Cumin

Vaega o le aʻafiaga o le kumumu i luga o le manava ma le fatu

Cumin - o se laau tulaga ese, e sili ona lauiloa o le meaʻai, e le gata i le auala e gaosia ai le kuka, ae o se sui fomaʻi foi mo gasegase gastrointestinal.

E tusa ai ma ona aʻafiaga aoga i le tino ma tulafono faʻaaoga o le a talanoaina i lalo.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

O Cumin o se tasi o le tausaga lua poo se tagata umi o le aiga Salamalu. E tupu i vaega lelei o Europa ma Asia.

O le rhizome o le mutia e mafai ona oʻo i le 20 cm le uumi. Pule, gaogao, tino. Pepa o pepa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le mea e sosoo ai. A oe agai i le pito i luga o laulaau e laiti. Fai ni faʻalua faalua pe tolu foʻi foliga. I le pito i luga o laulaʻau o loʻo nonofo i petiole poto faʻatasi ma le vaʻa, i le pito i lalo o laupepa umi.

E te iloa? E faʻaaoga e Esoteric le kumini e avea o se mea e manaʻomia mo se vaʻai alofa. I se vaega, e mafai ona finauina e faapea o sea ituaiga o meaola e mafai ona i ai se aafiaga e faaosofia ai le tagata ua afaina, talu ai o le laau o se tagata masani o le aphrodisiac e faaosofia ai manaoga faalelalolagi.

I le tausaga muamua ina ua uma le fatuina o fatu, ua faia ai se rosette laulaau laʻau; i le lona lua, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe ua matauina. Atonu o le:

  • lamolemole;
  • maualalo maualalo;
  • lapotopoto.

I totonu o le ogaumu e le malamalama. O lona foliga ua punou.

O le mutia e ulu atu i le vaega o le fuga i le tausaga lona lua o le olaga. O lenei vaega e amata ia Iuni - Iulai. I le faaiuga o pusi taʻitasi, ua faʻapipiʻiina ai le faʻaogaina o le faamalu. O le faʻasalaga e mafai ona i ai pe leai foi se afifi. Fugalaau laiti, pyatilepestkovye. Paʻe papaʻe.

O le fatu o se templar umi, vaevaeina i ni fualaau aina se lua. Fua na faʻatoʻaina ia Iulai - Aukuso.

Faʻaumilo ma vailaʻau

O le tuufaatasiga o le kumumu royal e aofia ai le tele o vitamini.

Faatasi ai ma:

  • valemine;
  • riboflavin;
  • pyridoxine;
  • peta peti;
  • ascorbic acid;
  • vitamini D, E;
  • phylloquinone.

E taua! E le mafai ona faʻasoa i vitamini, e manaʻomia ona faʻaumatia e le aunoa. A maeʻa ona faʻapalaina, ona aveese lea o vitamini mai le 6 itula.

O se vaega taua o loʻo nofoia e nei elemene elemene e pei o:

  • paluka;
  • calcium;
  • magnesium;
  • uʻamea;
  • fuamoa;
  • suauu taua;
  • masini faʻapitoa.

Meatini o meatotino o le kumumu

Cumin o se vailaau faʻamalosia lelei o tagata lea e faʻaaogaina e fai ma faʻaoga i le togafitiga autu mo faʻamaʻi pipisi. Faʻaaogā faʻaogaina mo le faʻamalosi, gasegase tumau, gastritis, ma maualuga maualuga.

O le tamaoaiga i vitamini ma le minerale o le fesoasoani e toe faʻafoʻi le mucous o le intestinal, e faʻatagaina ai oe e faʻamalo ese le faʻamaʻi ma le manava e ala i le faʻateleina o le faʻaumatia o toxins mai le tino.

Aoao atili e uiga i le mea e lelei le kumino mo le tino o le tagata.

E le gata i lea, o le tele o elemene o loʻo iai i totonu o fatu, e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o puipui o totoga o totonu ma toto toto, toe faʻafouina le eletise masani, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o tagata gasegase e mafatia i le GERD. O lenei faʻamaʻi e le mautonu ma o loʻo faʻaalia i le tuusaʻoina o taimi o le vai gaosini ma / poʻo le mea faʻalūlūlū i le esophagus, lea e oʻo atu ai i se ulutala o lona vaega pito i lalo.

E tutusa foi le faaaogaina i le gastritis erosive ma le faateleina o le eletise. I mataupu o faʻamatalaga mucous, o gaʻo faʻapitoa o le fatu kumini e lelei ona toe faʻafoʻiina o latou puipui, ma faʻamalosia ai le faʻapipiʻiina.

O le faʻamalosia o le puipuiga o le tino e mafai ona puipuia lelei ai le tino mai le osofaʻiga o meaola leaga mai fafo i le taimi o le faʻavaivaia sili atu i le maea ai o laasaga o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi.

O suauu taua o loʻo i totonu o fatu, faʻaleleia ai le gaosia o hormones, lea e mafai ai e oe ona toe faʻafouina se siama stableocrine i le PMS i fafine ma faʻafitauli o le malosi i alii. Enzymes ei ai se aafiaga faʻaolaina ma le faʻaitiitia o le lactation.

E ala i le toe faʻafoʻiina o hormones ma faʻaosofia ai le gaosiga o le oxtocin, e mafai ona faatelevaveina le vavae vaʻai i le taimi ole vaʻalele. Cumin e faʻaaoga lelei mo le malulu, faʻatasi ma le tale ma le foma. O loʻo i ai se faʻamoemoega, faʻataunuʻuina i le i ai o le bronchitis obstructive ma faʻasaʻo le bronchospasm ma se maʻi malogo.

O le aʻafiaga malosi o le polokalama urinary e fesoasoani i le vave faʻapuʻupuʻu o le tele o le suavai. O elemene faʻamalosi e fesoasoani i le faʻavaeina o maʻa fatuga.

O fualaau suamalie maumaututu e maua ai le toe faʻafoʻiina o le tino o okeni i le telefoni feaveaʻi. O se aafiaga lelei i luga o le tino, lea e faʻaleleia le lelei o le moe, faʻaititia ai le popole.

O loʻo faʻaaogaina foi le suauu o Caraway mo fulufulu paʻu, maʻi paʻu, suauʻu ma le tino i fafo. O loʻo i ai sona aafiaga faʻaleagaina, puleaina le gaosia o sebum.

O le suauu Cumin e faʻaaogaina foi i fafo i tamaiti e leai ni tausaga e gata ai i le i ai o le paʻu o le paʻu poʻo le faʻamaʻi pipisi. Mai le 6 tausaga, e faʻaaogaina e togafitia ai le malulu, ma e faʻaaoga foi e avea o se vaega o le immunomodulatory.

E taua! E ui lava e leai se vaitau o le matua mo le faʻaaogaina fafo, i soo se tulaga, e tatau ona e faia muamua le suʻega, lafo i lalo le 1 le mata o le fofo faʻaaoga i le tapulima. Afai a maeʻa le 1 le itula e leai se mumu, faʻavave, iloa le valea, e mafai ona faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina.

O le uuina o le kumini e faaosofia ai le gland o le musika, lea e aafia tuusao ai le faatinoga a le tino o siama puipuia. E i ai lona faʻaofo faʻapitoa ma le faʻaleaga.

Le faʻaaogaina o le kumini i le manava ma le fatu

I le tau faasaga i le le mautonu o galuega o meaʻai, meaʻai ma teuteu o le kumini fatu e faʻaaogaina.

Cumin infusion

Mo le afaina o le a manaʻomia:

  • 300 g o fatu kumini;
  • 1 le lita o le vai inu.
O mea laititi e faʻafeiloaʻi ai le vai inu ma tumau ai le 12 itula. E sili le lelei o le faʻafefeteina o fua mo le po. I le taeao, faʻafefe ma faʻafefe 1: 2 i le vai. Inu lenei fua e manaomia 1-2 vaiaso, tolu taimi i le aso, 100 ml. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaaogaina le meli pe faʻavaivai i le lauti. Tamaiti mai le 6 i le 14 tausaga le matutua e faʻaititia le fua i le afa.

Cumin

Le faia o se teuteuga o le a e manaʻomia:

  • 2 tbsp. l fatu;
  • 400 ml o vai.

E tatau ona aumai le suavai i se vevela ma tuu fatu i totonu. A maeʻa lena, tuʻu le pusa i totonu o se vai vai, faʻafefe mo le 15 minute. O le mea na tupu o loʻo faʻamalosia ai le 45 minute, inu 2 tbsp. l 3 taimi i le aso. Tamaiti - 1 tbsp. l 2-3 taimi i le aso. E mafai ona e faʻaleleia le lelei o le decoction e ala i le faaopoopoina o le coriander. Ina ia saunia le decoction ma le coriander, o fatu o nei laau uma e lua e ave i se fua faatatau 1: 1. O le mea lea, 400 ml o le vai e manaʻomia 1 tbsp. l kumini fatu ma coriander. O le auala o sauniuniga e tutusa. Ave lenei fala i le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso, mo tamaiti - 0.5 i. l

I le tausaga e tatau ona e faia ni vasega. O lenei faiga e sili ona aoga i faʻamaʻi gasegase gastrointestinal. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vasega e 14 aso. A maeʻa le 20-30 aso ona toe fai lea. O tamaiti o loʻo i ai le sini o le faʻaleleia o puipuiga ma le puipuiga o faʻamaʻi gastrointestinal o le a 2-3 vasega i le tausaga mo le 7-10 aso.

Aoao, nai lo le falaoamata ma le suauʻu o le uilauli uliuli e aoga i le tagata.

E faʻapefea ona filifili ma teuina le kumumu

Faʻatauina o le kumini, faʻalogo i le tikeri o le matutu. O le masini e tatau ona pala, ma o fatu foi latou uma. E taua foi le gauai atu i le manogi o mea manogi. E tatau ona vevela, vevela, ma faʻamatalaga musky, mauoa. Taofi le mea manogi e faʻamago ai le tioata, faʻamaonia faʻamaonia. Mea e teu ai mea e tatau ona pogisa, ma le maualuga e le maualuga atu nai lo le 50%. E le afaina tele le puleaina o le vevela, ae le tatau ona i lalo ifo o le 6 ° C. O le ola ola i lalo o tuutuuga uma e le silia le 5 tausaga.

Contraindications ma aʻafiaga aʻafiaga

O le faʻaaogaina o le kumini ua solia:

  • ma le vomiting;
  • faatasi ai ma le le faapalepale;
  • allergy i laau e pei o le kumini;
  • tamaiti ei lalo o le 6 tausaga;
  • maʻisuka;
  • maʻitaga;
  • angioedema;
  • taimi pe a maeʻa se fatu fatu.

E taua! Pe a togafitia le oncology i togafitiga o chemotherapeutic, o le faʻaaogaina o le kumini e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le togafitiga.

I le avea ai ma aʻafiaga i le taimi e faʻaaoga ai i totonu ma fafo e mafai ona faʻaali mai ai ia lava

  • taʻavale;
  • vulu;
  • manava manava;
  • ulu tiga;
  • faanoanoa;
  • urticaria, suamalie, fula.

O le afaina i fatu o le laau ole fesiligia e mafai ona faia pe afai e sili atu le fua fautuaina, pe afai e le iloa e le tagata o loʻo i ai lona faʻaaloalo i lenei oloa. O Cumin e le gata o se mea manogi, ae o se vailaau faʻasaina lea e mafai ai e oe ona toe faʻafoisia le gaioiga o le tino puipuia ma le gastric tract. Afai ua ioeina le taliaina ma le fomaʻi ma manaoga uma e faatatau i metotia na faʻaaogaina, leai ni aʻafiaga e tupu.