vai. O le a avea lenei ma tasi o mea taua mo le filifiliina o ituaiga o le taumalulu.

Ona e manaʻomia lea e fuafua le tele o le omshanik. Mo lenei mea e tatau ona e iloa mea nei:

  • le numera tele o aiga o le ai ai iina;
  • faʻaiʻuga o sulu ma la latou faatulagaga.

Iloa le tele o sulu, laina ma fuaitau i le va oi latou, e mafai ona tatou fuafua le lautele o le fausaga. Ina ia mafai ona fuafua le umi o le omshan, e tatau ona vaevaeina le numera o sulu e le numera o vaega, ma le tau aoga e vaevaeina e le numera o laina. O le a faʻalagolago i le ituaiga o sulu: mo le 1 bee bee, mo se puipui puipui e tasi, 0.5 kupita mita e manaʻomia, ma mo le lua mita-0.9 kupita mita. m

O le a manaʻomia le mafanafana o le faleoloa. O foliga pito i luma o le fausaga e tatau ona faasino i le itu i saute ma matu. O le fola e tatau ona faia ia le itiiti ifo ma le 20 cm le mafiafia. E tatau ona fausiaina le faʻaleleia mai laupapa, faʻafeiloaʻi i totonu o le fale ma fafo e tatau ona mafanafana, e lelei tele le faia o se faiga e fetuunaʻi.

Manua laʻau

E tolu ituaiga o Omshanik: pito i luga, semi-lalo ma lalo. Ina ia mafai ona e filifilia le ituaiga o taumalulu, e tatau ona e taulai atu i le tau, o le manogi ma le loloto o le vai.

E te iloa? Ina ia faia le tasi kilokalama o le meli, e manaomia e pi ona valu valu fugalaau.

Lalolalo

Latou te manatu o fale sili ona lelei mo fale o le taumalulu. Omshanik o loʻo i lalo o le eleele, ma o lona taualuga e i luga o le eleele. E iloa lelei o le mea aupito sili ona lelei aua e teuina lelei le vevela. E mafai ona e fausiaina se eleele omshanik, pe afai o le loloto o le eleele i le 3.5 mita.

I le autumn, taumalulu ma le tautotogo, e tatau ona fafagaina pi. Mo lenei mea, e faia e beekeepers le lole poʻo le meli.

Tualalo

E talitonuina e fautuaina e fausia se ituaiga omshanik pe afai e le mafai ona loloto le loloto o le fausaga, ma e le mafai e le tau ona fausia i luga o le eleele. O le loloto o le eleele e tatau ona mai i le 2.5 mita. I lenei tulaga, o le puipui o le wintry e mafai ona faatofuina i le loloto o le 1.5 m.

Eleele

O loʻo fausia i se tau malulu pe o le loloto o le eleele i lalo ifo o le 1 mita. Pe a fausiaina, e tatau ona e faʻaleleia lelei le faʻaoloa o le mafanafana ina ia aloese mai le fesuiaiga o le vevela.

Auala e fausia ai se manumalo

Ina ia mafai ona fausia se lelei lelei, e tatau ona e gafatia meafaigaluega i se auala talafeagai. Manatunatu lelei pe oa mea e manaʻomia mo le fausiaina o le taavaletoso.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Aua o le fausiaina o le tagata manumalo o le a manaomia:

  • laupapa laupapa;
  • luga;
  • limesone;
  • uʻu ma le piliki.

E taua! Aua le fausia ni omshanik o poloka sima. Latou te le lelei le faʻamautu.

O le a e manaʻomia foi: se mea faʻapipiʻi, suo, suauu paluga, maualuga, hama, fao, mumu malu po o le omea, silasila solo po o le solo. Afai ei ai mea e manaʻomia mo fale ma meafaigaluega, e mafai ona e amata.

Omshan fale

O le a matou taʻuina le metotia o le fausiaina e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o se lalola omshanik, talu ai e sili ona aoga ma taatele:

  • Muamua e te manaʻo e eli se lua o le a fausia ai lo tatou omshanik. I lenei faagasologa, o le a fesoasoani ia oe i se viliina ma se loli mo le auina ese atu o fanua. O le a matua faigata lava ona taulima se suo, e pei ona e eli i le loloto o le 2.5-3 mita.
  • A maeʻa le lua, e tatau ona e faia le faʻaogaina o puipui ma le pito i lalo o le lua ma faʻapipiʻi vave le apefai i le lumanai.
  • Ona e manaʻomia lea e faia se pepa mo le faavae. E faia i laupapa.
  • O le sasaaina o le sima i totonu o le pepa, mo le tumau ma le tumau, e mafai ona e faaopoopo ni maa lapoa ma ni maa lapotopoto.
  • A maeʻa maeʻa le sima, faʻaauau le tuʻuina atu o puipui. O le faʻatauina o piliki fou mo le laulau e le o se tamaoaiga, e sili lava le faʻaaogaina o mea tuai. Afai o le puipui o le puipui o le afa piliki lea, ona lelei lea e toe faʻaleleia le fausaga i le paʻu uʻamea.
  • Ina ia le paʻu puipui, e tatau ona sosolo i fafo fafo o vaʻa fou ma se eleʻele eleʻele.
  • A maeʻa le fausiaina o masini, tuʻu i puipui puipui. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia ni paipa paipa ma alalaʻau mai le auala. E tatau ona faia le fusi e pei o lenei: tietie ni pipili se fa i luga o puipui, e tatau ona puipui puipui paipa, ona faʻafeiloaʻi lea o paipa i faʻasalalau mai le laina i pagalua.
  • Ona oo mai ai lea o le taimi o se tulaga faigata - o le tuʻuina atu o fale taʻalo. Aʻo leʻi amataina, fausia ni pepa i luga o lagolago laupapa ma faʻafeiloaʻi paʻu uaea o le ae tuʻuina i totonu o le sima faʻatapulaʻa o vaʻaia i luma.
  • Faʻasaga le sima ma sasaa i totonu o le pepa na tusia i cellophane. I le faʻamalosi faʻamalosi, tuʻu le meli faʻamalosi i luga o le 2 laulau, o le a avea i latou ma skeletoni faʻatuatuaina mo paʻu.
  • A maeʻa lau ipu mago, e manaʻomia ona e tausia le faʻamafanafana. Faʻapipiʻi le faʻamafola i luga o latou, ma ufiufi le pito i luga ma le lagona o le taualuga ina ia le faʻaumatia le sima e le vai, ma o le faʻavave tumau e tumau.
  • A maeʻa nei laasaga, amata ona faʻasolo le vaʻaia.
E taua! E tatau ona faʻatulagaina le nofoaga o le faʻaoga mai le numera o aiga. O le le lava o le diamita o le a aʻafia ai le vevela o totonu o le omshanik.

Faʻafeiloaʻi sulu

I le fesili pe o afea e sili ona lelei e aumai ai pi i se manumalo, o loʻo i ai ni nuances. E tatau ona filifili le taimi sao o le fesiitaiga ma matau tulafono taua.

Taimi

Aua e te faanatinati. Mo paiga o le taumalulu lelei e tatau ona saunia. Tuu atu ia i latou le avanoa e faia ai fufulu fufulu fufulu mulimuli, ina ia mafai ai ona latou aveesea le tele o fecal masses i totonu o le manava.

Faatali seiloga o tumau le vevela i fafo ile 0 ... +3 ° C, e tatau lea ina ia aua le popole le pi e uiga i le eseesega o le vevela pe a fesiitai atu i latou i le manumalo. Ua talitonuina o le taimi sili mo le fesiitaiga o pi i le omshanik o le amataga lea o Novema i itu o Siberia ma le faaiuga o Novema i le tele o itu i saute.

O oloa aupito sili ona taua o le paluga o manu, o le meli e ese mai i ona meatotino, e fuafua lava po o fea laau na selesele mai. Faitau e uiga i aoga o le lime, buckwheat, paukini, phacelia, chestnut, acacia, espartsetovogo, rapeseed, honey coriander.

Tulafono

Pe a faʻafeiloaʻia pitonuʻu o pipi, i le faʻaopoopoga i faʻamalolo mulimuli, E taua le mulimuli i nei tulafono:

  1. Filifili se aso e faʻamago ai. E le mafai ona e aumaia i totonu o fale o laiga moa. O lenei fuataga faigofie o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o le malie.
  2. Faʻaeteete e tuʻuina atu le apiary atoa mo le 1-2 aso. Taofi le pi i le tele e mafai ai.
  3. Aʻo tuʻuina pipi i luga o ato, tuʻu aiga malolosi i luga o fata maualalo, ma vaivai i le pito i luga, e vevela iina. A uma ona toʻa le pepe, e mafai ona e tatalaina le pito i lalo ma le pito i luga.
  4. O le la e le tatau ona ulu i totonu omshanik. O moli lanumumu e faʻaaogaina e suʻe ai faitauga o masini.
  5. Aua nei faʻafefe ia pi ma le asiasi soo i le amataga o le taumalulu. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona e faateleina le numera o asiasiga, aua i totonu o aiga e aliali ai le fanau ma faateleina ai le faʻafefe o le meli. I le taimi lea, e tatau ona e faʻamalosia le faʻaleleia, ina ia leai se masini carbon dioxide.
  6. Afai o le taumalulu i lau eria e ogaoga, ona mautinoa ia faʻafefe mafanafana i aluga.

E taua! Ina ia mataʻituina le tau, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le thermometers ma le tasi hygrometer. O nei masini o le a fesoasoani e tausia nofoaga ma fale e aupito sili ona faʻalelei mo le faʻatulagaina o pi.

O le mea lea, i le faʻaaogaina o fautuaga i luga o le fausiaina omshanik ma le mulimuli i tulafono mo le fesiitaiga o pi i le taumalulu, o le ae faʻafiafiaina ma malupuipuia o latou aso malolo i le taumalulu, fesoasoani ia latou maua le malosi ao leʻi oʻo i le vaitau fou. Ma e le tatau ona e popole e uiga i le saogalemu o kolone pi.