Laʻau

Rose o Grandiflora

Grandiflora - le mea e taʻua o roses floribunda (fuga mai tele), o loʻo tele lava ina tele fugalaau. I le gagana Rusia, o le igoa o le vaega ua taʻua o le "grandiflora." I le avea ai o se tulafono, o nei mea e le lelei le totoina o mea e le manaʻomia ai se tausiga faigata. E oo lava i tagata e leai ni poto masani e mafai ona auai i le galueaiina o togavao. O le mea pito sili ona taua o le tausisia o fautuaga a tagata tomai faapitoa e uiga i le tausiga.

O loʻo i lalo se faʻamatalaga auiliili: o le rosa o le grandiflora - o le a le mea, faʻapea foʻi ma se lisi o ituaiga sili ona manaia. O le mea moni, o fesili e faʻatatau i tulafono mo le totoina, tausiga ma le faʻaleleia o le a faʻalauteleina. O le faʻapitoa faapitoa o le a totogi atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua o vao rosima o lenei vaega.

Tasi o ituaiga i lenei vaega

Eseese faamatalaga

O lapisi a Tiniflora o ni vailaʻau piniki malolosi, o lona maualuga e oo atu i le 150-200 cm. O fuga mama e tumu i laulaau ma ufiufi i ni manoa maamaa. O pepa laupepa e masani ona ofoina mai i se foliga o le foliga ma valiina i se palanikeke o le maʻa. O o latou tulaga matuia e tutusa foliga.

O fuataga taʻitasi taʻitasi e aofia ai le 4-5 mita terry. E tasi le popo e 40 petals. E mafai ona oʻo atu le diamita o fugalaau i le 15 cm.

Fugalaau e mafai ona vali i:

  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • lanu mumu.

Le lelei ma le le lelei

O Roses a Grandiflora e maua i le tele o tulaga lelei. Faafetai i galuega mamafa a le au faifaatoʻaga, lenei ituaiga laau toto i vao tuitui:

  • tuputupu vave vave;
  • susulu matagofie;
  • mafai ona faʻafeiloaʻi i pulu pulu po;
  • ma le tausiga lelei, atonu e ono teteʻe i faʻamaʻi.

Faatasi ai ma vaivaiga, e taua le faailoaina o le manaʻomia mo le tausisia o fautuaga. A leai, o le fugalaau atonu e le tupu.

Faʻalogo! O le tusiga o loʻo tuʻuina mai ai fautuaga lautele ma fautuaga e uiga i le matua - o ituaiga taʻitasi e ono manaʻomia se faʻaopoopoga atili.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Grandiflora lapisi lapopoʻa e masani ona faʻaaogaina e tagata e faia fausaga e faʻamalosia le teritori. Ua totoina laau tetele i le pito i tua o moega fugalaau. O avanoa lanu meamata e masani ona avea o ni pa puipui poʻo se isi mea faʻataunuʻu.

Rose Queen Elizabeth, na faaigoa i le Masiofo o Peretania Tele

Faiga Faʻavae Eseese

Faʻalumaina Hydrangea Grandiflora (Grandiflora) - faʻamatalaga

I totonu o ituaiga sili ona manaia o rosa, e tatau i le tagata ofisa sili ona faailogaina:

  1. Queen Elizabeth o se ituaiga o laau toto e oo atu ile maualuga 100-110 cm. O le fua o le fugalaau taʻitasi e i le lautele e 9-12 cm. I le tuputupu aʻe, o le faʻaaogaina o le fugalaau fugalaau ua suia i foliga o le fugalaau. E fuga mai Roses i le taimi o le taumafanafana, ma faʻatumu le nofoaga i se manogi manaia.
  2. Sonya (Sonia Meilland) - laau talatala e faʻapupulaina pine, o lona maualuga e oʻo atu i le 100-110 cm. O fugalaau e valiina i le paʻu lanu piniki. O le tele o fugalaau ua ofoina mai e le natura ma se manogi matagofie o le fua o le manogi e i le 10-11 cm.
  3. Medal Medal O le paʻu o lenei ituaiga e mafai ona oʻo i le maualuga o le 75-80 cm. O fugalaau samasama samasama, o lona faʻasologa o le 11 cm, ei ai se manogi matagofie. O le fugalaau e faaauau pea i masina uma o le taumafanafana.
  4. Komsomolsky malamalama. O fuga lanumumu lanumumu lanumoana e tumu moni i auro i le ogatotonu. O le limasefulu o le taamilosaga matala e sili atu i le 12 cm. O fuga laʻau lua-faalua e mafai ona teuteuina ai togalaau. O le maualuga o le vao e sili atu i le 120 cm. Faʻafetai i galuega mamafa a le au faifaatoʻaga, o togavao e puipuia i le tele o faʻamaʻi.
  5. Alofa (Alofa) - o se ituaiga o loʻo faʻaalia e se lanu telē o petals. Pulu lanumumu lanumoana ma le alofa e fefiloi ma lanu paʻepaʻe-paʻepaʻe. O le fuga o le fugalaau alofa e tele. O fugalaau fugalaau e ufiufi ai le tele o laʻau laulaau. O le aofaʻi o tumutumu, faʻapipiʻiina i luga o laupepa, e mafai ona oʻo i le 12-13 cm.

Amazing Grandiflora Medal Medal

Grandiflora Rose Growing

O le totoina o laau e fautuaina i vaiaso muamua o Me, pe a uma le taufaamatau o le po ua maeʻa. Pe a filifilia se nofoaga e fai ai le fanua, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona e fiafia i ai i se nofoaga lelei.

Rose Orient Express (Pullman Orient Express) - o le a le ituaiga ituaiga eseese

Faʻalogo lelei! O le taimi muamua ina ua totoina, e tatau ona e ufiufi le vao ma se togalaau togalaau faapitoa. O lenei mea o le a taofia ai le mumu i luga o lapisi laulaʻau.

O le eleele mo le totoina e saunia tutoatasi. O le faʻafefiloi palapala e tatau ona aofia ai:

  • peat;
  • oneone;
  • fafie fafie;
  • faʻalavelave faʻapitoa o minerale.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. I le avea ai o se laupepa mo le tulaueleele, e tatau ona eli se lua, o le loloto e oʻo atu ile 55 cm.
  2. O aʻa o le lala ua totoina mo ni nai itula i totonu o se pesini ua tumu i se vailaʻau eleʻele vai e aofia ai mullein.
  3. A maeʻa se vaitaimi faʻatulagaina, e tuʻuina le fatu i le eliina. O loʻo aʻafia lelei le aʻa. O le aʻa ua matua loloto le 5-6 cm i lalo o le eleele.
  4. Ua tumu le lua i le faʻafefiloi o le eleele ua saunia.
  5. 20-25 lita o le vai ua sasaaina i lalo o le togavao.
  6. O le vaega o le poloka poloka o le mulched with sawdust or needles. O le mulch layer e tatau ona oʻo i le 5-6 cm.

Grandiflora i luga o le saite

Tausia Tulaga

Mo le tele o roses teleflora e faʻamalieina le vave totoina, e tatau ona faʻafefeteina lelei. I le taumafanafana, e 15-25 lita o le vai e sasaa ifo i lalo o le vao ile 5-7 aso. Afai o timuga i tua o le faamalama, o lona uiga e le tatau ona faʻamamaina le palapala.

Rose Black magic (Magic magic) - o le a le eseesega eseese, faʻamatalaga

Faʻalogo lelei! Pe a faʻafeinu, aua nei faatagaina laulaʻau e paʻu i luga o laupepa lau.

A uma ona faʻamaʻa, o le eleele e faʻataʻamilo i le lanu meamata e tatau ona tatalaina pe a le faʻaaogaina le mulching. E taua le aveeseina o mutia vao mai le moega i se taimi talafeagai.

E pei ona tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositino mo laau toto ma vao tuitui:

  • fale mafolafola;
  • pusa lipotus sauniuniga;
  • superphosphate ma le potassium.

Ina ia tuʻuina atu i le vao le foliga sao ma faʻaleleia le fuga o le fuga, e tatau ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi foliga ma mea mama. Trimming ua faia i se naifi lelei. O fasi keke e tatau ona faʻaogaina. O laupapa oti ua vavae ese i lalo o le faavae. O vaega taitasi o tipi e tatau ona togafitia i ituaiga togalaau.

Fesoasoani! Pe a faʻapipiʻi, e tatau ona sola ese mai fatugaʻo 5-6 cm.

Sauniga o le taumalulu

O le saunia o vao mo le malulu malulu e tatau ona i ai i vaiaso muamua o Oketopa.

Ua aveeseina laʻau vao lanumeamata. O laau totő e faʻamaʻapeʻaina o pupuʻu, laʻau laʻau ma fugalaau. Sogi taitasi vao. O pamu na pipiʻi i luga o le palapala ua ufiufi i le polyethylene mea. O laupapa laupapa ma se laupepa e faʻapipiʻiina i luga o le polyethylene.

O le taimi lava e oʻo mai ai muamua matagi, e mafai ona e lafoina se isi apa o le polyethylene mea i luga.

Fuga

O fualaau lapisi a Grandiflor e amata, e pei o se tulafono, mai le vaiaso lona lua o Iuni ma e tumau seia oʻo i le pau. O fugalaau fugalaau i le tele o numera o loʻo i luga o vao, e ufiufi ai le tele o laupepa. O le umi o fugalaau e mafai ona oʻo i le 14-15 cm. O le manogi o le tumutumu o loʻo vaivai le faʻaalia, ae i aso matagi o loʻo salalau pea le manogi i totonu o le togalaau.

I le tulaga o le le tausisia o fautuaga a tagata tomai faapitoa e uiga i le galueaiina ma le tausiga o laau totő ma vao tuitui, atonu latou te faamutaina le lelei o fua. E iai foi se faafitauli talitutusa atonu e tupu mai i tua:

  • totoina laau i se ata;
  • sosoʻo sese;
  • leai se ofu aupito sili;
  • faʻamaʻi faʻaleagaina i avanoa lanu meamata;
  • alofaga o vao ma maʻi.

Faʻalogo lelei! Mo le manuia o le galueaiina, e le lava le iloa o le mea e tupu mai ai le rosefifara. E manaʻomia pea le tuʻuina atu o le lili vao pe a itiiti ifo le taulaʻi. Naʻo le tulaga lenei o le a matua fiafia lava le fugalaau, ma tausaga uma.

Tofiga

Ina ia faʻatoʻaina le vao teleflora, e mafai ona e faʻaogaina le metotia:

  • toso;
  • vaevaega o le vao.

Ina ia faʻaaogaina le metotia o le vaevaeina o le vao, e tatau ona e eliina se laau. Faʻaaogaina se suo sikola, vaelua ona aʻa i ni vaega se lua ma totoina fatu i luga o ni loloto loloto na muai eliina.

Faʻalogo lelei! I mataupu o le faʻalauteleina o laau toto, o loʻo faʻaaogaina le tele o taimi.

O le laasaga laasaga o le gaosiga o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  1. Mo le seleseleina o le seleselega, e tatau ona suʻeina mea ola maloloina ma matutua. E sili le vavaeeseina o lālā lea ua uma ona fuga mai.
  2. E tatau i 'au taʻitasi ona aofia ai se' aufaigaluega.
  3. Oti ese lala i le maualuga o le 45 tikeri. E tatau ona aveese ia fasi pepa mai ia lima. O le pito i luga o lala e mafai foi ona teuteuina. E taua tele le tipiina o le 5-7 cm i luga atu o le nofoaga o le fatugaʻo.
  4. O pusa ua saunia ua tumu i se paluga o eleele lauusiusi, peʻa ma le oneone.
  5. O fatu taitasi e loloto i le 20 mm i le eleele.
  6. O le koneteina e ufiufi i le tioata, lea e tatau ona faʻamalosi ese mo le faʻaleleia o le ea. E faʻamamaina le eleele ile 2-3 aso ile fana.
  7. A maeʻa ni nai vaiaso, e tatau ona maua aʻa. O le tioata i lenei taimi ua mafai ona aveesea.

A maeʻa le 20-25 aso, e mafai ona totoina ni laau totō i luga o se moega avanoa.

E mafai e Grandiflora ona teuteuina soo se togalaau

<

Maʻi ma meaʻai

E ui i le tetee o le tele o ituaiga o lenei vaega i faʻamaʻi, o le leai o se tausiga lelei e mafai ona faʻaleagaina ai le teleflora:

  1. Malosiaga malosi, o loʻo faʻaalia e le paʻu paʻu i luga o pulupulu ma lau laulaau. O le togafitiga o avanoa lanu meamata ma Fitosporin poʻo Fundazole o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi.
  2. Nofoaga lanu uliuli. E mafai ona e iloa se faʻamaʻi faʻaleagaina i ni lanu uliuli-enaena o loʻo i luga o laupepa lau. E tatau ona faʻasalalauina pupuʻu afaina i le Profit or Ridomil Gold i se taimi vave e mafai ai.

Faatasi ai ma mea matautia matautia mo le tagata matua, e aoga le faailogaina o le rosette ma le apogaleveleve. E fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o tupe e pei o Sparks ma Fufanon pe a latou faatoilaloina se aganuu teuteu.

O Grandiflora o se vanu mataʻina lea e fetaui ma le atoatoa i soʻo se faʻasologa o fanua. O le a faʻamafanafanaina le aganuʻu i le tele o lauolaola lauolaola, pe a mulimulitaʻia tulafono uma o tekinolosi tau faʻatoaga.