Vai vine

Auala e kuka ai le uaina mai le compote

Faʻasaina le uaina o le fale talisapaia e le tele o tagata fiafia i meainu ma le tofo. O faʻailoa taʻitasi na feagai ma le faʻafitauli o le faʻamalosiina o le pi poʻo fualaau aina suamalie po o le meaʻai fou. I le aluga o taimi, o se mea inu suamalie i totonu o se fagu avanoa e maua ai se manogi manaia ma le tofo.

Ae ui i lea, e le o tagata uma na matemate e uiga i le mafai ona fai se uaina faapitoa a le pitonuʻu e faʻavae i luga o se mea inu masani. E le mafai ona maua mai le ava malosi mai le moa fermented pe jam. Aoao pe faʻapefea ona faia le uaina mai le compote e aunoa ma le tuʻuina o lau lava umukuka, aemaise lava talu ai o fua taitasi o loʻo i ai ni mea faigofie ma o se auala faigofie e kuka ai.

Faʻasaina le uaina o le fale

E lelei le kuka i le uaina, aemaise lava pe afai e te iloa ni nai fua faʻatatau. O le mea e sili ona fiafia i ai le atua anamua o Bacchus e le tatau ona saunia mai le mea ua maeʻa. O le faia o se uaina ua fausiaina i totonu o fale ma talafeagai ma inu mai vine. I le mea autu (pe afai e le faaleagaina) faaopoopo le suka ma sina masini vavalo. O mea e mafai ona maua e faʻaititia ai le tau o le liqueur maeʻa.

E taua! Mo le sauniuniga o le maualuga o le ava e faʻaaogaina ai le tioata poo meafale laupapa. O pusa tioata po o fagu uʻamea e tatau ona faʻateʻaina ina ia aloese mai le toesea o le manogi faapitoa o le vaiinu.

Compote Taitologa o Vine Fausia

O nisi o tagata faʻapitoa o mea inu uaina ua faia i le fale o loʻo faʻataʻitaʻi ma le lototoa i mea e aofia ai le tuufaatasiga - faaopoopoina vine ma le meli e ese mai le suka. Faʻavae le suia mo kompotnogo o le liqueur e tumau pea mea inu inu fale ma paluga, cherries, strawberries, apples and apricots. Lelei O metotia faʻatulagaina o meaʻai e gaosia i fale, o le gafatia e faʻaleleia ai le tofo o se mea inu masani.

Plum compote uaina

Ina ia saunia se vine malosi suamalie e faia i le paʻu manogi e faʻapipiʻi i le fale e te manaʻomia vaega nei:

  • 3 l o le ava autu;
  • ¾ ipu o suka gaosi;
  • 4 punetini o vine mamago.

I le amataga o le faamama vai e aveese ai toega o fasi keke (e tatau ona tuu i se pusa eseese, aua neʻi e lafo i totonu o le lapisi). Ona latou saunia lea o le mea e le masani ai: 250 ml o le paʻu o le fulufulu paʻu ua vevela i le vevela o le + 30 ° C, ma mo le uaina faamalosi e faia i le fale e maua ai le tofo sili ona lelei, e faaopoopoina ai le luʻu o vine vine i totonu, eleele ma le suka. O le masini e mafua ai, o loʻo faʻafefiloi lelei, faʻapipiʻi faʻataʻitaʻi masani ma tuʻu mo le fa itula mafanafana.

A maeʻa le faʻamalosi malosi, ona sasaa lea o le fefete uaina i totonu o se fagu mama ma le vai o totoe. O le fagu e iai mea e tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa ma mafanafana.

E taua! Faʻatau mo le fale inu vine faapitoa faapitoa i luga o apa ma le mailei vai. O loʻo faʻatau atu i le tele o vaega o le faʻatau atu o meafale.

O paluga o totoe ua kukaina i totonu o se sieve ma fefiloi ma sina vaega o suka, ma ua maeʻa ona tuu i totonu o se nofoaga mafanafana. A maea le faʻamavaeina atoa o le suka ma le pulu fua, ma le tele o le saunia o se sipuni suamalie ile vevela vevela. O le taimi lava e faʻamalulu ai e le vai na maua, o le a sasaa atu i totonu o se fagu ma tumu i le vai ina ia iu ai ina faʻamalosi.

O mea o loʻo i totonu o koneteina e lua, o loʻo tuʻufaʻatasia, pe a maeʻa le faʻaiʻuga o le faʻamalosi. Ona malosi ai lea o mea uma, aveeseina o le suavai e ala i le faamamaina. O le taunuuga o le 15% le liqueur plum ma se manogi manogi. O le ava malosi e tatau ona sasaaina i totonu o fagu vai ma tuʻu mo le tolu masina, nofo i se potu malulu.

Cherry Compote Wine

Afai o se faletua iloga na te faʻaaogaina se siere natura, na te iloa le mea e fai. Mo le sauniuni o se pele-laau latou te faʻaaogaina le 6 lita o le meainu autu na faia e le fale (isi oloa: 2 ipu tioata ma vine suka). Fualaau suamalie mamago e inu ai meaʻai i totonu o le pusa. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le 2 itula. O le aofaiga o totoe o le vai ua palu faatasi ma le suka. E faʻaputu uma nei mea faʻafefiloi pe a uma ona faʻamamaina vine i le pusa muamua.

E taua! E le mafai ona fufuluina vine e faʻasaʻo ai le fefete vao lea o loʻo i luga o lona fogaeleele.
Ma le isi, o mea o loʻo i ai e faʻamafanafanaina, faʻafefe, faʻamaufaʻailogaina, sasaa ma faʻamafanafana tutusa ma fua muamua.

O vine sili ona lelei e talafeagai mo le uaina: isabella, halachi, rizamat, harold, roshfort, furor, volga.

Apple Compote Wine

Mo le sauniuniga o laau o le apu e faia i le 3 lita o le ava, 300 g o le suka gaosi ma le lima o vine vine. O le faʻavae mo le lumanaʻi o le apu e faʻapipiina le uaina e faʻamaʻaina e ala i se faʻavevesi. Lisi o apu o le a fesuiaʻi i se pusa eseese ma moe ile tasi pe lua teaspoons o suka. I totonu o le sua suamalie suamalie ua faʻamamaina ai vine mamago (50 g).

O toega o apu ma le uaina ua tuʻuina i se nofoaga e puipuia mai le la susulu mo le 2 itula. E le gata i lea, e fesoʻotaʻi uma lava, lelei le fefiloi O le liqueur i totonu o totini ua faʻamaufaʻailogaina i ufimata faapitoa ma afifi i se palanikeke mo vaiaso e lua.

Strawberry Compote Vine

O le lisi o mea e manaʻomia mo le suamalie o le vine i le lumanaʻi e tusa ai ma le fua o o matou tinamatua 'uaina i le fale, o le na iloa auala e faia ai ni meaʻai matagofie mai le compote:

  • 3 lita o le meaʻai inu tele;
  • 8 sipuni tele o le meli masani;
  • se sipuni ti araisa.
E te iloa? O nisi tagata fiafia i vine e le masani ai e faaopoopo atu i ai le isi vine po o le araisa i le isi mea inu. O le faʻaofiina o nei vaega e faʻaleleia ai le faiga o le faʻamalosi. O le ava uaina e maua ai se tofo manatuaina.
O le auala e sauniuni ai e le ese tele mai fua o fualaau aina suamalie ua uma ona faia muamua, ae o loʻo i ai lava ona lava nuances. I lenei tulaga, vine e sui ai le suka. O le isi eseesega taua o le tuʻuina atu o le fale i se nofoaga mafanafana mo aso e 4.

Apricot Compote Vine

Afai o le fua o le apricot e faʻamalosi, e mafai ona e faia apricot fale. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • 3 l apricot warrior;
  • 100 g fugalaau fou;
  • se sipuni sipuni o le meli;
  • se ipu ipu suka.
Auā o le uaina e aofia ai fugalaau fufulu, suka, sina vai. O le meli e faʻaopoopoina i le taimi o le maeʻa, pe a uma ona aveese le palapala, aʻo sasaa le mea inu i ni fagu.

O a mea e mafai ona faia i le uaina sei vagana ai vine? Mai i apu, raspberries, ash ash, gooseberries ma jam.

Uaina mai le compote fermented

O se auala sili ona lelei e suia ai le sua suamalie suamalie i totonu o le 'ava oona faʻatasi ma se faʻailoa matagofie. Afai o loʻo e tulimatai i le sauniuni o se mea inu, e tatau ona e saunia le masima muamua:

  1. I totonu o se pusa eseese, fualaau aina i le suka.
  2. Liligi le falalaʻau na maua mai ma ni nai teasate o le vai mafanafana.
  3. Tausia se mea faʻafefete i le vevela mo le 2-3 aso.
O le taimi nei o loʻo i ai se faʻavae mo le faia o se mea inu malosi ma le faʻaopoopoga mulimuli ane o le compote. E mafai ona sui Berry le kulumu i ni nai fatu o le araisa e leʻi faʻaaogaina.

Faʻasusu le uaina ma le fefete

E toʻaitiiti tagata uaina ua iloa le auala e tatau ona faia ai se uaina faʻamalosi ma le mea o le fefete. Mo lenei fua, ia faʻaaoga se meaʻai teuteu fale. E tauaina ia faʻavelaina e aunoa ma le suka, aua o lenei faʻaoga e aafia ai le tikeri. I le faaopoopo atu i le ipu pele (3 lita) ma le sugar granulated (600 g), faaopoopo le 15 g o le fefete ua maeʻa.

Ina ia saunia, sasaa le vai inu i totonu o se koneteina tioata mama ma sasaa i le aofaiga o le fefete ma le suka. Faʻamaʻi lelei le lapisi ma tuu i tafatafa o le vevela seia oʻo ina faʻamavae atoa tioata sukal.

Nai lo o se faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga, o se totini lima e tuʻuina i luga o le fagu. I totonu o le tamatamailima, o le oloa e tuiina ai se pu ma se nila. E fautuaina e tagata atamamai o le uaina e fautuaina le afifiina o le fagu i totonu o se palanikeke mafanafana ma tuu e faʻamalosi le liqueur mo le 1.5 masina. Ma le isi, o le oloa gaosi ua faʻamamaina ma faguina mo le isi maturation mo se lua vaiaso.

O se auala sili ona lelei e faia ai le uaina malosi

E i ai mea e masani ai mo le faia o ni ava malosi mai mea inu po o le matua tuai meainu inu i totonu o ipu. E te manaʻo e faʻamalieina le au malolo i le 27% fale inu ua uma ona inu? Mo le sasaa atu o le a e manaʻomia: se ipu atoa e tolu-lita o soʻo se fale, tapuni (2 ipu) ma se luʻu o fua suamalie o vine mamago.

E te iloa? Nai lo le mea tuai, e mafai ona e faʻaaoga fualaau fou, e mafai e le vai ona ave le nofoaga o le suavai suamalie, ma faaopoopo ai le suka ma vine i tulaga masani.

O le faagasologa o le faia o le mash vine e toe faʻafesoʻotaʻi atoa ai fua o loʻo i luga. O le paluga ua saunia e faʻamamaina mai palapala ma sasaa i totonu o fagu faʻaoga. O fua ma le berry liqueur o le a saunia mo le faʻaaoga i totonu o le lua masina. O lenei ua e iloa le auala e faia ai le uaina maualuga mai se compote fulu.