Cumin

Vaega o le faʻaogaina o le kulimi uliuli i le cosmetology

O le muamua na taʻua ai mea faʻamalolo o le vailaʻau uliuli uliuli na faʻaalia i ni nai tausaga talu ai, i Asia ma Sasaʻe Tutotonu. E tele fomaʻi ma tagata suʻesuʻe (Hippocrates, Avicenna, Dioscorides) na talanoa e uiga ia latou tusitusiga. O le a taʻu atu ia te oe le auala e faʻaaoga ai le suauʻu, o le a faʻaalia ai foliga o le faʻaaogaina o lenei oloa i mea matagofie mo le tausiga o le paʻu ma le aveeseina o mea leaga.

O le faʻamaloloina o le kulimi suauu uliuli

Mo se taimi umi, o le suāuʻu pene cumin e avea ma se tasi o faʻamalolo ma manuia. O metotia faʻaonapo nei o suʻesuʻega ua faʻamaonia e faʻamalamalamaina le faʻamalosia o meatotino e ala i le i ai o vaega o le suauu lea e faʻagaoioia ai le faʻafouina o le faʻafouga i le telefoni feaveaʻi.

Seʻi oʻo i le iʻuga, o le tuufaatasiga ma faamanuiaga o le suauʻu e leʻi suʻesuʻeina, ae o mea ua iloa muamua e mafai e se tasi ona faʻamasino le aoga aoga o le oloa i luga o le tino atoa, ma lona aafiaga i le paʻu faapitoa.

O le aafiaga antibacterial o le manini cumin cine e sili atu nai lo nisi o vailaau faʻasaina (ampirex, gentacicol, tetracycline), e gaoioi ma le filifiliga i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e le faʻalavelaveina le paleni o microflora aoga ma e le mafua ai le dysbiosis.

O le faailo autu o le maualuga o le suauu o le i ai lea o suauu gaʻo ma le faʻamamaina.

O suʻesuʻega faʻamalositino o loʻo faʻaalia ai le i ai o le 26 ituaiga o gaʻo gaʻo, lea e 95% o le aofaiga e mafai (8 luga, 18 e leʻo faʻaaogaina):

  • linoleic acid (42.76%), e aofia ai le aiga Omega-6;
  • oleic acid (16.59%), e patino i le aiga Omega-9;
  • palmitic acid (8.51%);
  • eicosatetraenoic (arachidonic) acid (4.71%), e aofia ai le aiga Omega-3;
  • eicosapentaenoic acid (timnodonova) acid (5.98%);
  • docosahexaenoic (cervic) acid (2.97%), e patino i le aiga Omega-3.

Matou te fautuaina oe e aoao atili e uiga i meatotino o le suauu uliuli.

O le iai o nei vaega autū o loʻo i ai se aoga aoga i le galuega a tino tino (cardiovascular, nervous, digestive), faʻasaʻo le paleni o le hormonal ma le vai, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, ma isi mea.

Le tuufaatasiga o le vaitamini E ma le fua tele o aʻafiaga e maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu, toe faʻafoisia le paleni o le vai o le epidermis, ei ai le aʻafiaga o le aʻafiaga o le tino ma galue ai e avea ma puipuiga faʻapitoa o le tino.

Vitamin A, suia mai le carotenoids o Cumin, faʻasaʻo ai faʻamalosi o le okesene free, faʻaleleia mata, faafouina le tulaga o mucous, cartilage ma le ponaivi. O le faʻalauteleina o le collagen ma le auai o lenei vailaʻau e fesoasoani i le toe faʻafouina o le epidermis i nofoaga ua faaleagaina. Lima fua o le tino (o le tutusa o le cholesterol o manu) i le tuufaatasiga e nafa ma le paleni o hormonal, o le vailaʻau o le vailaʻau D ma le pati, lea e faatonutonu ai le fua faatatau o le pipili o le cholesterol ma faʻaitiitia ai lona faʻaaogāina i totonu o le manava.

O le aofaiga atoa o elemene ma macro elemene, vitamini o vaega eseese ma amino oona, phospholipids ma tannins e tele naua aafiaga.

O le suauʻu pipiʻu i le maualalo o le vevela o loʻo i ai se manogi manogi manogi ma se faʻasalaga faʻasalalau ma sina mea malie. I Aikupito, e faʻaaogaina e pei o se mea faʻapena faalenatura ma faʻaaogaina i lona tino mama e aunoa ma se vevela vevela. E i ai se taua o ia i tusitusiga paia a le au Masalemia, oe na taofia faamatalaga a le Perofeta o Mohammed, o se auala mai soʻo se faʻamaʻi, sei vagana ai le oti.

E te iloa? I le taimi muamua, na faʻaaogaina pusa cumin namu nai lo le pepa oona. E i ai le manava o le Cumin, pei o le pepa, ma e le afaina foi le mucosa gastric.

Tulafono faʻavae mo le faʻaaogaina o suauu

Mea aoga o mea faʻamalolo:

  • e le o se vailaʻau, e mafai ona faʻamalosia le gaioiga o totoga ma fusi ma le gafatia o le totoga atoa;
  • o le aʻafiaga o le diuretic e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le paleni o le vai ma le aveeseina o toxins ma slags;
  • o mea faʻapitoa e aʻafia ai i le faʻaititia o le faʻaogaina o mea leaga ma le faʻamalolo o manua ma le itiiti ifo o numera ma maʻila;
  • ma le malulu, o se diluent lelei ma e faʻamoemoe;
  • Faʻaleleia le gau o le mamafa ona o le saoasaoa o le metabolism, faʻasaina o le metabolism, faʻaitiitia o le suka ma le cholesterol.
O le faʻaaogaina o le suauʻu e faʻavae i luga o tulafono taua, o le faʻatinoga o le a faʻaitiitia mai faʻalavelave ita:

  • pe'ā faʻaaogaina e talafeagai e siaki ai le paʻu mo le le faapalepale o le oloa ma le ono mafai ona maua ai allergies - naʻo le faʻafefeteina o le lotoa o le tulilima ma mulimuli i le tali;
  • ona o le satu o vaega malolosi, o le talosaga e naʻo le pepa ua maeʻa ona faʻaaogaina ma isi vaega; na o le tasi lava le tuusaunoaga o le togafiti o siama, eczema, lea e faatatau i le tulaga o le talosaga;
  • masini, mea mamafa e faʻaaogaina i le faʻamamaina ma le vevela o le paʻu i le massage directions, aloese mai le paʻu manifinifi i mata;
  • o le taimi o le taualumaga e faʻalagolago i le faʻaogaina o le suauʻu ma faʻalauiloa mai le 10 i le 40 minute;
  • ao faagasolo le faʻatinoga, e manaʻomia le aloese mai le faʻaogaina o muso o le tino mo le lelei atili ma le faʻamalosia o le iuga;
  • aveese le masini i le vai mafanafana e aunoa ma le faaaogaina o le fasimoli ma isi vailaʻau vailaʻau; o nisi taimi e talia e aveese le masini ma susu susu;
  • A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga se suāsusu e fetaui ma le ituaiga paʻu.

E taua! O le vailaau lanu uliuli e faʻaaogaina i na o le foliga faʻafefeteina ma tutusa vaega o suauu mama: vine vine, almond, sunflower, olive.

Faaaoga i le cosmetology

O vaega o loʻo i luga o le cumin uliuli fafo - protein, meaola gaʻo maualalo, zinc ma vitamini - ei ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o lauulu, fao ma le epidermis, lea e tatalaina ai avanoa lautele mo le aulelei e faʻaaogaina ai le oloa mo faʻamalositino.

O aʻafiaga i foliga vaaia e mafai ona faʻamalamalamaina ai taunuuga nei o le faʻaaogaina o se elixir faʻamālōlōina i vailaʻau teuteu mo mata ma maso o le tino:

  • faasao le fou, elasticity ma le matagofie o le paʻu;
  • e puipuia ai le matua matua ma le mou atu;
  • Faʻaleleia ma faʻamaluluina le faʻaleleia o le toto ma le pipisi i le pito i luga o le epidermis, faʻafeiloaʻi ai mea e le o faʻamalamalamaina i le pito i tua, faʻamalo ma faʻailoga;
  • aveese le taulaʻi ma le vaitau o tausaga;
  • lelei togafiti o siama (uʻamea), comedones (mea lanu uliuli), dermatitis, fusi paʻu;
  • O le faʻamalosia o aʻafiaga e faʻafaigofieina ai le galuega o vaʻavaʻalea feeseeseaʻi ma taofia ai le faʻalauteleina o pores;
  • o le gaosiga o le collagen e fesoasoani i le toe faʻafouina o siama, fao ma lauulu.

Kamupani faʻalelei lelei faʻaaogaina nei mea aoga mo le gaosia o kulimi, mea teuteu teuteu ma mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o faʻamaunuʻu uliuli.

I le fale, ua lava e faʻapipiʻi ai ni nai mataua o lenei suāuʻu i se fuataga se tasi o le tausiga masani i kulimi ua saunia mo foliga, lima poʻo susu susu e maua ai le manaʻoga manaʻomia. O lea e mafai ai ona e faʻamalosia le aʻafiaga o kulimi masani poʻo le lotion.

O pusa o le suauʻu ua faʻamamaina i le vai (20 pata i le afa ipu vai) i le afa itula o le a aveesea ai le fulafula o foliga ma faʻaloʻo le paʻu.

E taua! A faʻaaogaina le suauu uliuli mo masini, e tatau ona faʻaeteete e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma mata, aua o le oloa e ono faʻafefe ai le mucous membranes.

Fale e afifi ma se elixir caraway e mafai ona faʻaumatia le "moli moli" (cellulite) ma faʻaleleia foliga o le paʻu. E lava le faʻafefiloi o le suauu o le kumini ma le siama o le saito ma le kofe eleele (e mafai ona e moe). Faʻaaogā le faʻafefiloi i luga o nofoaga faʻafitauli, ufiufi i ata, ma fufulu pe a uma le 1-2 itula.

Ina ia faamalūlūina ma faʻamamā le paʻu o laugutu, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o le suauʻu caraway ma le meli. Aʻo leʻi faʻaaogaina le suauu i le tuufaatasiga o maso, e tatau ona e fuafuaina lou ituaiga paʻu.

E fa ituaiga:

  • masani;
  • malogo;
  • gaʻo;
  • fefiloi pe tuufaatasia.
E mafai ona e faʻaopopo i le paʻu o le lisi lea e faigofie ona faʻanoanoa, lea e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le tausiga lelei, ma le faʻafitauli paʻu. O le vaega mulimuli o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaogaina o faʻamalosi (siama), faʻaletonu ma faʻaufaʻailoga post-inflammatory.

O le a fesoasoani Caraway Elixir e foia faafitauli o soo se paʻu o tausaga uma:

  • mago o le a maua ai le faʻaleleia o mea taumafa;
  • gaʻo o le a faʻamamāina mai pores, faʻaumatia le sili atu le manaia ma le faʻafefe;
  • faafitauli o le a le maua ai le mumū, maʻila ma maʻila;
  • tausaga o le a maua ai le gafatia, faʻamalosi ma faʻamalo ese maunu.

O loʻo i lalo ni nai fua o masikulu o le a fesoasoani e foia ai faaletonu ma faaleleia le tulaga o le epidermis. E fautuaina ina ia tausia ia foliga i luga o foliga mo le 15-20 minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana.

E taua! E fautuaina e faʻaoga maso e sili atu i le faalua i le vaiaso mo le tasi i le lua masina, sosoo ai ma se malologa.

Ava Masks

O faʻamatalaga o Caraway e lelei mo le togafitiga o le paʻu ma le paʻu o le paʻu, e sili atu ona faigofie i le fausiaina o haki, faʻatasi ai ma pene paʻu ma pisia. I le tausiga o le paʻu vevela, e fautuaina le susu o ou foliga ma le vevela vao aʻo le i faia le taʻavale.

Masini ma le faʻaopoopoga o suauu tāua

O mea lelei lelei e faʻafefiloi ai suauu taua e faigofie ona saunia ma aoga:

  • vevela paʻu - fualaau o le kumini (15 ml), jojoba (15 ml), rose, jasmine ma le geranium (5 matū);
  • suauʻu paʻu - faʻamatalaga o le kumini ma le vine vine (15 ml), lemoni, lavender (1 le tasi i lalo);
  • faafitauli paʻu - vaega o le kumini (50 ml), lauti, lavender, bergamot ma le geranium (3 mataʻu).
E mafai ona e faʻaaoga se tusi tusi mo siama.

Carakme mask masima

Pe a faʻafefiloi suauu mo masini, e tatau i se tasi ona amanaʻia le faʻamaoniga o le faʻamalosi, o lona uiga e mafai ona afaina ma faʻafefeteina paʻu o le paʻu (ia faia ni comedones).

O suauʻu sili ona faʻafefiloi o shea, hemp, sesame, castor, sunflower. Aua o le sauniuniga o mea teuteu mafiafia e fefiloi i le tutusa o le suauu caraway faatasi ma soo se mea oi luga.

Suauu manogi manogi

Mo le tausiga tumau o le paʻu o le paʻu, o suauu manogi o le chamomile, gala, rosemary, mint, lemon, eucalyptus, sandalwood, ma jasmine e sili ona talafeagai.

E taua! Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini mumu, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete mea teuteu teuteu mai foliga, faʻamama ma fufulu i se mea faʻapipiʻi poʻo se uila.

Sulu manogi: fuamini mai fafo (30 ml), rosemary, basil (4 togi le tasi), vine ma le bergamot (7 tuʻu ifo i le tasi). O lenei masikopa e malosi lona aʻafiaga.

Masks with clay clay

O le faʻaopopoina o le eleʻele eleʻele e faʻaleleia ai le faʻamamaina ma le faʻamalosia o aʻafiaga, faʻamamaina ai pores, faʻaitiitia ai le mumū.

Faʻafouina masini: fuamini mumu (10 ml), laʻau vali (10 g).

E mafai ona e faʻaopoopo i le tuufaatasiga se faʻafefiloi o lauʻau aina, oatmeal, o suauu taua, e talafeagai mo ituaiga paʻu.

Faʻafefilosolo matapulepule

O le faʻamafanafana, paʻu ma le faʻaleleia o le aoga o le suauu o le caraway e faʻaaogaina i maso mo le paʻu o le paʻu i le i ai o ni maanuminumi, faʻalavelave ma le pala.

Faʻamalosi mea masini

E mafai ona faʻaaogā masini e faʻaleleia ai pe faʻafeiloaʻi i soo se ituaiga o paʻu. O lenei masikoso o le a vave ona faafouina, faʻamalosi le paʻu ma tuʻuina atu i ai se foliga maloloina.

O le i ai o le suauu i totonu o le gaosiga o le suauʻu o le a maua ai se faʻaleleia lelei:

  1. Faʻafouina 1: suāmini extracti (15 ml), uʻu vavalo o le kelp (20 g paʻu).
  2. Faʻafouina 2: fuamini mumu (15 ml), yolk, suamalie o le lama (3 matū).
  3. Faʻafouina 3 faʻatasi ai ma le toe faʻafouina: faʻatoʻaga o le kumumu (15 ml), meli (20 g), apu mama.
  4. Faʻamafanafana le paʻu e mafai ona ufiufi mai le suauu ma le pateta.

E te iloa? O le manogi o fatu umeni uliuli e toe faʻaaogaina le tele o iniseti. O lona tofo e le fiafia i anufe, moa, moa.

Faʻafiafia mask

O maso fuamoa e manaʻomia mo le vaivai ma le paʻu paʻu. O meaʻai faʻaopoopo e faʻamautinoa ai le fou ma le gaosaʻo o le paʻu paʻu.

Faʻafiafia mask: fualaau o le kumini (10 ml), lauti (20 ml), o le falaoamata o le omea (20 g).

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopoopo le meli.

Aneti-fulufulu uʻamea

Lisi lelei laina o se maso o le mea o loʻo taua i lalo o le a fesoasoani: faʻamaʻi extracti (15 ml), paʻu o le limamoni (10 g), kulimi suamalie suamalie (30 g).

Lelei sili ona lelei sefe masima: Faʻafefiloi le suauu o le cumin i le fefete seʻi oʻo i le kulimi mafiafia.

Faʻailoga talafeagai e faʻaaoga

E tatau ona teena le faʻaaogaina o le karini uliuli i vaega nei:

  • tamaiti e oo i le tolu tausaga;
  • faatasi ai ma le le faapalepale ma le maelega;
  • maʻitaga maʻitaga, ona o le meafaigaluega e faaosofia ai le leo o le tagata matua;
  • tagata ei ai totoga totoga ma le i ai o mea faʻapipiʻi:
  • mafaufauga;
  • i luma o maa lapoa i totonu o fatuga, gall ma le vevela;
  • i totonu o se ituaiga tino o faamaʻi masani.

Aoao atili pe faʻapefea ona aoga le kumini uliuli mo tagata.

O le mea lea, e tele naua meaʻai e maua mai i lenei oloa o le tausiga o le paʻu. E mafai e tagata uma ona filifilia se mea e fetaui lelei mo le foia o se faafitauli faapitoa, fuafua i le ituaiga o le paʻu ma suiga i tausaga, ma vaai i le muamua lima o faamanuiaga o le suauu cumin.