Fua o le gaosiga

Uiga, ata ma foliga o le cyclamen Europa: 3 auala e iloagofie ai mai ituaiga o Peresia

Sa leva ona nofo Cyclamens i se nofoaga taua i le aoina o tagata e totoina fugalaau. O laau toto e taua tele mo o latou foliga matagofie, fuʻa umi ma le manogi manaia. O le uila Europa e lauiloa i le fanua e avea ma togalaau aina. I le vaʻaia lelei, o loʻo i ai o se fale i totonu.

I le tusiga o le a tatou taʻuina pe o le a le ituaiga o laau o loʻo i ai ma faʻamatalaina auiliiliga. O le ae iloa ai tulafono o tausiga e te manaʻomia e te mulimuli i ai ina ia mafai ai e le fugalaau ona tupu ma tuputupu ae.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

O le cyclamen Europa poʻo le lanu viole, o le Igoa latina Cyclamen purpurascens o se tasi o ituaiga o le aiga Primrose. Laʻau faʻamaina o loʻo ola i le itu i saute o Europa. I totonu o nofoaga mafanafana e ola ai i le vao ma ua totoina i togalaau. E tele taimi e taua ai le laau o le violet alpine poo le vavao. Tuber e lapotopoto pe faʻalanuina, ma le lapoa e oo i le 10 cm. O aʻa e tupu i luga o le fogaeleele atoa.

Lafoaʻi petiolate, fatu. I tafatafa o pito o le laupepa laupepa o ni tamai vaitusi. O le vaega pito i luga e lanu meamata ma se mamanu siliva, le pito i lalo - ma se lanu violē. O fugalaau e foliga mai o apaʻau o le butterfly, o lo latou lapoa e 2 cm. O ata e valiina i le tele o lanu o le lanu piniki ma le mama. O le fuga e umi, e oʻo atu ile 5 masina. A o faagasolo lenei vaitau, o le violet alpine e salalau ai se manogi manogi.

Faʻalogo: O le cyclamen violē e leai se taimi e malolo ai. E le faʻamaligiina ona laʻau, faʻaauau lana apili teuteu i le tausaga atoa.

E faapefea ona iloa le eseesega mai le Peresia?

Aua o se tagata poto masani o le a le faigata ona iloa le eseesega o ituaiga lua o fale lauiloa i totonu. O a uiga e iloagofie ai fugalaau:

  • Faiga faʻapipiʻi - i le ituaiga o Peresia, o se paʻu lapotopoto faataamilo i le iva o le maualuga e oʻo i le 15 cm, ma aʻa o loʻo tutupu i le pito i lalo. I totonu o aʻafiaga o le cyclamen Europa o loʻo i totonu o le fatu.
  • Taimi o fugalaau - Pusi Peresia mai le tautoulu seia oʻo i le taumalulu, Europa - i le tautotogo ma le taumafanafana.
  • Le tele ma le lanu o fugalaau, lau - O Eurokone Europa e laʻititi nai lo Persian, o le umi o fugalaau e 2 cm, o le lautele o laulaau e 3-4 cm. O laau e iloga i se malosi malosi, o le manogi o fugalaau. O le pito i tua o lau o le violet violet, i le Persian cyclamen e lanumeamata.

E uiga i le matagofie o le matagofie ma tulafono o le tausia o le cyclamen Peresia, matou te tusia iinei.

Matamata i le vitio e uiga i eseesega i le va o Europa ma Peresia cyclamen:

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le cyclamen Europa ma Peresia, e mafai ona e vaʻai i eseesega i le va oi latou.

Europa


Peresia

Mea tau vailaau

O fualaau ma fua o aʻa o le violet alpine e fesoasoani i faʻamaʻi eseese o le tino o le fafine, rheumatism, neuralgia. E sili ona aoga o vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le cyclamen mo togafitiga o totoga o le tino. O le sua o le laau e aofia ai alkaloids, saponins, suauu taua, astringents. E iai o latou aʻafiaga ma le faʻaleagaina.

I togafitiga o malulu, sinusitis ma sinusitis fualaau ua faatonuina, o loʻo aofia ai le 'cyclamen juice' Sinuforte ', "Neonox".

E taua: O mea e aofia ai mea oona i aʻa o se laau e mafai ona afaina ai le manuia o le tagata. Faʻaaogā faʻamatalaga faʻaaoga ma le faʻaeteete, pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi.

Totoina tulafono

Mo le totoina e filifili ai se tamai ulo. O le gafatia e tatau ona 2-3 cm le maualuga nai lo le lautele o le tui. Ole mea e leai ni mea faʻapitoa, e mafai ona avea ma ni meaʻai poʻo ni palasitika. Pe a totoina, e taua le manatuaina o le pulumu ua matua tanumia. E seasea lava ona faia le fesuiaiga - e tasi i le 3-4 tausaga. O le taimi silisili o le amataga lea o Mati. I le taimi lava e tasi, o le tama teine ​​nodules e vavae ese mo le toe gaosia.

Matamata i le vitio e uiga i tulafono o le gaosiga o cyclamen (faʻalelei):

Filifiliga ma le moli

O le uila Europa e manaʻomia le filifilia ma le faʻaeteete o le nofoaga. E manaʻomia e le fugalaau le lelei ae faʻasalalauina. Lapatai Sasae ma sisifo ua fautuaina. I le itu i saute, e te manaʻomia le ufiufi maualuga e aloese ai mai le mumu i lau.

O le ea fou e taua tele i le violet Alpine. E nofouta i mea manogi, e le mafai ona tuʻuina le ulo i le umukuka pe ulaula uma. I le tautotogo o le tautotogo, o le fugalaau e tuu i luga o le faapaologa po o le togalaau, i taimi uma lava i totonu o le paolo.

Manaomia o le eleele

O le mea e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona matala ma malamalama. I luga o le mamafa o palapala, laʻau violulamu paʻu o loʻo i tua i le atinaʻeina. O le filifiliga sili e faʻatau ai se paluga paleni faʻapitoa i le faleoloa. O le sui mo le totoina e mafai ona saunia tutoatasi, o le ae manaʻomia:

  • laʻau lauʻeleʻele;
  • peat;
  • humus;
  • oneone lapoʻa.
Komiti Faatino: Fautuaina o le acidity o le eleele e 5.5-6.5 pH (low acid poʻo le le mautonu).

Tausiga a le aiga: fesoasoani ma togafiti

O le faataamilosaga o le olaga o se faleplant e vaevaeina i ni vaega se lua: vao ma malolo. O le tuputupu aʻe o le vaitau e amata mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn I le taimi nei, o le vaʻaleleina o le ea e 15-18 °. I le taumalulu, e fuga le fugalaau i se potu malulu, pe 12-15 °. I le malolo, o le a tuputupu ae le tuputupu ae, ae o laulaau e tumau pea lanu meamata.

Laʻau fugalaau fugalaau ma lau e le mafai ona vavae ese mai le fatu. Ua aveeseina i latou, ma fealualuaʻi faataamilo i le axis.

  • Faʻasa. I le taimi o le tuputupu ae o le vaitau e masani ona masani ai ma faʻagasolo. Aua neʻi faʻamago ma faʻavaivai i vai. Le filifiliga aupito sili - o le maualalo o le vai i totonu o le apa. O le suavai e vaivai, faʻaleleia, vevela i le potu. O le manaʻomia mo le susu o loʻo siakiina i le pito i luga o le palapala - afai e magoto, ua oʻo i le taimi e faʻaleleia ai le fugalaau. I le taumalulu, o le susu e faʻaititia i se mea maualalo.
  • Laʻei pito sili. A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe ma le fugalaau, e fafagaina le laau i isi vaiaso uma. E faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa faʻamalosi. O tapenapenaga mo laau toto e talafeagai, ae o le togafitiga fautuaina ua vaeluaina. I le taumalulu, e le faia le fafaga. O laʻei pito i luga e tatau ona maualalo i le gaʻo, o lenei elemene e aʻafia ai i le fesuiaʻi o le tui.
  • Suiga. Laʻau eleelea cyclamen e le lelei le tali atu i le gaosiga. E seasea ona faia le taualumaga - 1 taimi i le 3-4 tausaga. E maua mai i le auala e faʻafefe ai, e itiiti lava le faʻaleagaina i aʻa. O loʻo faʻaosoina se faʻalavai faʻavaivai i totonu o se fagu telē, o le avanoa avanoa i le tuber ua tumu i eleele fou.

Matamata i le vitio e uiga i tulafono o le tausiga o le cyclolamen:

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O aʻafiaga o le cyclamen o meaʻai ma siama. Faailoaina o le faamai ma togafitiga talafeagai i le taimi e fesoasoani ai e laveai le laau.

  1. Vae le pala - Maʻi faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i le liliuina o le tui. Faʻailoga: faʻalavelave, faʻafefe o laʻau ma fugalaau fuga, manogi manogi mai le palapala. E leai se fofo, ua faʻamaina le fugalaau e puipuia ai le salalau o siama.
  2. Fusarium - O faʻamaʻi faʻamaʻi e aafia ai vaʻa fugalaau. O le afaina e tupu mai i le aʻa. Faailoga: lauulu lanu samasama mai luga. Togafitiga: fafaga faʻatasi ma se vaifofo autu, totoina "Topsino-M".
  3. Gau pala - o sipuni o le galo ua faamaumauina e le matagi po o le vai. E aʻafia i latou i laau e maua i le maualuga ma le maualuga o le vevela. Faailoga: faʻafefetelea i luga o laulaʻau, lau o le fugalaau ma faʻapouliuligia, ona oti ai lea. Togafitiga: aveese vaega ua afaina, togafitia le fale ma le fomai oona.

O fili sili ona taatele o le cyclamen o siama, thrips, aphids, scale insects.

  1. Cyclamen mite - pepe laiti (0.1-0.3 mm), lea e le mafai ona iloa i le taimi o le asiasiga. O atisi paleni e atiaʻe i tua o laulaau. Pe a oʻo se lapoa tele e pei o se vaega o le pefu. O le taua tele o meaola faalafua e mafua ai le faaleagaina o laulaʻau ma fugalaau, e fesuiaʻi ai le aʻa, faʻavave le tuputupu ae. O le maʻi e paʻu ese, ua sosolo le laau i le Agravertina solution faʻafefiloi ma le fasimoli vai.
  2. Aphid - o se parasite taatele o laau toto, fafaga i luga o latou sua. O pests e teu i tua o laulaau, ae faʻateleina le toe gaosia. O le faʻaaogaina o le initaneti o Aktara e fesoasoani e faʻaumatia i latou. A o lei faia, e fautuaina e fufulu laulaau i lalo o le vai tafe.
  3. Shchitovka - o le iniseti e pei o ni mea pogisa i luga o le ala ma lau. E le masani, e 'ai e nofo i le mea e tasi. Ua aveese faʻamalosi tagata matutua ma se puluʻu i totonu o le ava malosi. Ole mea e faʻaaogaina e le 'insecticides' 'Karbofos', 'Aktellik'.
  4. Thrips - tino o meaola faʻalanuʻumi ua vali paʻepaʻe pe uliuli. Iniseti e fafagaina fugalaau ma laʻau, e mafua ai le lanu enaena ma le vevela. E televave le thrips, e felelei tagata matutua i le vaʻaiga o laau. O le faʻaumatia o le meaʻai o le a fesoasoani i togafitiga faʻolu "Condiforom", "Kinmiksom" poʻo "Ditoksom."
Faʻalogo: O maʻi mama e vave vavalalata mai laau ola maloloina. O le tausisia o faʻamaʻi puipuia o le a puipuia ai le salalau o faʻamaʻi pipisi.

Faʻavaeina uiga

Alpine violet e maua ai le lala o fatu ma fatu. O le filifiliga muamua e faigofie i le faʻatinoga ma mafai ai e oe vave ona maua se laau toto fugalaau. Ua lava lava le tipiina o le mea na faia ma totoina i totonu o se ipu.

E tatau ona faʻaaoga le eleele le mautonu. Faʻafefiloi masani mo le totoina o laau totō, lea e faʻapipiʻi ai le oneone. E tanu uma le tamaititi i le eleele.

O le faʻaleleia o fatu e manaʻomia ai se taimi. I le fale, o le a manaʻomia ai le faʻafefeteina o fugalaau. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefeteina fatu i le metotia o le zircon mo le 20-24 itula. E lūlūina fatu i le faʻafefiloi o peat ma vermiculite (1: 1), faʻasusu i le oneone i luga.

A o leʻi tupuga mai le vaʻaia o loʻo ufiufi i se ata tifaga. O le faʻamalositino e tusa ma le 1 le masina, faʻamafanafanaina le eleele i lea taimi ma lea taimi. O fua e tutupu mai e totogo i le 8-14 masina.

Matamata i le vitio i le toe gaosia o le uila Europa ma fatu ma fatu:

Mea tutusa laau totō

Cyclamen genus e aofia ai ituaiga 20, i totonu oi latou:

  • Aferika i le cyclamen - o se uiga masani o le laau - o le faʻaalia o peduncles i luma o lau. O le vaitau vavalalata mai le tautotogo i le tautoulu, sosoo ai ma le paʻu o le lau ma se taimi malolo. O le lanu o le tumutumu e piniki, o laulaau e oʻo ile 15 cm le lautele.
  • Collachian Cyclamen - o se ituaiga e le masani ai o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. Fugalaau e laiti, lanu lanumeamata e leai se mamanu.
  • Icy po o le Neapolitan Cyclamen - o lona nofoaga na fanau ai o le talafatai i Metitirani o Farani ma Turkey. Laʻau faʻamalosi ma se uiga lelei o le siliva.
  • Kosam Cyclamen - maua i le motu o Kos, i le Crimea ma le Caucasus. E fuga mai i le tautotogo, o petals e paʻepaʻe, piniki ma mumu. I luga o laulaau o se mamanu siliva-marbled.
  • Cyclamen Cypriot - o se ituaiga o meaola e ola i luga o eleele papa. Fugalaau e manogi, papaʻe poʻo le piniki ma le lanu violē. Vaitaimi mai le Setema ia Ianuari-Fepuari.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga uma o le cyclamen, o le ae mauaina i lenei tusiga, ma e uiga i ituaiga lauiloa mai le paluga o fatu "Cyclamen Mix", faapea foi ma pe faapefea ma pe o fea e mafai ona totoina ai, faitau iinei.

Faaiuga

O le elemene Europa e le o se fale e sili ona taatele i totonu, e itiiti ifo i le lauiloa i ituaiga eseese o Peresia. O aʻafiaga o le Evergreen i le tausiga lelei ma le tausisia o tulafono i le taimi o le toe gaosia o le a teuteu totonu i soo se taimi o le tausaga. E le gata o fiafiaga fiafia, ae o le soifua maloloina e maua ai e tagata purple cyclamen. Tincture ma le sua mai le aʻa o le a fesoasoani ai le sinusitis ma isi faʻamaʻi.