Fualaau aina

Auala e togafitia ai pestplant eggplant

Ina ia maua vave le seleselega o le isalaʻelu, e tatau ona lūlū fatu i luga o fatu laau i le taimi. Umi taimi - e sili atu nai lo le ogatotonu o Fepuari, e tusa lava poʻo le a le ituaiga palapala. O le toʻatele o tagata latou te totōina fatu o le eggplant ia Mati - amataga o Aperila, faatasi ai ma le taunuuga e ola lau laau i le faaiuga o le taumafanafana. O le vavao o le isalaʻelu e silia ma le selau aso.

A o leʻi totoina fatu latou te manaʻomia le siakiina o le germination. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faia ai le faiga lenei: ave ni fatu se sefulu o le isalaʻelu, faatulaga i totonu o tamai taga, ona tuu lea i totonu o le vai mafanafana mo luasefulufa itula. Ona alu ese lea o le vai, tuu ato i totonu o le pesini ma tuu i se nofoaga mafanafana, mo se faataitaiga, latalata i le pamu. Tausia taga susu. I le lima aso o le ae malamalama ai pe o le a tupu fatu pe leai foi. E tusa lava pe na o le fitu o fatu sefululima e totogo, e talafeagai mo le luluina.

Matou te puipuia fatulaʻau mai fatulaʻau

A o leʻi totoina, e tatau foi ona faʻamamaina fatu i se vaifofo malosi o le manganese vailaau mo le afa itula. A maeʻa lena, fufulu i le vai, ma faʻafeu i se vaifofo paleni. Ina ia maua, e tatau ona faʻaumatia se tasi sipuniti o le fafie i le tasi lita o le vai. Nai lo o lefulefu, o le sodium sodium humate poʻo le nitrophoska o le a faia.

O fatu e togi i le vaifofo i ato mo luasefulufa itula. O le vevela o le fofo e le tatau ona i lalo ifo o le +28 tikeri. Faʻafetai i lenei togafitiga, o le a ola vave ai fualalelu, ma o le a mafai ona e selesele muamua nai lo isi.

O lea e tatau ona e aveese ia taga o fatu mai le vaifofo, sasaa i sina vai, tuu i luga o se ipu ma tuu mo aso e lua i se nofoaga mafanafana. E tatau ona sulu fatu. A uma ona faʻaaoga nei fatu, o le a latou ola i le lima i le ono aso.

Fautuaga i auala e ola lelei ai fualaʻau eggplant.

Vaʻai iinei mo fautuaga mo le tuputupu ae ma le tausia o tamato.

O le siaki e tuuto atu i le galueaina o fualaau faisua i nofoaga tatala //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte

E faʻamalosi fatu e mafai ona aʻafia e ala i le vaeluaina o le vevela.

E faia lenei mea e pei o lenei: O fatu e tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo aso e lua, o le vevela e le sili atu i le lima tikeri, ona tuʻuina lea i se mea mafanafana i le vevela o le 20 mo le aso, ona toe faia lea i totonu o le pusaaisa mo aso e lua. Mai le pusaaisa, o fatu e vave totoina i pusa. Manatua o fatu i totonu o taga e tatau ona faʻamamaina i taimi uma.

Tausia o le Eggplant ma le Paiteite Prevention

E mafai ona e totoina le isalaʻelu i eleele eseese. O nisi nei o mea faʻaopoopo e mafai ona e faʻaaogaina:

  • Lua vaega o le manulele ma le tasi vaega o fanua;
  • O le tasi vaega o le vao, lua vaega o le peat ma le aofaiga tutusa o le humus;
  • Lua vaega o le humus ma le peat;
  • Lua vaega o le lalolagi ma vaega e tolu o le humus;
  • O le auala aupito sili ona lelei o le faʻatau lea o le eleele sauni-i-ola i le faleoloa.

I le taimi nei, e mafai ona e faʻaopopo se tasi sipuni o le vao ma le superphosphate i se tasi o mea faʻafefiloi palapala, faʻafefiloi lelei ma faʻaopopo i le pusa. Tuu se mamao o le itiiti ifo i le lua sima mai le palapala i le pito i luga o le atigipusa, ina ia le fufuluina le eleele pe a le faʻamaluluina le palapala.

E tatau ona sasaaina le paluga eleele i totonu o le atigipusa e valu senitimita. Ona faʻasaina lea, faʻatusatusa ma faia ni pu i se mamao e lima senitimita le tasi mai le isi. Aua nei galo e vai le eleele. Tuu fatu i totonu o le lua lua senitimita le tasi mai le isi, i le loloto e tusa ma le tasi ma le afa senitimita. Ona faatumu lea o lua, ma sina palapala eleele.

O le atigipusa ma meaʻai e totoe mo aso e lua i se nofoaga mafanafana. Lua aso mulimuli ane, e faʻamaʻaina le eleele i le tolu punetini o vai i totonu o pusa taitasi.
O le vave vave ona alu aʻe vave.

Mo le lima i le ono aso, e tatau ona mataituina fualaau aina, ma a vave ona latou tutupu ae, e tatau ona siitia le atigi pusa i le pito i luga o le fale.

O iina latou te tu ai mo le tusa o le vaiaso ina ia malosi atili o latou aʻa, ma mulimuli ane e mafai ona siitia le vevela i +23 tikeri i le ao ma +19 tikeri i le timu.

O fualaau e tatau ona i ai i totonu o le atigipusa seivagana ua latou tuuina mai muamua fugalaau moni muamua e lua. E masani lava e tusa ma se masina. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona fagogo fualaau i le vaiaso. E leai se aoga o le fausiaina, pe a faʻapea o le aʻafiaga o faʻamaʻi o laau totino ma se vae uliuli e maualuga.

O le vevela o le vai e tatau ona tusa ma +25 tikeri. E tatau ona puipuia le muai vai. Laʻei pito i luga ao le i toe totoina laau i se isi atigipusa e faia i le taimi e tasi mai le fuainumera: sefulu lita o le vai mo le tasi sipuni o le vailaau o le pata.

Lua aso mulimuli ane, e tatau ona liliu pusa i le faamalama ina ia tele atu le malamalama i laau.

A maeʻa lau laʻau moni e lua mai le eleele, o le a faʻapipiʻi fualaʻau o le lumanaʻi mo le gafa. O fualaau i lenei taimi e sili atu ona faigofie le toe totoina nai lo le taimi o le aliali mai o laʻau cotyledon.

Ae e te leʻi amataina le faʻatulagaga o le totoina, totoina le tolu itula ao leʻi faʻamaina. E le fautuaina e maua ni fatu laau mai le eleele matutu, talu ai o eleele uma mai aʻa o le a malepe.

O fualaau e mafai ona totoina i totonu o ato susu, ipu omea, ipu palasiti ma isi. O le tele o le koneteina e tatau ona 10x10 cm. E tumu i le faʻafefiloi eleele, lea na faʻaaoga mo le luluina o fatu. Ona faʻamalūina lea i le fua faatatau o: 10 lita o le vai i le mata tioata o mullein pe tasi sipunisi siuna.

A uma ona tumu ipu i paluga kulimi, fai i le ogatotonu o le fossa, ma totō le laau i totonu o laupepa muamua i luga o le au.

O fualaau i totonu o ipu e tuʻu i tafatafa o le faamalama, aʻo ufiufi mo ni nai aso ma se nusipepa ina ia mafai ai ona fausia ni tulaga o le moli uila. Tausia o fualaau - o loʻo fafagaina, faʻafeinu, faʻamaʻaʻa ma tausisia le faiga o le vevela.

Vai le palapala i taimi uma. Mo le taimi muamua i totonu o le vaiaso e tatau ai ona sasaʻa uma palapala. Ma o le vai e le paʻu i totonu o le ulo, e tatau ona faia ni pu ile pito i lalo. Afai e te sasaa tele le vai, e mafai ona taofia le totoina o laau. Vai vai i vai vai, ono aso pe a uma ona totoina.

Taumafai e inu ma fafagaina laau i le taimi tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, momotu le fuamoa ma faʻatumu i le tolu lita o le vai vevela. Tuu mo le ono aso. Fai le fofo i aso uma. Aʻo sauniuni, faʻafefe i totonu o le susu ma faʻafeinu. E mafai foi ona toe faia lea lava faiga e tasi e faaaoga ai le pipi o le ua inu.

Afai e te matauina o le alualu i luma o le gasolo malie, ma lanu lau o le laau, ona saunia lea o le mea o loʻo taua i lalo: tatala le tasi ipu o mullein ma se sipuniti o Uria i le sefulu lita o vai. Fafaga le isalaʻelu.

Faalua i le taimi o le fua o le isalaʻelu, sasaa sina tamai vao i le eleele. Mo ipu e tolu e lava le tasi sipuni. Liligi le uʻu ma le faʻaeteete ina neʻi pa'ū i luga o laau.

Ina ia lelei le nofo lelei o laau, i le taimi lava pe a uma ona pikiina, ia maua i latou i le mafanafana i le potu.

Paʻu O le totoina ma le tausiga o ni fesoasoani fesoasoani.

E faapefea ona toto kukama i le fale //rusfermer.net/ogorod/plodovye-ovoshhi/vyrashhivanie-v-otkrytom-grunte/pravilnoe-vyrashhivanie-ogurtsov-v-otkrytom-grunte.html

Totoina o le eggplant seedlings i nofoaga tatala

O fualaʻau faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele tatala e manaʻomia ile taimi e maua mai ai fualaau mai le valu i le sefulu lua laulaau. E tatau foi ona i ai se aʻa malosi ma fatuga na fatuina. Afai e mafai ona ola faʻasalalaʻau i totonu o se lauʻeleʻele, ona fai lea mai le ogatotonu o Me, atonu o sina taimi muamua.

O laau totō ua totoina i fanua tatala i le amataga o Iuni. E tatau ona ufiufi le moega i le afaina. A o le totoina le palapala i totonu o ipu e tatau ona faasūsūina. E tatau lea mea ina ia tumau pea le palapala o le eleele i luga o aʻa o laau.

Manatua: lua vaiaso ao le i totoina i le avanoa, e tatau ona faʻamaʻaina fualaau. Ina ia faia lenei mea, ave i le ea, o le vevela e le o lalo ifo o le 10 ° C, ma i le taimi lava lea e puipuia mai le la ma le matagi. O aso uma, faʻaleleia le taimi e toto ai laau i fafo.

O faʻamaʻi matua o fualaʻau eggplant

Ina ia puipuia le maliu le maalofia o se laau, e tatau ona i ai se malamalamaaga lelei i mafuaaga o le faamaʻi, faapea foi ma le iloa o ona uiga iloga.

O le faʻamaʻi masani e aafia ai isalaʻelu lanu uliuli. Le mafuaʻaga mo tagata uma - o le anufe, lea e faʻapogisaina ai le aʻa o le laau. Afai e te le faia ni mea faanatinati, o le faamaʻi o le a ufitia le fugalaau atoa, ma o le a faasolo ina mou. I nofoaga o le maualuluga o le susu o le a salalau le maʻi i se mataupu o itula.

E le mafai ona togafitia se laau pe a maeʻa le manua uliuli, ae mafai ona puipuia le maʻi.

Puipuia faʻamaʻi

O le fugalaau ua afaina e tatau ona aveeseina vave, ma o le palapala i lenei nofoaga e tatau ona pisia i le pisuka. O fualaau e tatau ona faʻanenefu e le aunoa. O le sili ona lamatia o faʻamaʻi pipisi, pei o "siama siama siama". O le laau atoa e afaina ai.

E ufiufi i le lanu uli, ma se lanu samasama i itu. O aʻa e amata ona ola seia oʻo ina ufiufi uma le laau. Afai e tupu lenei mea, ona le talafeagai lea o le isalaʻelu ma meaʻai. Ina ia taofia le tupu mai o le faamai, ia suluina laau ma fualaau faasaina "Pupuni" - tolu pulou i le lita o le vai.

O isi faʻamaʻi e aofia ai:

  • verticillis;
  • lanu enaena;
  • fomosssis.

Eggplant seedling pests

O le mea e sili ona lauiloa o le isalaʻelu Colorado potato beetle. Ma e sili atu lona alofa ia i latou nai lo le pateta.

O le lona lua sili ona lauiloa o le apogaleveleve mite. O le togavao mai lana gaioiga e osofaia i ni pu laiti. E mafai e le Spider mite ona suʻe uma vai mai le laau, pe afai e le faia se gaioiga. Lua i le tolu vaiaso mulimuli ane, o se pepe fou o meaola faalafua e aliali mai.

Alofa i fualaʻau ma aphid. Na te fafagu foi le sua mai le laau. Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona i ai i le taimi o le fugalaau e fufulu ai le eggplant faʻatasi ma ia sauniuniga kemisi e pei o: "Aktara" poʻo "karbofos". Latou te talafeagai lelei mo le faʻaumatia o meaola uma.

Saili pe o le a le taimi saʻo mo le totoina o fualaau aina, o le a se mea latou te vave amataina ma tuʻuina atu i ai ni fugālaau muamua.

O mea uma na e le iloa e uiga i le masini siaki, faitau la matou tusiga mo tagata tausi faleoloa - amataina iinei.

Ae peitai ina ia mafai ona ave ese ni meaʻai, e taua le tausia mama o fanua, ma faʻafeiloaʻi le togavao ma le lime fou ma faʻamalosolo ai le palapala.