Berry

O a mea e faʻamalolo ai le vine?

Juniper - o se laʻau mumu po o se perosi. I foliga vaaia, o le vaomatua e foliga mai o se fasi laau uila. O lenei mea totino o se gaʻo tumau: e mafai ona ola mai le 600 i le 3000 tausaga i tulaga lelei.

E te iloa? I Eleni anamua, o le juniper sa avea ma togafitiga sili mo togafiti a gata, ma o Roma anamua sa nutililiiina ona fua i le uaina, lea na ave mo maʻi o le ate po o se mamana malosi. I Rusia, na faia ipu mai lona paʻu, ma sa faʻaaogaina lala e puipui ai le fale mai le leaga.

O le tele o tagata o vao vao e faamamaluina o se faailoga o le ola e faavavau.

Juniper composition kemikolo

O le Juniper cones e oʻo atu i le 40% o carbohydrates, ma i le faaopoopo atu o loʻo i ai resins, waxes, tannins, ma vailaʻau, sili atu i le 2% o suauu tāua, mea faʻalaʻau, macro ma microelements (copper, iron, manganese and aluminum); faʻapea foi vitamini. O le tuufaatasiga o le suauu taua o loo i ai i totonu o fualaau aina e aofia ai mea totino camphene, terpeniol, cadinene, pinene ma boreol.

E taua! O Juniper o loʻo i ai mea faʻasaʻa, o le mafuaaga lea e tatau ai ona matauina le fua saʻo pe a faʻaaogaina.

Olela laau - O se faleteuoloa moni o le acid ascorbic, ma e tusa ma le 8% o tannini, saponins, gum ma'aila o loʻo i ai i le launi vine.

Calorie ma le taua o meaʻai o vine

Calorie juniper e 116.3 kcal. O le taua o mea taumafa o le laau e maualalo tele, aua e na o le 40% o meaola gaʻo, e ui lava e leai ni aʻafia ma gaʻo.

Le faʻaaogaina o le vine mo le tino o le tagata

Juniper o loʻo tuʻufaʻatasia se tele o le phytoncids, lea e faʻamalamalamaina ai ona aoga aoga ma mafai ai ona faʻaaoga i le tele o faʻamaʻi.

E te iloa? Ua iloa e saienitisi o aso taʻitasi o le hectare o le vine juniper e maua ai le 30 kilokalama o le phytoncids, ma o lenei aofaiga o mea antibacterial ua lava lea e faʻamaeʻa atoatoa ai le siosiomaga o megalopolis mai pathogens.

Ona o le faʻataʻitaʻiga o le antimicrobial action, o le juniper e lelei mo le faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o maʻi. O le suālaʻau e maua mai ai, o loʻo faʻaalia ai le faʻamaʻi pipisi, anti-inflammatory, antimicrobial and analgesic, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le trichomonas coleitis, radiculitis, neuralgia, polyarthritis, tiga faʻasotoma. O fualaau faʻasaina Juniper o se tala lelei o le tale. E i ai a latou faʻamoemoega, faʻasalaga ma faʻamaʻi-siama. O faʻamanuiaga o fualaau o le vine e mafua mai i a latou faʻaulu, faʻasolosolo ma faʻapipiʻi faʻamalosi. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le vaipuni e faʻamamaʻese ai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le mafaufau, faʻaleleia le manava ma le gaogao.

Faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu: o le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi

O le vaomatua i le fiaselau tausaga talu ai na maua ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu. O le maualuga o le togafitiga o le teuteu o le juniper cones e mafai ai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le tino. E fesoasoani tele i le vave faʻaititia, vavaeese ma le faʻaaogaina o le pipisi i le fomaʻi ma le maʻi. Ole taele ole lago e ave e faamama ai le tiga ma laveaʻi ai le mumu ile gout ma le polyarthritis, ua fufuluina laau i ni maʻi le lelei ma se teuteuga, ma ua afaina ai le afaina i le oona.

E te iloa? I aso tuai, sa faʻaogaina ai le vine i le fumigate fale ma lavalava o tagata gasegase. O se teuteuga o nila o juniper na fufulu ai fola ma puipui i totonu o le fale lea sa i ai le tagata gasegase. O lala Juniper na latou ave faatasi ma i latou i le taele, ma tuu i totonu o ogaumu ma pusa ma pipi e puipuia ai le faʻalelei.

O fualaau o Juniper o loʻo i ai se aofaiga manaia o suauʻu ma resins taua, faʻafetai i le mea latou te maua ai se manogi manogi e maua ai le aʻafia ma le aʻafiaga i le tino o le tagata. I le faʻaopoopoga, o le suauʻu vaipuni o loʻo faʻaalia e le malosi ma le faʻamalosia.

E taua! O sauniuniga e faia mai le juniper e le fautuaina mo tamaitai o loʻo sauniuni e avea ma tina, aua o le laau e mafua ai le faʻaitiitia o le muscle layer o le matua, ma e mafai ona tupu ai se faʻalavelave.

Fuga vine vine - o se vailaau sili ona lelei ma le fomaʻi mo gallstones, ma ao faagasolo le gasegase o le pipili ma vailaau viral, o le juniper decoction e mafai ona galue i mea ofoofogia. Ina ia aua le maʻi, ia 'ai se tasi o le suka i aso uma, ma o le a e le fefe ai i siama.

Mo togafitiga o le tale

O le umi e savali i vaomatua vine o togafiti sili lea mo vailaau faʻalaʻi. O loʻo faʻaalia ia i latou o loʻo mafatia i le fomaʻi, bronchitis ma le gasegase. O le mea e faʻapea, o le phytoncides o le faʻamatalaga o le launiu o loʻo i ai le malosi o le antiviral ma le anti-edema, lea e mafai ai ona faʻaumatia vave le faʻamaʻi. O le taimi lenei i luga o le faavae o le juniper na atiae le tele o fualaau faasaina mo togafitiga o le manava. Ae ui i lea, o taunuuga lelei i le togafitiga o le tale e maua ai le faʻaaogaina o vine fou.

Ina ia faʻaumatia le tale susu, faʻatau pe aoina pe tusa ma le 0.5 kilokalama o vine vine. E tatau ona ave i le aso muamua o le tasi pusi, i le lona lua - lua i le tasi, ma faasolo ai lava seia oʻo i le fua e sefulu ma le lua. Ona amata lea o le faitau ma 'aina sina fua itiiti i aso taitasi nai lo le aso ananafi. O le Juniper decoction e aoga foi pe a oʻo le tale i luga o le malulu. E fesoasoani foi i le purulent pleurisy ma le niumonia. Ae peitai, ina ia mafai ona togafitia le gasegase mo togafitiga faafomai, e tatau ona iloa lelei le ala e gaugau ai le lili. Ave se sipuni sipi o fualaau o le laau ma faatumu i ni ipu vai e lua e kuka ai, e kuka ai mo le 20 minute, ma ia aumai le fualaau o le vailaʻau i le afa lita i le vai. Ave se teuteuga o se sipuni siva fa fa i le aso.

Mo togafitiga o herpes

Togafitiga o herpes i vailaau masani e faatapulaaina i le faaaogaina o vailaau antiviral lea e le fofoina atoa ai le faamaʻi, ae na o le faaliliuina lava i le faamagaloga. I sina mea itiiti o le maalili po o le faʻavaivaia o le tino puipuia, o le faʻamaʻi e lagona ai lona malosi faʻalua. Ae peitai, e le o mea uma e leai se faamoemoe.

O se vailaʻau sili ona lelei mo herpes o le lauti ma le juniper, o mea aoga o ia mea e mafua mai i le maualuga o meaʻai o le phytoncides ma vailaʻau o le vailaau. O le faia o le lauti e faigofie. Ave le afa o le sipuniti o fualaau mamago poo nila ma sasaa 250 mililiters o vai inu, tuu le vailaʻau mo le 25 minute. Ave le fualaau faasaina e tatau ona faatolu i le aso.

Le faʻaleleia o otaota

O mea e maua ai le meaʻai e mafai ona tuʻuina atu i se tagata le tele o taimi le lelei. Paʻu, bloating, tui o le intestinal ma le manulele o le a mou atu pe afai e te faʻaaogaina ma le faʻapipiʻi le vaomatua. Ina ia saunia, e tatau ona sasaa 15 vine ma 100 milliliters o le 70% ava malosi. Ia faʻamalosi fualaau faasaina 10 aso. A maeʻa lenei vaitau, faʻamama le tincture ma faʻapipiʻi fua. E manaʻomia lou togafitiga 30 aso tolu taimi i le aso, ae le sili atu ma le 25 matū.

Pharyngitis mo le faʻamalosi

O i latou e pagatia i le gasegase tumau, iloa le tiga o lenei maʻi. Malaise, fiva, faʻapea foʻi le tiga, siama ma le faʻamago, faatasi ai ma se maʻi malulu e mafai ona faʻafesoʻotaʻi tumau le tagata maʻi e moe. O le fusi ma le teuteu o le launiva mo le faʻataʻavaleina o loʻo avea ma togafitiga saʻo mo lenei maʻi. Ina ia saunia le fuga vine, ave se sipuni sipuni o laʻau po o vine, sasaa i totonu o se vevela ma sasaa le afa lita o vai inu, tuu mo le itula ma faʻaaoga e faʻamamā le faai.

O taunuuga sili ona lelei e maua mai e ala i le faʻafeiloaʻi ma le tipi vine. Ina ia saunia, ave se sipuni tele o le chamomile, calendula ma le juniper. Faatumu uma i le lita o le vai kuka ma vevela mo le 10 minute. Tuu le gauga e tu mo le 45 minute ma le faʻalavelave.

Ma le pyelonephritis ma le cystitis

O le pyelonephritis o se fatu fatugao e le afaina ma e afaina i le natura; e tupu mai i le talaaga o le fatuina o fatugao e ala i meaola faʻapitoa e mafua mai i vaega pito i lalo o le ureter. I le tele o taimi, o le pyelonephritis e atiina ae i tua o cystitis.

E taua! Pe a faʻaaoga le vine, e le sili atu i le tasi poʻo le maualuga o le lua masina le togafitiga, talu ai o le mumū o le gaʻo e mafai ona mafua ona o le faʻaleagaina pea o le parenchyma ma tannins, resins, ma suauʻu o loʻo iai i totonu o le laau.

Mo le togafitiga o le klonelonephritis poʻo le cystitis, e tatau ona saunia se faʻaputuga e aofia ai vaega tutusa o vine, vine, launiu bearberry ma le laupepa. O se sipuni sipuni o le aoina e tatau ona sasaa se ipu vai inu ma tumau ai ile 20 minute. Ave le vaega lona fa o le tioata 4 taimi i le aso. E leai se aoga o se tuufaatasiga o laʻau e aofia ai fua tutusa o fua o le vine, aʻa o le aʻa, vao vao, fugalaau toeaina, otaota aurorod, laumei mint ma fatu fatu. O se sipuni sipuni o se faʻafefiloi o laʻau na sasaa ai se ipu vai inu ma faʻaosooso i le 10 minute, ave le vailaʻau i le 1/3 ipu 3 taimi i le aso.

Toto

O fualaau e faia mai le juniper e masani ona faʻaaogaina e avea o se diuretic. Ina ia faia se mea teuteu, e tatau ona e ave se sipuni sipuni o vine mamago pe totogo ma sasaa i se ipu vai inu. Taʻu le vailaʻau mo le 10 minute i luga o le vevela vevela ma tuʻu ai mo le 30 minute. Ave se teuteuga o le 1/3 ipu faʻatolu i le aso. O le Juniper tea foi e iai sona aafiaga faʻapitoa. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa atu se sipuniti o otaota mago ma tuʻu le vailaʻau mo le 30 minute. Ave le vaega lona tolu o le ipu tioata faatolu i le aso.

Faʻaaogaina mea taua o le taele vaipuni

O se teuteuga o vine juniper ua faaopoopo i le taele i le togafitiga o le oona, rūmatism ma le gout. A maeʻa le 2-3 baths, e lagona e tagata maʻi le fesoasoani tele: o le mamafa o le tiga e faʻaitiitia, e mou atu le fulafula ma fula i le paʻu faʻasolosolo ua paʻu. Mo le sauniuniga o le vai taele, e tatau ona e sasaa atu 100 kalama o vine mamago ma le lita o le vai inu ma le kuka mo le 20 minute. Faaaoga i le ituaiga o vevela. Mo le sauniuniga o le taele i le togafitiga o manua le lelei, eczema ma le dermatitis, e tatau ona e ave 200 grams o mea matagogo ma sasaa se lita o vai inu. Suauu mo le 20 minute i totonu o se pusa tapuni.

O le seleseleina ma le teu malu o le launiva mata mo togafitiga faafomaʻi

I le aoina o le vine, e taua tele le aua nei fenumiai ituaiga eseese o laau, talu ai ona o togafitiga faafomaʻi e na o le vine e faaaoga, ae o lona aiga oona - Cossack juniper, e sili atu le nofo ese.

E te iloa? A o le aoina o vine, e tatau i se tasi ona gauai atu i lona manogi: o le sili atu ona malosi o le manogi, o le tele atu lea o oloa taugata o loo i totonu o ona nila.

O fualaau suamalie vine e masani ona i ai se lanu uliuli-uliuli. Sishkoagod amata ona aoina ia Setema ma faaiuina i le faaiuga o Oketopa. I le faagasologa o le faapotopotoina i lalo o le vaomatua, latou te salalau pepa mafiafia, pepa malo po o ie, tuu i luga o mittens, puʻe lala ma lulu le vao. A maeʻa lena, ia na o le pikiina o vine paʻu. O le isi, o le fua o loʻo faʻamamāina o nila mafolafola ma fatu laau, ona salalau atu ai lea i se nofoaga pogisa ma lelei. Pe a faʻamamago i mea faʻagogo, e tatau ona manatua o le vevela i totonu o le masini e le tatau ona sili atu i le 40 °, talu ai e leai se mea e mafai ona faʻaitiitia ai ona togafitiga.

Contraindications ma le afaina mai le vaomatua

O fualaau mai le juniper e faʻatagaina e ave i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatuga, gaʻo vailaau o le gastrointestinal ma e faʻapitoa i le faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, i soo se tulaga, pe a togafitia i le juniper, ia maitauina le fua, talu ai ona o lona soona faaaoga e mafai ona mafua ai le le manaomia ma o nisi foi taimi e lamatia ai le ola. I totonu o fualaau aina, paʻu, ma isi nila vavalo ua natia le malosi malosi, mafai ona tuʻuina atu le soifua mālōlōina, malosi ma le umi o le ola, ma ua mafai e le laau ona tatala, e tatau ona e iloa le auala e saunia lelei ai vailaʻau faʻamaʻi.