Laʻau i totonu

E faʻapefea ona toto le gloxinia

Gloxinia - o se aiga lauiloa e matagofie fugalaau tetele. Ina ia faatumauina lona teuteu, e tatau lava ona faʻapipiʻiina le totoina o tuber. Maua se vao fou i le tele o auala. O faʻaaliga o auala taʻitasi o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i lalo.

Faʻatomuaga taualumaga

A o lei totoina, e tatau ona e saunia ma le faaeteete le palapala ma filifili po o fea le ipu e sili ona lelei e toto ai le gloxinia.

Filifili le pu

Mo lenei mea totino e tatau ona faʻaogaina ai soʻo se mea. Gloxinia e le manaʻomia se pusa lapoa. E tatau ona e taulai atu i le tele o le pulumu, ma le lautele o le ipu e le tatau ona sili atu nai lo le 5-6 cm. O le tele o le ipu o le a faʻaosoina ai le fausia o laulaʻau lanumeamata ma aʻa, ma o le a tupu mai le tele o taimi mulimuli ane. I le tulaga masani, o laau talavou o le a suitulaga i ipu e iva le 7-9 cm, ma 11-15 cm o le a lava mo tagata matutua. O le totō o le totō e laʻititi ma o le vaega pito i lalo o le ulo e tumu i le faʻavaivai, o lea e mafai ai ona e maua se tulaga maualalo.

Filifiliga eleele ma sauniuniga

O manaʻoga autu mo le eleele o loʻo taua i lalo:

  • meaʻai;
  • friability ma le mama;
  • susu ma le manava.
Mo le totoina o se fugalaau, e mafai ona e faʻatau mai le kulimi o le eleele mo le senpoly, e faʻaopoopo ai le biohumus (250 g i le 1 kg o le eleele) ma sina vermiculite.

E te iloa? Gloxinia e aʻafia i laau e le oona ma e saogalemu mo tamaiti ma fagafao.

O faʻatulagaga nei e fautuaina mo sauniuniga a le tagata lava ia:

  • i luga o se tasi o vaega o turf and leaf leaf, humus ma le oneone oneone;
  • tolu vaega o lau laʻau ma peat i luga o vaega e lua o le oneone.
O le eleele sauniuni e tatau ona faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma se vaifofo mai i le tasi moli o le "Maxim" i le 2 lita o le vai.

Alavai

E le fiafia le Gloxinia i le suavai, lea e mafai ona oo atu ai i le pala. O le faʻaleleia o alavai e maua ai le puipuiga mai le mafai ona tafe.

I le pito i lalo o le fagu tuʻu ai se vaega o ia mea (filifiliga):

  • faalautele le omea;
  • fusi maʻa;
  • fasi ufiufi.
O le mafiafia o le alavai e mafai ona mai le 1 i le 3 cm, e fuafua i le ipu ua filifilia.

Aoao atili e uiga i le tausiga o fuga o le gloxinia i le fale.

E faʻapefea ona toto le gloxinia

Auai i le tele o filifiliga mo le totoina o laau ua filifilia. I le taimi lava e tasi o le totoina o fatu e masani ona faʻaaogaina i le fausiaina poʻo ituaiga eseese, ma o le auala sili ona faigofie e maua mai ai se fugalaau fou mai le lau.

Tuber

E manaʻomia e Gloxinia se faʻasolosolo faaletausaga i le maeʻa o se taimi umi. O le faailo mo le totoina o le a totogo ae totogo i luga o mea e tutupu i le amataga o le tautotogo.

O tapenaga sauniuni e aofia ai laasaga nei:

  1. Aveese le pulou, teuteuina aʻa tuai ma fufuluina i le vai. Liliu pe faaleagaina e tatau ona tipiina i se lau mama ma paʻu i le paʻu ola.
  2. Mo le puipuia, e mafai ona e tuʻuina le tui mo le 30 minute i le tali o le "Fitosporina". A o lei totoina, e tatau ona vego i totonu o le 24 itula.
  3. E tatau ona faʻamausalī ma faʻamaeʻaina se faʻamaʻi maloloina, pei o pateta. Ina ia toe faafoi atu le faigata i se apelaʻau, o le a manaʻomia e tuu i lalo ile oneone susu po o le vermiculite mo aso e 3.

E taua! A e totoina oe e te manaʻo e totō le fatu toto. Afai e le ala mai le pu, e faʻalautele agai i se vaega i luga, ae o le pito i lalo o le a faigofie pea.

O le faʻaleleia o fanua e faia i le auala lenei:

  1. E taua le iloa le loloto o le tui e tatau ona totōina. E tuʻuina i totonu o se fagu ma ufiufi ile palapala i le lua vae tolu, ma tuʻu ai le pito i luga.
  2. Moisturize le palapala, aloese mai le susu saʻo ile masini.
  3. Ua tapunia le koneteina i se taga manino po o se pulou tioata, faia se ituaiga greenhouse, ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana.
  4. E tasi i le aso, e faʻalauteleina le ulo mo le 20 minute.

Vitio: auala e toto ai le gloxinia tuber

Pe a fai e gloxinia le muamua o laulaau, e na o le po lava e teu ai le fale, ma a maeʻa le 5 aso e mafai ona tatala ia laau i le uati. I le taimi lava e tasi, ia faʻatumu le eleele ina ia ufiufi le pusa i se apa o le 1 cm.

Fatu

Gloxinia fatu e laiti tele. Latou te lūlūina i le oneone i totonu o ni koneteina laiti poʻo ni pusa palasitika. Afai o loʻo i ai sau moli faaopoopo mo tipu, e mafai ona e amata totoina ia Novema, ae o le vaitaimi o le luluina o Ianuari, Fepuari poʻo Mati. O nisi faifaatoʻaga e faia togafitiga o fatu fatu, faʻafeiloaʻi i latou i le tuputupu ae tuputupu aʻe faʻaleleia, e tusa ai ma faatonuga.

E te iloa? Mo le mauaina o fatu, gloxinia e paʻuina i se pulumu, faʻafeiloaʻi mai le pollen mai sikuga i se pistil. Mo vasega taʻitasi, faʻaaoga se masini vavalalata e le maua ai se paʻu e le manaʻomia.

O fatu na faʻafefiloi ma le oneone ua totoina e pei o nei:

  1. O le palapala ile pusa e tatau ona susu muamua.
  2. O fatu na tufatufa i luga o le eleele ua lolomi i lalo.
  3. Totoga e ufiufi i se ipu malamalama poʻo se ata tifaga ma tuʻu i se nofoaga malamalama.

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e + 24 ° C (e le i lalo ifo o le 18 ° C). I ia tulaga, atonu o le a aliali mai i luga o le lua vaiaso vaiaso, atonu o le a sili atu ile masina. O le lūlūina e tatau ona faʻasaina i aso uma mo le 30 minute. Ole fufuluina o fuālaau ile suavai ma le pusa. Pe a fai le 2 laʻau i luga o totogo, latou te filifilia se mamanu 2 × 2 cm, ma faʻapipiʻi i ni ipu eseese ma le lautele o le 6 cm pe a uma le lua lau lau.

O le maualuga o le taumafanafana mo fualaau talavou i le tulaga o le togi o le + 20 ° C. O le isi gaioiga e sosoo ai e faʻatino i totonu o le 3 masina, ma e mafai ona amata le fugalaau i le 4-5 masina. O uluai pulupulu o le gloxinia talavou e tupu mai i fatu e tatau ona aveeseina. E mafai ona e tuua le tasi bud e iloa ai le fugalaau. I le tausaga muamua, e le manaomia e le laau se taimi malolo, ma i le tautotogo e na o le vavae ese lava, ma tuu ai ni nai laulaau.

Vitio: auala e tupu ai gloxinia mai fatu

Lefi

Afai e mafai e le fesuiaiga, o le totoina o le auala e sili ona talafeagai e gaosia ai. O nisi ituaiga, e pei o le Tigrina Pink, ei ai lau laau e faigofie ona vave paʻu i le vai. O le faʻateleina o le laititi e faʻaaogaina i le vaitaimi o le taumafanafana (Iuni - Iulai). E sili atu ona vave aʻa i luga o laulaau laititi, ma o lapoa tetele e masani ona vaevaeina i ni vaega. O le faʻatautaia e faia e tutusa ma veins transverse i se mea maoaʻe. E le gata o petioles e mafai ona aʻa, ae o vaega foi o laupepa.

Faitau foi e uiga i foliga o le tausiga ma le toe gaosia o gloxinia i le fale.

O le faasologa o galuega e faapenei:

  1. E tipi le laulaʻau ma se petiole ma tuʻu i totonu o se pusa i vai, ona faʻatali lea mo le faia o aʻa.
  2. O se laʻau ei ai aʻa e totoina i le eleele ua saunia ma ufiufi i se fagu mata, e aunoa ma le paʻi i pito o le laulau. E mafai ona e totoina se laupepa i totonu o se tamai fale. Totoga o laʻau i totonu o se nofoaga susulu ma mafanafana.
  3. O le tulaga lelei o le faʻaleleia o alavai e ala mai i le paletali, i lenei tulaga e faʻavave ona faʻapipiʻi le fatu.
  4. A maeʻa foliga mai o laulaau fou, e masani ona felafolafoaʻi le greenhouse, ma a oʻo ina tupu le fa fa o laʻau, e aveese le gloxinia mai le falemafa.
E mafai ona faʻatinoina le laupepa i totonu o se vailaʻau faʻaonaponei faʻaonaponei, lea e aofia ai mea faʻaopopo ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe. E tuʻuina i totonu o se fagu tioata ma lafoina ai se lau laʻau iina.

Vitio: auala e totō ai le laulau Gloxinia

Isi tausiga

Gloxinia - o se laau faʻatasi ma se vaitaimi faʻalauiloa, ma o lona faʻatoʻaga e aofia ai le faʻataunuʻuina o nisi tulaga.

Aiga

O le fugalaau i lalo o le iloiloga e manaomia ai le susulu malamalama ma le malamalama o le ao mo le 12-14 itula. O se faailoga o le tele o le malamalama o le itu lea o laulaau, ma afai e tosoina laʻau ma le au, ona leai lea o se malamalama.

O le ae fiafia e aʻoaʻo auala e tausi ai le gloxinia pe'ā uma ona tupu.

I le taimi lava e tasi, o le susulu malamalama o le la e mafai ona tupu ai ni laʻau ma mu i luga o lau. O le nofoaga sili ona lelei mo gloxinia o le faamalama i saute ma le paolo i le vaega muamua o le tuputupu aʻe o le vaitau, ma a uma le amataga o le ola aʻe e mafai ona siitia le ulo i le itu i sasaʻe poʻo sisifo.

I le iai o moliga faʻaopopo faʻaolaina i totonu o le 50 W gloxinia e mafai ona tuʻu i soo se mea. O le laau e nofouta i ata, ae le fiafia i le ea. A lele, e fautuaina e faʻamamā le ipu, ona toe faafoi atu lea i le faamalama sill ma faʻamalama le faamalama.

Lave malulu ma le susu

O le vevela i le vaitau o le tuputupu aʻe e mafai ona maua ai le vevela vevela, ma i le vaitau o le malologa e tatau ona faʻamafanafana (pe tusa ma le 10 ° C). E tatau ona i ai le suavai i le va o le 50-70%, i totonu o se potu malulu, e mafai ona ufiufi lau. Afai e manaʻomia le faʻaleleia o le malūlū o le ea, e mafai ona e tuʻuina fata i le susu susu pe faʻalautele le oʻoi luga o le ulo, faʻamalolo le ea.

E taua! E le tatau i le vai ona i luga o laʻau o gloxinia pe a faʻaleleia pe faʻafeinu. E le mafai ona fufuluina le laau, ma e mafai ona faʻamamaina faʻatasi ma se pulumu vaivai ma mamago.

Faʻasa

Pe a faʻamamaina le laau, e taua le aloese mai le vevela, faʻapea foi ma le susu i luga o le pusa ma le faʻalolotoina o le fatu. E tatau foi ona faamautinoa le malie o le susu o le eleele atoa, talu ai ona o le leai o se susu i se vaega o aʻa o le a iu atu ai i le oti ma isi mea leaga i le fatu. E mafai ona faʻataʻavaleina i totonu o le apa poʻo luga o le pito o le ulo. E taua le faʻatali mo le pito i luga e faʻamamago, o lea la o le faʻasusu i le tautoulu ma aso malulu o le a faʻaitiitia ai le tele nai lo le taumafanafana. Faʻaaogaina lelei o le timu, vai faʻafefe poʻo le faʻaaluina i le aso o le vai. O lona vevela e tatau ona 2-3 ° C i luga o le vevela o le potu. A maeʻa le afa itula, o le tele o vai mai le fagu e faʻafefe.

Laʻei pito sili

O le uluai fafagaina o loʻo faʻatinoina i le 2 masina talu ona faʻauluina. Soʻo se 2 vaiaso latou te faʻaaogaina ai le minerale suamalie poʻo le faʻamaʻi faʻasaina 1 le itula pe a uma ona faʻasusu i le afiafi. E faigofie ona faʻaaoga sauniuni mo totonu o laau, mo se faʻataʻitaʻiga, "Mikom". I le amataga o le tuputupu ae, e manaomia e le fale mea faaopoopo o le eletise ("Uniflor-growth"), ma pe a uma ona faaali mai le tolu o paʻu lau - phosphorus ("Fugalaau-fugalaau"). Laei pito sili ona tu i luma o le amataga o se vaitau malolo, faia le fugalatini fusi mulimuli mulimuli i le 2 taimi ina ua uma ona tupu.

E taua! O le Gloxinia e le fuga mai i le tele o le eletise: i lenei tulaga, e pupuʻu le tumutumu ma e leai foi se aʻafiaga o aʻafiaga.

Taimi e malolo ai

O le taimi malolo e oʻo mai i le tautoulu, pe a faʻaitiitia le vevela o le ea ma faʻaititia le numera o vai. Gloxinia ottsvetat, o ona lau e mago, ona mate uma ai lea o le eleele, ma o le fatu "moe".

E mafai ona teu le pusa i auala nei:

  • felafolafoai le ulo mo 3-4 masina i se nofoaga pogisa i le vevela o + 10 ... + 15 ° C ma le faʻafeusuaʻi taimi. O lenei metotia e fetaui lelei mo fatulaʻau tetele, ma o tamaiti e lamatia le mago ma le oti;
  • E togiina ni fatu laiti i le 2 vaiaso pe a maeʻa le faʻapipiʻi o le rosette ma tuʻu i totonu o se ato ma oneone malulu, moa po o le vermiculite ma le masini, ona tuu lea i le pito i lalo o le pusaaisa i + 5 ° C. O lea e mafai ona e aloese mai le faʻamago ma siaki pea lava pea le tupuga o faʻamatalaga.
O le Gloxinia o se vaomatua i totonu o le fale, mo le manuia o le totoina o laau ma le tulaga o le totoina ma le totoina o tausaga e tatau ai. O le faʻatinoga o nei fautuaga e mafai ai ona maua se gloxinia umi ma tele.