Pear

Pear "Viliamu uila": uiga, mea lelei ma le lelei

Mo le tele o tausaga, ua maua e le au faifaatoaga ituaiga tele o ituaiga o pears, e ui i lea, o le natura e le tumau, o nisi taimi e mafai ai ona tatou vaaia suiga masani o le fatuina o ituaiga fou. O le asō o le a tatou talanoaina le Williams Red pear, faʻamatala se faʻamatalaga o le ituaiga, ma talanoa foi e uiga i ona malosiaga ma vaivaiga.

Tala faasolopito

O le ituaiga "Viliamu" na fafagaina i le amataga o le 1796 ma na faaigoa i le faifaatoʻaga o Williams Christa, ae na tupu le suiga i luga o lona lava taimi, e aunoa ma se malamalama faaletagata soifua. O lona uiga, pear "Williams Rouge Delbara" e le o fua o taumafaiga a le au faifaatoʻaga, ae o se suiga masani masani.

Laʻau faʻamatalaga

O le vaega pito i luga e sili atu ona itiiti nai lo le Williams mama. O le pale ua faia i le foliga o se pyramid, ae le o le ufiufi. O lala e tutupu i se pito i luga o le 40˚ latalata i le faavae, ma o le a tafe mai i luga o le eleele i luga o le ala. Pepa pepa e le eseese i foliga ma le tele mai le tulaga masani. E taua le iloa o le paʻu i luga o le laau o loʻo i ai vaeluaga, lea e fesoʻotaʻi ma uiga eseese, ae le o le gaoioiga a iniseti.

Siaki isi ituaiga o pears: "Otradnenskaya", "Lada", "Fairytale", "Veles", "Rogneda", "Nika", "Talgar beauty", "Duchess", "Petrovskaya", "Severyanka", "Avgustovskaya dew "," Kokinskaya "," Bryansk Beauty "," Thumbelina "," Hera "," Klapp e sili ona fiafia "," Marble "," Tenderness ".

Fualaau Faʻamatalaga

O le eseesega o le "mutant" mai le fua, "Williams" e matua faigofie lava, talu ai o le muamua e sili atu le lanu. E le gata na valiina paʻu i le lanu violē ma le lanu violē, ae o loʻo i ai foi se foliga lautele.

O le mamafa o le fua o fualaau aina e 200-250 g. Pears ei ai se paʻu manifinifi. O le aano e lanu samasama, e matua vaivai ma taua. O le tofo o se paʻu suamalie lelei i le moa nutmig. O loʻo i ai se sina malie.

E te iloa? I Suitiselani, o fualaau o fualaau aina e maua mai ai sina siva malosi, lea e taua o le "meli paʻu", ae o lenei suamalie e leai se mea e faia i le meli masani.

Manaomia o le malamalama

E totoina le laau i se nofoaga avanoa, aua e manaʻomia tele le susulu o le la ma le vevela. E tusa lava pe itiiti le paʻu e le taliaina, talu ai o le pale o le laau e matua mafiafia, o le mea lea ua afaina ai pine iti i le leai o se malamalama.

Manaomia o le eleele

O le ituaiga e fiafia tele i le eleele lelei ma lelei le suavai, ia vave ona totoina se fatu laau i luga o se mea lelei, pe faaaoga se aofaiga talafeagai o humus, ash or superphosphate pe a totoina. Afai e le lelei le eleele, ona tatau loa lea ona e faʻaaogaina se tele o le faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi. E tatau ona e iloa e le fiafia le pi i le vai, pe afai e le mafai ona faʻaleleia le tuufaatasiga o le palapala, ona galue lea i luga o lona fausaga: faʻaopopo le oneone pe fai se paipa alavai o le faʻalautele o le uamea poʻo le kalaupapa lelei.

E taua! O le eleele e le tatau ona matua vevesi pe alumene, e sili atu le pipii atu i le filifiliga le faaituau.

Faʻasalaga

Ae paga lea O lenei ituaiga o mea e le lelei ai le tagata lava ia, o le mea lea o le a mautinoa lava le manaomia o isi paʻi pollinators. Le mea e sili ona lelei: "Fiafia Sili", "Forest Forest" ma le "Bere Gardi". E tatau ona malamalama o ituaiga samobzoplodnye mo fualaau aina e manaʻomia ai le mauaina o pollen mai ituaiga e le fua. E oo lava i le tulaga o iniseti, o le a le mafai e le laau ona fua mai se seleselega seivagana ua i ai isi laau e talafeagai mo le eletise latalata ane.

Fruiting

Fualaau "Williams Red" amata i le 5 tausaga le matua. Seʻi vagana o lenei laau e mafai ona fuga, ae leai.

E taua! O le faʻatauga o loʻo faia i luga o se fatuga fatu.

Gestation period

Mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, o fua e aveeseina i le amataga o Setema, talu ai o le taimi lena e tupu mai ai le matua, ma o le a le manaomia ona matua. O le seleselega o le seleselega e tupu i le faaiuga o Aokuso, ma o oloa e manaʻomia le matua mo le tusa ma le 16-18 aso.

Tuuina atu

O le fua faatatau masani o le 10-12 tone i le hectare, pe afai o le a maua e le laau ni ofu talafeagai pito i luga, vai ma le susulu o le la i se aofaiga tele.

Afai e faʻatusatusa i le mamanu mama "Viliamu", o le tagata gaogao e faʻaitiitia le gaosiga.

Malosiaga ma le teuina

Pe a faʻapipiʻi oloa i se malulu, lelei le faʻaleleia, o pears e taoto mo le 2-2.5 masina. A maeʻa, e le itiiti ifo ma le 1 le tausaga le ola ola. O le faʻatupulaia o le tauvaga e maualuga. Afai e fua mai fua o le matua faʻamalosi, o le oloa e maua ai sina faʻaleagaina. Afai o le pears ua matua, ona faʻafefeina lea i luga o mamao mamao e le taugata ona o tupe leiloa.

Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu

O le vailaʻau o loʻo i ai le malosi o le tetee atu i le paʻu, o lona uiga, e na o le pau lava le mea e aafia ai pe afai e le faamalieina le faʻalauteleina o tulaga. E tatau ona fai mai o le "Williams Williams" e faigofie ona maua i na faamai: cytosporosis, fualaau aina, lapisi, kanesa aʻa.

E mafai ona e togafitia faʻamaʻi tino uma sei vagana ai le kanesa. O lenei maʻi e le togafitia ma e manaʻomia le faʻaleagaina o le laau ua afaina, faʻapea foi ma le faʻapalaina o le palapala, ina ia le salalau le "siama" i isi laau. O lona uiga, afai o aʻa uma e aʻafia i le kanesa, ona sili atu lea ona faigofie ona sosolo le laau ma susunuina. Afai e aʻafia se vaega itiiti o le aʻa, ona aveeseina lea, ma aʻafia lelei aʻa e togafitia i le 1% copper sulphate.

O isi faʻamaʻi e sili atu le faigofie ona togafitia i fomaʻi. Muamua, e te faʻaumatia faʻamaʻi uma musika e parasitic pe o le a faʻapipiʻi i luga o se laau. Lona lua, e te le manaʻomia ona e iloa tonu po o le a le faʻamaʻi na afaina ai le paʻu ina ia mafai ai ona faʻaoga se vaifofo tatau. Ua lava lea e faʻatau ai se maliega o se gaioiga tele o le gaioiga ma faʻaumatia uma faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi e tasi.

Ae o mea faʻavevela, o loʻo aʻafia le pi i le "standard" parasite mo lenei laau: aphids, suckling, pi ma masipa, faʻapea foʻi ma le talita Kalefonia. Mo le faʻamaogaina o meaola uma, aemaise i luga o se tagata matutua matua, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le kemisi. O le laau e togafitia i iniseti, i le fusi o ia mea o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga.

Faʻafefe o le aisa

O le tetee i le kiona o le fuainumera, o le mea lea e le fautuaina mo le galueaiina i le itu i matu. Ae peitaʻi, e tatau ona e iloa o fugalaau e lelei le faʻafefe o le kiona, o lea e te le lamatia ai le leiloloa o le seleselega atoa, pe a oʻo i le faaiuga o le tautotogo e filifili le tau e fai se palu.

Faʻaaoga fua

Pears o lenei ituaiga e masani ona faaaoga. O latou, faʻaopoopoga i le taumafa tatau, e mafai ona faʻamago, maua mai le uaina i luga o latou faavae, poʻo le faʻaaogaina mo vaʻavaʻa.

E te iloa? O pine pi e masani ona faʻaaoga e faʻaoga ai masini umukuka, aua e le "faaputuputuina" le manogi ma e le faʻaitiitia ona o le susu.

Malosiaga ma vaivaiga

Ma le isi, matou te faamatalaina malosiaga ma vaivaiga e iloa ai pe totoina se tagata mutanua i lau eria.

Faʻaauau

  • Tau maualuluga ma gaioiga o uiga o oloa.
  • Lelei fua lelei o le faʻatoʻaga.
  • Peʻa mamafa mamafa.
  • O le laau e laʻititi lona maualuga, lea e mafai ai ona e faʻapotopotoina le fua.

Faʻasologa

  • Faʻaitiitia le teteʻe i le lamala ma le malulu.
  • E afaina ai le tele o faʻamaʻi o le pi, o lea e manaʻomia ai togafitiga ma fualaau.
  • E le mafai e le tagata lava ia ona fai se togalaau ae na o le "Williams of the Red."

E tusa ai ma le mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻataunuʻuina, o le ituaiga, e ui lava o loʻo i ai le vaega "talafeagai" o le vaega o loʻo i luga, ae le o, e ese, i le tetee atu i faʻamaʻi po o vailaau o le tau, ma o lea e le mafai ona totōina e maua ai se fua o le a faʻatau atu. O le leai o se puipuiga i faʻamaʻi e faʻamalosia ai tagata e faʻaauau ona faia togafitiga, lea e matua aʻafia ai le faʻaleleia o le siosiomaga o oloa, faapea foi ma le gafatia. O le mea lea, "Williams Red" ua na o le talafeagai ina ia faʻavasegaina ai le paolo varietal i le togalaau ma taumafai se mea fou.