Faʻasologa o Vaʻa

Faʻasolo pheasants: faʻamatalaga, ata

O pheasants vaʻaia o loʻo avea ma sui pito sili ona tele o latou ituaiga, ma o isi tagata e tu i fafo mo o latou foliga e le o ni tulaga masani. O a latou mea teuteu e le gata i le lanu felanulanuaʻi, ae faapena foi i le fausaga o le tino. O a foliga o lenei manulele, o le a lona uiga i le tausiga ma le tausiga - aʻoaʻo atili mai le tusiga.

Faʻamatalaga lautele o pheasants

O le a le mea e foliga mai ai nei meaola e pei o tagata Samoa ma tagata tafafao maimoa. I le faʻatupega o le paneta o loʻo i ai le tele o nei mea, o le mea lea e manatu ai manu feʻai. E le gata i lea, e tusa ai ma saienitisi, e leai ni fesoʻotaʻiga o laina o ituaiga taʻitasi.

Atonu o le ae fiafia e faitau pe faapefea ona e puʻeina se pulufana i ou lava lima.

O pheasants vaʻaia e vaʻaia mai se mamao i le tele o auala. O loʻo faʻamalamalamaina e:

  • lapoa lapoa ma le lautele;
  • pupuʻu mumu ma le mumu ma uumi umi;
  • lapisi lush pulumu, e aofia ai le 20-24 umi ma fulufulu vaivai;
  • lanu e tasi o laumei, e faalagolago i le ituaiga o manulele;
  • malosi malosi uma;
  • alalaʻau laugatasi laiti e pipii mau i le tino;
  • faʻailoga mata i lanu mumu mumu;
  • uliuli pupuu uliuli i luga o se ulu laitiiti;
  • mata lapopoa;
  • foliga o le fulufulu taliga malamalama, lea e amata i lalo o le 'ava ma alu i tua atu o le ulu.
I le suʻesuʻeina o nei manulele, e le mafai ona iloa e fomaʻi le fafine le moa. Ma mafuaʻaga uma ona e leai so latou faʻafeusuaiga. E mafai e se tasi ona matauina le eseesega i le va oi latou i na o mea mamafa.

Foafoaga Manulele

I le natura, e na o le 4 ituaiga ituaiga pheasants. I le va o latou lava, e ese mai i foliga ma lanu o fulufulumanu, fausaga o le siʻusiʻu, mamafa ma le uumi. Seʻio tatou tilotilo atu i nei sui mataʻina o le fauna.

E te iloa? Na tufatufaina e Buddhist pheasants paʻepaʻe i manulele paia, ma o lea na latou ave ai i lalo o la latou puipuiga.

White eared

O le faailoga taua o lenei meaola o le kiona-paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe-sinasina papaʻe. O le manulele e lanu uliuli naʻo luga o le ulu, o loʻo i ai ni fulufulu manu e pei o le pulumu, i luga o apaau ma le siʻu. O le vavalalata o le lanu uliuli ma le paepae e masani ona pipii lelei i se otootoga lanu. O le ulu o le pulufana e le o iai ni ona foliga uumi e pei o foliga. O le lapoa lanu mumu lanu moana lea e fusi ai mata samasama-lanu moli e vaeluaina e fulufulu mafiafia, fulufulu uumi.

O le gutu o manulele o le malamalama. Umi o le uumi - 33 cm. O le siʻu e laʻititi ma, pe a faʻatusatusa i isi meaola, itiiti ifo le afu. E naʻo le 20 fulufulu fugafulu, e oʻo i le 58 cm le umi. O le fafine e 1.4-2.0 kg, ma le tane - i totonu o le 2.3-2.7 kg ma le umi o le tino 86 ma le 96 cm.

E te iloa? I le taimi o le taumalulu, o le papaʻe na alu aʻe i luga o pheasants, ma faʻalagolago i le salalau lautele o apaau ma le siʻu ifo ifo. O le auala e tuua pe a mavae le fulufulu mamoe e tele lava ina fenumiai i ponaivi mafaufau.

O le tufatufaina atu o ituaiga o ituaiga o loʻo i le itu sisifo o Saina, faʻapea foi Tibet ma North India. I le vaomatua, e mafai ona e vaʻavaʻai i ia ituaiga manu i mauga vao e le masani ai. O Pheasants e sili foi ona teuteu laau o le pine-pine. O le manulele o loʻo taumalulu i le sone o laufanua aganuu, ma i le taumafanafana e le sopoia le laina kiona i luga o mauga. I le taimi nei, o le laufanua o le tufatufa atu o lenei ituaiga meaola e leʻi malamalama atoatoa. E tusa ai ma fomaʻi, mo le nofoaga o pheasants paʻepaʻe, o mea taua e aofia ai le i ai o le vai ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le leai o ni tagata faʻatau.

E tatau i faifaatoaga faifaatoaga ona iloa uma uiga o le fausiaina o pheasants i le fale.

I totonu o le vao, o manu olaola e nonofo i lafu, lea i le taumalulu e mafai ona faanumeraina i le 250 tagata taitoatasi. Latou te fafagaina aʻa o mauga vao, e faʻailoaina i se uiga faauo. Latou te le fiafia e felelei ma lafi mai tulimanu o loʻo tamoe, e ui o le natura oi totonu ia i latou e mafai ona aʻe i le selau mita.

I le fale, o manu felelei e tele le faʻaalia o le tumau ma le gaioiga. Latou te le fefefe i le malulu ma le kiona, ae aua le taliaina le vevela vevela ma tuʻu saʻo le la, ma, o le mea lea, e manaʻomia ai le puipuiga i le vevela. Mo le nofo filemu i le tafeaga, o meaola ola ia o le a manaomia se potu tele, malogo ma mama.

Blue (lagi lanumoana)

O le ituaiga o meaola e tafe mai i fafo o ona uso a tagata ma se lanu moana lanu moana po o le fulufulu-fulu o se fulu. O le manulele ei ai sona "pulu" lanu uliuli i luga o lona ulu, mata lanu susulu, fulufulu uumi paʻepaʻe paʻepaʻe lea e aofia ai le auvae ma le faai.

Mai lalo ifo o latou i luga o le ua le gaioiga o le tuaoi. O le lanu e tasi e aliali mai i le vaega pito i lalo o le siʻusiʻu ma e faʻaalia e se fesuiaiga lelei maliega i le leo autu.

E taua! I tulaga faigata, o pheasants mo mafuaaga le iloa e amata ona tauina fulufulu ia i latou lava ma paʻu o latou vae.
O le pi o sui o lenei ituaiga o mea enaena enaena. O le apaau e 30 cm le umi O le fulufulu fulu i le siʻusiʻu, o lona umi e ese mai le 49 i le 56 cm. O lanu lanumoana lanumoana lanumoana e manino lava i luga o pito sili ona umi. O tamaitai e 1.5-1.7 kilokalama, ma e mamafa le mamafa o tane i le 1.7-2.1 kilokalama ma le umi o le tino o le 92 ma le 96 cm. I totonu o le vao, o pheasants lanumoana e maua i le ogatotonu ma sisifo o Saina, faapea foi i Tibet i sasaʻe. E sili ona lelei mo vao vaomatua, vao vaeluaina (e masani lava o le birch ma le oak) ma le maa. E tusa ai ma le au saienitisi, e mafai e le pheasants lanu moana ona filifili mo i latou lava le fanua e aunoa ma le faasino i tino vai.

I le taumafanafana e mafai ona e vaai ia i latou i le maualuga o laina pito i luga o pine pine, ma i le taumalulu o manu felelei o loʻo alu i lalo. Latou te talia lelei le malulu ma le kiona, ae tali atu ma le tiga i le vevela ma le manava.

E te iloa? E tele le talisapaia o aano o le pheasants i le kukaina, o se taunuuga o lea mea na i ai le ituaiga o meaola.

I le natura natura, latou te taitaia se olaga fagota, aoina mai i le 60 tagata taitoatasi. Ma faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, pe a oo mai le vaitau o tafaoga, latou te faia ni paga. O le feusuaʻiga feusuaʻiga e oʻo i le tausaga lona lua o le olaga. I le taimi o le fausiaina o fuamoa, e le silia le 12 fuamoa e seleseleina.

Vitio: lanu uila lanai i le faletalimalo o DonZoo

Brown

E mafai e se tasi ona iloa se fulufulu lanu enaena i isi uso e ala i le lanu enaena o le tino autu ma apaʻau. O lona ua, e pei foi o le pito o le siʻusiʻu, o loʻo faʻaalia i se lanu moana-lanu uliuli, o le pito i tua e iloga i se paolo malulu lea e tafe atu i luga o fulu o le siʻu ma faʻafeiloaʻi ma le lanu enaena.

E taua! Mo pheasants i luga o fale, e mafai ona ofoina atu le puluvao o se meaʻai. Ae o le filifili mo na faamoemoega e te manaomia naʻo oloa lelei. Aua neʻi galo o le pi o pīni e masani lava o le puna o se carcinogenoa, aflatoxin, lea e faaleagaina ai le ate o manufelelei ma manu. Ae paga lea, e le mafai e le kuka ona faʻaumatia atoa le toxin eleele. O le mea lea, ia vave lafoaia fualaau aina ma pogisa o le mea na le iloa mai.

I luga o le ulu o le manulele o loʻo i ai se paʻu lanu uliuli masani, ma ona taliga paʻu paʻepaʻe e sili atu nai lo le pito i luga o le pale. Mata e moli-samasama. O le gutu e iloga i se lanu samasama-enaena ma se mumu mumu. Umi o le uumi - 32 cm O le siʻu e iai 22 fulufulu matagofie, e oʻo atu i le 54 cm le uumi. O fafine e tusa ma le 2.5 kilokalama, ma tane - 2.7 kilokalama ma le umi o le tino o le 96 ma le 100 cm. I lalo o le natura masani, o manulele e sili atu le fiafia i itu i sasae o Saina ma tulaga fesuisuiai. Latou te le taliaina le vevela ma faʻafetaia le malulu. Mataʻu tele i le timu ma le malulu tele. Mo pheasants e nonofo ai latou filifilia vao agavaʻa agavaʻa, vaomatua ma togafiti vao.

O le fulufulu lanu enaena e fafagaina i luga o fualaau faisua, lea e oʻo atu i le 70% o ana meaʻai i aso taʻitasi. I le vaomatua, pe a saili e se manulele meaai, e mafai ona liua maa tetele i lona gutu ina ia maua ai le aʻa e manao ai. O lenei tulaga e tatau ona amanaia e le au faifaatoʻaga ma totoina ni vaalele-vaalele ma otaota e le o-toxicga.

Mo le tuputupu ae atoa o le pheasants e manaʻomia se mea saʻo, paleni taumafa. Faitau e uiga i le fafagaina o pheasants i le fale.

O le pheasant Brown e taʻitaʻia olaga. I le tafeaga, e le o feteenai, lelei le taʻavale ma mafai ona faʻaaogaina. I le vaitau o le tafaoga, o loʻo faʻaalia ai le malosi o le malosi o le tagata. O laulau e taoto e tusa ma le 8 fuamoa i nila o olive.

Vitio: o le uʻamea lanu uila i le faletalimalo o DonZoo

Tibet

O lenei ituaiga o fulufulu vali e leai se eseesega mai ituaiga meaola papaʻe. O manulele foʻi o loʻo i ai ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le ulu, fulufulu pupuu o le taliga o lanu paʻepaʻe, lanu samasama-enaena ma se fulufulu malamalama o le tino. O apaʻau e faʻaalia e se lanu enaena.

O le mea taua tele o le pheasants Tibet o le siʻusiʻu vaʻaiga o se lanu uliuli, e aofia ai fulu 20 e oo atu i le 35-40 cm le umi. E tusa ma le 1.9 kg le mamafa o le hens ma e le sili atu i le 2.4 kilokalama le maualuga o le tino 88 ma le 92 cm.

Matou te fautua ia te oe ia faamasani i ituaiga sili ona lelei o pheasants, ma mafaufau i mea uma o mea o loo i totonu o le pheasant auro i le fale.

O manu felelei e nonofo i saute-sasaʻe o Tibet, faʻapea foi ile Indochina. Mo le olaga filifili vaomatua mauga ma vao tetele o rhododendron. Fiafia i le ofaga ile maualuga o le 2800-4700 mita i luga aʻe o le sami. Latou te nonofo i totonu o teuga, lea i le vaitau o le tautotogo e paga taitoalua. I le va o Aperila ma Iuni, e amata ai e tamaʻitaʻi ona faʻataʻoto. O manu felelei e faʻaalia ma le le faʻaleagaina i ogaoga ogaoga, mafai ona tatalia le malulu ma le kiona. Faatasi ai ma lenei mea, latou te le taliaina le vevela maualuga ma e le mafai ona tatalia le timu.

E taua! Pe a faʻapipiʻi le pa puipui, ia faʻaeteete o loʻo i ai se mafiafia oneone oneone i totonu, aua o pheasants e sili ona matagofie. A le o lena, o le a faʻaumatia e le uarota ia teritori malosi uma mo i latou.

E mafai ona taofiofia

E mafai ona ola solo pheasants i le nofo pologa e oo i le 20 tausaga, i le noatia i tulafono talafeagai o le taofia. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le tagata faifaatoʻaga ona tausia lelei aʻo le i maua se fale manulele malie ma se avanoa lautele. O mea nei e le manaʻomia le vevela tele ma le moli o le fale. Mo i latou, o le mea autu lava o le fale e matutu ma mamā.

E le mafai e manulele ona tu i le vevela ma le susu, ae mafai ona savali saogalemu i le kiona. O le mea lea, i le faʻatagataotauaina mo i latou, e tatau ona vavaeese soʻo se faʻapogai o le pala. O le mea lea, e fautuaina ai le fausiaina o fulufulu lauolaola e fausia se fale puipui tele ma se vaega o le itiiti ifo ma le 19 sikuea mita. m. E sili ona lelei le faʻapipiʻi e suʻe ai ni vaega lelei e vaʻaia ai le timu ma faʻafefe ai le vai. O le aviary e tatau ona ufiufi i se upega e puipuia ai le sola ese mai o manu ola. I le faʻaopoopoga, i totonu e tatau ona tuʻuina atu se fale laupapa mo le faʻaoʻoina ma nofo ai i le po, faʻapea foʻi ma se fale faʻapipiʻi mo le malulu mai le vevela ma le timu.

Faatasi ai ma uiga taua o le fale o ni tagata e masani ai, o ni mea e nonofo ai, o ni meaʻai ma ni meainu. Tuu mea nei, ia taialaina i le aoga ma le talafeagai mo "tagata nofo".

I le asō, i totonu o manufeʻa, ua tupu tele le lauiloa: o salu, pheasants, ostriches ma moa fowls.

O le taumafataga o uarota tulaga ese i le tafeaga e le tatau ona matua ese mai le natura. E fautuaina e tagata atamamai e faia se meaʻai i aso uma o meaʻai manu manu, greenery ma small invertebrates. O le mea e tatau ai, o faifaatoʻaga moa e tatau ona tumau i le fua faatatau o le 70:20:10. Pheasants o le a fiafia e 'ai vao, laʻau o fualaau, ma vine ma fua. O pheasants faʻasalalau o manulele matagofie. O le mauaina oi latou i totonu o lou aiga, o le ae maua ai e le gata o meaʻai lelei, ae o le matagofie foi o le fiafia mai le mafaufauina o nei mea e ese mai fafo.