Faatoaga faatoaga

Vasega, tausia i le setete - moa Alsatian

O le Alsatian ituaiga o moa e seasea maua i Rusia. O manu felelei nei, o manu ma ituaiga o fuamoa, faatasi ai ma se uiga faauo vavalalata, latalata i le toto i le Rhine ma isi ituaiga o Europa mai ituaiga o tuaoi. O i latou o se tasi o ituaiga ulumatua pito sili ona matutua o Europa.

O le 1890 i le tuaoi o Farani ma Siamani i le itu i sasaʻe o Alsace, e maua mai i le tupuaga o le moa a le Rhine. I tua atu o le itulagi, e laitiiti lava le salalau, i Rusia o loo masani lava (poʻo le lautele) e le tupu.

O se tasi o ituaiga matagofie o le moa a Europa, o loʻo lagolagoina i Farani i le setete. O lona uiga ese o le leai o se toto o ituaiga mai Amerika ma Asia, na atinaʻe Alsace hens ma na filifilia faapitoa i Alsace.

Faʻamatalaga faʻauiga Alsace

O le tele ma le maualuga o hens Alsatian o se mea e masani ai. O manulele o lenei ituaiga o le ulu ulu ma se puʻu malosi, se lanu piniki pinnu mumu lanu mumu ma sina paolo malu. O le selu e tatau ona lamolemole, o le sikuea e sii aʻe mai le gutu i tua o le ulu, ma fai ai se laina laugatasi. O le tamaʻi ava e lalelei, e lanu mumu le lanu, o le taligalu e mama aʻiaʻi. Mata ola, lapoa.

O le ua o le uumi o le uumi ma fulu saʻo o loʻo pa'ū ifo i lalo o le pua. O le mataupu e siʻitia le lapopoa, faʻasalaga ma le manogi. O le ogaumu lapoʻa, lauiloa i luma. O le pito i tua e lautele, ae o le umi o le taulaʻi agai atu i le sacrum, e fai ai se tulimanu e maua ai le siʻusiʻu. O apaʻau e umi le uumi, e faʻapipiʻi i le tino ma atiaʻe lelei.

O le siʻusiʻu o le pito i luga, fulufulu, ma fulufulu umi uumi. E le fulafula lima, e malolosi, ma faifaʻailoga laiti. E fa tamatamailima i luga o le pa.

E vaivai le vaivai o faaletonu, lanu lanumeamata ma lanu samasama o vae.

O le lanu sili ona taatele ma sili ona fiafia e uliuli, o poumoa Alsatian uliuli e tatau ona i ai ni pogisa pogisa ma ni manoa, pogisa po o le grayish (paʻu) paʻu lanu. O manulele lanu paʻepaʻe e tatau ona i ai se puʻu pogisa ma ni manoa, o se paolo malulu paʻu o le paʻu. Paterika ma manulele lanumoana e lanu uliuli ma manoa, atonu e lanu uliuli o latou lalaga.

Mata i moa o soo se lanu e tatau ona enaena pe enaena. O le fulufulu e amata vave, ae mafai ona faʻagasolo lemu le siʻu i alii. O le atigi fuamoa e masani ona paʻepaʻe.

Faʻapitoa

Tupulaga le lelei mo le savali o mea e aofia ai. O le tulaga ese o le toto mama ma e sili lona taua e pei o se aganuu masani a Europa ma aano o manu.

Ona o le maualalo o le taatele i Rusia, e faigata tele ona fai se tala e uiga i mea o loʻo i ai ile tulaga umi ma le malulu. Ae i tulaga Europa, e masani lelei i le tau i vaipanoa eseese, e aofia ai i totonu ole fale moa.

O aano o manu o se mea manaia, mauoa, maaleale, o uiga o le tupuga mai o mea e leai se totogi.. O nei moa ua i ai se atinaʻe lelei e atiaʻe, e pei o le tele lava o fuamoa-aano manu, e aunoa ma ni faafitauli, o moa ua fafagaina i latou lava.

Totoina ma le tausiga

O le ituaiga e le o se mea e sili ona taua, ae sili ona lagona pe a lava le avanoa e savali ai. O ia o se uiga olaola ma mataʻutia, o lea e fiafia ai o ia e eli i le eleele poʻo le mutia i le aso atoa. I le fesoʻotaʻiga i le tagata latou te faauo, latou te le o fia fefinauai ma o latou uso a tagata, e faigofie lava ona faʻamalosi.

O se tasi lea o ituaiga sili ona lele lele., e faigofie lava ona foia faʻafitauli sili ona maualuga, o le maualuga o le vaalele e sili atu nai lo le mita, e fiafia e nofo i totonu o laau i le po. E faʻaalia ai le fia iloa ma le faʻamalosi pea i luga o le saolotoga, o le mea lea e tatau ai ona puipuia le peni ma faʻaauupegaina i se fale. Chickens e matua gaoioi lava.

Ina ia mafai e manu felelei ona felelei lele, e tatau ona tausisia se paleni taumafa, e le manaomia le foloina o manulele. I le fafaga, latou te le ese mai isi fuamoa ma aano o manu.

I Rusia, e le masani le fanau, ma atonu e le teteʻa mo le faʻatau i totonu o soʻo se aiga. I totonu o atunuu Europa lata ane, o le faʻatoagaina e le o faʻataʻitaʻiina, o le mea lea, o nei manulele e mafai ona faʻatau i Farani.

Uiga

Roosters - 2.5-3 kg, hens - 2-2.5 kg. O le tele o ituaiga e laiti: roosters - 0.9-0.95 kg, hens - 0.75-0.8 kg.

Gaosiga o fualaau - 140 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o le lapoa - 60-63 g, bentams (diu eseese) - 35-45 g E amata ona vave oso i le 5-6 masina, i le taimi lava e tasi latou te oʻo ai i le tulaga pe a fanau mai aano o manufasi. Tausia le gaioiga 3-4 tausaga.

Analogs

O manulele e iloga i latou uiga ese, ae i le tulaga o la latou faatinoga, latou te le sili atu nai lo tagata masani i atunuu tuaoi Europa, ma sili atu - o ituaiga uma o Amerika ma Saina. I totonu o le lapoa a le Alsatian lata ane ma aano o aano o manu, lea e le salalau i totonu o lo tatou atunuu, e mafai ona matauina:

  • Rhine Breed chickens. O manulele o lenei ituaiga e tutusa tutusa, ma - fuamoa ma aano o manufasi, le lelei ma seasea mauaina i Rusia. E eseese lava feeseeseaiga, o le moa Rhenish e sili atu ona manaia ma ua le leaga le fua. Ae o le Rhine chickens e sili atu ona aoga pe a fanau mai e fua mai fua - 180 i le tausaga. O le mea lautele, e latalata tele i le Alsatian breeds, fafagaina i le tuaoi, i Siamani;
  • Hamburg ituaiga. O poumoa a Alsace ma Hamburg e iai o latou tuaa masani, ua salalau lautele nei i le teritori o Rusia. O le moa a Hamburg e laiti, i ai le tino ma le lanu, e le iloga mai Alsatian e tusa ai ma fua o fuamoa, ma e talafeagai foi mo ituaiga o fale;
  • isi Farani - Bress Gali. O lapopoa lapopoa o le fuamoa-ma-manu, e ave ai le 180-200 fuamoa i le tausaga, ma maua mai i le 5 kilokalama (roosters). E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, e le seasea lava i Rusia, e ui lava ua amata ona salalau. O avega o Bress-Gali e faʻaulufale mai mai Siamani, lea e matua salalau ai lenei ituaiga.

O le lapisi o Jersey o se tasi o manulele sili ona manulele. Pe o le a le tele latou te mafai ona oʻo atu ia te oe e mafai ona e mauaina i la matou 'upega tafaʻilagi

Afai e te manaʻo e tilotilo i le ata o le leek, ona mulimuli lea i le fesoʻotaʻiga: //selo.guru/ovoshhevodstvo/vyrashivanie-ovoshhey/luk-porej.html.

Aluce chicken - o se tasi o mea sili ona taatele i le eria o le tupuaga o ituaiga o moa. E i ai uiga lautele i fua o fua o fuamoa ma le mamafa, ma e fetaui lelei mo le saolotoga. E foliga mai o le a latou fiafia i tagata e fiafia i Rusia, ae o loʻo i ai se taua taua o se sui o le Europa matutua tuai na fanaina mo le aoina.